Sevgilinizin evlilik konusunda kesin bir kararı yok anladığım kadarıyla, bu durumda bir adamla çocukla ilgili bir hayal paylaşıp sonra da kırılmak doğru gelmiyor bana. Evlilik konusunu o açmalı bence, doğuda olması kolay bir şey değil tabi ama bu yuva kurmayı düşünmek için engel değil. Yaşlarda kemale ermiş aslında çok düşünecek bir şey yok ancak evlilik fikrinde yok gibi geldi bana.
Bence bu gerginlik anlamak istedikleriniz için bir fırsat, gelmesin keyfiniz bir süre bakalım ne yapacak ...
rica ederim ne demek ben zaten fikir almak için yazdım.. bu gibi durumlar olduğu için taktım bu konuya yoksa evliliğe şimdilik pek sıcak bakmıyorum.
Yazdığım şey ağır gelebilir, moralini bozabilir ama gözlemlerime dayanarak söylüyorum ki, bu tür adamlar uzun yıllarını onlara harcayan kişiyle evlenmez.
Seninle evleneceğini sanmıyorum ben, demişti dersin..
evlenmek istemesini bekleyemem diyosan sen de kendi yolunu çiz arkadaşım, 'keyfin gelirse evlen' de sen de madem. evlenmeyi düşünmeyen adamın çocuk mesajına sadece olur yazması da gayet normal. alenen evlenelim de çocuk yapalım demişsin korkmuştur adam.
peki onun ağzından gelecekle ilgili tek bir söz bile çıkana kadar ne evlilikten ne cocuktan ne gelecekten ne bebeklerın sevımlılıgınden bahsetmemeye ne dersınız?
siz onun tepkılerını değil de o sizin tepkılerınızı duusncelerınızı öğrenmek için çabalasa...
azıcık geri çekin kendınızı ama sadece bu konu ıcın.. surat asmayın trıp atmayın açmayın yanı konsuunu bakalım nasıl davranacak arkads arasında ya ne evlılıgı falan dedıgınde sızde katılın gercekten ya ne evlılıgı dıyın hemen suratınız dusmesın..
beklentı içinde olmayın... günü yaşayın boşverın bırgun sonra evlenme teklıf eder mı acaba dıye udusnmeyın ederse eder etmezse etmez...
Merhaba.. 3,5 yıllık bir ilişkim var. Daha önceki konularımdan bildiğiniz üzere kendisi doğuda görev yapıyor.
Sırf orada diye birçok şeye göz yumdum altan aldım haksızsam bile her zaman gönlünü ben aldım. (Yanımdayken asla taviz vermezdim)
Daha önce evlilik ile ilgili bir takım sorunlar yaşadık ama her zaman hoşgörülü davranan olayın üstünü kapatan yine ben oldum. Zaman zaman bilerek ya da bilmeyerek bu konuyla ilgili çok kırdı beni. Arada bir evlenmek istersem tabi ki seninle isterim der , bazen de buz gibi yorumlar yapar. 2-3 yıl içinde olmasında hemfikiriz zaten. Ben sevdiğim adam o olduğu için onunla kuruyorum gelecek için hayallerimi haliyle.
Her neyse 3 gün önce bir yerde gördüğüm bir kız çocuğunun fotoğrafını gönderip aşkım ben bundan istiyorum çok tatlı dedim. Bu tür şeyler yazdığımda bazen buz gibi konuşurdu(uyardığım halde) bazen de eşlik ederdi. Ben romantik güzel bir mesaj beklerken oluuurr:) yazmış moralim bozuldu. Ben hiç bir şey yazmadım 1 saat sonra yatıyorum diye mesaj attım. Ertesi gün ters davranmadım ama mesafeliydim. Akşam senin bir şeyin var diye ısrar etti. Geçiştirdim canım sıkılıyor keyfim yok diye. Ben mi bir şey yaptım ailen mi arkadaşların mı diye sıkıştırdı. Arada muhabbet açıldıkça ona laf çarpıttım. Bu sefer anladı onunla ilgili olduğunu. Ne yaptım söyle deyince söylemek istemedim. Artık sen anla bıktım söylemekten dedim. Sinirlendi bilmeden nasıl hatamı düzeltebilirim diye (farkında ama bilerek yapıyor, söylesem kavga çıkartacak ki zaten daha söylemeden ben ne yapmışım ki sana diye çıkıştı)
En son şaka yapıyorum sadece keyfim yok dedim. Keyfin gelince ara o zaman iyi geceler dedi kapattı. O akşamdan beridir konuşmuyoruz. Ben de aramayı düşünmüyorum. Haksız mıyım sizce?
Yazdığım şey ağır gelebilir, moralini bozabilir ama gözlemlerime dayanarak söylüyorum ki, bu tür adamlar uzun yıllarını onlara harcayan kişiyle evlenmez.
Seninle evleneceğini sanmıyorum ben, demişti dersin..
şu an evlilik planın yok ama illaki olucak dimi, yani sen günün birinde evlenmek istiyosun doğru mu anlamışım, ama karşındaki adam hala istersem modunda, yani atıyorum bundan 3 sene sonra evet ben evliliğe hazırım dediğinde karşındaki adam hala ne evliliği yaa modunda olabilir buna da hazırlıklı ol
Evliliğe sıcak bakmadığınızı bu konuyu şuan için düşünmediğinizi belirtmişsiniz..
Diğer konularda alttan almış haklıyken haksız konumuna düşmüş olabilirsiniz bu konu ayrı fakat bir kız çocuğu resmi gönderip sevgilinizin olurrrr :) mesajını olmaz demiş gibi büyütüp tavır yapmanızı haksız buldum açıkçası
Bu arada 3 ay öncesine kadar benim eşimde doğudaydı, 2 sene kaldı, üstelik benden, evinden ve yavrusundan ayrı hatta doğunun en kötü ilinde Hakkari'deydi.
Orada olması her sorunda benim alttan almamı gerektirmedi.
Sizde fazla alttan almayın, alıştırmayın derim.
evet arkadaşım aynen öyle.. bana yarın gelip evlenelim dese ben zaten evlenemem.. ama benim niyetim belli onunda olsun boşa zaman harcayamam yani
aynen öyle tatlım kesinlikle niyet önemli, yoksa sittin sene flört edilebilir biz eşimle 9 sene flört ettik ama biz 17 yaşında başladık okullar askerlik iş bulma vs derken yıllar geçti ama biz hep plan yaptık bu işin sonunun evliliğe gittiğini birbirimize yazıldığımızı biliyoduk
işte bunu ona anlatmaya çalıştım kaç kere ama hiç anlamadı..
mutluluğunuz daim olsun :26:
bence farkında olarak ya da farkına varmadan sevgiline evlilik baskısı kuruyosun ve o bundan rahatsız ben açıkçası kız kısmının bu konulara girmemesinden erkeğin kızı evliliğe ikna etmek için çabalamasından yanayım çünkü bi erkek için ne kadar hazır nazır görünürsen o kadar rahat harcıyolar seni, doğuda görev yapıyosa yapıyo yani herşeyi niye alttan alıyosun ki, ama adamı öyle alıştırmışsın şimdide şikayet etme tabi ki keyfin gelince ara dicek
3,5 yıldır beraberiz 3 ya da 4 kere evlilik konusu açılmıştır onu da ben yapmadım arkadaş ortamında oldu.. aksine ben ona "evlilikten korkuyorum herkes boşanıyor" derim o da "sen böyle değildin etiklemesinler seni biz başka olacağız" der.. yani ben evlilik muhabbeti yapmıyorum asla.. sadece çok hayal kurarım ve bu hayallerimden de ona bahsederim. çocuk konusunda da öyle. şuan olsa asla yapamam büyük sorumluluk derim ama ilerde onun ve benim parçam olması bana çok özel geliyor bunu dile getirdim hayalini kurdum
aramayacağım o zaman.. kendince keyfi yerine gelse arardı diye düşünüyordur.
ben keyfim yok deyince bir de bana dedi ki "aşkım senin çocuk doğurma zamanın gelmiş". ne demek istiyorsun dedim.. "hani evlenirler kadın ev hanımı olur canı sıkılır bari çocuk büyüteyim der ya o yüzden dedim" dedi. dalga mı geçiyor yoksa gerçekten saf mı anlamadım
benim de erkek arkadaşım Hakkari de.. vicdansızlık yapmak istemedim herşeye olumlu yaklaştım.. aynı şehirdeyken bir yere giderken bile fikrini sormayan ben şimdi en yakın arkadaşıma kalmaya gideceğimi söylemeye çekinir oldum.. evet çok alıştırdım. ona da söyledim zaten "susuyorum sadece, oradan dönüşünü" bekliyorum diye
Allah eşinizi size ve çocuğunuza bağışlasın. teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?