- 10 Eylül 2011
- 5.630
- 22.589
- 598
Insan saygiyi kendi olusturur. Ben olsam sevgili mudurum ben ekonomistim (iktisat okumussun) meslegim de muhasebecilik, uzmanlik alanlarim arasinda para sayma makineligi yok varsa uzmani yapsin ahahaha diye kahkaha atar gecerim. Muhendis kiz kendini iyi pazarliyor, sen ezik takiliyosun. Yoksa kim bilir nerde ne okudu vesayet.. Harita maden okuyanlar muhendisim diye dolaniyo, baraji bi tik gecmis, sumugumu atmam o bolumlere
mühendis kadınların özgüveni çok fazla olur daha doğrusu özgüven değilde kendini beğenmişlikleri kibirleri fazla olur
mühendislik fakültelerinde kadın sayısı çok az oluyo genelde erkekler de en ktüsüne bile bulunmaz hint kumaşı muamelesi yapınca böyle insanlar ortaya çıkıyo
Pardon da ne hakla böyle konusuyorsunuz eleştirdiğiniz şeyin alasini yapmissiniz siz savunmayin lütfen bu zihniyetle..Harita okuyorum hic de barajin bi tık üstünde puan almadım
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
bende muhasebeciyim ve bende önümde hesap makinesi olmadan yüklü miktarda para sayamam yada kağıt kalem olmadan işimi garantiye almak isterim çünkü. Bunlar resmen sana mobbing uyguluyorlar canım. Onlar kendi terbiyesiz ve böyle insanlar için canını sıkıp üzmeye değmez
öncelikle benim katıldığım davranışın çirkinliği yada güzelliği sizihiç ilgilendirmez her zaman mevkisi daha yüksek olan alttakini ezer bunu herkes bilir gücü yeten yetene diye bir söz vardır sizin gibi altındakini ezmeyen karşısındakini küçük görmeyen insanlarda artık çok az nesli tükenmek üzere diyebiliriz genel olarak bende yüksek mevkidelerin daha çok ezici olduğunu düşünüyorum 10'dan 2'si sizin gibiyse geri kalan 8'i ezicidir görüşümü belirttim ve daha fikrim hakkında yorumda bulunmanızıda istemiyorum
heyyyy saçmalama !!! Bu gayet normal!!!! öyle bir ortamda zaten olmazdı! Ama onlar zaten eğlenmek istemişler bile bile seni şaşırtmışlar görsene bunu!!! Paraların hepsini yüzlerine fırlatıp atılmalıkmış hepsi!! Madem senin görevin o parayı saymak onların o odada ne işi var!!!! Ayyyyyy çok sinir oldum yaaa!!!! Sadece eğlenmek dalga geçmek istemişler.... Yardımcı olmak isteseler insan olsalar sessizce dururlardı..kalem kağıt getirilerdi yol gösterirlerdi... O lafları etmez hatta şşştt!!! Susalım derlerdi sessizce!!! Yaaaaa bırak valla değmez üzülmeye!!!!!! Işini yapamamış falan değilsin kızm yaaaa!!!! Onlar insanlığını yapamamışlar!!! Heğimiz işlerimizde hatalar yapıyoruz...gayet normal!!!
evet önceki muhasebeci kızda bu sebebten dolayı ayrılmış işten..mobbing uyguluyorlar cidden %100..!!!
Allahım onlarada yasatsın inşallah cok kırıldım
durumunuza ve size ne kadar uyuyor bilemiyorum ama belki de moralinizi biraz düzeltir diye şu yazıyı okumanızı istiyorum.
Iki psikiyatri uzmanı, 10 yıl kadar önce bir teori ortaya atmış şöyle ki;
"cehalet, gerçek bilginin aksine, bireyin kendine olan güvenini artırır."
ve bunun üzerine bir araştırma başlatıldı. Fizyolojik ve zihinsel alanda yapılan çeşitli uygulamaların sonucunda şu bulgulara ulaşıldı:
· niteliksiz insanlar ne ölçüde niteliksiz olduklarını fark edemezler.
· niteliksiz insanlar, niteliklerini abartma eğilimindedir.
· niteliksiz insanlar, gerçekten nitelikli insanların niteliklerini görüp anlamaktan da acizdirler.
· eğer nitelikleri, belli bir eğitimle artırılırsa, aynı niteliksiz insanlar, niteliksizliklerinin farkına varmaya başlarlar.
Cornell üniversitesi'ndeki öğrenciler arasında bir test yapıldı ve klasik "nasıl geçti?" sorusuna öğrencilerden yanıtlar istendi...
Soruların yüzde 10'una bile yanıt veremeyenlerin “kendilerine güvenleri” müthişti. Onların "testin yüzde 60'ına doğru yanıt verdiklerini" düşündükleri; hatta "iyi günlerinde olmaları halinde yüzde 70 başarıya bile ulaşabileceklerine inandıkları" ortaya çıktı.
Soruların yüzde 90'ından fazlasını doğru yanıtlayanlar ise “en alçakgönüllü” deneklerdi; soruların yüzde 70' ine doğru yanıt verdiklerini düşünüyorlardı.
Tüm bu sonuçlar bir araya getirildi ve dunning kruger sendromu'nun metni yazıldı:
“işinde çok iyi olduğuna” yürekten inanan ‘yetersiz’ kişi, kendini ve yaptıklarını övmekten, her işte öne çıkmaktan ve aslında yapamayacağı işlere talip olmaktan hiçbir rahatsızlık duymaz! Aksine her şeyin hakkı olduğunu düşünür!
Ancak bu ‘cahillik ve haddini bilmeme’ karışımı mesleki açıdan müthiş bir itici güç oluşturur.
‘eksiler’ kariyer açısından ‘artıya’ dönüşür.
Sonuçta, ‘kifayetsiz muhterisler’ her zaman ve her yerde daha hızlı yükselirler…
bu arada, gerçekten bilgili ve yetenekli insanlar çalışma hayatında ‘fazla alçakgönüllü' davranarak öne çıkmaz, yüksek görevlere kendiliklerinden talip olmaz, kıymetlerinin bilinmesini beklerler... Tabii beklerken kırılır, kendilerini daha da geriye çekerler... Muhtemelen üstleri tarafından da ‘ihtiras eksikliği’ ile suçlanırlar..."
n'olur fazla mütevazi olmayın!...
"siz de çevrenize şöyle bir bakın" diyeceğim ama eminim bu satırları okurken bile aklınızdan bir dolu yüz, bir dolu isim geçti...
Bence dunning ile kruger'in, bu çalışmalarıyla 2000'de, nobel yerine harvard üniversitesi'nin ıg nobel'ini alma nedeni "cahil olmamalarıydı".
Gönlümün nobelini bu ikiliye vererek yazımı bertrand russel'in bir sözüyle bitiriyorum:
“dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır.”
e o zaman şikayet et mobbingde türkiye'de sonuçlanmış emsal davalar var yılma pes etme
amaan boşver takma. Mühendis olunca adam olunmuyor. Hem ne mühendisi ki bu muhasebe işleri yapıyor onu anlamadım. Bence hiç gerek yok tatlı canını üzmeye. Kızın bence aşağılık kompleksi var, egolarini tatmin etmeye çalışıyor. Ben de bilgisayar mühendisiyim, diğer departmanlardan bir çok insanla çalıştım ama hiç mühendisim diye kasıntı yaptığımı hatırlamıyorum. Bence tamamen kızın kişiliğiyle alakalı.
Leyla
kanıt ya da şahit istiyorlar canım,,ikisi de yok elimde ..pskolojik şiddet uyguladıkları için kanıt zihnimde ruhumda..
of bırakın bence bu işleri hepimiz kakamızı yapıyoruz, hepimiz mutlak bi zamanlar balgam çıkardık yada çıkaracağız , burnumuzdan sümüklerimizde aktı -akıyor hatta küçükken yedik bile
ne önemi kaldı diğer herşeyin
özeline bak mesaj attım sana cevabını bekliyorum canım
yanlıslıkla cevapladım 5dakıkada bir msj atılıyormus hemen yazıcam cevap canım tşk
Hiç şimdi mevkisi yükseklerden ben bahsettim aslında falan demeyelim. Arkadaşın bir şey de dememiş ki dediğiniz cümlesi bu:
"mühendis kadınların özgüveni çok fazla olur daha doğrusu özgüven değilde kendini beğenmişlikleri kibirleri fazla olur
mühendislik fakültelerinde kadın sayısı çok az oluyo genelde erkekler de en ktüsüne bile bulunmaz hint kumaşı muamelesi yapınca böyle insanlar ortaya çıkıyo"
Bakın mühendislerin çoğu falan bile değil. Hepsi için söylenmiş. Ben de buna o zaman ne farkınız kaldı o kızdan dediğimde beni alıntılayarak eleştirmek yerine bence bi şu yukardaki cümle ne diyor onun üzerine düşünelim. Sizin bu katıldığınız cümlenin çirkinliği beni ilgilendirir çünkü o katıldığınız cümledeki gruba giriyorum. Esas benim de içinde bulunduğum grupla ilgili konuştuum bir durumda sizin araya girmeniz sizi ilgilendirmiyor bence.
hanım efendi herkesin görüşü kendinedir katılırsınız yada katılmazsınız ben sizin çirkin demedim görüşünüze katılmıyorum dedim sadece ama siz bana çirkin görüşünüzle kalın gibi cümle söylediniz görüşünüzede saygı duyuyorum iyi günler
Bakın daha söylediğimi bile anlayamıyorsunuz. Ben size çirkin görüşünüzle kalın falan demedim, katıldığınız düşünce çirkin siz de buna katılmakta özgürsünüz tabi dedim. Ayrıca alıntılama ve eleştirme olayını başlatan da ben değilim. Benim bir başkasına söylediğim şeyi alıntışlayıp araya girmeseydiniz sizden alıntı falan da yapmazdım. Ayrıca yanlış bir düşünceyi desteklediğini söyleyebilmek de bir erdemdir. "Bütün mühendis kadınlar kibirlidir" cümlesinin katılacak neresi var bilmiyorum. Ama sizin bir bildiğiniz vardır sanırım diyorum.
Kızlar Canımı inanılmaz sıkan bir şey oldu.. size sormadan sinirle hareket etmek istemiyorum ama özetleyeyim..
kalibrasyon yapan bir şirkette muhasebeci olarak çalışıyorum..100-150 çalışan bir firmayız.. Fabrikadan sorumlu müdürümüz mühendislere ayrımcılık yapıyor yani onları her olayda kayırıyor.. Muhasebecileri kesinlikle sevmiyor ..adamın mühendis takıntısı var.. benle birlikte işe başlayan bir bayan mühendis var ki karşılıklı odalarda oturuyoruz kızla yıldızlarımız bir türlü barışmadı.. birbirimizi sevmiyoruz ama saygı duyuyoruz yani ben ona saygısızlık yapmıyorum Allah var oda yapmıyor ama insan bir insanın hissettirdiğini asla unutmaz sürekli kendini yüksekte gösteren benim fakültem su ayakkabım bu markam bu fabrikadan sorumlu müdürümüz bana bunu dedi(Kendisini övecek bir şey demiş güya; ki gerçekten övüyor da)
BU kız sürekli laf sokuyor bana ben iktisat mezunuyum "ayy kardeşim öss sınavına girdi iktisat istiyormuş ama bence öyle tırttan bölümler 2.üniversite olarak hobi olarak okunması gereken bölümler bence " diyor..
konuşurken benle asla suratıma bakmaz havalı havalı düşünün size sürekli buna benzer laflar sokup yüzünüze bakmayan bir kız düşünün mecbur aynı ortamdasınız haftanın 5 günü ve odanız karşılıklı.. gülüşünüz konuşmalarınız her şeyiniz duyuluyor..ve fabrika müdür sürekli gün içinde onun odasına gelip espri yapıp gidiyor benim odama dönüp merhaba bile demiyor dese de laf sokup gidiyor sevmediğini hissettiriyor yani..
Bugün söyle bir olay gerçekleşti çay molasına çıktık bahçeye masa tenisi oynayacaktım bahçede o sırada para geldi nakit baya yüklü hep 10 tl 20 tl 50 tl 200 tl 100 tl den oluşan banknotlar şeklinde.. bütün müdürler oturmuş bir masaya beni cağırdılar hadi bakalım bu parayı say tahsil et dediler kağıt kalem yok hesap makinesi yok onlar sohbet ederken (sohbetleri şu: muhasebeciler böyle ya, bakalım karıştıracak mı ?unutacak şimdi, hızlı sayamıyor gibi..) bütün bu ortamın içinde aklımda tutarak saymaya calıstım ve beceremedim hem sinirden hem heyecandan.. yanımda o bahsettiğim mühendis kız belirdi dinliyor muhabbetleri ben sayamadım bütün müdürler sakayla karışık üstüme yüklendi sorumlu müdürümüz mühendis hanım sana ders versin demesin mi ?? ay sinirden öldüm resmen beni demorilize ettiler ve yıkıldığım andı ben hırsızlık yapmıyorum soysuzluk yapmıyorum mesleğimin basındayım ve onca ortamın arasında para sayamadım işte
o kadar yıkıldım o kadar gücendim ki anlatamam şimdi çalışmak içimden gelmiyor ve çok kırıldım herkese.. en çokta beni herkesin içinde rezil etmeye çalışmalarına kırıldım Allaha havale ettim ama zor kızlar ..
Bir şey söyleyin yapmam gerek bir şey yok demi oturup hata yaptığım için üzlemeye devam edeceğim değil mi ??????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?