- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.137
- 298
Yok onu demedim mühendisler gerçekten daha az oluyomuş kadın mühendisler yani bende ona baktım öyleymiş o yüzden dedim daha az oldukları için yani daha nadir oldukları için konu sahibi arkadaşı ezmiştir diye düşünüyorum yani kendini daha nadir gördüğü için onu demek istedim
Ya Allah aşkına yani tövbe töve Allah'ın adını verdim saçma bir mevzudan okulda azınlık diye bir kadın gidip de alakasız bir meslekteki bir kadını neden ezsin. Hadi o ezdi bu neden bütün kadın mühendislere genellensin. Biz de 100 kişi de 15 taneydik ki bu 10 sene önce. Şimdi sayı oldukça arttı. Ha bir tarafımız mı kalktı. Hayır hanfendi. Aksine bu işin kadınlar tarafından da yapılabileceğini gösterebilmek için iki kat çalışmak zorunda kaldık. Bir hatayı erkek mühendis yapsa sorun yokken kadın yapınca olay olurdu. Proje Liderliği dersinde erkek hocamız direk "siz bu dersi neden alıyorsunuz ki zaten çocuk yapınca bir yere kadar yükselebileceksiniz" dedi. Biz bunlarla mücadele edip okuduk. Neymiş efendim erkekler yoklukta bizi pohpohlamış. El üstünde tutmuş. Sizce bizim mühendislik yetilerimizi mi pohpohladılar. Sırf etraflarında başka kız yok diye güzel falan diyip mi övdüler yani. Hiç bir şey bilmediğimiz bölümler üzerine genelleme yapmayalım lütfen.