• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haksızlığın dayandığı son nokta bir insan ancak böyle demorlize edilebilir :(

Yok onu demedim mühendisler gerçekten daha az oluyomuş kadın mühendisler yani bende ona baktım öyleymiş o yüzden dedim daha az oldukları için yani daha nadir oldukları için konu sahibi arkadaşı ezmiştir diye düşünüyorum yani kendini daha nadir gördüğü için onu demek istedim

Ya Allah aşkına yani tövbe töve Allah'ın adını verdim saçma bir mevzudan okulda azınlık diye bir kadın gidip de alakasız bir meslekteki bir kadını neden ezsin. Hadi o ezdi bu neden bütün kadın mühendislere genellensin. Biz de 100 kişi de 15 taneydik ki bu 10 sene önce. Şimdi sayı oldukça arttı. Ha bir tarafımız mı kalktı. Hayır hanfendi. Aksine bu işin kadınlar tarafından da yapılabileceğini gösterebilmek için iki kat çalışmak zorunda kaldık. Bir hatayı erkek mühendis yapsa sorun yokken kadın yapınca olay olurdu. Proje Liderliği dersinde erkek hocamız direk "siz bu dersi neden alıyorsunuz ki zaten çocuk yapınca bir yere kadar yükselebileceksiniz" dedi. Biz bunlarla mücadele edip okuduk. Neymiş efendim erkekler yoklukta bizi pohpohlamış. El üstünde tutmuş. Sizce bizim mühendislik yetilerimizi mi pohpohladılar. Sırf etraflarında başka kız yok diye güzel falan diyip mi övdüler yani. Hiç bir şey bilmediğimiz bölümler üzerine genelleme yapmayalım lütfen.

Kızlar Canımı inanılmaz sıkan bir şey oldu.. size sormadan sinirle hareket etmek istemiyorum ama özetleyeyim..

kalibrasyon yapan bir şirkette muhasebeci olarak çalışıyorum..100-150 çalışan bir firmayız.. Fabrikadan sorumlu müdürümüz mühendislere ayrımcılık yapıyor yani onları her olayda kayırıyor.. Muhasebecileri kesinlikle sevmiyor ..adamın mühendis takıntısı var.. benle birlikte işe başlayan bir bayan mühendis var ki karşılıklı odalarda oturuyoruz kızla yıldızlarımız bir türlü barışmadı.. birbirimizi sevmiyoruz ama saygı duyuyoruz yani ben ona saygısızlık yapmıyorum Allah var oda yapmıyor ama insan bir insanın hissettirdiğini asla unutmaz sürekli kendini yüksekte gösteren benim fakültem su ayakkabım bu markam bu fabrikadan sorumlu müdürümüz bana bunu dedi(Kendisini övecek bir şey demiş güya; ki gerçekten övüyor da)
BU kız sürekli laf sokuyor bana ben iktisat mezunuyum "ayy kardeşim öss sınavına girdi iktisat istiyormuş ama bence öyle tırttan bölümler 2.üniversite olarak hobi olarak okunması gereken bölümler bence " diyor..
konuşurken benle asla suratıma bakmaz havalı havalı düşünün size sürekli buna benzer laflar sokup yüzünüze bakmayan bir kız düşünün mecbur aynı ortamdasınız haftanın 5 günü ve odanız karşılıklı.. gülüşünüz konuşmalarınız her şeyiniz duyuluyor..ve fabrika müdür sürekli gün içinde onun odasına gelip espri yapıp gidiyor benim odama dönüp merhaba bile demiyor dese de laf sokup gidiyor sevmediğini hissettiriyor yani..

Bugün söyle bir olay gerçekleşti çay molasına çıktık bahçeye masa tenisi oynayacaktım bahçede o sırada para geldi nakit baya yüklü hep 10 tl 20 tl 50 tl 200 tl 100 tl den oluşan banknotlar şeklinde.. bütün müdürler oturmuş bir masaya beni cağırdılar hadi bakalım bu parayı say tahsil et dediler kağıt kalem yok hesap makinesi yok onlar sohbet ederken (sohbetleri şu: muhasebeciler böyle ya, bakalım karıştıracak mı ?unutacak şimdi, hızlı sayamıyor gibi..) bütün bu ortamın içinde aklımda tutarak saymaya calıstım ve beceremedim hem sinirden hem heyecandan.. yanımda o bahsettiğim mühendis kız belirdi dinliyor muhabbetleri ben sayamadım bütün müdürler sakayla karışık üstüme yüklendi sorumlu müdürümüz mühendis hanım sana ders versin demesin mi ?? ay sinirden öldüm resmen beni demorilize ettiler ve yıkıldığım andı ben hırsızlık yapmıyorum soysuzluk yapmıyorum mesleğimin basındayım ve onca ortamın arasında para sayamadım işte :(:43::43::43::43::43:

o kadar yıkıldım o kadar gücendim ki anlatamam şimdi çalışmak içimden gelmiyor ve çok kırıldım herkese.. en çokta beni herkesin içinde rezil etmeye çalışmalarına kırıldım Allaha havale ettim ama zor kızlar ..
Bir şey söyleyin yapmam gerek bir şey yok demi oturup hata yaptığım için üzlemeye devam edeceğim değil mi ?????? :43::14::14::14:

Ahh canım benim ne kadar kötü olmuş. Seni çok iyi anlıyorum. Insanlar egolarini tatmin etmek için her türlü acımasızlığı yapıyorlar. Senin o ortamda hiç huzurun yoktur şimdi :( bununla başa çıkmayı öğren canım kompleksli insanlar sadece is yerinde değil ki her yerde karşımıza cikkiyorlar. Gerekiyorsa sen de pasif kalmak yerine biraz dişini göster :(

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ya Allah aşkına yani tövbe töve Allah'ın adını verdim saçma bir mevzudan okulda azınlık diye bir kadın gidip de alakasız bir meslekteki bir kadını neden ezsin. Hadi o ezdi bu neden bütün kadın mühendislere genellensin. Biz de 100 kişi de 15 taneydik ki bu 10 sene önce. Şimdi sayı oldukça arttı. Ha bir tarafımız mı kalktı. Hayır hanfendi. Aksine bu işin kadınlar tarafından da yapılabileceğini gösterebilmek için iki kat çalışmak zorunda kaldık. Bir hatayı erkek mühendis yapsa sorun yokken kadın yapınca olay olurdu. Proje Liderliği dersinde erkek hocamız direk "siz bu dersi neden alıyorsunuz ki zaten çocuk yapınca bir yere kadar yükselebileceksiniz" dedi. Biz bunlarla mücadele edip okuduk. Neymiş efendim erkekler yoklukta bizi pohpohlamış. El üstünde tutmuş. Sizce bizim mühendislik yetilerimizi mi pohpohladılar. Sırf etraflarında başka kız yok diye güzel falan diyip mi övdüler yani. Hiç bir şey bilmediğimiz bölümler üzerine genelleme yapmayalım lütfen.

Neymiş efendim erkekler yoklukta bizi pohpohlamış ben zaten buna katılmamıştım sadece havalı olduklarına kibirli olduklarına katılmıştım onada bazıları için katılmıştım

heh, bir tarafı koruma adına ezin bütün mühendisleri :19:

konu sahibi, ne yap-et mobbing yapıldığını ispatlamaya bak.. yazık sana da mesleğinin başında TR'nin gerçekleriyle karşılaşmaya başlamışsın..

Turkiye gerçeği vurgusuna katılıyorum.Ne yazık ki ülkemzide açık aleni mobbing kadar örtülü mobbing te çok yaygın.
Kişilik olark yırtıcı ve lafını esirgemeyen bir çalışansanız genelde bu konudaki örnekte olduğu gibi açık mobbing yapmaz genelde alttan alta kuyu kazmak gibi örtülü yollara başvururlar.
Gücü gücüne yetene doğru bir laf ama meslekle ilintili değil.
HA üst yönetici konumundan dolayı mobbingi çok rahat yapar.
Ama aynı seviyede çalıştığınız mesai arkadaşınız da eğer siz fırsat verirseniz çok rahat mobbing yapar ama az ama çok.
Çok örneğini yaşadım malesef.
Pek çoğunu o anki hazırcevaplılığımla püskürtsem se bir kısmını yutmak zorunda kalıyor insan.
Konu sahibi arkadaşım bu yaşadığından tecrübe edin.
İçinde bulunduğun durum mobbin ge giriyorsa ona göre adım at.
Eğr kendi gayretinle ve birkaç tedbirle düzelebilecek gibiyse kendi davranışlarını biraz daha netleştir.
Yeri gelince laf isteyene lafını vermek gerekiyor.
Bunu yöneticilerine direkt olarak yapamassın ama hal,tavır hareketlerinle ve duruşunla dahi sana nasıl davranabileceklerinin mesajını verirsin karşı tarafa.
Bu şekilde en azından bu kadar açık bir şekilde rencide edemezler seni bir kalabalık ortamda.
Kısacası kendini ezdirmeyeceksin.

Kızlar Canımı inanılmaz sıkan bir şey oldu.. size sormadan sinirle hareket etmek istemiyorum ama özetleyeyim..

kalibrasyon yapan bir şirkette muhasebeci olarak çalışıyorum..100-150 çalışan bir firmayız.. Fabrikadan sorumlu müdürümüz mühendislere ayrımcılık yapıyor yani onları her olayda kayırıyor.. Muhasebecileri kesinlikle sevmiyor ..adamın mühendis takıntısı var.. benle birlikte işe başlayan bir bayan mühendis var ki karşılıklı odalarda oturuyoruz kızla yıldızlarımız bir türlü barışmadı.. birbirimizi sevmiyoruz ama saygı duyuyoruz yani ben ona saygısızlık yapmıyorum Allah var oda yapmıyor ama insan bir insanın hissettirdiğini asla unutmaz sürekli kendini yüksekte gösteren benim fakültem su ayakkabım bu markam bu fabrikadan sorumlu müdürümüz bana bunu dedi(Kendisini övecek bir şey demiş güya; ki gerçekten övüyor da)
BU kız sürekli laf sokuyor bana ben iktisat mezunuyum "ayy kardeşim öss sınavına girdi iktisat istiyormuş ama bence öyle tırttan bölümler 2.üniversite olarak hobi olarak okunması gereken bölümler bence " diyor..
konuşurken benle asla suratıma bakmaz havalı havalı düşünün size sürekli buna benzer laflar sokup yüzünüze bakmayan bir kız düşünün mecbur aynı ortamdasınız haftanın 5 günü ve odanız karşılıklı.. gülüşünüz konuşmalarınız her şeyiniz duyuluyor..ve fabrika müdür sürekli gün içinde onun odasına gelip espri yapıp gidiyor benim odama dönüp merhaba bile demiyor dese de laf sokup gidiyor sevmediğini hissettiriyor yani..

Bugün söyle bir olay gerçekleşti çay molasına çıktık bahçeye masa tenisi oynayacaktım bahçede o sırada para geldi nakit baya yüklü hep 10 tl 20 tl 50 tl 200 tl 100 tl den oluşan banknotlar şeklinde.. bütün müdürler oturmuş bir masaya beni cağırdılar hadi bakalım bu parayı say tahsil et dediler kağıt kalem yok hesap makinesi yok onlar sohbet ederken (sohbetleri şu: muhasebeciler böyle ya, bakalım karıştıracak mı ?unutacak şimdi, hızlı sayamıyor gibi..) bütün bu ortamın içinde aklımda tutarak saymaya calıstım ve beceremedim hem sinirden hem heyecandan.. yanımda o bahsettiğim mühendis kız belirdi dinliyor muhabbetleri ben sayamadım bütün müdürler sakayla karışık üstüme yüklendi sorumlu müdürümüz mühendis hanım sana ders versin demesin mi ?? ay sinirden öldüm resmen beni demorilize ettiler ve yıkıldığım andı ben hırsızlık yapmıyorum soysuzluk yapmıyorum mesleğimin basındayım ve onca ortamın arasında para sayamadım işte :(:43::43::43::43::43:

o kadar yıkıldım o kadar gücendim ki anlatamam şimdi çalışmak içimden gelmiyor ve çok kırıldım herkese.. en çokta beni herkesin içinde rezil etmeye çalışmalarına kırıldım Allaha havale ettim ama zor kızlar ..
Bir şey söyleyin yapmam gerek bir şey yok demi oturup hata yaptığım için üzlemeye devam edeceğim değil mi ?????? :43::14::14::14:

Okumak cahilliği alır,eşeklik baki kalır sözü sizin firmada kendini göstermiş.şimdi onlar çok zekiyse o zaman muhasebeci çalıştırmayıp kendileri yapsınlar o işleri.ya da madem iktisat tırt bi bölüm, o zaman neden muhasebecilere her yerde ihtiyaç var?bunları senin üstüne basarak kendini üstün gören o kafasızlara yeri gelince söyle ki içinde kalmasın :23:

Neymiş efendim erkekler yoklukta bizi pohpohlamış ben zaten buna katılmamıştım sadece havalı olduklarına kibirli olduklarına katılmıştım onada bazıları için katılmıştım

Yani "ona da bazılarında katılmıştım" cümlesini anca şimdi söyleyebildiniz. Kaç tane mühendis kadın tanıdınız çok merak ediyorum ayrıca?

Yani "ona da bazılarında katılmıştım" cümlesini anca şimdi söyleyebildiniz. Kaç tane mühendis kadın tanıdınız çok merak ediyorum ayrıca?

Merakınızı gidereyim ben tanımadım fakat ailemden mühendislerle aynı ortamda çalışan tanıdıklarım var oradan biliyorum yakınlarımdan yani

Tamam o zaman, o saysin, deyip eline tutustursaydin paralari kizin... bakalim o sayabilecek miydi?

Merakınızı gidereyim ben tanımadım fakat ailemden mühendislerle aynı ortamda çalışan tanıdıklarım var oradan biliyorum yakınlarımdan yani

Aile meclislerinde mühendis kibrinden mi bahsediyorsunuz? Neyse ben hala ve hala genellemelerin özellikle hakaret içrern genellemelerin yanlış olduğunu ölümüne savunmaya devam edeceğim.

Aile meclislerinde mühendis kibrinden mi bahsediyorsunuz? Neyse ben hala ve hala genellemelerin özellikle hakaret içrern genellemelerin yanlış olduğunu ölümüne savunmaya devam edeceğim.

Hanım efendi ailece toplanıp mühendis kibrinden mahsetmektle ne alakası var siz kuzeninizle veya dayınızla amcanızla iş hayatınız hakkında sohbet etmez konuşmaz mısınız iş hayatın nasıl gidiyo memnun musun canını sıkan birşey var mı diye o konuları kastettim sohbet yani iş hayatı üzerinden sohbet edildiğinde heralde siz aile içinde hiç iş hayatınızdan nasıl bir ortamda çalıştığınızdan bahsetmediniz anlıyorum

Son düzenleme:
aynen, bunun meslekle ne alakası var tamamen karakter sorunu.. bu kız bulaşık yıkıyor bile olsa, ben bardak yıkıyorum sen tencere derdi karşısındakine..

not : iş bu yorumda hiçbir meslek aşağılanmamıştır :27: nihayetinde part time ev hanımı olarak hepimiz bulaşık yıkıyoruz :27:

not2: fıstık, dikkat ettim de ben bugün ne kadar çok katıldım sana yaw :27:

Bir daha beğenemiyorum :)

Birazdan kendi mesleğime kibirli dediler diye savunmaktan ban yiyeceğim.

Hanım efendi ailece toplanıp mühendis kibrinden mahsetmekte ne demek siz kuzeninizle veya dayınızla amcanızla iş hayatınız hakkında sohbet etmez konuşmaz mısınız iş hayatın nasıl gidiyo memnun musun canını sıkan birşey var mı diye o konuları kastettim sohbet yani iş hayatı üzerinden sohbet edildiğinde heralde siz aile içinde hiç iş hayatı sıkıntılarınızdan bahsetmediniz

Tabiki de bahsediyoruz ama Allah'tan bir sıkıntıdan yola çıkıp da bütün meslektaşlarına genelleme yapmıyorlar. Yapan insanlar da tanıdım ama "genelleme abi. hepsi öyle değil" dediğimizde hak verip uzatmayacak insanlardı.

benim de doğumun başından beri kız geçiyordu aklımdan ve hatta çevremdeki herkes kız diyordu ama doktorumuz "geliyor delikanlı" dedi:))) önemli olan sağlıklı olması. çok teşekkürler duan için.

Canım ya maaş ne ki? Huzurun olsun. Benim eşim türkiye standartlarında iyi bir maaş alıyor. çok şükür. Inan soran birinci derece yakınlarıma söylemeyi utanıyorum. çünkü öyle maaş alan yok. Ama öyle bir zaman geliyor ki. "ah diyorum işsiz olsaydı ben baksaydım eve, ama huzurum olsaydı. Mutlu olsaydım." dediğim oluyor. Huzur mutluluk parayla satın alınmıyor canım benim.
çok zengin olup depresyondaki insanlara acıyorum. Para işte. En fazla gider arablar alırsın hadi neyse uçak gemi alırsın. Ama mutluluğu alamazsın. Onlar insan mutlu etmiyor. Görüyorum.
O kız normal hayatında müthiş mutsuz ve sizi de bir sebeple kıskanıyor anlaşılan. çok da terbiyesiz. Aklınca seni ezecek. Boş ver canım onu en iyisi görmemezlikten gel. O kızın içi kötü, iyi biri olsa böyle iğrenç laflar tavırlarda bulunmaz zaten. Bana da bu tip insanlar çattığı zamanlar oldu. Annem hep derdi "kızım sen onun gibi kötü olup onunla başedemezsin, iyilikle başet. Sav gitsin" derdi.
Mümkünse görmemezlikten gel canım. Dün psikolog randevumuz vardı. Bir insanın ne takıntısı varsa onun zıttına bakıp onu iyi tanırsın dedi. Mesela kibirli mi, demek ki çok ezilmiş. çok mu para düşkünü cimri, demek ki fakirlik görmüş korkuyor. çok mu ezmeye çalışıyor, demek ki kendi çok ezilmiş. Bu 2, 2 daha 4 gibi gerçek bir tespit.
Of çok kızdım valla şu kıza ya. Allah sana daha güzel işler nasip etsin tez zamanda. O kıza da hakettiğinin aynısını yaşatsın.

haklısın canım ..hayat işte büyüğüm diye dikleşme üstünleşme senden de büyük allah var.. Elbet yaradan görüyordur bu yapılanları..
Neyse,,
insallah evinde huzurun olur bebegin sana mucize gibi nese katar muhabbet katar huzur katar inşallah canımm..

Tabiki de bahsediyoruz ama Allah'tan bir sıkıntıdan yola çıkıp da bütün meslektaşlarına genelleme yapmıyorlar. Yapan insanlar da tanıdım ama "genelleme abi. hepsi öyle değil" dediğimizde hak verip uzatmayacak insanlardı.

Bende zaten bazıları çoğunluğu diye ayırdım ama son anda fark edildi bu yüzden tartışıcak birşey göremiyorum artık

Son düzenleme:
Bir daha beğenemiyorum :)

Birazdan kendi mesleğime kibirli dediler diye savunmaktan ban yiyeceğim.

Ben de bir iki savundum biraktim, bosver bosu bosuna ban yeme, bazilari genellemeyi seviyor, bazilari kompleks kusuyor, bazilari da tamamen iyi niyetli bir sekilde bos bulunup elestiriyor, her turlu yaklasim olmus yani, zekaya hakeret edene kadar firsatini bulduk giydirin diyen var, yakma basini, anlayan anlamistir:34:

açıkçası ne yapman gerekiyor bilmiorum ama durumuna üzüldüm. Bende bu sene mühendis olucam inş, çok mühendis gördüm bazıları nasıl o bölümü okumuş diye düşünüyorum.

İnsanları mesleklerine göe ayırmak çok kötü bişi. İktisat okuyan insanın aldığı eğitim ayrı gördüğü dersler, bilgileri ayrı. Mühendisin ayrı. Müdür olarak bu ayrımı yapamıyorlarsa bu onların ayıbı..

keşke hesap makinesi kağıt kalem olmadan sayamam deseydin, ben bunun dersini gördüm muhasebeciyim deseydin. Biraz ağırlığını koy. Bizim okulda sanat bölümünde okuyan arkadaşlarımız var sınav zamanlarında birlikte çalışıyoruz napalım, bizde ezelim mi onları? İnsanlar okuyor ama adam olamıyor gerçekten :ssz:

Kusura bakmayın ama cidden uzattınız arkadaş tüme varım yaptı sadece yersiz alınganlık yapıyorsunuz , evet belli meslektekiler kibirli oluyor mesela doktorlar hepsi olmasa da geneli bu şimdi belli bir kişiyi hedef almış bulundum mu ? Lütfen konuyu saptırmayın...

Sen kendini ezdirmişsin bir kere. Bence adamdan çok senin takıntın var onlara karşı. Yapılan her şeyi üstüne çekiyor olabilirsin. Müdürün onun odasına gitmesi onun mühendis oluşundan ziyade iyi anlaşmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Yoksa aynı ortamda çalışıp kanlı bıçaklı olan çok mühendis var teknikerle daha samimi ama aynı odada çalışan mühendisle hiçbir şey paylaşmayan. Bence meslek kavramlarını aş. Hem iktisat idari bilimlerde en zor ve en güzel bölümdür.
Kendine güvenmeyi öğrenmezsen egolarını üstünde yontan çok olur.

ben olsam o durumdan sonra bir dk der paraları 10 ar lı 5 erlı desteler halinde ayırır o müdürlerin ağzına sokardım hepsini sonrasında o kızı elime dolar kafasını o masaya sürterdim :27:sonrada hadi eyvallah er çıkardım arkadaşım sen morelini niye yanlış olduğunu bildiğin kişi yada kişiler yüzünde bozuyorsun başka iş ara buluncada bi güzel benzet çık bitti gitti ya sen kendini niye ezdiriyorsun ki mühendisse mühendis yani mesleğiyle deil kişilikleriyle alakalı sorunları var napıyolar orda coca colanın şifresini çözmüyolar ya

Back
X