Haksizlik mi ?

Kıskanmış olabilirsiniz, bu konuyu bence daha fazla kafanıza takmayın bebek içinde kendinizi strese sokmayın en iyisi kafanızı bedeninizi ve ruhunuzu arındırmak başka şeyler düşünmek ne kadar motivasyonunuzu yüksek tutarsanız okadar iyi olur rahatlamış hissedersiniz ve inşallahta gönlünüze göre bebek sahip olmayı rabbim nasip eder Amin.:anneadayı:

Bende çok bazı şeyleri kafama taktım bazı şeyleri hala takıyorum eltime haksızlık yaptım yaptığımı da düşünüyorum ama haklı olduğum yerlerde vardı.

Ne kadar yanlis bir dusuncedesiniz ne demek "eltimin hamile kaldigini duyunca " Birden etraf bulaniklasti. Sesler ugultulu gelmeye basladi. Sesim cikmadi dugumlendi... " Niye boyle dusunuyorsunuz? Siz hamile degilsiniz, hamile kalmak icin ugrasiyorsunuz diye neden baskalarinin mutluluklati sizi rahatsiz ediyor? Sizi tanimiyorum ama su yukarida yazdiginiz cumlelerden fesat birisi oldugunuzu cikardim. Sizin durumunuz ne olursa olsun baskalarinin mutluluklarina sevinmiyorsaniz kendinizi bir kontrol ettirin. Kiskanclik ne size ne de baskalarina birsey kazandirmaz. Aksine daha eltinizi tanimadan ona bileylenmissiniz. Yaptiginiz cok ama cok yanlis!

Katiliyorum. Uzgun kirgin olunsa da esine yegenini kucagina almamasini soylemek cok tuhaf.
Elti,gorumce ve bilimum aile fertlerinden kime kizilirsa kizilsin tabiki alip kucagina mis gibi kojusunu cekicek icine adam amcasi olarak.
Konu sahibi, psikojik destek ya da kafanizi bi seyler mi olsa?
Kafanizi dagitacak aktiviteler diycektim pardon.

Edit:kokusunu :)

Konu sahibi ben de duygusal insan oldugumdan sizi anliyorum zor is oyle yasamak..

Iyi bir esiniz varsa ve yasiniz gec degilse ki degil umut hep vardir.

Sizin yasinizda bekar insanlar var misal ben..
Burada yuva kurmak icin uygun es bulamayan yalniz olan veya cok kotu evlilikler yasayan insanlarin konulari var.

Herkesin zamani farkli olabilir belki eltiniz sizden once dogurucak fakat siz bir iki veya uc bes sene sonra hamile kalicaksiniz bilemeyiz gelecegi goremiyoruz.

Bazi cocuk yapmakla ovunen baskalarini kiran insalara da su acidan bakmak lazim belki esiyle sizin kadar iyi degil baska dertleri var ve o yonden sizi akillarinca ezmek isteyebilirler.

Baska bir bakis acisiyla biz dunyaya birey olarak geliyoruz oyle gidicez herkes iyi bir aileye sahip olamiyor.
Bazi insanlarin imtihani anne babasi oluyor.
O insanlar da belki bu sebeple o ailede dunyaya geliyor.
Bu isler hikmet sir meselesi olabilir.

Istemsizce boyle hissetmen normal

Ama senin bu sinavin kimsenin hayatini normal surecinde yasamasina da engel degil. Boyle dusun
Birileri hamile kalacak
Birileri bebeklerini kucaklarina alacak
Bu en yakinindaki de olacak uzaktaki de

Senin hayatin ayri onlarin ki ayri
Bu sekilde iyi dusun
ALLAH tez zamanda kucagini doldurdun

Sana dua edicem bu gece.

Haksızlık yapıyorsunuz tabii ki.

Zaten gördüğünüz rüya olağanüstü bir şey değil. Hani gerçekleşmesin falan demişsiniz ya, illa ki gerçekleşecekti yani.

Psikolojiniz bozuksa destek alın. Kendi problemlerinizden dolayı başkasından garip garip isteklerde bulunanamazsınız çünkü. O bebek eşinizin canının canı. tabii ki kucağına alacak. Böyle tuhaf istekler insanı insandan soğutur ayrıca. Bugün bunu isteyeceksiniz, yarın yeğenini sık sık özleyip görmek istiyor diye alınacaksınız.... Bunun sonu yok. İnsanları kendinize uydurmak yerine kendi kendinizi düzeltmelisiniz.

Eski konularimda eltimin yaptiklari var canim. Bir insan sana nispet yapiyorum suan dediginde bile kondurmayan biriyim normalde asla da umursamam. Onun yaptigi nispetti. Hatta baska insanlarda farkedip kendisiyle konustular yapma diye...
Yaşın o kadar genç ki yarın arkana dönüp boşu boşuna üzülmüşüm diyeceğin günler gelecek

Yasim 26... 5 senedir de istiyoruz olmuyor yiprandik.

Ruyami cok abattigimi ben bile düsunuyorum bazen. Ama diyorum ya hersey istem dışı..

Sadece o durum olsa ben ne hissederim bilmiyorum. Onlem olsun diye o gun kucagina almamamasini rica ettim.

Doktor 1 sene olmadan cocugun olacak dedi ama hala olmadi diyorsunuz
E daha 1 sene olmuş, bebek de cuma dogacak 9 ay oncesinden ogrendiniz, 3 ayda bu kadar ajite etmeye gerek var miydi durumu
Hatta 1 senede bile

Canim yanlis
Çok degil bundan 1 sene once agustos ayıydı.. Her gece ayni rüyayı goruyordum uyandigimda etkisinden kurtulamiyordum.

Ruyamda daha dugunleri olmamiş eltim ve kaynim hamilelik haberi veriyorlardi. Ruya ya birden doguma geciyorduk. Eşim yigenini kucagina aliyordu öyle bir aşkla bakiyordu ki. Benim gozlerim doluyordu. Aglayarak teyzeme gidiyordum boynuna sarilip agliyordum. Teyze benim hic cocugum olmayacakmi diye.

O zaman ortada ne dugun vardi ne birsey...

Aradan 1 ay gecti birden dugun hazirliklari basladi. Aralikta evleniyorlardi.
O sirada bende aşilama tedavi yipranma surecleriyle mesguldum..

Biliyordum olacakti...

Kasim ayina hersey hazirdi tup bebek yaptiracaktik.

Dugun ustu masraf olmasin diye araliga erteledik...

Dugun bitti misafirlerim gitti. Bende butun isleerimi halledip tup bebege odaklandim. Muayenemizi olduk. Bir puruz cikti. Laparoskobi yapilacakti...

Tabiki ben hala ayni ruyayi goruyorum. Kaynanama anlattigimda " sacmalama pink ilk aydan olmaz sen üzülme kafana da takma " demisti...

Ameliyat icin tarih beklerken eltimin hamilelik haberini aldik..

Ayni ruyamdaki gibi oldu. Birden etraf bulaniklasti. Sesler ugultulu gelmeye basladi. Sesim cikmadi dugumlendi...

O gun esimde bende bir yandan sevindik rabbim onlara yasatmadi ( hamile kalamama) hemde cok üzulduk kendi adımıza..

Çunku insan ister istemez sorguluyordu.. 5 dk lik zevk ile dunyaya gelen istenen veya istenmeyen bu kadar bebek varken biz neden bu kadar ugrasiyorduk ?

Tabiki bunun bir sinav oldugunu bu sinavinda ustesinden gececegimizi dusunduk ustunde durmadik...

Sonra eltimin yersiz nispet yapar gibi konuşmalari , arayip sormamamiz , ameliyat olan ben degilmisim gibi ilgi beklemesi.. cocugumuzun olmadigini bile bile bizden bebek arabasi, beşik istemeleri. Surekli memnuniyetsizlikleri derken 9 ay bitti...

Evet bu hafta dogum var. Cumaya kadar dogacak bir masum bebek... Bir yandan aileye yeni bir uye katilacagi icin sevincliyim bir yandan icim buruk uzgunum. Cunku ilk hamile kaldigini ogrendigimde kendimi doguma kadar hamile kalirim ruyam gercekleşmeyecek diye kendimi avututtum. Ama olmadi.. Regl gunum yaklastikca icimde ya o gune denk gelirse korkusu sardı..

Bir yandanda ruyamin cikmis olmasi dogumdan sonra esimin yigenini kucagina alip askla bakmasi ve benim gozlerimin dolmasii... Bu sahneyi defalarca kez ruyamda gormus olmama ragmen uykumdan aglayarak uyandim.

Kizmayin bana ama istem disı oldu hersey...

Yapı olarak çok duygusalım...

Eşimden bugun sadece dogumun oldugu gün yigenini kucagina almamasini rica ettim. Tabiki sevsin sadece ruyamdaki gibi bir sahne olsun istemedim.

Başta biraz burkuldu...

Rüyami ona defalarca kez anlatip agladigim icin kabul etti tamam dedi..

Ama ya benim icim rahatlamadi..

Haksizlik yaptigimi düsünüyorum.

Buna hakkim yok.!

Inanın neyin mantıkli veya neyin dısardan itici görundugunu anlamayacak durumdayim..

Bu konuda sizin ne düsundugunuz cok onemli.

Ben çok utaniyorum bunlari yazarken...
Canim yanlis anlama seni yargilamiyorum.bende bi kac ay cocuk sahibi olamama duygusu yasadim korktum.tabi bilemem senin yasadiklarini ama böyle dusunenler bana korkunc geliyor.benim etrafımda ben hemen hamile kalinca neden onun hemen oluyorda ben ugrasiyorum diyen kisiler gercekten bana ürkütücü geliyor.yanlis anlama bitanem seni anliyorum yasadiklarin gercekten zordur ben yasamadim ondan belki bilemiyorum.ama içini ferah tut herkesin kendi imkani var seni cocukla baskasini baska biseyle sinar Allah .ama sinar yani .en kisa zamanda bebegini kucagina alirsin sende ins .ama etrafina burda yaptigin konusmalari yapma bence kiskanclik vb.durumlarla suclanabilirsin her ne kadar niyetin o olmasada .Allahim sanada yardim etsin ins can benim

Katılıyorum sana canim.bende bi süre cocuk olmama korkusu yaşadım hic böyle dusunmedim.eger biri evladiyla birini kiskandirmaya calisiyorsa zaten onu Allah affetsin.

Çok degil bundan 1 sene once agustos ayıydı.. Her gece ayni rüyayı goruyordum uyandigimda etkisinden kurtulamiyordum.

Ruyamda daha dugunleri olmamiş eltim ve kaynim hamilelik haberi veriyorlardi. Ruya ya birden doguma geciyorduk. Eşim yigenini kucagina aliyordu öyle bir aşkla bakiyordu ki. Benim gozlerim doluyordu. Aglayarak teyzeme gidiyordum boynuna sarilip agliyordum. Teyze benim hic cocugum olmayacakmi diye.

O zaman ortada ne dugun vardi ne birsey...

Aradan 1 ay gecti birden dugun hazirliklari basladi. Aralikta evleniyorlardi.
O sirada bende aşilama tedavi yipranma surecleriyle mesguldum..

Biliyordum olacakti...

Kasim ayina hersey hazirdi tup bebek yaptiracaktik.

Dugun ustu masraf olmasin diye araliga erteledik...

Dugun bitti misafirlerim gitti. Bende butun isleerimi halledip tup bebege odaklandim. Muayenemizi olduk. Bir puruz cikti. Laparoskobi yapilacakti...

Tabiki ben hala ayni ruyayi goruyorum. Kaynanama anlattigimda " sacmalama pink ilk aydan olmaz sen üzülme kafana da takma " demisti...

Ameliyat icin tarih beklerken eltimin hamilelik haberini aldik..

Ayni ruyamdaki gibi oldu. Birden etraf bulaniklasti. Sesler ugultulu gelmeye basladi. Sesim cikmadi dugumlendi...

O gun esimde bende bir yandan sevindik rabbim onlara yasatmadi ( hamile kalamama) hemde cok üzulduk kendi adımıza..

Çunku insan ister istemez sorguluyordu.. 5 dk lik zevk ile dunyaya gelen istenen veya istenmeyen bu kadar bebek varken biz neden bu kadar ugrasiyorduk ?

Tabiki bunun bir sinav oldugunu bu sinavinda ustesinden gececegimizi dusunduk ustunde durmadik...

Sonra eltimin yersiz nispet yapar gibi konuşmalari , arayip sormamamiz , ameliyat olan ben degilmisim gibi ilgi beklemesi.. cocugumuzun olmadigini bile bile bizden bebek arabasi, beşik istemeleri. Surekli memnuniyetsizlikleri derken 9 ay bitti...

Evet bu hafta dogum var. Cumaya kadar dogacak bir masum bebek... Bir yandan aileye yeni bir uye katilacagi icin sevincliyim bir yandan icim buruk uzgunum. Cunku ilk hamile kaldigini ogrendigimde kendimi doguma kadar hamile kalirim ruyam gercekleşmeyecek diye kendimi avututtum. Ama olmadi.. Regl gunum yaklastikca icimde ya o gune denk gelirse korkusu sardı..

Bir yandanda ruyamin cikmis olmasi dogumdan sonra esimin yigenini kucagina alip askla bakmasi ve benim gozlerimin dolmasii... Bu sahneyi defalarca kez ruyamda gormus olmama ragmen uykumdan aglayarak uyandim.

Kizmayin bana ama istem disı oldu hersey...

Yapı olarak çok duygusalım...

Eşimden bugun sadece dogumun oldugu gün yigenini kucagina almamasini rica ettim. Tabiki sevsin sadece ruyamdaki gibi bir sahne olsun istemedim.

Başta biraz burkuldu...

Rüyami ona defalarca kez anlatip agladigim icin kabul etti tamam dedi..

Ama ya benim icim rahatlamadi..

Haksizlik yaptigimi düsünüyorum.

Buna hakkim yok.!

Inanın neyin mantıkli veya neyin dısardan itici görundugunu anlamayacak durumdayim..

Bu konuda sizin ne düsundugunuz cok onemli.

Ben çok utaniyorum bunlari yazarken...

Utanmayın.. ben de geçtim o yollardan şimdi çok şükür bebeğim oldu .. Allahım inşallah tez zamanda size de nasip etsin ..
yaşayan bilir neyi nasıl hissedip böyle düşündüğünü, emin ol yalnız değilsin ..
Geçecek bu günler moralini yüksek tutmaya çalış
Moral çok önemli ..
Allah sağlıkla size de bir bebek nasip etsin inşallah ..

Etrafınızdaki insanların size anlayışlı yaklaşması lazım. Ama bu öyle bir imtihan ki cidden yaşamayan bilemez. Kıskanç veya fesat olduğunuzu düşünmüyorum. Her kadın gibi anne olmak istiyorsunuz ve sınavınız çok ağır. Rabbim en kısa zamanda size de nasip etsin inşallah.

Canım Allah sana da nasip eder inşallah. Fakat eski konularında da bir çok kez eltinin hamileliği, bebeği üzerine konu açmışsın. Bu kadar kafana takmanı anlıyorum ama sizin bebeğinizin olmamasının sorumlusu ne eltin ne de kaynın. Bu senin sınavın. Bebeğin olana kadar eşin ve sen yeğeninizde hasret giderebilirsiniz hatta iyi bile gelebilir. Lütfen kötü gözle bakma o meleğe de maazallah nazara falan gelmesin. Allah sana da elbet nasip eder vakti vardır.

o bebek eşinin yeğeni
kendi çocuğu değil ki
bir amcanın seveceği gibi sevebilir. onun gibi bakabilir.
bu kadar duygusal olmak bana uzak bir kavram olduğundan empati kuramadım.
eltimin benden önce 2 bebeği oldu
sanırım ben hiç istemediğimden bu tür bir düşünce aklımdan geçmemiş.
hastaneye gittik eşim gördü yeğenini sevdi. bu görüntü bana sadece sevimli geldi.
bilemedim pink, biraz fazla hassaslaşmışsın :(
umarım istediğin anda sağlıklı bir bebeğin olur, ama şu anki duygu ve düşüncelerin hayatını zorlaştırıyor gibi.

çocuğu olmayanlar, çocuk sahibi olanları, sanki suç işlemiş gibi algılıyorlar...çocuğu olanlar tabikide sevinecek, havalara uçacak, herkesle bu mutluluğu paylaşacak...başkalarının olmuyor diye karalarmı bağlayacak...senin düşüncelerin çok yanlış, eşine öpme demeler felan...bunlar kıskançlıktır resmen...Allah'ım herşeyi sana bırakıyorum, hakkımda hayırlısını ver deyip, gönlünü rahat bıraktığın an seninde çocuğun olur...

Hicbir zaman boyle düsünmedim. Tabiki sevinecek havalara ucacaklar ama biz bunlari yapmiyoruz diye suclamayacaklar.

Yenidoğan bebek kucaktan kucağa dolaştirılmaz zaten.
Anne, baba (ki yeni baba olanlar çok kısa süre tutar genelde), ve ilgilenecek refakatçi kucağına alır..

Görmeye gelenler beşiğinde görür gider..

Kendinizi çok doldurmuşsunuz. Eltiniz de beslemiş bu durumu.
Ama şu da var ki biri bebek heyecanı yaşarken, diğerinin bebeği olmuyor diye sürekli susamaz. Bu hamile olana da haksızlık olur. İki taraf da birbirini dengelemeli..

Psikolojik destek alıyor musunuz?
Bunun daha bebek büyütme muhabbeti var çünkü..

Biz heyecanlarini rahatca paylasabilsinler diye insan icine cikmadik kendi icimizde kendi yagimizda kavrulduk. Hicbir zaman onlara bizim olmuyo sizde yapmayn demedik. Tabiki ona da haksizlik. Ama bizimle de paylasacaklar tabiki. Ama bir insan karsiniza gecip sadece hamileliginden konusursa saatlerce konuyu degistirip soru sordugunuz zaman kisa bir cvp verirse sizde rahatsiz olursunuz..

Iste hamileligim..

Diye iki saat anlatip

Ee canim yengen nasil morali bozuktu gecen gordum gorusuyormusun abinde baya kilo almis evlilik yaramis :) diyorum

Verdigi cevap iyiler...

Sonra cok uzun bir sessizlik.

Diyorum ki ee napacaksin dogumda

Iste ben ........ le baslayan saatlerce bitmeyen bir konusma daha...

Siz olsaniz ne yaparsiniz allah icin elinizi vicdaniniza koyun.. yani bir insan baska hicbir sey konusmazmi. Ve anlattigi kisi benim tabiki anlatsin ama saatlerce cok sacma degilmi. Bide baska soru sordugumda cvplari gecistiriyor.

Biz heyecanlarini rahatca paylasabilsinler diye insan icine cikmadik kendi icimizde kendi yagimizda kavrulduk. Hicbir zaman onlara bizim olmuyo sizde yapmayn demedik. Tabiki ona da haksizlik. Ama bizimle de paylasacaklar tabiki. Ama bir insan karsiniza gecip sadece hamileliginden konusursa saatlerce konuyu degistirip soru sordugunuz zaman kisa bir cvp verirse sizde rahatsiz olursunuz..

Iste hamileligim..

Diye iki saat anlatip

Ee canim yengen nasil morali bozuktu gecen gordum gorusuyormusun abinde baya kilo almis evlilik yaramis :) diyorum

Verdigi cevap iyiler...

Sonra cok uzun bir sessizlik.

Diyorum ki ee napacaksin dogumda

Iste ben ........ le baslayan saatlerce bitmeyen bir konusma daha...

Siz olsaniz ne yaparsiniz allah icin elinizi vicdaniniza koyun.. yani bir insan baska hicbir sey konusmazmi. Ve anlattigi kisi benim tabiki anlatsin ama saatlerce cok sacma degilmi. Bide baska soru sordugumda cvplari gecistiriyor.
O konuda haklisin canim.bende sozlerimi kırılmasın diye seçerek söyledim hep inan.benim cok arkadasim var malesef deneyipte olmayan ama onlar böyle degil sizde beni anlayin.her dusunceyi gösterip sirf hamile diye dusmanca davranmakta cok acimasiz.sizi cok iyi anliyorum Alah nasip etsin cok zordur eminim ama benim anlattigim bambaska bisey

Back
X