Haksizlik mi ?

Ne kadar yanlis bir dusuncedesiniz ne demek "eltimin hamile kaldigini duyunca " Birden etraf bulaniklasti. Sesler ugultulu gelmeye basladi. Sesim cikmadi dugumlendi... " Niye boyle dusunuyorsunuz? Siz hamile degilsiniz, hamile kalmak icin ugrasiyorsunuz diye neden baskalarinin mutluluklati sizi rahatsiz ediyor? Sizi tanimiyorum ama su yukarida yazdiginiz cumlelerden fesat birisi oldugunuzu cikardim. Sizin durumunuz ne olursa olsun baskalarinin mutluluklarina sevinmiyorsaniz kendinizi bir kontrol ettirin. Kiskanclik ne size ne de baskalarina birsey kazandirmaz. Aksine daha eltinizi tanimadan ona bileylenmissiniz. Yaptiginiz cok ama cok yanlis!

Baskalarinin mutluluklarini hep paylasmis ve cok sey yapmisimdir. Herkesten cok ilgilenmis herkesten cok koşturmuşumdur. Hamilelik dahil.. ve evet ilk defa bir kisinin hamilelik haberi bana boyle hissettirdi. Bu beni fesat yapacaksa evet fesatim.

Konu sahibi ben de duygusal insan oldugumdan sizi anliyorum zor is oyle yasamak..

Iyi bir esiniz varsa ve yasiniz gec degilse ki degil umut hep vardir.

Sizin yasinizda bekar insanlar var misal ben..
Burada yuva kurmak icin uygun es bulamayan yalniz olan veya cok kotu evlilikler yasayan insanlarin konulari var.

Herkesin zamani farkli olabilir belki eltiniz sizden once dogurucak fakat siz bir iki veya uc bes sene sonra hamile kalicaksiniz bilemeyiz gelecegi goremiyoruz.

Bazi cocuk yapmakla ovunen baskalarini kiran insalara da su acidan bakmak lazim belki esiyle sizin kadar iyi degil baska dertleri var ve o yonden sizi akillarinca ezmek isteyebilirler.

Baska bir bakis acisiyla biz dunyaya birey olarak geliyoruz oyle gidicez herkes iyi bir aileye sahip olamiyor.
Bazi insanlarin imtihani anne babasi oluyor.
O insanlar da belki bu sebeple o ailede dunyaya geliyor.
Bu isler hikmet sir meselesi olabilir.

Kesinlille size katiliyorum inanim bunlari bende kendime soyluyorum ama bazi anlar geliyo duygusalligim daha agir basiyor.

Haksızlık yapıyorsunuz tabii ki.

Zaten gördüğünüz rüya olağanüstü bir şey değil. Hani gerçekleşmesin falan demişsiniz ya, illa ki gerçekleşecekti yani.

Psikolojiniz bozuksa destek alın. Kendi problemlerinizden dolayı başkasından garip garip isteklerde bulunanamazsınız çünkü. O bebek eşinizin canının canı. tabii ki kucağına alacak. Böyle tuhaf istekler insanı insandan soğutur ayrıca. Bugün bunu isteyeceksiniz, yarın yeğenini sık sık özleyip görmek istiyor diye alınacaksınız.... Bunun sonu yok. İnsanları kendinize uydurmak yerine kendi kendinizi düzeltmelisiniz.

Bunu düsunen ilk kadin ben degilim sonda olmayacagima eminim
O benim eşim istemem haksizlik olabilir evet ama olmayacak bisey degil.

Omur boyu kucagina alma demiyorum sadece o gunluk zaten butun gun orada olmayacak 1 saat belki yarim saat.

Biz heyecanlarini rahatca paylasabilsinler diye insan icine cikmadik kendi icimizde kendi yagimizda kavrulduk. Hicbir zaman onlara bizim olmuyo sizde yapmayn demedik. Tabiki ona da haksizlik. Ama bizimle de paylasacaklar tabiki. Ama bir insan karsiniza gecip sadece hamileliginden konusursa saatlerce konuyu degistirip soru sordugunuz zaman kisa bir cvp verirse sizde rahatsiz olursunuz..

Iste hamileligim..

Diye iki saat anlatip

Ee canim yengen nasil morali bozuktu gecen gordum gorusuyormusun abinde baya kilo almis evlilik yaramis :) diyorum

Verdigi cevap iyiler...

Sonra cok uzun bir sessizlik.

Diyorum ki ee napacaksin dogumda

Iste ben ........ le baslayan saatlerce bitmeyen bir konusma daha...

Siz olsaniz ne yaparsiniz allah icin elinizi vicdaniniza koyun.. yani bir insan baska hicbir sey konusmazmi. Ve anlattigi kisi benim tabiki anlatsin ama saatlerce cok sacma degilmi. Bide baska soru sordugumda cvplari gecistiriyor.
10 aydır bebek için uğraşan biri olarak içim buruldu. Yaşamayanların anlaması imkansız canım. Ablam 2.çocuğuna hamile. Hemen istediği ay hamile kaldı. Beni de canı gibi sever. Ama birlikte gittigimiz yerlerde hamilelikle ilgili konuşuluyor surekli. Ben duygusal olarak çok etkileniyorum. Ruyalarimda ben de hep hamilelikle ilgili şeyler görüyorum. Insallah güzel olacak. Sabır diyelim

Ben seni çok iyi anlıyorum, evliliğimin 5. Yılında soğdu oğlum. Hamile görnek istemiyordum, düğünler olucak diye çok üzülüyordum, sonra oğlum oldu, 2 hıl evvelde üçüzlerim oldu. Unutttummmm gittim. İnşallah sende unutacaksın, bırak abisi nasıl isterse davransın, hamilelik olayını kafandan ne kadar atarsan o kadar çabuk kalıyosun( bnm ilki tedavisiz oldu, üçüzler tüp bebek)

Doktor 1 sene olmadan cocugun olacak dedi ama hala olmadi diyorsunuz
E daha 1 sene olmuş, bebek de cuma dogacak 9 ay oncesinden ogrendiniz, 3 ayda bu kadar ajite etmeye gerek var miydi durumu
Hatta 1 senede bile

Ben 4 senedir tedavi goruyorum hanimefendi.
1 senedir istesem de olmasa sizce burda boyle bir konu acarmiyim. ?

Sebepsiz denildi senelerdir asilama klomen catlatma ignesi ovulasyonn testleri rahim filmi ultrason yumurta takipleriyle gecti seneler..

Tup bebek merkezinne basvurdugumuzda bir puruz cikti ama oda hamile kalmama engel bir durum degildi. Doktor duzelltik 1 sene bekle dedi.

Hicbir zaman boyle düsünmedim. Tabiki sevinecek havalara ucacaklar ama biz bunlari yapmiyoruz diye suclamayacaklar.

Siz bunları yapmıyorsunuz diye suçlanmazsınız.
Ama eşinize bunları yapmamasını da söylememelisiniz.
Yeğeni olmuş, Canından can o da. Masum bebek.
Amcası kucağına alıp aşkla baksa ne olur? Ben her yenidoğan bebeğe bakışımda gözlerim doluyor.
Bence rüyaya bu kadar takılıp anlam yükleyerek kendinize eziyet etmişsiniz...
Yaşadıklarınız çok zor, ama daha 1 yıl olmamış bile. Bu kadar büyütüp Karalar bağlamanın anlamı da Yok. Destek alsanız faydasınız görürsünüz diye düşünüyorum... önce kendi sağlığınız..

Canim yanlis

Canim yanlis anlama seni yargilamiyorum.bende bi kac ay cocuk sahibi olamama duygusu yasadim korktum.tabi bilemem senin yasadiklarini ama böyle dusunenler bana korkunc geliyor.benim etrafımda ben hemen hamile kalinca neden onun hemen oluyorda ben ugrasiyorum diyen kisiler gercekten bana ürkütücü geliyor.yanlis anlama bitanem seni anliyorum yasadiklarin gercekten zordur ben yasamadim ondan belki bilemiyorum.ama içini ferah tut herkesin kendi imkani var seni cocukla baskasini baska biseyle sinar Allah .ama sinar yani .en kisa zamanda bebegini kucagina alirsin sende ins .ama etrafina burda yaptigin konusmalari yapma bence kiskanclik vb.durumlarla suclanabilirsin her ne kadar niyetin o olmasada .Allahim sanada yardim etsin ins can benim

Hemen cocugu olanlara lafim yok benim ama inanin 4 senede alkol almayalim cocugumuz olmaz sigara icmeyelim cocugumuz olmaz duzenli beslenelim cocugumuz olmaz diye diye ot gbi yasiyorum.

Bize dayatilan sistem alkol sigara yok dengeli beslen kilo ver sunu yap bunu yap. Stres yapma senelerdir bna bunlari soylediler.

Eltim 3 ay adet olmayan duzensiz adet goren kocasi alkolik uyusturucu bagimlisi bir insan. Yani bundan bahsediyorum asla yanlis anlasilmasin.

O zaman doktorlar demicekler dediklerimi yap hamile kalirsin diye. Nasip kismet allah ne zaman isterse o zmaan olsun dicekler.

Ben buna sasiriyorum. Biz hayati boyle yasamak zorunda kalirken insanlar kazayla hamile kaliyorlar. Tabiki bu onlarin sucu degil.

Ayrica onlarin oluyo benim niye olmuyor diye bir dusuncem yok. Herkes kendi kismetini yer. Ilk 1 senemde uzuldum ama her ay umudum vardi. Senelerce cocugu olmayanlar umudunu kaybediyor bundan kotu birsey yok. Ben umudumu kaybettim artik belkide o yuzden boyleyim. Cunku ilk 1 senede zaten hamile kalicam diyorsun. Her tedavide umudun artiyor. Ama yok benim sadece tup bebek sansim kaldi varimi yogumu yatiriyorum helal olsun yinede olsunda.. lutfen sizde beni yanlis anlamayin. Hissettiklerimi gorumceme anlatiyorum bana dualar ediyor. Bir kere yanlis dusunuyorsun demedi. Senin psikolojin iyi degil demedi... yada cevremde baska insanlar. Beni birre bir tanisaniz sizde oyle olmadigini anlardiniz

Etrafınızdaki insanların size anlayışlı yaklaşması lazım. Ama bu öyle bir imtihan ki cidden yaşamayan bilemez. Kıskanç veya fesat olduğunuzu düşünmüyorum. Her kadın gibi anne olmak istiyorsunuz ve sınavınız çok ağır. Rabbim en kısa zamanda size de nasip etsin inşallah.

Etrafimdaki herkes anlayisli bu konuda bana karsi. Onlar anlayisli oldukca ben daha cok icimi aciyorum onlara karsi... Cunku ben herkesin yardimina koşan alan degil veren bir insanimdir. Kendimden de cok ödün veririm. Tek derdim tasam bu baska yok allaha sukur ama insanlari darlamiyorm bennm cocugum olmuyor niye olmuyor diye

Canım Allah sana da nasip eder inşallah. Fakat eski konularında da bir çok kez eltinin hamileliği, bebeği üzerine konu açmışsın. Bu kadar kafana takmanı anlıyorum ama sizin bebeğinizin olmamasının sorumlusu ne eltin ne de kaynın. Bu senin sınavın. Bebeğin olana kadar eşin ve sen yeğeninizde hasret giderebilirsiniz hatta iyi bile gelebilir. Lütfen kötü gözle bakma o meleğe de maazallah nazara falan gelmesin. Allah sana da elbet nasip eder vakti vardır.

Asla... kotu gözle bakarmiyim hic. Ben neler yazdimda siz beni bu kadar yanlis anladiniz. Ben bir melegin kotulugunu isteyecek biri degilim. Ama şu son zamanlarda o kadar cok agladim ki bu aglamalarimin hepsinin sebebi kaynim ve eltim.. Evlendiklerinden beri hic bir zaman memnun olmadilar.

Ne kadar metanetli ve aynı zamanda naifsiniz

Eltinizin görgüsüzlüğüne nispeten gösterdiğiniz sabrın hatırına Allah cc en hayırlı zamanda sizede anne olmayı nasib etsin

Inanin sabirli bir insan degilimdir. Sirf hamile oldugu icin uzulmesin diye sustugum cok sey oldu gormezden geldigim. Evet burda paylastim ama asla hamile bir kadini kirmadim. Genelde hep kirilan taraf oldum. Eger ben kotu niyetliysem rabbim bana cocuk nasip etmesin.

Doktor 1 sene dogal yoldan olacak sen rahat ol dedi . O kadar umitlenmistim ki olmadi tabiki... Simdi biraktim ne takvim tutuyorum ne birsey.

1 senenin dolmasina da bikac ay var..

Sadece bekliyorum. Elim kolum bagli bekliyorum..

Esime haksizlik yaptigimi bende dusunuyorum. Ama o kadar kalabalik ortamda esim kucagina alinca eger kendimi tutamam aglarsam o an gelirse aklima. Herkes ne düsünür. ?

Ki çok guclu bir insanimdir kimsenin yaninda aglamayi sevmem.
canim niye haksizlik olsun almayiversin. benimde esimin yigenleri oldu almadi kucagina. bizim bebegimizide kimse kucagina almadi. erkekler yeni dogmus bebegin babasi bile olsalar kucaklayamiyorlar hemen .haksizlik falan degil . ayrica ruya psikolijinizi bozmus cok etkilenmissiniz hakli olarak anliyorum.ama elti degil kedi bile dogurunca insan ben neden beceremiyorum bu isi diyor ister istemez.herhangi bir komsu kadin ilk geceden hamile kaliyorda ben neden kalamiyorum gibi sacma dusuncelere giriyo insan . benimde bes sene olmadi tup ile bile mucize dedi dr. tam tup yaptircagimiz sene kendiliginden oldu. o ay sogan kuru yaptim diye iliski bile olmadi denecek kadar azdi. yani uzme kendini taktikca olmuyo kafayi taktikca aklina getirdikce. hele o yalanci belirtiler. her ay o tek cizgiyi gormek yoruyo insani. ama kafandan braz olsun atinxa koyverince tutuo. 18 kere tup yapip 18ncide tutturan tanidigim var. o bile vazgecmemis umudunu kaybetmemis. ve tutmus yani sonucta.asla umudunu kaybetme ve bebegi sevvv sokaktaki her bebek gibi dusun ve sev. seninde olacakk Allahin izniyle vakti var sadece...

o bebek eşinin yeğeni
kendi çocuğu değil ki
bir amcanın seveceği gibi sevebilir. onun gibi bakabilir.
bu kadar duygusal olmak bana uzak bir kavram olduğundan empati kuramadım.
eltimin benden önce 2 bebeği oldu
sanırım ben hiç istemediğimden bu tür bir düşünce aklımdan geçmemiş.
hastaneye gittik eşim gördü yeğenini sevdi. bu görüntü bana sadece sevimli geldi.
bilemedim pink, biraz fazla hassaslaşmışsın :KK43:
umarım istediğin anda sağlıklı bir bebeğin olur, ama şu anki duygu ve düşüncelerin hayatını zorlaştırıyor gibi.

Eşim bebeklere bayilir. Ve cok duygusaldir hamile olabilirmisin diye sorarken bile gozleri dolar. Bebeklere askla bakar.. bu benim daha once yasamadigim bir duygu degil.

Ama ilk defa bir dogumda bende duygusal olacagim. O yuzden esimin duygusallasmasini ( en azindan o kadar kisi icinde ) istemiyorum... bu yuzden rica ettim.

O konuda haklisin canim.bende sozlerimi kırılmasın diye seçerek söyledim hep inan.benim cok arkadasim var malesef deneyipte olmayan ama onlar böyle degil sizde beni anlayin.her dusunceyi gösterip sirf hamile diye dusmanca davranmakta cok acimasiz.sizi cok iyi anliyorum Alah nasip etsin cok zordur eminim ama benim anlattigim bambaska bisey

Her düsman benim gibi olsun canim. Düsmanca davrandigim icin bana surekli tesekkur ediyor.. Her sorunumu cozuyorsun sagol diyor. Inanin her yaptigim iyilik helali hoş olsun ama ben bunlari yaparken onlarin hala sikayet etmesi zoruma gidiyor.

10 aydır bebek için uğraşan biri olarak içim buruldu. Yaşamayanların anlaması imkansız canım. Ablam 2.çocuğuna hamile. Hemen istediği ay hamile kaldı. Beni de canı gibi sever. Ama birlikte gittigimiz yerlerde hamilelikle ilgili konuşuluyor surekli. Ben duygusal olarak çok etkileniyorum. Ruyalarimda ben de hep hamilelikle ilgili şeyler görüyorum. Insallah güzel olacak. Sabır diyelim

Ben ilk defa boyle oluyorum arkadasima test aldim ben goturdum yap diye idrari damlatti tutsana iki dk dedi. O an elimde test pozitif oldu o kadar duygulandim mutlu oldum ki anlatamam. Ilk hamileligi degildi. Boynuma sarildi agladi rabbim benden alsin sana versin ddi sacmalama diye bagirdim.

Eltim gecmis karsima ee bizde uzuluyoruz cocugunuzun olmadigina allah dusmanima yasatmasin dedi suratima bakmiyor ama nasil samimiyetsizceydiii.
.
Burda bana dua ediyorlar o bile daha samimi geliyor gormedigim halde o yorum yapan insanlari.

Ben seni çok iyi anlıyorum, evliliğimin 5. Yılında soğdu oğlum. Hamile görnek istemiyordum, düğünler olucak diye çok üzülüyordum, sonra oğlum oldu, 2 hıl evvelde üçüzlerim oldu. Unutttummmm gittim. İnşallah sende unutacaksın, bırak abisi nasıl isterse davransın, hamilelik olayını kafandan ne kadar atarsan o kadar çabuk kalıyosun( bnm ilki tedavisiz oldu, üçüzler tüp bebek)

Ben cok attim canim o kadar cok attim ki kafamdan. Yine olmadi. Ya i uzun sure olmayinca insanin umudu bitince etrafina saldirmaya ( yanlis anlasilmasin insanlarin laflarini yaptiklarini umursamaya ) basliyor.

Siz bunları yapmıyorsunuz diye suçlanmazsınız.
Ama eşinize bunları yapmamasını da söylememelisiniz.
Yeğeni olmuş, Canından can o da. Masum bebek.
Amcası kucağına alıp aşkla baksa ne olur? Ben her yenidoğan bebeğe bakışımda gözlerim doluyor.
Bence rüyaya bu kadar takılıp anlam yükleyerek kendinize eziyet etmişsiniz...
Yaşadıklarınız çok zor, ama daha 1 yıl olmamış bile. Bu kadar büyütüp Karalar bağlamanın anlamı da Yok. Destek alsanız faydasınız görürsünüz diye düşünüyorum... önce kendi sağlığınız..

Ben 4.5 senedir tedavi goruyorum canim. 1 senedir degil. O ufak puruz hamile kalmama engel degildi yinede ameliyat oldum. Doktora hemen yapalim tup bebegi dedim ama o 1 sene bekle dedi. Olmayacagini o da biliyordu bende.

Back
X