Haksızlık olmuyor mu ?

CiRiLLA

Pro Üye
10 Ekim 2014
32.710
147.183
798
Iyi geceler arkadaşlar.Nasıl başlasam bilemiyorum

Benim kv buaralar çok söylenmeye başladı ,kapıdan girer girmez "Oğlum şöyle yapsaydınız ya böyle yapsaydınız.Oğlum onu oyle yap,bunu niye yaptin" boş boş söyleniyor.Benim ki en sinirimin ayaklandığı şeydir susmadan habire bişeylere söylenmek.

Eşime söyledim bu durumun beni çok kızdırdığını ve annesini uyarması gerektiğini. (Kendim yapmama sebebim en son eşim evde yokken kadına 2 laf dedim oyle sert filanda degil başladı ağlayacak,bayılacak duruma gelmeye eşimde evde yok) neyse senin soylemen daha uygun olur dedim esime cunku en son ben annene bunu bunu dedim ayilip bayilcakti az kalsin bisey olur birde onunla uğraşamam sen muhattap ol dedim neyse..

Annesine isteksizce laf arasında çıtlattı eşim birgün,anneside "Ben anneyim sen 50 yaşinada gelsen ben soylicem " dedi.Anaaaammmmmm benim sinirlerim iyi bir gerildimi neyse sus dedim sivriköşe suss busefer

Simdi diyeceksiniz ne olcak kadin gelince iki katlansan abartma kendi annen degil diye batiyor diyecekleriniz çikacaktır .Işte haksızlık burada başlıyor .

Bekarken annemin söylenmesinede aşırı sinir olurdum kvye özel birsey degil ve annemi yeterince uyarirdim cunku cidden katlanamiyorum devamli basimda söylenmeye ..
Eşimde ne olur ,kadin sana degil bana soyleniyor diyor.Sen sabır ver!!! Doğrudan bana diyebilecek sanki !!! tabi senin ustunden soylenir !!!

Bende dedim ki bak ben bekarken annemin bile bu huyuna tahammul etmiyordum tutup evlendim diye anneme gostermedigim musaammayla senin anneni nazlayamam bu benim anneme ve kendime yaptiğım haksizlik olur ayriyetten ikiyüzlülük olur.Ben kendi annemi cekmediysem baskasini hic cekemem zorundada degilim onun sesini dinlemeye. Söyle bidahakine yaptığında söylenip durmasın dedim.Oda tamam dedi.

Ama ya yine eşim soylediğinde umusamayıp "ben anneyim " bilmem ne diye gecistirmeye kalkarsa ?? Bu sefer ben işin içine gireceğim artik bayılır mi ağlar mi bilmiyorum en azindan esim görsünde üstüme kalmasın bide diyorum ..
-.- oofff bende sıkışınca bayılıp ağlasam mı acaba .. Bu nedir böyle yaaa :'(

E ama anne evet, gerçekten de elli yaşına da gelseniz söylenir yani.
Kadın haklı.
Öyle direkt senin ev düzenine, senin alanında olması gereken işlere falan karışmıyorsa, eşinle de alakalı konularda ortaya söyleniyorsa normal bence. Klasik anne yani. Üzmeyin kadını.

Eşinize söylenmeye başladığında odadan çıkın, dinlemeyin. Her zaman her şey elimizde olmuyor malesef.

Kocan senden yanaysa hiç umursama bence.
Büyükler hep konuşacak, karışacak bir iş bulur, ben yorum bile yapmam.
Kocam da "he, he" der.
Bildiğimizi okuruz sonra.

Okadar rahat kafada degilim sanki beynime işliyor kaldiki annemi bile cok soylenirse sustururdum.Anneme boyle davranip kvnin nazini cekmek bana ters geliyor

Annenizin laflarına tahammül edemeyip kızabilirsiniz çünkü o sizin anneniz ve sizin ilişkiniz.

Üzgünüm ama eşinizin annesiyle olan ilişkisine karışma hakkınız yok eğer kayınvalideniz doğrudan size söylenmiyorsa. Çünkü o eşinizle annesi arasındaki ilişki biçimi, yıllardır da böyledir tahminimce, sizin bu saatten sonra o ilişkiyi değiştirmeye çalışmanız, üstelik iki tarafa da bu durumdan rahatsızlık duymuyorsa, pek mümkün görünmüyor.

Bende kendi ailemin söylenmesine hiç tahammül edemem, hatta söylenen insanlara da dayananamam o yüzden Allah sabır versin hepimize :)

Okadar rahat kafada degilim sanki beynime işliyor kaldiki annemi bile cok soylenirse sustururdum.Anneme boyle davranip kvnin nazini cekmek bana ters geliyor
Bekarken ben de sustururdum anneciğimi.
Şimdi asla. Konuşsun hiç sıkıntı yok.
Ben nasıl olsa Kapıdan çıkınca kendi düzenime geçiyorum.

Benim kafami utuluyor evede söyleniyor sunu soyle yapsaydiniz diye ben katlanamiyorum buna zamaninda annemi buyuzden susturmus olup kvnin cenesi cekersem kendimide kotu hissederim oda susacak ben onu susturmaya kararliyimda su aglama bayilma hastane isleri beni deli ediyor
Eşinize söylenmeye başladığında odadan çıkın, dinlemeyin. Her zaman her şey elimizde olmuyor malesef.
Benim elimde esim yapmassa ben yapacagimda su ayilip bayilma isini yapiyor ya yine yaparsa delirecem diye dusunuyorum

Tatlım o mahluklar senden benden sağlıklılar numaradan bayılırlar. Sen lafının karşılığını ver. Bayılırsa boşver bayılsın olduğu yere yığılsın başında kıkır kıkır gül. Oda ayılıp ne gülüyosun derse bayıldığın halde gülmemi nasıl duydun numaradanmı bayıldın de:) kaynananı takma canım hepsi zart zort

Evlilik denge kurma sanatıdır. Ben anamada yapmıyordum kayınvalideme de yapmam dersen o denge alt üst olur.

Evet bana dogrudan soylenmiyor ama esimin corabini giymesini bile soyluyor akliniza gelecek hersey bu adam 3 yasinda degil 30 bos bos kafami utuluyor ve bunu cekmek zorunda degilim diye dusunuyorum
Ama en son 2 laf dedim hemen aglama moduna gecti .. en gicik oldugum oyuzden ben yapmiyorum esimi soktum araya ama halledemesse ben girecegim ve kesin aglicak gibi geliyor ama bende kendi kafami dusunmek zorundayim cekemiyorum cidden

Bence de haksızlık evet.
Kendi babama bile susamadığım konular da senin babana susamam demiştim ben de eşime.
Susmadım da..

Ben yerinde olsam ayılıp bayılmalara gelmem.
Anne kaç yaşına geldik biz işimizi biliriz sen canını sıkma de.
İkinciye boşuna söyleniyorsun anne biz bildiğimizi yapmaya devam edeceğiz yorma kendini de.
3. de anne bak kırmak istemiyorum ama gerçekten rahatsız oluyorum şu huyundan vazgeç de.

Ben susamam valla..

En son gecen bayram hastanelik oldu kalp filan var dogal olarak ölür mölürde ustume kalir diye dusunuyorum yoksa cokta umrumda olmaz bayılması ..
Ama bunuda iyice kullanmaya basliyor gibi geliyor en ufak seyde aglamakkkk...

En son gecen bayram hastanelik oldu kalp filan var dogal olarak ölür mölürde ustume kalir diye dusunuyorum yoksa cokta umrumda olmaz bayılması ..
Ama bunuda iyice kullanmaya basliyor gibi geliyor en ufak seyde aglamakkkk...

Oyyy oyyyy zor kardeş senin işin de..
O konuşurken çık yanından hiç dinleme en iyisi.
Eşine ya da duvarlara anlatsın..

Oyyy oyyyy zor kardeş senin işin de..
O konuşurken çık yanından hiç dinleme en iyisi.
Eşine ya da duvarlara anlatsın..

Obur odadanda duyuyorum ki. Kulagima pamuk tikamam lazim anca -.-
Biraz yumusatarak soylemeye uğrascam anlamak zorunda .. nelerle uğrasiyorum ya

Bazı kayınvalidelerin huyu bu sanırım.Herşeyi ben bilirim,benim istediğim olacak,gelin bir iş beceremiyor,hep akıl vermeler falan filan.Benim kayınvalidemin yoktur öyle huyları severim kendisini ama olsaydı bende çekemezdim.Ben kimsenin evine,hayatına karışmıyorsam,çene yapmıyorsam,kimsede benim tepemde çene yapmasın yani.

Ben coktan mudahale ederimdimde kalp var en sonda hastaneye kaldirildi .. simdide 2 bisey desen hemen agliyor bende oyuzden esimin basina attim bisey olurda basima kalmasin ayilip bayilip bide diye
Ve hastaligini kullaniyor gibi geliyor artık -.- ama boyle giderse bende ruh sagligimi kaybetcem birsey yapmak zorundayim bir sekilde

Kayınvalidenizle önceden yaşadığınız olumsuzluklar mı var?

Evlilikte bazen eşler normalde tahammül etmek zorunda olmadığı şeylere katlanabiliyorlar, yeri gelecek belki o da sizinle ilgili ona ters giden bir şeye katlanacak, yukarıda başka bir üyenin daha söylediği gibi evlilik denge kurmakla mümkün oluyor gerçekten de, inşallah sizin için de her şey yolunda gider, ne kendi dengeniz, ne evliliğinizin dengesi bozulmadan bir yol bulursunuz umarım :)

Bu enerjiyide nerden buluyorlar anlamam.Hastasın madem otur evinde yay ayaklarını misler gibi dinlen.Kalan ömrünü ne tüketirsin ki çene yaparak.Gelinmiş damatmış kendilerini paralıyorlar karışacam diye.Git evine gör kızını/oğlunu her neyse gerisini boşver yani kim ne yaparsa yapsın.Hem hastalar hem çene yapmaktanda vazgeçmiyorlar.Ben olsam hiç uğraşmam ya gelin onu mu yapmış bunu mu yapmış ne yaparsa yapsın ister aç otursun,isterse hergün dışarda yesin,isterse evini bok götürsün banane.Oğlum olursa o düşünsün,kızım olursa kızım düşünsün.Şuan farkettimde mis gibi kayınvalide olur benden ha boşa kocanı gel oğlum olursa alayım seni ben

Evet kv baya gecimsizlik geçmişimiz mevcut ama simdi kadin aglayip bayilma seyi yapiyor oda umrumda olmazda en son kalp vardi hastaneye kaldirilmisti başima kalacak yada yine fenalascak diye dusunuyorum sadece .. bi sekildede halletmem gerekiyor . Evlilik dengesini filan dusunemeyecegim beynimi utuluyor nezamana kadar onu cekecegim bendekide psikoloji bendekide kafa yani ben huzursuzsam ve zorunluluktan agzimi acamiyorsam oyle denge olmasin zaten bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…