Haksızlık olmuyor mu ?

Aslında haklısınız. Üslubunuz nedeniyle yanlış anlaşılabilir buraya yazdıklarınız.
Kişi evladına söylenmek isteyebilir, yapıdır. Evlat da mümkün mertebe bunu kaldırabilir. Ancak "hoşgörü" ne yazık ki, el kızından veya oğlundan beklenemez. Zira karşılıklı "emek" asgari düzeyde. Her iki tarafta yabancı birbirine. Bizim kültürümüzde bazı alttan almalar, geçim olması amacıyla küçükten beklenir. Yapılmalı tabi. Ama her verilen taviz sonrası kaçırılan ölçü nedeniyle baş ağrısı çekmek muhtemel.
Benim anlamadığım bir şey var. Söylenmenin ölçüsünden çok, annenize haksızlık yaptığınızla ilgili duygusal bir ikilem yaşıyorsunuz. Asıl sorun "Anneme yapmadığım bir şeyi, evlendim diye elin kadınına yapamam" gibi bir evlat hassasiyeti mi? Yoksa "Söylenilmesini sevmiyorum. Kim olsa çekemem" karakteri mi? Hangisi daha baskın? Hassasiyetlerimizde biraz daha fevri davranırız çünkü. Bu da karşımızdakinin (kayınvalide) tavrını inatlaşmaya götürür. Ne yazık ki önünü de alamayız. Karakter ise zaten konulan tavır daha başta ikna edici olur. İnsan ilişkilerini duygular değil, üslub ve tavır yönetiyor çoğunlukla.
Uzun oldu ama anlatmak istediğim şu; Karakter olsaydı eğer, her türlü söylenmede, eşin söylenmesi dahil, irrite olduğunuzu o kadar doğal bir şekilde lanse edecektiniz ki, eşiniz olan kişi kendine uyguladığınız tavır nedeniyle, kimsenin sizin yanınızda söylenmesine müsaade edemeyecekti, farkında olmadan rahatsız olacaktı. Kelimeler ne kadar yetersiz, farkındayım..
Ama siz sanırım bu konuyu burada anlattığınız gibi anlattınız eşinize.. Bu sizin karakterinizden çok "Anne hassasiyeti" yaranıza parmak bastığı için eşiniz yeterli önlemi alamıyor bence.. erkeği ikna edecek olan, bir konuda nedensellikten uzak, bir şeyi gerçekten kendimiz için istemediğimizi anlatabilmek tavırlarla... "Ben bunu şuna bile yapmıyordum.. Ben eskiden şöyle yapardım... Şu olduğu için şöyleydim" bunlar değişebilir çünkü.. Baskı altına alınabilir... Karakter ise baskıya gelemez..
Bir sürü yazdım, çözüm yok değil mi..
Ben size değil, aynı sorunu yaşayacak olan arkadaşlara yazıyorum..
Siz rahatsızlığınızı zaten "Anne" üzerinden anlatarak belirtmişsiniz.. Bu konuda çok daha iyi tavsiyeler verebilecek arkadaşlar vardır mutlaka..

Ben eskiden de tahammülsüzdüm eskiden tahammülsüzlük ettiğim insanların hatrına tahammülsüzr olmaya devam etmeliyim yoksa onlara haksızlık olur diye bir dünya yok. Hoşlanmıyor, sinir oluyor vs olabilirsiniz gayet normal ama harekete geçmek/geçirmek adına ahlaki kılıflar uydurup kendinizi gazlamayın.

sen bu adama ve ailesine cok yukleniyosun bir gun kocan masaya yumrugu vurup gidecek gibi dusunuyorum bu kadar baski bi yerde patlar illa ki

Ben olsam hiiçç tunlamam, konu direkt benimle ilgili değilse kafamı bile çevirmem öyle de umursamazımdır.
Belli ki yapın gereği böyle davranamıyorsun.Bir kaç kez tatlı dille yumuşak bir ses tonu ile söyle sıkıntını,baktın düzelmiyor o konuştukça, söylendikçe ayy için şişti de ağla bayıl sen de.onu kendi silahı ile vurmayı dene:)

Guzel yazmissiniz ancak tam olarak anneme yaptığım pismanlıği degil bu annem ayni tavrı sergilese benden aynı tepkiyi görecektir aynı sekilde..
Ama bunu anneme yapip "fedakarlik yapacagim " diye zorla kvye susmak bana ters geliyor kendimi baskılamak istemiyorum.
Eşimde yaşlı kadın,hasta kadın yarin bigun ölür bilmem ne yönünden bakıyor ama bende kalkip annene bağır cağır demiyor biraz susmasını söyleyecek kendi oglunun konusmasiyla benimki bir olmaz cunku en son ben basit bisey soyledigimde bile aglama kivamina geliyordu. Bende kendi oğlu soylesin madem diye düşündüm hos ise yaramaz ise ben mudahale etmek zorunda kalacagim hic merakli degilim ayilan bayilan kadinla uğrasmaya ama elimde degil.Sabredebilecegimi,susabilecegimi düşünmüyorum zorla olmuyor cunku biriktirirsem daha fena patlarım oda pek hayırlı olmayacak.

esinin annesi neticede.. onemli olan esin.. annesinin doldurusuna gelmiyorsa, sana hak veriyosa; kavgaya uzatmaya gerek yok.. ne yapsin yani? bu yaştan sonra degismez o kadin..

Siz dediniz demedim. Konuda ve yorumlarda bunları okudum dehşetle dedim sinirle değil dikkatle okuyun lütfen. Umarım allah nasip eder umarım bi oğlunuz olur. Duam bu yönde.

sen bu adama ve ailesine cok yukleniyosun bir gun kocan masaya yumrugu vurup gidecek gibi dusunuyorum bu kadar baski bi yerde patlar illa ki

Bilmiyorum gidersede bisey diyemem ama gitmesin diyede uğraşamam bu kadar az çok yapımı ,ne olduğumu biliyordu zaten
Surekli sinir harbiyle kendimimi yiyip bitiremem .. tek yapmasi gereken anne bu kadar karışmasan vs birseyler demek onuda yapsın birzahmet
esinin annesi neticede.. onemli olan esin.. annesinin doldurusuna gelmiyorsa, sana hak veriyosa; kavgaya uzatmaya gerek yok.. ne yapsin yani? bu yaştan sonra degismez o kadin..
Bende degısemem bu saatten sonra .. Herkes isine baksa problem olmayacak kendi kizlarina bunlari yapmiyorsa helede onunla uğraşamam ben ..
Kendi kizlarina yapmiyor cunku damat ceker mi cekmez :))
Oyuzden pek bu isi birakmak istemiyorum .. ben kendi annemede onada tavrim ayni ama onun bu tavirlari herkese degil

Siz dediniz demedim. Konuda ve yorumlarda bunları okudum dehşetle dedim sinirle değil dikkatle okuyun lütfen. Umarım allah nasip eder umarım bi oğlunuz olur. Duam bu yönde.

Cocuk düşünmüyoruz. Bence kendine dua et boşuna benimle uğraşma

En son olmadı bende kendimi yerlere aticamm ayyy bana biseyler oluyooorrr diye ayni anda

Ben eskiden tahammulsuzdum demiyorum hala ayni tavra ayni tepkiyi veririm kim olursa olsun. Hala tahammul edemiyorum ama verecegim tepki adamina gore degisemez bende. Yani bu durumda anneme tavir yapip kvye ayy aman canim soylensin gibi bisey yapmam ikiyuzluluktur. Benim bu tavrım adam secerek koydugum bir tavir degil oyuzden onada katlanamiyorum bunu anlattim

Aynen öyle yap kendini ve de eşini gerdiğine değmez.deli deliyi görünce çomağını saklarmış ya bakarsın diline biraz hakim olmayı öğrenir.

Kayınvalidenizle akıbetiniz ne olur bilemiyorum ama seçtiğiniz nick altı yazısı kişiliğinize çok uyumlu görünüyor yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla. Bir Türkçe öğretmenimiz vardı, "Hayat sivri uçları mutlaka törpüler" derdi, o aklıma geldi konunuzu takip ederken. Umarım siz bu sivriliğinizle törpülenirseniz üzülmezsiniz. Niyetim sizi kırmak ya da eleştirmek değil, yanlış anlamayın olur mu? Saygılarımla

ya bi iki soylesin, duymazdan gelin, nasilsa esin illa annem ne derse o olur diye tutturmuyormus ne guzel.. annesi sonuc olarak,ne yapsin yani? rencide edici, kirici seyler yoksa alttan alinabilir biraz diye dusunuyorum, bu kadar sinir harbine ne luzum var ki? kalbe zarar, esine zarar, yuvana zarar.. ama konularindan az cok biliyorum, bu dediklerimizi pek sallamayacak birisin.. o zaman konunun amaci nedir? agzinin payini verme onerisi sonradan senin basini agritir.. o nedenle seni kotu yonlendirmeyecegim..

Bu bazi yonlerden törpülenmiş halim bu zaten .. daha fazlada herseyden taviz verip bambaska bir insan olmak istemiyorum.
Benim sınırlarıma saygı duyulmak zorunda cunku ben bana dokunmayana sataşmıyorum ,karısmiyorum ve ayni seyi bekliyorum. Yapılmak zorunda... sadece nasil yapacagim önemli şuanda oda hasta oldugu icin dikkat etmeye calisacagim.

Yok bu konu sussam mi susmasam mi degil susmayacagim bir kesin bunu cozecegim ama cozme sekli onemli cunku kadin bu aralar hastaliginida bahane ediyor ve zor durumda kaliyorum normal bir soruya bile ağlamaya basliyordu en son bir arkadasa olayi yazdim ..
Ben bunu en az hasarla atlatmak istiyorum ama kirici bisey demesende başliyor işte.. nasil yaklasilacak onu kestiremiyorum sağlam olsa ben kendim hallederdimde gecen bayram hastanelik olunca geri duruyorum şuan

D
Cocuk düşünmüyoruz. Bence kendine dua et boşuna benimle uğraşma
magalle ağzında komik ve korkuncsunuz. Kendime çevremdeki herkese ediyorum merak etmeyin. İyi alışmıssınız siz sustururum kafasına da burda kimse kaynananız değil. Eşinize yazık. SiZin gibi insanlara daha yazık. Sevgisizsiniz başta.

Canim senide sustururum :)))gormezden gel butonu bosuna yok :)) internet ustunde bana ben kaynanan degilim havalarina girme klavyenin ucundasin diye.. Herkes biliyor burda kimse kimseyi susturamaz zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…