sen bu adama ve ailesine cok yukleniyosun bir gun kocan masaya yumrugu vurup gidecek gibi dusunuyorum bu kadar baski bi yerde patlar illa kiIyi geceler arkadaşlar.Nasıl başlasam bilemiyorum
Benim kv buaralar çok söylenmeye başladı ,kapıdan girer girmez "Oğlum şöyle yapsaydınız ya böyle yapsaydınız.Oğlum onu oyle yap,bunu niye yaptin" boş boş söyleniyor.Benim ki en sinirimin ayaklandığı şeydir susmadan habire bişeylere söylenmek.
Eşime söyledim bu durumun beni çok kızdırdığını ve annesini uyarması gerektiğini. (Kendim yapmama sebebim en son eşim evde yokken kadına 2 laf dedim oyle sert filanda degil başladı ağlayacak,bayılacak duruma gelmeye eşimde evde yok) neyse senin soylemen daha uygun olur dedim esime cunku en son ben annene bunu bunu dedim ayilip bayilcakti az kalsin bisey olur birde onunla uğraşamam sen muhattap ol dedim neyse..
Annesine isteksizce laf arasında çıtlattı eşim birgün,anneside "Ben anneyim sen 50 yaşinada gelsen ben soylicem " dedi.Anaaaammmmmm benim sinirlerim iyi bir gerildimi neyse sus dedim sivriköşe suss busefer
Simdi diyeceksiniz ne olcak kadin gelince iki katlansan abartma kendi annen degil diye batiyor diyecekleriniz çikacaktır .Işte haksızlık burada başlıyor .
Bekarken annemin söylenmesinede aşırı sinir olurdum kvye özel birsey degil ve annemi yeterince uyarirdim cunku cidden katlanamiyorum devamli basimda söylenmeye ..
Eşimde ne olur ,kadin sana degil bana soyleniyor diyor.Sen sabır ver!!! Doğrudan bana diyebilecek sanki !!! tabi senin ustunden soylenir !!!
Bende dedim ki bak ben bekarken annemin bile bu huyuna tahammul etmiyordum tutup evlendim diye anneme gostermedigim musaammayla senin anneni nazlayamam bu benim anneme ve kendime yaptiğım haksizlik olur ayriyetten ikiyüzlülük olur.Ben kendi annemi cekmediysem baskasini hic cekemem zorundada degilim onun sesini dinlemeye. Söyle bidahakine yaptığında söylenip durmasın dedim.Oda tamam dedi.
Ama ya yine eşim soylediğinde umusamayıp "ben anneyim " bilmem ne diye gecistirmeye kalkarsa ?? Bu sefer ben işin içine gireceğim artik bayılır mi ağlar mi bilmiyorum en azindan esim görsünde üstüme kalmasın bide diyorum ..
-.- oofff bende sıkışınca bayılıp ağlasam mı acaba .. Bu nedir böyle yaaa :'(
Ben olsam hiiçç tınlamam, konu direkt benimle ilgili değilse kafamı bile çevirmem öyle de umursamazımdır.
Belli ki yapın gereği böyle davranamıyorsun.Bir kaç kez tatlı dille yumuşak bir ses tonu ile söyle sıkıntını,baktın düzelmiyor o konuştukça, söylendikçe ayy içim şişti de ağla bayıl sen de.onu kendi silahı ile vurmayı dene:)
Aslında haklısınız. Üslubunuz nedeniyle yanlış anlaşılabilir buraya yazdıklarınız.
Kişi evladına söylenmek isteyebilir, yapıdır. Evlat da mümkün mertebe bunu kaldırabilir. Ancak "hoşgörü" ne yazık ki, el kızından veya oğlundan beklenemez. Zira karşılıklı "emek" asgari düzeyde. Her iki tarafta yabancı birbirine. Bizim kültürümüzde bazı alttan almalar, geçim olması amacıyla küçükten beklenir. Yapılmalı tabi. Ama her verilen taviz sonrası kaçırılan ölçü nedeniyle baş ağrısı çekmek muhtemel.
Benim anlamadığım bir şey var. Söylenmenin ölçüsünden çok, annenize haksızlık yaptığınızla ilgili duygusal bir ikilem yaşıyorsunuz. Asıl sorun "Anneme yapmadığım bir şeyi, evlendim diye elin kadınına yapamam" gibi bir evlat hassasiyeti mi? Yoksa "Söylenilmesini sevmiyorum. Kim olsa çekemem" karakteri mi? Hangisi daha baskın? Hassasiyetlerimizde biraz daha fevri davranırız çünkü. Bu da karşımızdakinin (kayınvalide) tavrını inatlaşmaya götürür. Ne yazık ki önünü de alamayız. Karakter ise zaten konulan tavır daha başta ikna edici olur. İnsan ilişkilerini duygular değil, üslub ve tavır yönetiyor çoğunlukla.
Uzun oldu ama anlatmak istediğim şu; Karakter olsaydı eğer, her türlü söylenmede, eşin söylenmesi dahil, irrite olduğunuzu o kadar doğal bir şekilde lanse edecektiniz ki, eşiniz olan kişi kendine uyguladığınız tavır nedeniyle, kimsenin sizin yanınızda söylenmesine müsaade edemeyecekti, farkında olmadan rahatsız olacaktı. Kelimeler ne kadar yetersiz, farkındayım..
Ama siz sanırım bu konuyu burada anlattığınız gibi anlattınız eşinize.. Bu sizin karakterinizden çok "Anne hassasiyeti" yaranıza parmak bastığı için eşiniz yeterli önlemi alamıyor bence.. erkeği ikna edecek olan, bir konuda nedensellikten uzak, bir şeyi gerçekten kendimiz için istemediğimizi anlatabilmek tavırlarla... "Ben bunu şuna bile yapmıyordum.. Ben eskiden şöyle yapardım... Şu olduğu için şöyleydim" bunlar değişebilir çünkü.. Baskı altına alınabilir... Karakter ise baskıya gelemez..
Bir sürü yazdım, çözüm yok değil mi..
Ben size değil, aynı sorunu yaşayacak olan arkadaşlara yazıyorum..
Siz rahatsızlığınızı zaten "Anne" üzerinden anlatarak belirtmişsiniz.. Bu konuda çok daha iyi tavsiyeler verebilecek arkadaşlar vardır mutlaka..
esinin annesi neticede.. onemli olan esin.. annesinin doldurusuna gelmiyorsa, sana hak veriyosa; kavgaya uzatmaya gerek yok.. ne yapsin yani? bu yaştan sonra degismez o kadin..Teşekkürler düzeltme için.
Ben sonuna kadar zorlamayı düşünüyorum çunku kadinin sesini daha uzun süre cekme düşüncesi beni dahada kızdırıyor.
Kalp hastasi ayilip bayiliyor diye geri duruyorum olabildigince ama ota püsürede ağlanmaz ki iyice kullanmaya başladı ve buna izin vermekte istemiyorum beni dusundurende bu aglama bilmem ne merasimi zaten en az hasarla bir sekilde halletmek zorundayim boyle bir fedakarligi yapmak istemiyorum kesinlikle
Siz dediniz demedim. Konuda ve yorumlarda bunları okudum dehşetle dedim sinirle değil dikkatle okuyun lütfen. Umarım allah nasip eder umarım bi oğlunuz olur. Duam bu yönde.Ben mahluk diye bir kelime kullanmadim. Baska uyenin yazdiğı kelimeyi benim üstüme yapıştırmayın.Kim ne yazdi düzgün okuyun illa okuyacaksanız.
Benim cocugum yok olsaydida tutup evine gidip başlarında çene patlatmazdım.
sen bu adama ve ailesine cok yukleniyosun bir gun kocan masaya yumrugu vurup gidecek gibi dusunuyorum bu kadar baski bi yerde patlar illa ki
Bende degısemem bu saatten sonra .. Herkes isine baksa problem olmayacak kendi kizlarina bunlari yapmiyorsa helede onunla uğraşamam ben ..esinin annesi neticede.. onemli olan esin.. annesinin doldurusuna gelmiyorsa, sana hak veriyosa; kavgaya uzatmaya gerek yok.. ne yapsin yani? bu yaştan sonra degismez o kadin..
Siz dediniz demedim. Konuda ve yorumlarda bunları okudum dehşetle dedim sinirle değil dikkatle okuyun lütfen. Umarım allah nasip eder umarım bi oğlunuz olur. Duam bu yönde.
Ben olsam hiiçç tunlamam, konu direkt benimle ilgili değilse kafamı bile çevirmem öyle de umursamazımdır.
Belli ki yapın gereği böyle davranamıyorsun.Bir kaç kez tatlı dille yumuşak bir ses tonu ile söyle sıkıntını,baktın düzelmiyor o konuştukça, söylendikçe ayy için şişti de ağla bayıl sen de.onu kendi silahı ile vurmayı dene:)
Ben eskiden de tahammülsüzdüm eskiden tahammülsüzlük ettiğim insanların hatrına tahammülsüzr olmaya devam etmeliyim yoksa onlara haksızlık olur diye bir dünya yok. Hoşlanmıyor, sinir oluyor vs olabilirsiniz gayet normal ama harekete geçmek/geçirmek adına ahlaki kılıflar uydurup kendinizi gazlamayın.
ya bi iki soylesin, duymazdan gelin, nasilsa esin illa annem ne derse o olur diye tutturmuyormus ne guzel.. annesi sonuc olarak,ne yapsin yani? rencide edici, kirici seyler yoksa alttan alinabilir biraz diye dusunuyorum, bu kadar sinir harbine ne luzum var ki? kalbe zarar, esine zarar, yuvana zarar.. ama konularindan az cok biliyorum, bu dediklerimizi pek sallamayacak birisin.. o zaman konunun amaci nedir? agzinin payini verme onerisi sonradan senin basini agritir.. o nedenle seni kotu yonlendirmeyecegim..Bilmiyorum gidersede bisey diyemem ama gitmesin diyede uğraşamam bu kadar az çok yapımı ,ne olduğumu biliyordu zaten
Surekli sinir harbiyle kendimimi yiyip bitiremem .. tek yapmasi gereken anne bu kadar karışmasan vs birseyler demek onuda yapsın birzahmet
Bende degısemem bu saatten sonra .. Herkes isine baksa problem olmayacak kendi kizlarina bunlari yapmiyorsa helede onunla uğraşamam ben ..
Kendi kizlarina yapmiyor cunku damat ceker mi cekmez :))
Oyuzden pek bu isi birakmak istemiyorum .. ben kendi annemede onada tavrim ayni ama onun bu tavirlari herkese degil
Kayınvalidenizle akıbetiniz ne olur bilemiyorum ama seçtiğiniz nick kişiliğinize çok uyumlu görünüyor yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla. Bir Türkçe öğretmenimiz vardı, "Hayat sivri uçları mutlaka törpüler" derdi, o aklıma geldi konunuzu takip ederken. Umarım siz bu sivriliğinizle törpülenirseniz üzülmezsiniz. Niyetim sizi kırmak ya da eleştirmek değil, yanlış anlamayın olur mu? Saygılarımla
Yok bu konu sussam mi susmasam mi degil susmayacagim bir kesin bunu cozecegim ama cozme sekli onemli cunku kadin bu aralar hastaliginida bahane ediyor ve zor durumda kaliyorum normal bir soruya bile ağlamaya basliyordu en son bir arkadasa olayi yazdim ..ya bi iki soylesin, duymazdan gelin, nasilsa esin illa annem ne derse o olur diye tutturmuyormus ne guzel.. annesi sonuc olarak,ne yapsin yani? rencide edici, kirici seyler yoksa alttan alinabilir biraz diye dusunuyorum, bu kadar sinir harbine ne luzum var ki? kalbe zarar, esine zarar, yuvana zarar.. ama konularindan az cok biliyorum, bu dediklerimizi pek sallamayacak birisin.. o zaman konunun amaci nedir? agzinin payini verme onerisi sonradan senin basini agritir.. o nedenle seni kotu yonlendirmeyecegim..
magalle ağzında komik ve korkuncsunuz. Kendime çevremdeki herkese ediyorum merak etmeyin. İyi alışmıssınız siz sustururum kafasına da burda kimse kaynananız değil. Eşinize yazık. SiZin gibi insanlara daha yazık. Sevgisizsiniz başta.Cocuk düşünmüyoruz. Bence kendine dua et boşuna benimle uğraşma
D
magalle ağzında komik ve korkuncsunuz. Kendime çevremdeki herkese ediyorum merak etmeyin. İyi alışmıssınız siz sustururum kafasına da burda kimse kaynananız değil. Eşinize yazık. SiZin gibi insanlara daha yazık. Sevgisizsiniz başta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?