Ağzınızı toplayın. Bu ne hadsizlik, nasıl yılan bir dil. Babama, aileme hakaret etmek, bir de üstüne beddua etmek sizin haddiniz değil.
Burası eleştiriye açık bir forum, hakarete değil. Eleştiriyle, hakaretin arasındaki farkı da siz bilmiyorsunuz.
Konu ne olursa olsun, konuşurken, tarafların sahip olması gereken ortak bir zemin, temel ahlak kuralları vardır. Forumun girişinde bile var böyle kurallar. Yoksa, ağzımızdan çıkan her türlü çamuru atıp bırakmıyoruz burada. Siz bu ahlak çizgisini çok fazla aştınız.
Sanmayın ki, yalnızca alelade, üslupsuz bir mesaj attınız.ağzınızdan çıkan kelimeler bağlar sizi, internette dahi olsa. Beddua, hele haksız beddua döner dolaşır sahibini bulur. Bulacaktır da sizi.
Bir akıllı sizsiniz zaten. Bu kadar sayfadır kardeş ayrımından, mal bölünmesinden bahsederken, sürtüşmeler olsa da, başkasının ailesine beddua etmek bir sizin aklınıza geliyor. Konu sahibi bile, aynı mesajın içinde, annesine hem kırgın olduğunu, hem kıyamadığını yazıyor.
Burası bir derdim var köşesi. Ben buraya içimdeki sıkıntıyı yazdığımda, paylaşarak rahatladığım için, birilerinin anladığını bildiğim için yazıyorum, hadsizin biri gelip aileme hakaret etsin diye değil. İçinizdekini kusmuşsunuz, o da ancak sizi bağlar.
Aileme kırgınlarım var mı var. Şikayetlerim var mı var. Dünyadaki pek çok insan, buradaki pek çok kişi gibi. Ben üzüntümü, kırgınlığımı anlatır, paylaşır, kendim çok daha iyi bir anne, aile olmaya çalışırım.
Ama asla babama, aileme hakaret etmem ve ettirmem de. Her gün beş vakit namazımın içinde, “allahümme rabbenağfirlî ve li valideyye” duasıyla, ve namaz dışında devamlı anne babama dua ederim. Ve bilirim ki, kendim için ettiğim dualar bile, onlara ettiğim dualar sayesinde bereketlenir.
Sizin dinle alakanızı bilmiyorum ve ilgilenmiyorum da ama benim için kutsal olan namazın içinde Allah şarta şurta koymadan, adaletliyse filan demeden, allah ım beni ve müslümanları affet derken, ayrıca ve özellikle anne babayı da zikretmişse ötesi yok benim için.
Evet, bu konuda çok kırgın olabilirim ama sizin bilmediğiniz pek çok konuda da pek çok artıları var. Siz tanımadığınız etmediğiniz insanlara beddua etme densizliğini nasıl buluyorsunuz kendinizde?