- Konu Sahibi dombili_xl
-
Bak sen bile kendini suçlamaya başlamışsın, şimdiki aklım olsa bu kadar büyütmezdim, hassas dönemdeyim. Bezen yanlış anlaşılmalar olabilir, belki çok gereksiz yere kırılabilirsin ama bu bir olur iki olur, eğer onların yanında kendini gergin hissediyorsan yine bir laf söylecekler diye tedirgin oluyorsan, her konuşmada kırılıyorsan hata sende değildir canım. Tabi eğer aşırı kırılganlık gibi bir huyun yoksa, ki onu da sen bilirsin.Çok teşekkür ederim yorumlarınız için, yalnız olmadığını bilmek güven veriyor insana gerçekten.
Rumuzum dombili üye olduğumda sevimli gelmişti bana, o yüzden seçmiştim. Yoksa kilolu değilim aslında, kilomla ilgili mesele de çok zayıf olmamla ilgili iğnelemeler zaten. Neyse bunlar zaten teferruat. Dediğim gibi biz çok iyi anlaşan bir çifttik ve özellikle nişanlım bana çok değer verirdi. İlk aşkıydım onun zaten ve çok özeldim. Beni hiç kırmamıştı gerçekten ama ailesinin bana hissetirdiklerini anlamadı. Şimdi birsürü tatsız olay benim moralimi çok bozdu ve ilişkimizi çok zedeledi. Şimdiki aklım olsa belki herşeyi bu kadar büyütmezdim bilmiyorum. Ama hassas dönemler galiba nişanlılık, insan nerde durduğunu bilemiyor. Bir de ben öfke patlamalarını çok sık yaşıyorum. O zaman da ağzımdan çıkanı kulağım duymadığı için sakin sakin konuşamıyoruz malesef. Bir de nişanlımın sadece sessiz kalması, kenara çekilmesi de hiçbir çözüm olmuoyor. Şu an nikah tarihimiz bile belli. Artık geri dönmek istemiyorum ve birlikteyken mutluyuz aslında. Ama içimdeki şüphe beni rahat bırakmıyor.
Bir de şunu eklemek istedim, bu zamana kadar fazla ses çıkarmamamın sebebi daha yolun başında kötü görünmemek ve gereken cevabı nişanlımın vermesini istememdi. Sonuçta bence herkes kendi ailesini idare etmekele yükümlü, ama evlatlarını öyle yetiştirmişler ki asla karşılarında konuşamayacak, onlar ne derse öyle olmuş çünkü bu zamana kadar. Artık ben de kimseden birşey beklemekten vazgeçtim. Yorumlarınıza da katılıyorum, bence de zaten kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı şart. Kendilerinin saymasını, oğullarının saydırmasını çok bekledim. Artık olmayacağını gördüm, bundan sonra kendi kendimi ben saydırmak zorundayım. Olmayacaksa da zaten farklı şehirlerdeyiz, evimiz de burda hazır neredeyse, herşeyimizi kendimiz aldık ve hiçbir muhtaçlığımız yok. Lafını sözünü bilmemekte ısrar edenlerle de ben görüşmem, herkes kendi bilir diye düşünüyorum artık.
Aslında annemin de yorumu "Nişanlın ailesinin yanındayken resmen diken üstünde, bir söz ederler de sen kırılır mısın acaba diye o kadar dikkat ediyor ki" olmuştu ve gerçekten de öyle idi. Aynı şekilde nişanlımın bana söylediği de " Onlar böyle insanlar, sen böylesin. Sen kırılma diye ben ilişkilerimi belli bir seviyede tutmaya, seni sürekli karşı karşıya getirmemeye çalışıyorum" olmuştu en son. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama ben de beni sevdiğini ve iyi bir insan olduğunu biliyorum. Ben de onu seviyorum. Ama istiyorum ki haklıyı haksızı net olarak görsün, yeri geldiğinde arkamda olsun, sesini çıkarabilsin. Maalesef bunu yapamıyor ve yapamayacak da çünkü insanların değişmesi çok zor. Artık dediğiniz gibi ya bu iş bitecek, ya da ben oyunu kuralına göre oynayacağım. Umarım hayırlısı olur hakkımızda.
Sanırım benim hatam ailesi ile geç tanışmam oldu aslında. Benim istediğim önce birbirimizi iyice tanımak, güven ortamı oluşturmak, sonra eğer ciddi düşünmeye karar verirsek, bu iş evliliğe giderse aileler ile tanışmaktı. Daha işin başında biz birbirimizin huyunu, yapısını bilmezken bu işlere girmek yanlış gelmişti. Bu yüzden de nişan zamanı tanıştık ve hiç görmediğim taraflarını görmeye başladım yavaş yavaş. Sonuçta bir ilişki birçok emekle kurulup yürürken bu kadar zaman sonra herşeyi yıkıp silbaştan başlamak da bildiğiniz gibi zor geliyor insana.
Bu yüzden hala vakti olanlara tavsiyem aileler ile mümkün olduğunca erken tanışmaları. Bir insanı ailesinden ayrı eksik tanımış oluyormuşuz gerçekten. Ne kadar erken görürse insan birşeyleri kendisi için o kadar iyi bir iş yapıyorumuş. Ben bilemedim, bana bunu söyleyen de olmamıştı çevremde, bu da böyle bir hayat tecrübesi oldu işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?