- 13 Nisan 2007
- 33.834
- 103.236
- 1.123
- 46
- Konu Sahibi EvluBayan000
-
O zaman iş kocanda bitiyor arkadaşım.Malesef canm kocamla aramı açtıkları için bazen mecbur kalıyorum yuvam için. Ama eskisi gibi değilim arada giderim yine millete karşı o da .
Benim eşim nasıl desem genelde benim ağzımın içine bakar git diye baskı yapmaz . Fakat ailesi eşime karşı çok baskıcı kız gibi yetstirmisler asla ailesine karşı gelemez evin tek oğlu gelirse de evlatlıktan silerler. Sadece arada savunuyor fakat ailesi kendini acindirdgi için bazen ben bile diyorum acaba bende mi hata var diye :)ya lütfen bu kadar iyi niyetli olmayın
sonra böyle oluyor tepenize cıkıyorlar
hasta olun yada olmayın onun temizliğine gitmek zorunda değilsiniz.
insan bir geçmiş olsun der düşüncesiz
böyle insanlar için burnunuzdan kıl aldırmayın derim.
aman onun yüzü düşmesin aman o alınmasın aman gönül koymasın derken kendinizden kendi sağlıgınızdan olursunuz
ve asla yaranamassınız.
ben olsam bana geçmiş olsun bile demeye tenezül etmeyen kv ye bir daha evini temizlerim nede misafirine karışırım.
ben eşime bakarım en önemlisi eş eğer annesinin ağzına bakıyor ise işiniz zor ama herşeyin farkında ise işiniz çok kolay ve basit. lütfen kendinizi ezdirmeyin dişli olun
iyi gelin değil dişli gelin yaranır böylelerine =)
Eşim pek anlamaz kullaniyorlarmi kullanmiyorlarmi. O gidip gelmeme karışmaz bana bırakır fakat gitmezsem eğer bir şekilde aramızı açıyorlarO zaman iş kocanda bitiyor arkadaşım.
Seni kullanmalarına nasıl izin veriyor ki?
Kendi akrabamiz ya çaya gitmeyi dusunuyorumBence gitmeyin. İnsan bir gecmis olsun der.
Millete gosteris yspacaklar diye kendinizi yormayin.
Mesafe koymadim halde mesafelisn hergun gelmiyon diye kocamla aramı açan insanlar. Artık sorun çıkmasın diye katlaniyorum bunlara mecburum cunkuEşim bile gitme dedi ise sırf gelin gelmedi dedirtmemek için bile gitmem.
Kime ne ya gelirim giderim.
Kaynananızda ayrı vaka zaten. Çok daha fazla mesafe koysanız daha hayırlı olucak size.
Eşinizle konuşun bence. Ailesi yüzünden sizinle kötü olmamalı.Mesafe koymadim halde mesafelisn hergun gelmiyon diye kocamla aramı açan insanlar. Artık sorun çıkmasın diye katlaniyorum bunlara mecburum cunku
Hasta olmasanda yardıma gitmek zorunda değilsin,çayada gitme hasta halinle ne işin var daha kötü olursun,şuan ben de grip oldum başımı kaldıracak halim yok,eve misafir gelse kabul etmem ailecek hasta olduk bahardan kaynaklı heralde.Merhaba kızlar . Hep aynı konular üzerinden gidiyorum ama fikirlerinize ihtiyacım var. Bugün ben yatak döşşek hastayım , kalkıp evimin işini bile göremedim . Kayinvalidene bizim akrabamiz geliyormuş kendileri çok samimiler. Beni aradı işte öğlenden gel temizliğe yemeğe yardım et diye bende gelirdimde çok hastayım dedim. Biraz suratı bozuldu kapattı. Sonra benm hasta olduğuma inanmamış zil çaldi duşta oldgmu için açamadım telime baktım 4 sefer kayınvalidem 1 sefer de kayinbabam aramış. Heralde hastasıyım bahane mi yapıyorum diye kontrole geldi. Duştan çıktıktan sonra tekrar aradı misafirlere ayıp öğlenden sonra gel bana da yardım et dedi. Normalde her misafir gelişinde öğlenden temizliğine gidiyordum. Fakat insan geçmiş olsun kizim gelmene gerek yok dese inanin hasta halimle gider yardım ederdim. Bundan biraz daha mesafeli yaklasicam ve yaklaşmaya devam edicem çünkü elimi versem kolumu kaptiriyorum kıymet bilinmediğini farkettim. Eşim beni aradı hastayım annen temizliğe cagiriyo gitmesem ayıp olurmu ddm oda gitme ben annemle konuşurum dedi. Kayinvalidemi aramış kaynanam akşam misafir gelicekte gelini çagirdim gelmedi demiş.... Esimde o çok hasta bu seferlik gelmesin diyince suratı düşmüş. Şimdi bunlar akrabalara gelin gelmiyo demesn diye sadece çaya gidicem onları haklı cikarmicam. Ve yarın bı gün kesin eşimi ben arattirdim diye sorun cikaricaklar. Sizcede temizliğe gitmemekte haksizmiyim arkadaşlar ? Gittgmde hep bekliyorlar benim de aklıma başına geldi her cagirdiginda gitmicem. esimde bu konuda ısrar etmez sağolsun. Ama muhakkak aramızı acicaklr çünkü kendilerini acindirmayi çok iyi biliyorlar
Hayatimda bir defa bile kayinvalidemin evini supurmedim. O yuzden gelsin diye beklemez.birkaç sefer gittim ya . Alıştı güya. Ama kıymetimi bilse gitmedigim zamanlarda sorun cikarmasalar seve seve giderim tabiki yarın Birgün bizde yaslanicaz ama dediğim gibi olnuyor
Arkadaşım yanlış anlama da eşin bunu anlamayacak kadar saf değil ya.Eşim pek anlamaz kullaniyorlarmi kullanmiyorlarmi. O gidip gelmeme karışmaz bana bırakır fakat gitmezsem eğer bir şekilde aramızı açıyorlar
O zaman da temizliğe gelince hasta amaKendi akrabamiz ya çaya gitmeyi dusunuyorum
Genelde hep tatlı diliyle sana zahmet diye cagirdi bende hep giderdim. Bir gün hastalandim gelemem dedigimde illa iyilestiginde gel dedi. O gün bugündür yine tatlı dil kullanır ama gelmediğim zaman bozulur onun için tatlı dilinde inanmiyorumO zaman da temizliğe gelince hasta ama
Çaya gelince canlandı bak bak derler.
Millet der yani ona takılıp kalırsan yandın.
Kv senden yardım bekliyorsa bi sorsaydı müsait misin şu güne misafir çağırdım. Bi tatlı tuzlu falan yapabilir misin? Diye. (Temizliği hiç karıştırmıyorum bile)
Bugün hastasın bitti ya
Ne temizliğe yardımı ne çaya gitmesi sen de..
Evlendigimiz günden beri ailesine olan sinirimi hep eşimden çıkardığım için onunda daha fazla kötü olmak istemiyorum. Kendi gözü görsün ben yine aileni çok seviyorum demeye devam edicem. Bir de bu dilden deneyim diğer türlü sikayetlerle bieyere varamiyorumHe hastayken bile eşine laf ederlerse yazık yani.
Sen de dersin artık;
"Hastalığım bile önemsenmiyor
Geçmiş olsun demeyi bırak bir de benden iş bekleniyor. Çok üzgünüm, kendimi değersiz hissediyorum".
Kafam allak bullak olduO zaman da temizliğe gelince hasta ama
Çaya gelince canlandı bak bak derler.
Millet der yani ona takılıp kalırsan yandın.
Kv senden yardım bekliyorsa bi sorsaydı müsait misin şu güne misafir çağırdım. Bi tatlı tuzlu falan yapabilir misin? Diye. (Temizliği hiç karıştırmıyorum bile)
Bugün hastasın bitti ya
Ne temizliğe yardımı ne çaya gitmesi sen de..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?