Haksizmiyim ama ?

Kimin ne dediğini umursamayın. Yok kaynanam şöyle diyecek beni kötüleyecek vs. Ne derlerse desinler ben hastaysam kayınvalimde aradıysa gel sende diye yine gitmem. Birde sen temizliğini yapmak zorunda mısın yaa. Kızlar akıllı olum biraz yaa kendinizi niye yıpratıp kullandırtıyorsunuZ.

Ya arkadaşım sen onların hizmetçisi misin? Senin kendine ait bir hayatın ve kendi özgür iraden var. İstemediğin bir şeyi yapmak zorunda değilsin. Kaldı ki zamanında elinden geleni yapmış ve kıymeti bilinmemiş. İçin rahat olsun. Özgüvenli ol. Karşındakiler de cahil insanlar emin ol. Hangi çağda yaşıyoruz. 2 bilezik taktı diye seni satın almadılar!

5 senelik evliyim 1 kere bile misafiri geliyor diye yardıma gitmedim o da çağırmadı zaten.
Çağırsaydı gitmezdim bana güvenip mi misafir çağırıyor?

Hasta olur, taşınma işi olur vs . neyse de ele güne geline hizmetçilik yaptırdığını gösterecek diye kullandırmayın kendinizi cahil insanlara..
Mesafe koyun. Mecbur hissetmeyin çünkü değilsiniz.
Çaya da gitmeyin hastasınız sonuçta..

Kafam allak bullak oldu

İyileştiğinde gel demesinde bi sakınca görmedim aslında ben.
Anneler de der öyle.
İyi olunca gel, açılırsın falan diye.

Mevzu iş beklenmesinde.

Peki gitmediğin işin etrafa yakındığı oldumu ?

evinin temizliğini yapamayacaksa, ikramlık ya da yemek hazırlayamayacaksa misafir çağırmasın o da.
gitmek zorunda değilsiniz. akıllandım demişsiniz çok da iyi olmuş. onlar kendilerini acındırmayı biliyorlarsa siz de öyle olun.

Sırf millete gelinlik yaptırdığını göstermek için çağırdığı belli
O yüzden gitme
Cidden yardıma ihtiyacı olduğuna inandığın zaman yardım edersin

Peki gitmediğin işin etrafa yakındığı oldumu ?

Hayır. Ama başkasına söylediyse bilemem.
Kv hiç talep etmedi zaten. Ama ben iyi olmak için yapsaydım bu alışkanlık haline gelecekti..
Bu yaşına kadar her işini görmüş kv benden sonra neden yardıma muhtaç olsun ki?

İşten ziyade etrafa gösteriş..

Hee şu mesele..

Doğrusu ben temizliğine gitmiyorum.
Kendi hallediyor.
Misafir geleceği zaman müsait olursak gidiyoruz. Birşeyler yapmış da oluyorum yapmamış da.
O da aynı davranıyor bana.

Daha fazlasını istiyordur belki bilmiyorum.
Herkes daha fazla isteyebilir
Ama mühim olan iyi niyetle karşılıklı idare edebilmekte.

Çok sıkıştırırsa eşim müdahale eder
Belki o yüzden bu denge kuruldu bizde.

kocannın sülalesi gelin değil hizmetçi almış eğer ben başkasının evine misafirine karışıyorsam o ev benimdir. karışmıyorsam ne halt yerlerse yesinler.bunun çocukla ilgilenmesi var.kendi tarafındaki akrabaların annen babanla ilgili durum olsa ne olacaktı.bırak ananı babanı benim evi mi temizle diyeceklerdi. gerçekten elini verip kolunu kaptırmaya dönmüş iş.

Neden hep erkek aileleri bu kadar talepkar anlamıyorum?
Benim de oğlum var ama erkek annesi olarak kendimi neden daha rütbeli iş buyuran gibi göreyim ki?

Kız anneleri neden genelde sessiz kendi halinde? Damatlarla mesafeli..
Yıkın artık şu inanışı hanımlar. Bu arz ve talebi beslemeyin.

Kimseye hastalık veya özel günler gibi elzem durumlar dışında hizmet etmeyin.. Hayır demeyi öğrenin.

Eğer yardıma gitmesiyseniz hastayım dediyseniz akşam çaya da gitmeyin. Hem en başta kalkacak halim yok evimin işini bile göremedim diyorsunuz hem de akşam çaya gidicem onu haklı çıkarmıcam diyorsunuz o zamanda hani sen hastaydın evden çıkamıyordun demeyecekler mi eşini de bu durumda mahçup etmiş olacaksın çünkü eşinde çok hasta demiş yani.

Hem gelen sizin akrabanızmış gidip aynı gün dip bucak zaten temizlik de yapılmaz bir hazırlanacaklara yardım ederdiniz ama ben çok hastayım yerimdem kalkamıyorum deyip sonra da gelin gelmedi diyemesin haklı çıkmasın diye çaya gidicem demeniz tezat oluyor gitmediyseniz hiç gitmeyin.

Eşşek olursan semer vuran çok olur akrabaların seni görmek istese sana gelirdi kaynana değil hastasın yat dinlen

Bu ne yüzsüzlük?
Ay düşünemiyorum, hizmetçi miyim ben?
Başlarım misafirlerine. Eşek mi aldılar?
Utanmaz insanlar. Bu seferlik gelmesin demek nedir?
Her yanı itici ya.
Çok ama çok yüz vermişsin. Arayıp tekrar temizliğe, yemeğe yardım et demek nedir? Kapını hasta mısın diye yalan mı diye çalmak nedir?

Ya böyle insanlar var mı hala? İnanamıyorum. Hangi çağda yaşıyoruz. Bana bunu demeleri ve yapmaları için yürek yemiş olmaları lazım ki pişman ederim. Suç sende arkadaşım. Kendini bu duruma soktuğun için. Bana neden yapamıyor kimse de sana yapılıyor mesela? (ki eminim yüz versem yapabilecek kapasite var da neyse) Bu Hizmetçi misin sen de eşin arayıp izin istiyor gibi açıklama yapıyor gibi bu seferlik gelmesin diyor. Ay şaka gibi gerildim.

Ne büyük dertler varmış dünyada,bdv de küçük dilimi yutasım geliyor. Dertler tavan yapmış yazık yaa üzüldüm çok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…