Haksizmiyim ama ?

Gitme.
Kendine guvenmiyorsa cagirmasin misafir.
Seni hizmetci diye mi almis ogluna.?

Sakin yuz verme

Alkis...

Yakinda bi liste yayinliycam , 40 yillik omrumde ilk defa bdv de duydugum konular diye , sanirim bu birinci sirada olacak
Siz evlenmeden once kim temizliyormus evi?
Siz hizmetci misiniz?
Valla aklim basmiyor benim ya

Benim aklima ilk su geldi:
kurtlar vadisinde polat'ın çakır'a anlattığı fıkradır.

p:sandalcının birinin namı bütün istanbula çapkın diye yayılmış
ç: eee
p:rivayet o muş ki sandalına binen kadın elinden kurtulamıyomuş, bunu duyan dişli bir kadın olurmu canım öyle şey ben bindiğim gibi inerim demiş. sandalcının yerini öğrenip sandala binmiş, çek göksuya demiş kadın sandalcıyı incelemeye başlamış sandalcı sadece kürek çekiyor ve mırıldanıyomuş derler, derler, derler 1 2 3 4 5
kadın dayanamayıp sormuş adam ne derler. sandalcı kadına bakmış bıyınığını vurmuş: valla güzelim sen bu kayığa bındın ya vermesende verdi derler demiş.

Yani anlican kardesim: Sen caya gitsen bile: Temizlige gelmedi ama yemege geldi derler bu sefer. Hastaysan evinde yat. Kendini niye strese sokuyorsun ki? Yani niye hep bu korkular?

Çaya da gitmeyin, yatın dinlenin. Giderseniz de bu sefer iyimiş ya, yardıma gelmedi olur. Bundan sonra da huzursuz olmak, hizmetçilik etmek istemiyorsanız gitmeyin işi olduğunda. Misafir çağırmayı biliyorsa, temizliğini de ikramını da kendi etsin. Sizin o istediği her an müsait mi olmanız gerekiyor, anlamıyorum. Benim kayınvalidem de arada günü olunca, misafiri gelince gelmemi istiyor ama bana göre ortamlar değil, bahane bulup gitmiyorum, kendi de biliyor sevmediğimi bu ortamları ama işte ya tutarsa. Gidersem de hizmet ettircek herhalde. Kızına bakmaz, gelini takip eder, ediyor mu diye bir şey. Bu erkek anneleri biraz da hava atmak istiyor benim anladığım kadarıyla, geline yaptırdım gibi mesela. Hani yönetebilince gurur duyuyorlar herhalde kendileriyle.

Yakinda bi liste yayinliycam , 40 yillik omrumde ilk defa bdv de duydugum konular diye , sanirim bu birinci sirada olacak
Siz evlenmeden once kim temizliyormus evi?
Siz hizmetci misiniz?
Valla aklim basmiyor benim ya
benim ilk siramda balayına gelmek isteyen kaynana varhenüz onun rekorunu kimse kıramadı
konu sahibi kimin ne diyeceğini değil kendi istediğinizi yapın.öyle bir mecburiyetiniz yok .kendinizi mecbur hissettiğiniz yada cekindiginiz için bu duruma gelmissiniz.
bundan sonra oturmaya bile istediğiniz zaman gidin.
öyle daha kıymetli olursunuz.
bu arada aynı apartmanda mısınız?

Siz yokken ne yapıyormuş kayınvalideniz?
Neden yani ısrarla size iş buyuruyor. Siz yokken ne yapıyorsa öyle yapmaya devam etsin.
Alıstırmayın kesinlikle.

Sen nasıl mesafeni koydun canm eşin veya ailesi sorun cikarmadimi hiç ?

Hayır sorun çıkarmadı. Bir defa bana annem hasta evini temizleyelim demişti 2 sene önce filan,ben de ona temizlikçi tutmasını tavsiye ettim :)
En başından beri annesi bana takıktı zaten. Eşime söyledim ve mesafemi aşılmayacak şekilde görüşücem senin hatrın için dedim. O gün bugündür asla karışmıyor.
Ayda 1 gelir gideriz birbirimize. Eşim olmadan da görüşmem
Ablaları ile de aynı şekilde. Ararlarsa konuşurum yoksa ben hiç aramıyorum kimseyi.
İlk zamanlar ablaları ile samimiydim sonradan niyetlerini fark ettiğimde onlarla da mesafemi koydum.

Akrabalara gelin gelmiyor dese ne olacak ya?

Akrabalar da aynı zihniyet herhalde, bu düşünceyi sen değiştir canım.

Kendi evine ailene yettin de kv nin Evi mi kaldı allah aşkına?

Kullandırtma kendini.

Bence çaya falan da gitme.grip oldum kimseye bulastirmak istemedim vs dersinsorarlarsa...Allah sabır versin ben bu kadar sabırlı olamazdım. Sinirliyken kendi kendimi gaza getirip kavga cikartan bi tip olduğum için böyle sabırlı gelinlere hayranım. ..

Büyük konuşmak istemiyorum ama gitmedim gitmekte istemem temizliğine arada bir laf sokar bilmemkimin gelini çok iyi çok hamarat iki hafta da bir temizliğini yapar diye oralı bile olmam.Baştan alıştırmamak lazım bence.Bende hep kendimden ödün verdim bugüne kadar bir tek temizlik konusunda uyanık davranabilmişim..

Başkalarinin ne düşündüğünü umursamadiginiz gün,mutlu olmaya başlarsınız.

Kızlar ben kendi evimi zor temizliyorum millet kaynanasininkini bilem temizliyor. Kendimi şu an inanılmaz tembel hissettim :)))

Birşey merak ettim . Kendi kızı yok mu ?
Eğer varsa neden onu değil de sizi çağırıyor?

Hayır aramızda 1 sokak var. Evin tek gelini olduğum için birlik dirlik olalım istiyorlar . 2 hafta gitmesem evden atarlar beni okadarina cesaret edemem de onlar hergun gel diye hergun gitmiyorum artık genelde eşimle gidiyorum mecbur kalırsam da arada öğlen . Akşam da yemeğe kal diye ısrar ettiğinde evime geçiyorum. Yeni yeni mesafe koydum şükür..

Kusura bakmayın da neden hizmetçilik yapıyorsunuz ?
Siz bile kendinize değer vermezseniz karşıda ki nasıl değer bilsin ?
Buzamana kadar hep tatlı diliyle gittim canm kıymet bilsinler canımı yesinler benim için. Bak bugün 2 kere arayıp emrivaki gibi yaptım bende gitmedim. Benim karakterim kinci değil malesef yüzüme gulsunler her islerini yaparim . Tepeme atarsa mesafemi de koyarım.

Her yüzünüze gulenin her işini yapmamakla başlayın mesafe koymaya bence .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…