haksızmıyım siz karar verin ?

elanurum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2008
487
17
96
43
İstanbul
kızlar eşim iyidir hoştur ama konu iş yerindeki huzursuzluklar olunca hiç yanımda olmuyor
daha önceki konularımı okuyanlar bilir,iş yerimde çok mutsuzum,tabiri caizse köpek gibi çalıştırıp hala memnun olmayan patronlarım var,dün benimle alakası olmayan bir konudan yine adam acısını benden çıkardı sinirimden oturdum hüngür hüngür ağladım,birde yapım gereği kendimi savunamam hemen ağlarım (en nefret ettiğim özelliğim)
kolay kolay evime eşime işimdeki olumsuzlukları yansıtmam ama dün ister istemez yüzümden anladı eşim,noldu dedi anlattım tek dediği aman boşver her yer aynı demek oldu sonrada kapattı konuyu
isterdim ki bu kadar üzmelerine izin verme,canına tak ettiyse çık arkanda ben varım demesini çok bekledim ama demedi,hoş desede çıkmayacağımı kendisi de bilir borç var nereye çıkıyorum mecbur çekicem ama insan arkasında bir güç olmasını istiyor bazı durumlarda,çok kırıldım ya moralim zaten bozuktu hepten bozuldu
erkeklerin hepsi böyle mi ben mi abarttım ben mi çok şey bekliyorum..

Erkekler anlamıyor ne yazık ki. Bir de ben şu lafa sinir oluyorum her yer aynı, herkes aynı sorunu yaşıyor. Halbuki herkesin sorunları kaldırma gücü farklı. Sonuçta ben şu an böyle hissediyorum, üzgünüm yanımda olması gerekirken boşver dert etme gibi kısa cvplar insanın daha da kötü hissetmesine neden oluyor. Benim erkek arkadaşım da böyle.

Muhtemelen borcunuz olduğu için sonuçta maddi olarak bağımlı olduğunuz bir durum var; size bundan dolayı "o işten çıkın" diyemiyordur. Demiyordur değil,diyemiyordur.

İşin içine maddi zorunluluk girince ne yazık ki bu şekilde davranması süpriz bir yaklaşım değil.

Sanıyorum sizin işi bırakcağınızı düşündüğünden dolayı bu şekilde soğuk kanlı tavır alarak bunu indirgemeye çalışıyor diye düşünüyorum.

Son düzenleme:

inan bana çık desede çıkmayacağımı adı gibi biliyor ,çünkü karekterim öyle değil üzüntüden ölsem onu yarı yolda bırakmayacağımı bilir ,şuan borçlarımız varda demedi diyelim ,daha öncesinde borç yokkende aynıydı işle ilgili tek duyduğum laf her yer aynı,artık onunla iş konusunda dertleşmiyorum bile kendi kendime hallediyorum bi şekilde,onun yüzünede söyledim daha önce,sen iş konusunda hiç arkamda olmuyorsun diye aaaaa öyle düşünme aşkım ya aşkolsun diyip çıkıyor işin içinden..

Seni o kadar iyi anlıyorum ki elanurum.Çünkü aynı şeyleri birebir ben yaşıyorum.
4 sene ağlayarak işe gittim geldim.
evlendikten sonra evlilik nedeniyle işten ayrılırım da tazminatımı da alıp hemen başka bi iş aramaya başlarım diye düşündüm.
eve gelip ağlıyodum tabak çanak kırıyodum ellerim o kadar titriyodu sinirden.
eşime anlatıyodum bi kere çık kurtul ben sana bakarım dedi
zaten iş bulana kadar tazminatımla idare ederim diye düşündüm tamam dedi.
Sonra ben tam kendimi ayarladım şu vakit çıkıcam dedim su koyverdi
yok servisin var rahat gidip geliyosun çocuk olunca rahat edersin cumartesi çalışmıyosun başka iş bulamazsın,terfin geldi yükselirsin vs vs
anlattı durdu.ben de tek başına eve bakamayacağı için söylediğini düşündüğüm için öyle veya böyle başka bi işe girebileceğimi söyledim.
o kadar kolay değil falan filan baya söylendi.
şimdi biraz daha rahatım bazı insanlardan kurtuldum,ama yine de mecburen buradayım.
çocuk olduktan sonra canıma tak etse heralde çıkarım
eşim bana pek yardımcı olmadığı için hepsinin aynı anda üstesinden gelebileceğime emin değilim

eger isinde mutlu degilsen, bitaraftan is bak kendine buldugun anda cikarsin
esin seni bu konuda bu sekilde desteklemesi gerekirken , senin mutsuzlugunu görüp nasil tepki vermez
cok egoistce

Canım türkiyede kaç şanslı kişi işini severek yapıyor ya da mutlu? Günün 10 saati işteyiz geriye kalan 14 saatin 8 saati uykuda geçse geriye kalan 6 saat içinde ne yaparsan artık. Yolda geçen ölü zamanları saymıyorum bile. O yüzden kadının çalışması artık tamamen ihtiyaç odaklı oldu. Yoksa her kadın çocuğunu kendi büyütmek ister. Aklıma gelen şu; ben ilk iş hayatına başladığım zaman daha küçüktüm sorunlar büyük geliyordu. Zaman geçtikçe bünyem bağışıklık yaptı sorunlar küçüldü ben büyüdüm. Şimdi gelen stajyerlere falan bakıyorum da küçük şeyler için kendilerini üzüyorlar. Ne kadardır çalışıyorsun bilmiyorum yaşın kaç bilmiyorum ama eşine göre konu basit gelmiş olabilir. Ve şurda da haklı ki her yer öyle…. İşler kalıcı bizler geçiciyiz.. o yüzden ipin ucu nerde son bulursa….eve taşımamak lazım

evet siz haklısınız.arkanızda bir güç olduğunu hissetmek istemişsiniz.ama ben konunuza okuyunca daha farklı yaklaştım.sizin zaten canınız yeterince sıkılmış.birde eşiniz olurmu öyle şey,nasıl böyle yaparlar yada buna benzer tepkiler verseydi siz işyerinizdekilere daha da öfke duyacaktınız.çok özür dilerim kaba bir tabir olacak ama daha çok gaza geleceksiniz.e iştende şuan ayrılamam diyorsunuz maddi açıdan.yani hem sinir olacaksınız hem de işten çıkamayacaksınız.eşinizde bunu düşündüğü için konuyu kapatmak istemiş olabilir.bir de bu açıdan bakın isterseniz.

Eski eşim de bana aynı konuda sinir olurdu.
İşinden devamlı şikayet ederdi,sizin gibi haklı tarafları da vardı ben de "üzülme,heryer aynı,ne yapacan,güllük gülüstanlık iş yok dünyada" deyince kıyametleri koparırdı.
Yani ben eşinizin tarafında oluyormuşum o dönem.
Oysa insan diyecek bir söz bulamadığı için o cümleleri kuruyor.
"İşten çık,arkanda ben varım" demek kolay değil ki. Borçlarınız,ödemeleriniz varsa bunları düşünüyordur. Siz ben zaten işten çıkmam deseniz de insan neden inanmadığı teselliyi veremiyor ki.
Diyelim ki; "amaaaan sana iş mi yok,hemen çık işten,hiç kimse iş yüzünden benim eşimi üzemez" diye ahkam kesse nasıl mutlu olacaksınız ki?
Olmayacak bir iş için mi teselli bekliyorsunuz?
Yanlış anlamayın sizi üzmek değil amacım. Sadece mantıklı düşünmeye çalışın lütfen.

inanın derdim işten çıkıp ohhh evde keyif yapmak değil,eşim işten çık diye yalvarsa yine çıkmam,12 yıldır çalışyorum iş hayatı nasıldır biliyorum dün gerçekten kötü birgündü ama oluyor işte,artık çabuk toparlanmayı öğrendim ama benim takıldığım konu eşimin yanımda olmaması yalandan da olsa çık ben varım ölmedik ya ben bakarım size demesi,neden demiyor ya,ben kadın başımla onun iş yerinde üzülmesine stresli bir ortamda çalışmasına asla izin vermem çık ben bakarım eve derim ki bundan 3 sene önce böyle bir teklif bile yaptım yaparım da asla gocunmam ama o niye düşünmüyor sevmiyor mu beni

Asla öyle düşünme sevmiyor mu diye? Alakası yok sevgiyle ki o da çalışma hayatında emin ol binlerce sorunun arasında çünkü artık iş veren seçiyor bizim seçme lüksümüz azaldı. Bu durumda o da dolu geliyor eve ama erkekler daha az anlatır yapıları gereği….seni tanıdığı için bence çık ben bakarım deme gereği duymamış olabilir yüksek olasılıkla çıkmayacağını bildiği için.ha dese nolur demi işte bazen erkekler bu kadar ince düşünemiyor. Sen takıldın buna ama kocanın haberi bile yok onun için sıradan bir konuydu geldi geçti….

Sevmiyo diye düşünme,ama cesaret edemiyorlar.
Aslında çık ben bakarım demesi de değil mesele.
"seni çok üzüyolar keşke bişeyler yapabilsem" demesi yeterli o an.
Ama eşim bana çık dedi sonra 180 derece döndü ben buna gerçekten çok sinirlendim

haklısın canım ben ve eşim aynı şirkette çalışıyoruz ben olan sorunları elimden geldiğince ona duyurmamaya çalışıyorum sorun çıkarmasın diye..
mesela geçen gün çok sorunlar yaşadım haklıydım ama haksız duruma düştüm ağladım bunu gördü eşim ve zor zapdettim işten çık bende çıkıcam diye tutturdu..
kimsenin üzmesine izin vermem diyo ben benim arkamda olmasına seviniyorum tabiiki ama sonunu düşünmeden davanmasınada kızıyorum..o yüzden elimden geldiği kadar söylemem sorunlarımı..

sağolun kızlar ,işyerinde herşey süt liman,artık alıştım bu gel gitlere..eşime hala kırgınım ama yazdıklarınızdan sonra uzatmama kararı aldım,yine herzaman olduğu gibi içime atıp yutucam çünkü konuşsamda bişey değişmiyor..teşekkür ederim herkese yanıtlarınız için

canım erkeklerin tarzı bizden çok farklı.eğer eşin gerçekten işten çıkmanı istemiyorsa sırf gönlün olsun sen kendini yalnız ve savunmasız hissetme diye aman aşkım istersen çık işten demez.nerde gezer erkeklerde o nezaket o anlayış .onlar sanır ki eğer işten çıkabilirsin arkandayım dese sen yarın gerçekten işi bırakacaksın.o yüzden üzülme borçlar yüzünden işten çıkmayacağını bildiği için lafını etmek gereği görmemiştir.bide şunu öğrendim ben hayatta tırnağın varsa başını kaşıyacaksın.bak yeri geliyo eşler bile arkamızda durmuyo tamamen.çalışırken yeni bir iş bak eğer uygununu bulursan ne mutlu.eşin de madem bu konuda içini bile rahatlatmıyo hiç söylenme ona. iki gün sonra da çalıştın ama hep başıma kaktın söylendin diyebilir.çalıştıklarının bile hükmü olmayabilir.

sanırım herşeyin fazlası zarar :)

çok doğru demişsin tırnağın varsa başını kaşı (tuttum bu lafı ) zaten iş konusunda çok söylenmem tepkisini bildiğim için,dün yüzümden anladı ısrar etti neoldu diye öylelikle anlattım yoksa bir çözüm bulmayacağını zaten biliyordum..dün kendimi tek başıma hissettim,kocamda arkamda yoksa ben niye evliyim ki dedim arkamı dönüyorum kimse yok boş..

Ayrıca şimdi erkekler kadınların çalışmasını istiyor. Hayat zorlaştı..çok nadirdir çalışmamasını istemesi. Hatta şimdi oğullarına kız bakan analar bile kadrolu devlet memuru olsun, işi iyi olsun geliri iyi olsun diyorlar. Eskiden güzel mi diye bakıyolardı. Şimdi memur mu diye bakıyorlar.

sorma aynen öyle :):)benim kayınvaldem de üniversite mezunu değilse istemeye gitmem demişti :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…