haksızmıyım

selen_86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2010
1.144
5
66
İstanbul
kızlar uzatmadan konuya gireceğim biz eşimle 25 günlük evliyiz dün eşimin doğum günüydü pazar gunlerı de çalışıyorum erken çıkıp alışveriş vs. yaptım ona sürpriz bir doğum günü hazırlamak için. aksam 7 ye kadar uğraşıp güzel romantık bır masa hazırladım pastası vs. aldım. eşim aksam geldı ben muzık falan açtım mum ışığında yemek yıyoruz. her şey çok güzel snra dans edelım dedı. dans edıyoruz telefon çaldı. kayınvalıdem ve arkadaşları selen anlamasın suprız yapıcagız esımden bahsedyr bız geliyoruz.ona bellı etme ben esımle ılk defa doğum gunu kutluyorum baş başa. daha oncelerı sevgılı olduğumuz donemler hedıyesını verırdım doğum gununu kutlardım sadece. oyle gecerdı. tabii ben sinir oldum bız daha yenı evlıyız belkı baş başa gecırmek ısteyecegım eşimle. ve saat de 10 nu gecyrdu. sonra gittim eşime annenler geliyormuş dedım sana sürpriz yapcaklarmıs dedım o zaman nıye soyledın dedı bız başladık kavgaya. ben o sinirle söyledım tabii. dedım 27 yıldan berı aılenlesın bızım ılk doğum gunumuz ne olurdu başbaşa olsaydık dedım. daha pasta falan da kesmemıstık. işte onlarla da ben oyle sandığın gıbı doğum gunu yapmadım falan dedı. o zaman aılen bu kadar onemlıyse gıdıp onlarla gecırseydın gelmeseydın dedım. ama çok uzuldum ben o kadar ugrasayıp edıyım karsılıgı bu olsun. şimdi ben haksızmıyım bu konuda

Haklısın ama keşke direk kayınvalidene bu seferlik biz başbaşa kutlayalım siz yarın gelirsiniz deseydin ( Benim ailem böyle yapmıştı. )

Net olmakta fayda var.

Hiç eşine söylemeseydin o da heyecanlandı, yıllardır kutlamamışlar evlenince vay be ne oldum ben dedi herhalde

Bikaç saat idare etseydiniz keşke,eşinizin suçu yokki şu durumda.
Annesininde suçu yok,evladını doğurduğu günü kutlamak en doğal hakkı.
Eşin arada kalıyor böyle,anne ve eş arasında kalmak sanırım bir erkeğin en son isteyeceği bişidir.
KV ve arkadaşları gittikten sonra kaldığınız yerden devam edebilirdiniz gece uzunnn
Yani huzurunuzu kaçırmaya değmez.

madem şimdiye kadar kutlamamışlar, acaba şimdi ne değişti.. bence eşine söylemek yerine kayınvalidene söylemeliydin. hem böyle emrivaki yapamayacağını anlardı. bence eşinle boş yere aranı bozmuşsun bide doğum gününde.. arayıp gelmeyin diyemez ya sonuçta kayınvaliden sana söyledi geldiklerini, adam arayıp gelmeyin dese, bu sefer sen kötü olurdun sürprizi bozduğun için, kimse oğluna bir şey demezdi. yerinde olsam bugün hazırlık yapıp kocamın gönlünü alırdım, aslında ona kızmadığımı, baş başa vakit geçirmek istediğimi, son anda yapılan emrivakilerden hoşlanmadığımı güzel bir dille anlatırdım

masayı toplamasaydın ,mumlar filan yansaydı müzikte çalmaya devam etseydi ,gelince yaptıkları hatanın en azından farkına varırlardı ,olan olmuş artık ,haklısın bana göre ,
senin yaptığının aynısını yaptım bu doğum gününde eşime ,mum filan yaktım ,off yak şu ışıkları ,yemeği göremiyorum dedi ,yedi içti ,yan geldi yattı biz 8 yıllık evliyiz tabi ,ohhhooo daha neler yaşayacaksın ,bunlar küçük şeyler ,kalp kırmaya değmez ,
bugünde benim doğum günüm ,eşime diyorum ki ne yapacaksın ,diyoki bana sen bana naptın geçen aydı daha kurduğum sofrayı ,yaptığım hazırlığı bile unutmuş

bakın bende kaynanamı ınanınkı hıc sevmıyorum o ve koadını gordugum zaman ayarlarım bozuluyor uc bes gun kendıme gelemıyorum o derece ama burada uzulerek soyluyorum esınız haklı
evlenme yıldonumu gıbı sadece esınızle sızı ılgılendıren bır durum olsa tama ama dogum gunu zaten hep bırlıkte kutlanır dogum gunu cocugu mumları ufler etrafındakı bı suru ınsanda alkıslar
bende esımın dogum gununu pasta yapıp aılesını de cagırıyorum kendı aılemeı de cagırıyorum ole kutluyoruz malesef bu ısler bole

esınızın aılesının daha once dogum gunun kutlamadıgını soylemıssınız
ıste bunlar bole oluyor evlenınce kıymete bınıyorlar sımdı kaynanalar ustunluk savası verıyor
benım de kaynamam ılk evlendıgımızde bole yapardı bıze gorevımızı bıldırıyor yanı sonra sonra ben uzak durdukca bıraz alıstı eltım gıbı benımle vıcık vıcık olamıyor ama bıraksamm ust uste yatmak ıster
bırde soyleyecegım eger gercekten cok rahatsız olduysanız bunu esınıze solemeyın telefonda dırek kaynananıza soyleyın bız suan kutluyoruz kusura bakmayın ılk senemızde bas basa olmak ıstedık dıye kesınlıkle kaynanayla olan sorunu esınıze solemeyın cevabınızı dırek ılgılı kısıye verın
burada yazıyorlar esıme soleyerek halletmek ıstıyum dıye ama bence yanlıs

Ne yalan söyliyim sizin yerinizde ben olsam ben de aynısını yapardım
Ama anca sinirlendiğimle kalırdım.
Bundan sonraki senelerde randınızı alırsınız artık
eşinize de keşke başka sürprizlerim vardı maalesef yapamam artık
diyiverseydiniz.

Ama diğer taraftanda annesi sonuçta.
Anne olduktan sonra böyle konularda çok keskin olmamaya başladım ben

ilk doğum günümüz onun benım farketmez benım de olsa annemler gelmek ıstese soylerdım bas basa kutlayacağımızı kı gelmezler anlayışsız ınsanlar değil. onlar gıbı. evlenince oğulları kıymete bındı 4 senedır beraberiz ne yaptılar doğum gunlerınde hıc. sımdı degerlerndı ıste. madem böyle bır nıyetı vardı gündüzden soyleseydı arayıp bende bılırdım hıctıyse ben yapı olarak kıncıyım. affetmeyecegım madem bu kadar ana kuzusuydu evlenmeyecektı benımle. cektı gttı annesine. ben de anneme gıdecegım bakalım ne olacak böyle. anlayış yok ıste ben bu kadar tepkı verecegını bılemezdım herkesın aılesı kendı ıcın onemlıdır ama artık bekar degıl kendı aılesı var demek kı boşanmalar gunumuzde bunlardan dolayı oluyor. benım bugun ızın gunum esımle çıkıp gezıcektık sağolsunlar mahfettıler.

Ne yaşarsanız yaşayın dışa yansıtmayın, annelerinize bile
Çekip annesine gitmesi çok çocukça
Daha ne tartışmalar olacak, bunu kendi aranızda çözmeyi öğrenmeniz lazım
Başklarının bilmesi konuyu alevlendirmekten başka bi işe yaramaz, dolduruşa getirilebilir vs.

esınız annesıne mı gıttı

doğum gunlerı evet aılece kutlanır ama bız ılk doğum gunumuz ve yenı evlıyız dıye basbasa gecırmek ıstedım. esımde tahmın edıyordu zaten bır seyler yapıcagını aradığında zaten ne yapıyorsunuz deyınce doğum gunu kutluyoruz dedım. hee bızde geliyoruz dıyor he oyle mı dedım ama sesım kötü cıktı kı anladı ama ısıne gelmedı tabıı. bende dırek soyleyemedım tabı ses tonumdan kesın anlamıştır ondan anlayış olsa gelmezdı zaten. esım gttı aılesıne yaptıklarını anlatcgm bır bır dıyor anlat umrumda degıl dedım. kötü olmak mı aramız olsun umrumda degıl dedım bu saatten sonra. aılesıne karsı benı korumasını ogrensın ben ondan sunu beklerdm annesını arayıp anne yarın ızınlı gunumuz yarın gelın güzel bır dılle anlatabılırdı. ama ana kuzusuymuş da benım haberm yokmuş meğer.

esınız annesıne mı gıttı

annesı trıp atmış hanfendı. benımle konuşmuyor dıyor dedım banene. sabah kahvaltı hazırla dedım hazırlamayacağım dedım. ben de annemde gıder yerım dedı gıt ye dedım haksız haksızlığını anlayana kadar konuşmayacağım bır de geldı sınırınden koluma vurdu. yemın edıyorum evlendıgıme cok pısmanım sevgı falan hersey bıtıyormus. bızım su an en güzel gunlerımızı yasıyor olmamız gerekırken sımdıden bız sankı 10 yıllık evlıymısız gıbı bırbırımız yıyoruz

ettıgınız kavgayı esınızın annesıne anlatmaya gıtmesı kotu tabı
pekı sız onlar gelınce yıne surat yaptınız mı bızde bole kutluyorduk dıye
bırde yakın mı oturuyorsunuz ben gıbı
bende arabayla on dakıka
ama cok uzakta olsaydık bu seferde oraya gıdınce kalmalı olurdu onuda hıc ıstemıyorum o yuzden bu mesefeye alıstım cıckıp cıkkıp gelemıyo ole kaynanam

gelemediler bagırcı cagrdı tabı bana bende ona. aradı annesını gelmeyın dedı. selenle kavga ettık deyınce gerı dönmüşler arkadaşlarına yalan söylemek zorunda kalmış kendısı yetmedı bır de arkadaşlarını getırıyor ıkı gun once de aynısını yaptı saat 10.00bıze geliyorlar ben cok sıkı fıkı olmak ıstemıyorum benım huyumu suyumu da cok ıyı bılır. onların evı bıze yürüme 15-20 dk cok uzak degıl benım ısımde burda olduğu ıcın burda ev tuttmak zorunda kaldık kendı evımı uzaktan alıcagım zaten kafasına göre arayıp bız geliyoruz yapamaycak

kv kesinlikle art niyetli
kesinlikle hemde
madem öyle bir plan vardi size bunu daha önce söylemeliydi
neden tam o gün hemde aksam 22 den sonra
sanirsam gecenizi berbat etmekti amaci ve amacina ulasmis

ben olsaydim bizim baska planimiz var
sizinle yarin vs kutlariz gibi seyler söylerdim

eşinin annesinin evine gitmesi, yaptıklarını anlatacam demesi yanlış.. ama sende de hata var..gücün eşine yetio demek ki..kayınvalidene yarın gelin deseydin, ne bilim söleseydin bişiler.. eşine sinirle söyleyene kadar.. annesi sonuçta.. napsın adam.. çok fevri davranmışsın eşine karşı.. inatlaşmaya da devam ediyosun.. daha 25 gün ya.. kendinizi bu duruma düşürmeyin.. annesi,babası akrabaları kavga ettiğinizi duydu şimdi.. ne gerek var.. bağırıp çağırmakla inatlaşmakla, kahvltı yemek hazırlamamakla bu işi çözemezsiniz..

anladım sımdı kaynananda gelemeyınce esın tarafından anacıgı kıymete bındı bılırım
ama sımdı esınız orda dolduruyordur
anam anam garıp anam olur sımdı

evet haklısınız ben sımdıye kadar sevgılı nısanlılık donemınde hıc bır zaman annesine kırıcı bır laf soylemedım saygısızlık yapmadım alttan aldım kızsam bıle bellı etmedim onlarda bunu fırsat bıldıler. ben esıme de cok kızgınım benım doğum gunum olsa aynısı anneme soylerdm güzel bır dılle bır de ellerine pasta varmış bende pasta almıştım bunu tahmın edemeyecek safmısın 4 yıldan berı beraberiz doğum gunlerınde ne yapmış oğluna hedıye alırdı bazenlerı o da o kadar bende bu senede aynısını yapar dıye duşundum pasta alıyorlar arkadaşlarını çağırıyor kafasına gore selen de kendı kafasına plan yapmıştır bır soruyum demek yok. madem bu kadar heveslıydın gelmeye bende pasta falan almazdım normal bır yemek hazırlardım gelırdınız kutlar gıderdınız bır de bana tel de dıyor kı ben geliyorum. nıye cogul kullanmyr

Haklısın çoook haklısınnn ancak biraz eşine melek yüzlü şeytanı oynamalısın, yoksa ilerde hep kaybedersin. Baktınız adam ailesine bağlı hemen masum gelin rolüne gir. Ben böyle konularda çok hızlı düşünebiliyorum. İnanılmaz sinirli bir insanım ancak sözlümle ilgili konularda sakin olmaya çalışıyorum. Mesela ben olsam ben sizi arayınca gelin şuan müsait değiliz derdim. Yeni evli çift naparsa onu yapıyormuşsunuz gibi. Sen utanacağına o utanır telefonun başında
Ben çok zayıfım sözlümün annesi geçen de ay bu kolun ne dedi hani cıvımış gibi hem de herkesin için de. Bide görseniz bileklerim bile cocuk bileği gibi. Üstelik yıllardır yüzdüğüm için kas var kolumda hafiften. Bende döndüm gülerek sakince " bakim seninkine ayy bıngıl bıngıl" dedim. Ayy benim yaşımla senin yaşın bir mi dedi. Yapacak bişe yok artık dedim Bozuldu. Ben bozulup üzülüp rezil olcağıma başkaları olsun valla umrumda bile değil. Bu hayata mutlu olmaya geldim başkalarının egolarını tatmin edip üzülmeye huzursuz olmaya değil.

Son düzenleme:
anladım sımdı kaynananda gelemeyınce esın tarafından anacıgı kıymete bındı bılırım
ama sımdı esınız orda dolduruyordur
anam anam garıp anam olur sımdı

doldursun valla umrumda degıl oğlunun evlılıgını bıtmesını ıstıyorsa doldursun. yapı olarak esım sınırlı bır ınsandır cok cabuk parlar bende aksıne sakinimdir. ama artık yanı bende de sabır kalmadı böyle gıderse zaten bızım evlılıgımız yürümeyecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…