ben 10 sene once evlendim, büyük sehirlerin birinde yaşıyordum, ailem de cevresi geniş bi aile. öyle "gorucu" gelme gibi bir durum olmuyordu, genelde anneme ya da babama gencler tenissin anlaşırlarsa guzel olur vs gibi seyler soylerlerdi. ama öyle eve kizinizi göreceğiz gibi bir durum olmuyordu. daha kucuk yerlerde belki oluyordur ama benim cevremde genelde once gencler disarida bir kafede vs görüşüyorlar, daha sonra olumlu olursa aileler tanisiyordu, sonra isteme vs vs. aileye Boyle bir teklifle gelinmesi, ailenizin cevresinin ne kadar geniş olduguna ve anne babanızın ne kadar sevildiğine bağlı. çok sosyal olmayan ya da aksi olan insanlara genelde söylemiyorlar. bir de arkadaslar arasında tanışma sekli var ki, buna da blind date denebilir bir nevi. iki tarafı tanıyanlar hadi bi kahve icin diyorla, sonra olaylar gelişiyor :) ben bu şekilde evlilikleri garip bulmuyorum. bence ortak arkadaşların ya da ailelerin tanistirdigi kisilerin uygun olma ihtimali, is yerinde ya da barda/kafede tanistiginiz kisilerden daha yüksek ihtimal. çünkü ayni cevreden, ayni sosyokültürel özelliklerden oluyor genelde.
bu arada yasiniz çok kucuk. 21 yaşında buna kafa yoracaganiza eğitiminize mesleğinize odaklanın, zaten turk erkekleri ve turk anaları maaşlı kıza bayilirlar.