Hala korona gerçek mi diyenleriniz var mi acaba?

Virüs tabi ki var. Ölümler de var. İnanmadığımız şey başka aslında.
Virüs hastalık ve ölüm gerçeğinin arasına saklanmış bir oyun. Kim bilir ne zaman anlayacağız ne olduğunu.

Biz de geçen yıl ocak ayında milanodaydık. Döndüğümüzde hepimiz yatak döşek hasta olduk. Babam daha oradayken hastalandı. Ateşi çok yükseldi daha orada da ilk vakayı ilan etmediler. Döneceğimiz gün ilan ettiler milanoda vaka sayılarının çok olduğunu.
Eczaneye gidip ilaç istediğimizde bile parol alın dinlenin korona olabilir diyorlardı.
Ve o dönem türkiyede de çok ağır bir grip salgını vardı. Bilmiyorum

Virüs tabi ki var. Ölümler de var. İnanmadığımız şey başka aslında.
Virüs hastalık ve ölüm gerçeğinin arasına saklanmış bir oyun. Kim bilir ne zaman anlayacağız ne olduğunu.
Belki öğrenemeyiz bizden sonraki nesiller belgesellerde izler öğrenir öyle bir zamanda yaşıyoruz

N95 kriterini çok araştırmanın

Hamileliğimiz aynı zamanda
Bende bebek için endişeliyim, bu yüzden ekstra dikkat ediyorum.
N95i çok araştırmadım. Ama maske aldığık markaya çok güveniyorum. Direkt medikal marka. Sertifikaları da var. Oradakini aldım. Alv... ile başlıyor marka ismi. Yüzüme tam oturuyor, hiç açıklık kalmıyor, iki yanında filtresi var. Fiyatı da uygun n95e göre.

Arkadaslar annem asi olacak, sinovac mi, biontech mi olsun karar veremiyoruz.

Kalp rahatsizligi var, kalp damarlari tikali. Sekeri, tansiyonu var.

Siz ne dusunuyorsunuz bu konu hakkinda?

Aşı tercihi yapamıyorduk hani? Değişti mi bu?

Bende geçen yıl şubatta venedikte karnavaldaydım
Döndükten 2 gün sonra boğaz ağrısı halsizlik ateş gibi şikayetlerim oldu
Eğer geçen sene korona olduysam, 2.yi de olmuş oldum
Zamanla virüsün belirtileri ve etkileri de değiştiği için çok da bilemeyeceğiz

Benimde bugün 9. günüm. Yarın karantina bitiyor fakat bende göz çevremde alnımda ağrılar var böyle baş ağrısı gibi değil sinüzite benziyor hiçkimsede bu şikayeti duymadım çok garip geliyor bu şekilde ağrısı olan varmı hanımlar

Herkeste sanırım farklı bsy oluyor, kişiye özel yol alıyor hastalık resmen
Ben iyileştim güya ama bugün korkunç bi kulak çınlaması başladı insanın artık psiokolojisi de bozuluyor, o neden oldu, bu neden oldu diye düşünmekten
Çok geçmiş olsun

Aynen ya hatta diyordumki benim öyle ağrılarım varki korona olsam anlayamam. Ama kendini anlastirdi((

Zaten normal bir baş agrisi değildi. Sanki kafanin değişik yerlerinde basınç var gibi.

Bu konuda doktorun biri açıklama yapmıştı sağlık probleminiz yok ise alman, eğer var ise çin aşısını tavsiye etmişti.
Ben de anneme sinovac icin randevu aldim ama acaba digerini mi olsam diye kararsiz hala. Bence suan icin en guvenlisi bilindik yontem ile uretilen asi. Digerinin uzun vadede bir yan etkisi olurmu olmazmi belli degil.

Ben de ocagin 6sinda geldim 1 hafta sonra hasta oldum. Agzimdan ates fiskiriyordu resmen. Ve garip olan yani agrilarim, atesim vs. bittikten sonra belki 10 gun surekli durduk yere terledim. 10 dakika oturuyordum vucudumda agri olmasa bile dayanamayip uzaniyordum. Yorgunluk, bitkinlik vardi. Normal gripte bu sekilde olmuyorum ben.
O nedenle kesin koronadir dedim ama antikor testi negatif cikti.

Fransa'da 2019 yilinda alinan bazi atik su orneklerinde virus kalintisina rastlamislar. Hatta yanlis hatirlamiyorsam yine Fransa'da 2019 un son aylarinda zaturre sikayetiyle hastaneye basvuran ve grip testleri negatif cikan kisilere antikor testi yapmislar ve pozitif cikmis. Yani gecirdikleri koronaymis. Bu da bizim Cin'deki salgini duymamizdan cok daha once bu virusun zaten dunyaya yayildiginin gostergesi.

Eminim grip oldugunu dusunupte korona geciren bircok insan vardir. Ama benimkisi gripmis.
Antikor testinin sonucu sonucu elime ulasinca buyuk hayal kirikligi yasamistim.

göz
göz yuvalarında ağrı mutasyonsuz (normal, bildiğimiz) korona'nın en sık görülen etkilerinden biriydi
şu andaki mutasyonlu virsüler daha grip gibi diyorlar,

her halükarda her türlü belirtisi olabiliyor, bende de göz ve sırt ağrısı çok oldu
hatta sırt ağrım 6 ay sürdü denebilir. kalbim de sıkıştı 2-3 ay, sonra düzeldim. bunların hepsinde normale döndüm artık.
ama işin daha kötüsü migrenimi de çok arttırdı- korona kendisi mi artırdı tüm bu süreç ve stres mi bilmiyorum artık

Bende bugün çok yoğun şiddetli bir kulak çınlaması başladı, yarın hastaneye gideceğim, korona sonrası bunu yaşayan var mı

görüp arttırayım mı:

aynı süreci yaşadık biz de tam 1 ay evde hepimiz birer kanepede yattık. ben böyle hastalık görmedim diyeceğimiz şekilde geçirdik.

sonra ağustos sonunda erkek kardeşim her nerede kaptıysa korona kapmış, eve getirdi (ama kendisi semptomatik hasta olduğundan haberi yok, belirtisi olmadı) ondan da biz kaptık. biz evden çıkmıyorduk güya ama hastalık bu şekilde gelmiş oldu.

neyse ben koronayı da geçirdim yani ama toplam yarım gün ya yattım ya yatmadım....hem çok kötü değildim, hem de annem biraz daha kötüydü ona bakacam diye yatamadım. koronada öyle aman aman bi hasta olup yatmadım ama ağrılarım oldu ve uzun sürdü, hani yerimden kalkamayacak gibi değildi ama uzundu, hatta kronik ağrı kalacaksa böyle eyvah eyvah diyordum. neyse ki kalmadı.

ama her türlü bizim o ocaktaki hastalık dönemimiz koronadan 9865 kat filan daha beterdi.

ben o süreçte ankara şehir hastanesine gitmiştim (başka bir kronik hastalıktan dolayı benim takiplerim şehir hastanesinde yapılıyor ve öyle beterdimki iç organlarımın hepsi yerinden sökülüyor gibiydi, yok böyle bir şey), kimse korona demiyordu o zamanlar, Ankara için bi domuz gribi şayiası vardı.

ne oldu, ne geçirdik bilmiyorum.

Gercekten oyle , korona degilse bile o baska bir seydi kronik rahatsizim bende , ve bende hastaneye normal kontrolüme gidip geldikten sonra düştük hastaneden bulaştığını düşünüyorum

Ben de korona geçirdim. Allah bir daha yaşatmasın. Hayatımda böyle halsizlik yaşamadım. Yatsan yatamıyorsun, kalksan kalkamıyorsun. Eklem ağrılarım ilk günler vardı ama sırtımdaki tuhaf batma ve karıncalanma hissi kesintisiz ve uzun süre devam etti. En kötüsü viral pnömoni yaşadım. Yani halk diliyle virüs ciğere indi. Nefes alamamak korkunç bir histi. Ciğerde ağrı, ciğerleri nefesle dolduramama, derin nefes alamama... Hastanede yattım 3 gün. İlaçlar zaten mahvetti beni. Pıhtı atmasın diye kan sulandırıcı iğne de yaptılar. Onun acısı da çok kötüydü.
Hastalığı atlattıktan sonra bile etkisini üstümden uzun süre atamadım. Yeni atanmıştım zaten. Eğitimlere gidiyordum, sürekli aktif halde olmam lazımdı. Fakat ciğerlerimdeki tahribattan ötürü derin nefes alamama, aşırı yorgunluk hissi.. Zor günler geçirdim. Yani diyorlar ya negatife döndüm hastalığı atlattım diye. O virüsün vücutta yarattığı tahribat çok kötü ve etkisi uzun süre geçmiyor vücuttan. Şükür şu an iyiyim 7 ay geçti fakat akciğer kapasitem eskisi gibi iyi değil Eskiden alabildiğim derin nefesler artık yok. İnşallah düzelirim ne diyelim.
Ve son olarak virüs diye bir şey yok yalan diye. O an ağızlarına yumruğumu indiresim geliyor! Virüs yoksa benim yaşadığım acılar neydi!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…