Hala korona gerçek mi diyenleriniz var mi acaba?

çaresizlik, insanın acılarıyla baş başa kalması
Sizi anlamaya çalışıyorum Allaha şükür bir kaybım olmadı
Bazı geceler ambulans aramak istedim, sanki ağrıdan bilincim gidiyordu, sonra dedim ki ya bana gelmek için çok daha hasta olan birine gidemezlerse, nefes darlığım yok sanki cam açayım diyerek, tek başıma ağlaya inleye
Psikolojim çok bozuldu, düzelicek miyim acaba

Katılıyorum yazdıklarınıza herkes dikkat etseydi bı kadar sürmezdi ama hiç bitmeyecek bu gidişle aşı olan 65 yaş üstü maske takmıyor aşılandık siz düşünün artık kafasındalar aşı olmak hasta olmayacağı anlamına gelmiyor çoğu kişi cahil bilmiyor ev ziyaretleri çarşı pazar geziyorlar insanlar ölüyor yoğun bakımlar taşıyor sağlık çalışanları çok yıparanmış artık nesine inanmıyorlar bu hastalığın

Ne diyeyim ki bir aile karantinaya alındı çocuk 4.gun ise gidiyor.Kimsr bir şey demiyor.Hatta çoğu hasta olduğunu gizliyor

Arkadaslar annem asi olacak, sinovac mi, biontech mi olsun karar veremiyoruz.

Kalp rahatsizligi var, kalp damarlari tikali. Sekeri, tansiyonu var.

Siz ne dusunuyorsunuz bu konu hakkinda?
Allah şifa versin annemde şeker kalp tansiyon ve haftanın 3 günü diyalize giriyor yok yok yani sinovac oldu 2 dozuda hiçbir yan etki azcık dahi olmadı şükür

Bazen insan gördüğüne duyduğuna inanamıyor gerçekten insan covid olduğunu bile bile teste gitmiyo işine gitmeye devam ediyo adam eşide kötü durumda o teste gidiyo konuşmamızda eşim işyerinden getirdi diyo eee işyerinden getirdi ama kendide gidiyo şuan başka insanların vebaline girecek ayyy Allah ım veriyosun illeti ama uslanmıyo mıllet yok yani yok daha neler neler Bu zamana kadar dikkat ve tedbir kurallara uyarak şükürler olsun geldik ama evde işe gidenler var böyleleri yüzünden bizide bulucak diye endişe ediyoruz risk grubu hastalarımız var yapmayın arkadaşlar virüs yok nedemek onca insan öldü daha hayatlarına doymadan sevdiklerini bıraktı geride bunları görüp duyup nasıl ınanmıyoruz deriz ve en önemlisi kimsenin vebaline girmeyelim : maske mesafe temizlik ve evde kalarak mümkün olduğunca bu illetden kurtulacaz Allah herkese şifa versin ve korusun İyi geceler

7 Aralık günü yani 10. Cu günü evden cikmismiydiniz? Merak ettiğim 10. Gün evde mi tamamlaniyor?. Bizim bugün bitiyo karantinada hafif atlattık. Sağlık bakanlığin verdiği ilacı ilk belirtiler çıkar çıkmaz kullandık. Çok faydasını gorduk

Bende bugün çok yoğun şiddetli bir kulak çınlaması başladı, yarın hastaneye gideceğim, korona sonrası bunu yaşayan var mı
Evet çok fazla var. Bende de oluyor ara ara. Migreni arttırıyor. Bende 5 ay bitti. İlk 3 ay tat koku alamadım. 2 aydır kötü koku ve tat alıyorum(parosmi). Kulak çınlaması olan çok fazla insan duydum.

Benim gencecik 27 yaşındaki arkadaşım, geride 3 aylık kızını bıraktı. Evden çıkmıyordu ama eşinden bulaşmış. Evde tedavisi olurken ilaçlar yan etki yapmış ve kalp krizi geçirmiş. Yoğun bakıma girerken doktora yalvarmış'ne olur beni kurtarın, bebeğim var benim demiş.' '
Sonra hemen vefat etmiş. Bunları bilip, hala dikkat etmeyen var. Ortada tedavisi daha tam belli olmayan bir virüs var. Neye meydan okuyorsunuz ALLAH aşkına.
Ne olur dikkat etseniz.

Hala degil Hâlâ ve mi ?(soru işareti) yazacaksınız birde diyenler i tirnak icine almayacaksiniz.. bkz "Hâlâ korona gerçek mi ?" diyenler.

Son düzenleme:
Merhaba. Benim sorunum burnumun icinde kotu bir koku olusuyor ve etraftaki butun kokular kotu geliyor
Benim de aynı. Herşeyin kokusu ve tadı bozuk. Öncesinde burnum çok hassastı. Şimdi böyle oldu. Bazıları koronadan önce iyi koku alamadıkları halde sonrasında daha iyi koku aldıklarını söylüyor. 2 kisi tanıdık bu şekilde. Benimde tam tersi.

Merhabalar kızlar ;

Hazır konusu açılmışken sizlere sorayım, bu akşam test verdim, pozitif olup olmadığım belli değil, temaslıyım. 5 aylık bir bebeğim var, emziriyorum. Gen mutasyonundan dolayı kanım pıhtılaşmaya yatkın. Aslında temel şeyleri filyasyon ekibine sordum fakat zaten çok yorgunlar diye uzatmak istemedim. Sizlere sorayım, bebeğini emzirirken bu hastalığı atlatanlar var mı ? Neler yaptınız, nasıl bir süreçti ? Kendim için bir korkum yok ancak bebeğim için korkuyorum. Oldukça dikkat ederken geldi buldu bizi malesef. Mutasyonlu virüsün bebek ve çocukları etkilediğini okudum. Beni deneyimlerinizle biraz bilgilendirirseniz çok sevinirim.

(Bu arada, sağlık çalışanlarımız çok zor durumdalar cidden. Bizim bile psikolojimiz bu kadar etkilenmişken, onların gördükleri ve yaşadıkları, çalışma şartları çok çok ağır. Ben kendi adıma birçok durumdan dolayı o kadar minnettarım ki onlara, ayaklarına taş değmesin. Şu lanet bir an önce bitsin gitsin... )

Kasım 11 karantina basladı aksamina ilacım geldi 12 kasim sabahi ilaca basladm. 21inde test oldm eve cagirmistik test icin geldiler pozitif cktm tekrardan ama öksürük vardı hala. Ama is yerim yaptirmamı istedi negatifi gormek istediler. Bi 10 günden fazla evde durdum ondan snra. Tekrardan test oldum negatifi gördkten snra işe basldm 1 ay boyunca evde kaldm... cok gexmis olsn size bidaha yasamayalm insallah..

Bende daha geçirmedim koronayi. Herkesin mesajlarını okudum herkes farklı şeyler yazmış ilk günden ilaçları kullanmaya başlayıp faydasını görende var ilaçların yan etkisine bağlı kalp kriziyle vefat edende olmuş yazmissiniz ben zaten emziriyorum nasıl olur bilmiyorum annem ve babam şuan grip gibiler burun tikanikligi vücut ağrısını çok hafif iki gundir bu şekil gidiyor annemin engeli var ama kayıtlı değil yani gidip raporla tescillemedi test yaptırmaya gidecek durumda değil gayet iyiler şuan ağrı sızı yok diyorlar ama ben onlar adına çok korkuyorum bı tanıdığım asi vurulduğu halde hayatini kaybetti koronadan offff

Birde ne kadar korunuzsan korun olacağı varsa olur diyen grup var. Allah aşkına sen o fikirde olabilirsinde ben seninle aynı fikirde olmak zorunda mıyım? Dahası sen daha koronanin ne olduğunu yaşadın mi ki mert mert konuşuyorsun diyesim var. Kimbilir senin hafif geçerken diğerinin çok ağır geçecek kimbilir. O yüzden sizin kararlar sizi etkiler bile diyemiyorum çünkü sizin en ufak ihlaliniz herkesi etkiler ve buna hakkınız yok diyebiliyorum dikkat etmeyen insanlara.

Bu tabiki 2020 nin ocak ayı ve bizde henüz korona yok iken...

10 haftalık hamileyim. Aylardır doktor kontrolü dışında bir yere gitmedik, yalnızca market alışverişi için evden çıktık, ikimiz de evden çalışıyoruz. Ve eşimin dün akşam sonucunun pozitif çıktığını öğrendik. 4 gündür soğukalgınlığı belirtileri vardı, dün tüm kemikleri ağrıyınca gidip test yaptırdı ve sonuca çok şaşkınız.
Filyasyon ekiplerini bekliyoruz. Bende henüz bir belirti yok, zaten olsa da ilaç kullanamayacağım. Yalnızca vitamin desteği, bol su ve besin alıyorum. Var mı bir önerisi olan

Evet.Kortizona beraber 5 gün daha uzatti favi ilacini.Ona ek olarak balgam sokturucu verdi
.Cigerleri rahatlatici etkisi oldugunu soyledi.

Elimizden geleni yapıyoruz hani olmamak için .. çok şükür elimden geleni yaptım resmen 1 senedir evime kimse girmiyor bu yüzden birçok arkadaşımla ilişkim.koptu ... Gelemem istediler kabul etmedim.mesela bir daha aramadilar öyle söyleyeyim neyse sorun değil.. insan içine çıkmadım diyebilirim.. yaz geçti ayağım kuma değmedi.. şöyle çıkıp çoluk çocuk hava alsın diye bile gezmedik.. mecburiyet durumu diisinda iki maske eldiven kafama bone o şekilde gezdik..
Hala Nisan lar ... Yok cinsiyet partileri .. yok doğum.gunleri organizasyonlar tam.gaz devam..
Yok otellerde özel geceler 1000 kişilik.. neler gördüm internette son birkaç gündür ... Çoğunda maske bile.yok diyebilirim .. biz mi çok abartiyoruz acaba korunmak konusunda acaba diyorum... Gerçekten merak ediyorum

Çok geçmiş olsun. Bir arkadaşımın iş arkadaşı da atlatalı 3 hafta oluyor, çocuk işe dönmüş ama aynı evde yaşadığı kız arkadaşına bulaşmamış. Çok şaşırdım.

Bizim bir komşumuz da evden adımını atmadi kadıncağız aylarca eve kapandı ama yakalanmış. 67 yaşında ve atlattı şükürler olsun. Çalışan çocuklarindan bulaşmış. Kızıyla altli üstlu oturuyor. Kizi ayakta atlatmış. Sadece aynı masada yemek yemişler. Ama o arkadaşın kız arkadaşına bulasmamis olmasina çok şaşırdım gerçekten, aynı yatağı paylaşan insanlar.

Sanırım bağışıklık ve genetik önemli rol oynuyor. Bağışıklığınızı çok yüksek tutun. Ek vitamin takviyesi alın. Umarım siz hiç tecrübe etmeden eşiniz de bir an önce sağlığına kavuşur

Hala korona yok diyenler için de yapacak bir şey yok, asıl ümitsiz vaka onlar çünkü. İnşallah başlarına gelmeden durumun ciddiyetinin farkina varırlar. Çünkü bu cahil insanlar yüzünden, olan 1 senedir sosyal hayat yüzü görmeyip dikkat eden insanlara oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…