Ben de sanki iç döküyorum gibi oluyor ama sanırım paylaşmaya ihtiyacım varmış..Covid19 sürecinde hissettigim duygu tek kelime ile ÇARESIZLIKti...Hastanızın basında refakatçi olarak beklemek yada doktorlarla göz teması kurarak hastanız hakkında bilgi almak bile meger ne büyük bir lüksmüş..Kizim 2 yıl once beyin kanamasi geçirdiğinde 1.5 ay hastanede kalmıştık o tecrübe ile bu tecrübe arasında dağlar varmış meğer...Bu sefer eliniz kolunuz bağlı ve biliyorsunuz ki tıbbında eli kolu bağlı...Protokole göre tedaviye devam ediliyor yine o zaman bir doktor arkadaşım demişti virüs bizden akıllı sinsice kenarda bekliyor ve birden atağa kalkıyor, iyi dediğim yoğun bakıma alma gereği bile duymadığım hastamı bugün kaybettjm derken virüse olan kinine ağlamıştı...Dedim ya biz hep dikkatliydik nasıl bunlar oldu hala idrak edemiyorum aralık ayından beri özensiz olan herkeste gözümde ayaklı virüs..
Katılıyorum yazdıklarınıza herkes dikkat etseydi bı kadar sürmezdi ama hiç bitmeyecek bu gidişle aşı olan 65 yaş üstü maske takmıyor aşılandık siz düşünün artık kafasındalar aşı olmak hasta olmayacağı anlamına gelmiyor çoğu kişi cahil bilmiyor ev ziyaretleri çarşı pazar geziyorlar insanlar ölüyor yoğun bakımlar taşıyor sağlık çalışanları çok yıparanmış artık nesine inanmıyorlar bu hastalığınSevgili arkadaşlar yaklaşık 1 yıldan beri devam eden bir korona süreci var malum. Bu süreçte hepimizin kafasında arada geçirdiğimiz grip tarzı şeylerin korona olup olmadığını düşündük. Ya da bugüne kadar bize bulasmadigina göre belkide böyle bir virüs acaba yok mu diye aklımızdan geçirdik. Ama cidden var arkadaşlar. Bunu zaten biliyorduk niye yazıyorsun demeyin. Çünkü hala korona olmayıp hala inanmayan insanlar var. Bizzat yaşıyorum var. Bende önce kuru öksürük ve üşüme başladı. Ama yerinizden kalkamıyorsunuz. Üstümüzü örtüp sadece yatmak istiyorsunuz. Ateşiniz yükseliyor. Başınizin bütün kemikleri agiriyor. Ateş yaklaşık 3 gün sürdü bende. 4. Günde göğüs kafesinin tam ortası ve sırtım agiriyor. Hâlâ geçirmiş degilim. Bu arada özellikle belirteyim virüs özellikle ev ortamında maskesizken bulaşıyor. Biz başta virüs lafını duyunca köşe bucak kaçıyorduk. Şimdi bakıyorum hastanede bile virüs çok siradanlasmis. Ben hönk hönk oksuruyom arkamdaki bayan yanında çocukta var uzaklasmiyor. Onun yerine ben uzaklaştım kimseye birşey olmasın diye. Inanın şu maskesiz dolaşan insanlar hastalığı geçirirlerse o zaman görürler virüsün ne olduğunu.
Allah şifa versin annemde şeker kalp tansiyon ve haftanın 3 günü diyalize giriyor yok yok yani sinovac oldu 2 dozuda hiçbir yan etki azcık dahi olmadı şükürArkadaslar annem asi olacak, sinovac mi, biontech mi olsun karar veremiyoruz.
Kalp rahatsizligi var, kalp damarlari tikali. Sekeri, tansiyonu var.
Siz ne dusunuyorsunuz bu konu hakkinda?
7 Aralık günü yani 10. Cu günü evden cikmismiydiniz? Merak ettiğim 10. Gün evde mi tamamlaniyor?. Bizim bugün bitiyo karantinada hafif atlattık. Sağlık bakanlığin verdiği ilacı ilk belirtiler çıkar çıkmaz kullandık. Çok faydasını gordukDogru katılıyorum dediklerine. Ben 29 yasndym, eklem agrısı ilk defa yasadm ve beni uykularmdan uyandıriyodu oturamıyodm yatamıyodm. Tat koku birden gitti bu yaşima kadar yasamamıstm boyle bisey cok etkiliyo. Ates öksürük üşüme eklem agrisi burun akntisi hepsini yasadm 8 kasımdan 7 aralıga kadsr evdydim iyilesemdm... herseyi yaptm ictim c vitamini d vitamini bol bol su limon yedim zencefil.vs. herseyi yaptm normal bir grip olsa 1 haftaya kalmaz atlatırdm 1 ay kendime gelemedm... insanlar cok dikkatsiz ozellikle toplu tasimada... Insallah daha kötü günler görmeyiz..
Evet çok fazla var. Bende de oluyor ara ara. Migreni arttırıyor. Bende 5 ay bitti. İlk 3 ay tat koku alamadım. 2 aydır kötü koku ve tat alıyorum(parosmi). Kulak çınlaması olan çok fazla insan duydum.Bende bugün çok yoğun şiddetli bir kulak çınlaması başladı, yarın hastaneye gideceğim, korona sonrası bunu yaşayan var mı
Hala degil Hâlâ ve mi ?(soru işareti) yazacaksınızYine bir Türkçe katliamı ile başbaşayız...
"Korona hala gerçek mi diyenler" değil "Hala korona gerçek mi diyenler" yazacaksınız...İkisi farklı anlam taşıyor hatta ilki tamamen yanlış...Gerçek gerçektir, hala gerçek mi diye bir ifade olmaz
Benim de aynı. Herşeyin kokusu ve tadı bozuk. Öncesinde burnum çok hassastı. Şimdi böyle oldu. Bazıları koronadan önce iyi koku alamadıkları halde sonrasında daha iyi koku aldıklarını söylüyor. 2 kisi tanıdık bu şekilde. Benimde tam tersi.Merhaba. Benim sorunum burnumun icinde kotu bir koku olusuyor ve etraftaki butun kokular kotu geliyor
Kasım 11 karantina basladı aksamina ilacım geldi 12 kasim sabahi ilaca basladm. 21inde test oldm eve cagirmistik test icin geldiler pozitif cktm tekrardan ama öksürük vardı hala. Ama is yerim yaptirmamı istedi negatifi gormek istediler. Bi 10 günden fazla evde durdum ondan snra. Tekrardan test oldum negatifi gördkten snra işe basldm 1 ay boyunca evde kaldm... cok gexmis olsn size bidaha yasamayalm insallah..7 Aralık günü yani 10. Cu günü evden cikmismiydiniz? Merak ettiğim 10. Gün evde mi tamamlaniyor?. Bizim bugün bitiyo karantinada hafif atlattık. Sağlık bakanlığin verdiği ilacı ilk belirtiler çıkar çıkmaz kullandık. Çok faydasını gorduk
Birde ne kadar korunuzsan korun olacağı varsa olur diyen grup var. Allah aşkına sen o fikirde olabilirsinde ben seninle aynı fikirde olmak zorunda mıyım? Dahası sen daha koronanin ne olduğunu yaşadın mi ki mert mert konuşuyorsun diyesim var. Kimbilir senin hafif geçerken diğerinin çok ağır geçecek kimbilir. O yüzden sizin kararlar sizi etkiler bile diyemiyorum çünkü sizin en ufak ihlaliniz herkesi etkiler ve buna hakkınız yok diyebiliyorum dikkat etmeyen insanlara.Bazen insan gördüğüne duyduğuna inanamıyor gerçekten insan covid olduğunu bile bile teste gitmiyo işine gitmeye devam ediyo adam eşide kötü durumda o teste gidiyo konuşmamızda eşim işyerinden getirdi diyo eee işyerinden getirdi ama kendide gidiyo şuan başka insanların vebaline girecek ayyy Allah ım veriyosun illeti ama uslanmıyo mıllet yok yani yok daha neler neler Bu zamana kadar dikkat ve tedbir kurallara uyarak şükürler olsun geldik ama evde işe gidenler var böyleleri yüzünden bizide bulucak diye endişe ediyoruz risk grubu hastalarımız var yapmayın arkadaşlar virüs yok nedemek onca insan öldü daha hayatlarına doymadan sevdiklerini bıraktı geride bunları görüp duyup nasıl ınanmıyoruz deriz ve en önemlisi kimsenin vebaline girmeyelim : maske mesafe temizlik ve evde kalarak mümkün olduğunca bu illetden kurtulacaz Allah herkese şifa versin ve korusunİyi geceler
Bu tabiki 2020 nin ocak ayı ve bizde henüz korona yok iken...Bende ocak ayı sonu gibi yurt dışına gitmiştim. Ama giderkende ağır bir grip geciriyordum. Ama ne hikmetse oraya gider gitmez düzelmeye başladım. Sonra hep icimde acaba yasadiHim şey korona mıydı soru isareti oldu. Ama şimdi ikna oldumki değilmiş
parosmi/kakosmi deniyor yaşadığınız duruma ve virüs koku hücreleri olan olfaktör sinirleri de harap ettiği için meydana geliyor maalesef... ancak şu açıdan şanslıyız ki vücudumuzda kendini yenileyebilen tek sinir hücresi tipi olfaktör hücreler. ama tabi geri dönüşümsüz hasara kadar varması da mümkün.. yanlış bilmiyorsam 6 ay kadar bu durumun devam etmesi normal,ancak 6 aydan sonra hala devam ediyorsa, biraz zor geçiyor.. çünkü bu sürede hücreler yenilenmediyse,artık hiç yenilenemiyorlar...
sizin ne kadar oldu geçireli ?
çok geçmiş olsun... :/ favipiravir** da kullanıyorsunuz değil mi?
Elimizden geleni yapıyoruz hani olmamak için .. çok şükür elimden geleni yaptım resmen 1 senedir evime kimse girmiyor bu yüzden birçok arkadaşımla ilişkim.koptu ... Gelemem istediler kabul etmedim.mesela bir daha aramadilar öyle söyleyeyimSevgili arkadaşlar yaklaşık 1 yıldan beri devam eden bir korona süreci var malum. Bu süreçte hepimizin kafasında arada geçirdiğimiz grip tarzı şeylerin korona olup olmadığını düşündük. Ya da bugüne kadar bize bulasmadigina göre belkide böyle bir virüs acaba yok mu diye aklımızdan geçirdik. Ama cidden var arkadaşlar. Bunu zaten biliyorduk niye yazıyorsun demeyin. Çünkü hala korona olmayıp hala inanmayan insanlar var. Bizzat yaşıyorum var. Bende önce kuru öksürük ve üşüme başladı. Ama yerinizden kalkamıyorsunuz. Üstümüzü örtüp sadece yatmak istiyorsunuz. Ateşiniz yükseliyor. Başınizin bütün kemikleri agiriyor. Ateş yaklaşık 3 gün sürdü bende. 4. Günde göğüs kafesinin tam ortası ve sırtım agiriyor. Hâlâ geçirmiş degilim. Bu arada özellikle belirteyim virüs özellikle ev ortamında maskesizken bulaşıyor. Biz başta virüs lafını duyunca köşe bucak kaçıyorduk. Şimdi bakıyorum hastanede bile virüs çok siradanlasmis. Ben hönk hönk oksuruyom arkamdaki bayan yanında çocukta var uzaklasmiyor. Onun yerine ben uzaklaştım kimseye birşey olmasın diye. Inanın şu maskesiz dolaşan insanlar hastalığı geçirirlerse o zaman görürler virüsün ne olduğunu.
Çok geçmiş olsun. Bir arkadaşımın iş arkadaşı da atlatalı 3 hafta oluyor, çocuk işe dönmüş ama aynı evde yaşadığı kız arkadaşına bulaşmamış. Çok şaşırdım.10 haftalık hamileyim. Aylardır doktor kontrolü dışında bir yere gitmedik, yalnızca market alışverişi için evden çıktık, ikimiz de evden çalışıyoruz. Ve eşimin dün akşam sonucunun pozitif çıktığını öğrendik. 4 gündür soğukalgınlığı belirtileri vardı, dün tüm kemikleri ağrıyınca gidip test yaptırdı ve sonuca çok şaşkınız.
Filyasyon ekiplerini bekliyoruz. Bende henüz bir belirti yok, zaten olsa da ilaç kullanamayacağım. Yalnızca vitamin desteği, bol su ve besin alıyorum. Var mı bir önerisi olan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?