Teşekkür ederim, olabilir evetbu çok aşırı önlem alanlarda daha çok bulaşıyor.
Benim çevremde de vardı sakınan göze çöp batar misali
2-3 maske takıp devamlı kolonya ile banyo yapanlar.
Olayın psikolojik etkisi de var bence
Çok düşünüp akla getirmemek gerekiyor. Fazla düşününce başa geliyor.
Geçmiş olsun bu arada
Teşekkür ederim, olabilir evet
Ama şöyle ben kurallara uyarak cafe ye de gittim yazın tatile de gitmiştim birşekilde geldi malesef
Ben gözlüklüyüm. Gözlüklülere daha az bulaşıyor diye bir şey okumuştum. Akademik yayın olmayabilir ama. Belki bu yüzden gözden bulaş riski daha azdır. Yine de dediğiniz mantıklı geldi. N95 artı cerrahi artı siperlik takayım bari artıkbende gözlük kullanıyordum ama maske ile buharlaşma yaptığı için bu süreçte kullanamadım.
Hala degil Hâlâ ve mi ?(soru işareti) yazacaksınızbirde diyenler i tirnak icine almayacaksiniz.. bkz "Hâlâ korona gerçek mi ?" diyenler.
Ama turkce katliami demissiniz diger mesaja.. bunu soylemisken en azindan dogrusunu yazmaniz gerekmez mi.. bende dogru yazmam cogu zaman ama yanlis yazani uyarip yargiliyorsam dogrusunu yazmam gerekir degil mi.. turkce nin dogru yazimi bu kadar onemli olan biri yanlis yazmamali.. yada dogru yazmayana laf yapmamali.. o mesajim size bunu anlatabilmek icin yoksa ben pek onemsemem dogru mu yanlis mi diye.. hatta ben bile orda yanlis yazmisim. Hâlâ yi da tirnak icine almisim yanlislikla..İyi de ben komple cümleyi alıntı yaptım
Türkçeyi doğru ve güzel kullanmak çok güzel birşey, ama dertliyken heyecanlıyken herşeyi tam doğru yazamıyoruz ne yapalımAma turkce katliami demissiniz diger mesaja.. bunu soylemisken en azindan dogrusunu yazmaniz gerekmez mi.. bende dogru yazmam cogu zaman ama yanlis yazani uyarip yargiliyorsam dogrusunu yazmam gerekir degil mi.. turkce nin dogru yazimi bu kadar onemli olan biri yanlis yazmamali.. yada dogru yazmayana laf yapmamali.. o mesajim size bunu anlatabilmek icin yoksa ben pek onemsemem dogru mu yanlis mi diye.. hatta ben bile orda yanlis yazmisim. Hâlâ yi da tirnak icine almisim yanlislikla..
Bize bı daha test yapmicaklar kaç kez aradik gerek yok diyolar. Anlayamıyorum ya hala pozitif isek. Benim artık pek birşeyim kalmadı sadece koku alamıyorum o da uzun sürüyor diyolar. Arkadaşlar 5 yaşında kızım var ev de çok sıkıldı 10 gündür dışarı çıksan bı dert cikmasam bı dertKasım 11 karantina basladı aksamina ilacım geldi 12 kasim sabahi ilaca basladm. 21inde test oldm eve cagirmistik test icin geldiler pozitif cktm tekrardan ama öksürük vardı hala. Ama is yerim yaptirmamı istedi negatifi gormek istediler. Bi 10 günden fazla evde durdum ondan snra. Tekrardan test oldum negatifi gördkten snra işe basldm 1 ay boyunca evde kaldm... cok gexmis olsn size bidaha yasamayalm insallah..
Pozitif çıktıktan 10 gün sonra bulaştırıcı olunmuyormuş, o yüzden yapılmıyormuşBize bı daha test yapmicaklar kaç kez aradik gerek yok diyolar. Anlayamıyorum ya hala pozitif isek. Benim artık pek birşeyim kalmadı sadece koku alamıyorum o da uzun sürüyor diyolar. Arkadaşlar 5 yaşında kızım var ev de çok sıkıldı 10 gündür dışarı çıksan bı dert cikmasam bı dert
Dogru devlet hastaneleri yapmıyo sistemde göruyolar cnkü. Karantinan bitti hastalgnda bitti diyolar. Ama biz eve cagirdik bi laboratuvar vardı o geldi yaptı ücretli, yapck bisey yok pozitif oldgmu biliydm ama is yerim istedi mecbur karantina süremde dolmustu o yuzden yaptirmak zorunda kaldm. Sizin icinde cok zor cocuklu olunca onlarıda evde tutmak ayrı bi dert. Allah yardmcnz olsn ne diyim cok gecmis olsn tekrardan.Bize bı daha test yapmicaklar kaç kez aradik gerek yok diyolar. Anlayamıyorum ya hala pozitif isek. Benim artık pek birşeyim kalmadı sadece koku alamıyorum o da uzun sürüyor diyolar. Arkadaşlar 5 yaşında kızım var ev de çok sıkıldı 10 gündür dışarı çıksan bı dert cikmasam bı dert
Allah razi olsun valla.. sayende temiz kullaniyoruz.. atm ile cok isim olur benim de.. bizim sehirdeysen tabiEl yıkamayı gectim 1 senedir sehirdeki bütün atmleri kolonyaladım.
EKranlar dahil cünkü dokunmatik ekranlarda
Ben haric kimse de görmedim ama atmlere kolonya sıksın
Gerçekten virüse inanmayan insanlar var ben bizzat şahit oldum ve maskenin bile kaldırılmasını istiyorlar. Abicim şaka mı yaa bunca insan neden ölüyor o zaman ? Her gün binlerce açıklanan vakalar neyin nesi o zaman ? Bu zamana kadar geçirmiş kişiler o zaman neyi geçirdi virüs yoksa ? Gerçekten o insanların bu virüsü hak ettiğini düşünüyorum. Anca o zaman anlarlar galiba virüsün gerçek olduğunu o acıyı çekince.Sevgili arkadaşlar yaklaşık 1 yıldan beri devam eden bir korona süreci var malum. Bu süreçte hepimizin kafasında arada geçirdiğimiz grip tarzı şeylerin korona olup olmadığını düşündük. Ya da bugüne kadar bize bulasmadigina göre belkide böyle bir virüs acaba yok mu diye aklımızdan geçirdik. Ama cidden var arkadaşlar. Bunu zaten biliyorduk niye yazıyorsun demeyin. Çünkü hala korona olmayıp hala inanmayan insanlar var. Bizzat yaşıyorum var. Bende önce kuru öksürük ve üşüme başladı. Ama yerinizden kalkamıyorsunuz. Üstümüzü örtüp sadece yatmak istiyorsunuz. Ateşiniz yükseliyor. Başınizin bütün kemikleri agiriyor. Ateş yaklaşık 3 gün sürdü bende. 4. Günde göğüs kafesinin tam ortası ve sırtım agiriyor. Hâlâ geçirmiş degilim. Bu arada özellikle belirteyim virüs özellikle ev ortamında maskesizken bulaşıyor. Biz başta virüs lafını duyunca köşe bucak kaçıyorduk. Şimdi bakıyorum hastanede bile virüs çok siradanlasmis. Ben hönk hönk oksuruyom arkamdaki bayan yanında çocukta var uzaklasmiyor. Onun yerine ben uzaklaştım kimseye birşey olmasın diye. Inanın şu maskesiz dolaşan insanlar hastalığı geçirirlerse o zaman görürler virüsün ne olduğunu.
Çok teşekkür ederim. Elimden geleni yapıyorum, vitaminli yemekler yaptım bugün, ikimiz de yiyelim diye. C vitaminli ne varsa aldımÇok geçmiş olsun. Bir arkadaşımın iş arkadaşı da atlatalı 3 hafta oluyor, çocuk işe dönmüş ama aynı evde yaşadığı kız arkadaşına bulaşmamış. Çok şaşırdım.
Bizim bir komşumuz da evden adımını atmadi kadıncağız aylarca eve kapandı ama yakalanmış. 67 yaşında ve atlattı şükürler olsun. Çalışan çocuklarindan bulaşmış. Kızıyla altli üstlu oturuyor. Kizi ayakta atlatmış. Sadece aynı masada yemek yemişler. Ama o arkadaşın kız arkadaşına bulasmamis olmasina çok şaşırdım gerçekten, aynı yatağı paylaşan insanlar.
Sanırım bağışıklık ve genetik önemli rol oynuyor. Bağışıklığınızı çok yüksek tutun. Ek vitamin takviyesi alın. Umarım siz hiç tecrübe etmeden eşiniz de bir an önce sağlığına kavuşur
Hala korona yok diyenler için de yapacak bir şey yok, asıl ümitsiz vaka onlar çünkü. İnşallah başlarına gelmeden durumun ciddiyetinin farkina varırlar. Çünkü bu cahil insanlar yüzünden, olan 1 senedir sosyal hayat yüzü görmeyip dikkat eden insanlara oluyor
Evet ben de tansiyonum olduğu için kan sulandırıcı kullanıyorum gebelikte. Sanırım o yeterli şimdilik.Ilk önce çok geçmiş Olsun. Bende 14 haftalık hamileyim eşim pozitif ben negatif çıktım ama bende de tüm belirtiler var. Büyük ihtimal yalancı negatif olduğu söylendi. Bir daha test yapsak kesin pozitif çıkar ama hamile olduğum için ilaçları kullanamayacağım için teste gerek olmadığını söylediler. Bol bol c vitamini ve su tüketiyoruz. Ve en onemlisi belirtin olduğunda kendi doktorunla görüş kan sulandırıcı hakkında bilgi al. Ben şu anda kan sulandırıcı iğne kullanıyorum. Covid kan pıhtılaşması yaptığı için.
Virüs enfeksiyonunun psikolojik bir tarafı olduğunu düşünmek doğru değil. Virüs bu, hastalığa sebep olan somut bir varlık, testlerde falan mikroskobik olarak görünüyor; psikolojimiz bunu kendi kendine üretemez değil mi?bu çok aşırı önlem alanlarda daha çok bulaşıyor.
Benim çevremde de vardı sakınan göze çöp batar misali
2-3 maske takıp devamlı kolonya ile banyo yapanlar.
Olayın psikolojik etkisi de var bence
Çok düşünüp akla getirmemek gerekiyor. Fazla düşününce başa geliyor.
Geçmiş olsun bu arada
7 Aralık günü yani 10. Cu günü evden cikmismiydiniz? Merak ettiğim 10. Gün evde mi tamamlaniyor?. Bizim bugün bitiyo karantinada hafif atlattık. Sağlık bakanlığin verdiği ilacı ilk belirtiler çıkar çıkmaz kullandık. Çok faydasını
Tanidigim çok kişi gecirdi corona virusunu kimisi ayakta biraz burun akintisi seklinde kimisi yatak dosek herkeste ayni olmuyorGrip gibi diyenlere ben çok şaşırıyorum mesela, neresi grip gibiydi ben 3 gece tüm kemiklerim kırılmış gibi hareket edemeden kalkamadan inleyerek yattım
Ben inandım bu virüse çok da dikkat ettim, ama umursamaz biri yüzünden oldu
Basiniz sagolsun lakin yasadiklariniza bakarak insanlara beddua etmek ne kadar doğru.oyun,medya şişirmesi,korku pompalanması diyenleri anlamıyorum onlar için tek dileğim var benim yaşadıgımı yaşamaları..
12 aralık 2020 önce ablam hafif bir kırgınlık belirtisi gösterdi ertesi gün annem bir ertesi gün aile fertlerimin hepsi ...ablamın belirtti vermesinin 4.günü hepimiz test yaptırdık herkes pozitif kimsede cok agır belirti yok dalga bile geçiyoruz hatta aaa bumuymuş diye ama korkuyoruz da 8.gün babam son derece normal seyirde olan babam yoğun bakıma kaldırıld,ıaynı gün ablam da hastaneye yatışı yapıldı ablamdan 2 gün sonra eniştemin yatısı yapıldı onlar 13 gün yatışla kurtuldular ama babam 3 gün yoğun bakımdaydı 16 gün entübe sonra bir telefon başınız sağolsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?