Hala korona gerçek mi diyenleriniz var mi acaba?

Teşekkür ederim, olabilir evet
Ama şöyle ben kurallara uyarak cafe ye de gittim yazın tatile de gitmiştim birşekilde geldi malesef

Teşekkür ederim, olabilir evet
Ama şöyle ben kurallara uyarak cafe ye de gittim yazın tatile de gitmiştim birşekilde geldi malesef

Ben gözlüklüyüm. Gözlüklülere daha az bulaşıyor diye bir şey okumuştum. Akademik yayın olmayabilir ama. Belki bu yüzden gözden bulaş riski daha azdır. Yine de dediğiniz mantıklı geldi. N95 artı cerrahi artı siperlik takayım bari artık

Bende

İyi de ben komple cümleyi alıntı yaptım
Ama turkce katliami demissiniz diger mesaja.. bunu soylemisken en azindan dogrusunu yazmaniz gerekmez mi.. bende dogru yazmam cogu zaman ama yanlis yazani uyarip yargiliyorsam dogrusunu yazmam gerekir degil mi.. turkce nin dogru yazimi bu kadar onemli olan biri yanlis yazmamali.. yada dogru yazmayana laf yapmamali.. o mesajim size bunu anlatabilmek icin yoksa ben pek onemsemem dogru mu yanlis mi diye.. hatta ben bile orda yanlis yazmisim. Hâlâ yi da tirnak icine almisim yanlislikla..

Türkçeyi doğru ve güzel kullanmak çok güzel birşey, ama dertliyken heyecanlıyken herşeyi tam doğru yazamıyoruz ne yapalım

Bize bı daha test yapmicaklar kaç kez aradik gerek yok diyolar. Anlayamıyorum ya hala pozitif isek. Benim artık pek birşeyim kalmadı sadece koku alamıyorum o da uzun sürüyor diyolar. Arkadaşlar 5 yaşında kızım var ev de çok sıkıldı 10 gündür dışarı çıksan bı dert cikmasam bı dert

Pozitif çıktıktan 10 gün sonra bulaştırıcı olunmuyormuş, o yüzden yapılmıyormuş
Kendinizi kötü hissediyorsunuz bir doktora görünün derim ben

Dogru devlet hastaneleri yapmıyo sistemde göruyolar cnkü. Karantinan bitti hastalgnda bitti diyolar. Ama biz eve cagirdik bi laboratuvar vardı o geldi yaptı ücretli, yapck bisey yok pozitif oldgmu biliydm ama is yerim istedi mecbur karantina süremde dolmustu o yuzden yaptirmak zorunda kaldm. Sizin icinde cok zor cocuklu olunca onlarıda evde tutmak ayrı bi dert. Allah yardmcnz olsn ne diyim cok gecmis olsn tekrardan.

Ben de daha yeni geçirdim ama test yaptırmadım yani pozitif test sonucum yok ama söyle basladı, önce halsizlik ve başagrısı, akşamında ates uc gün ateşim düşmedi ve aynı esnada inanılmaz bir sırt agrısı yaşadım bir hafta boyunca ve bacaklarım dizlerim tutmuyordu sanki bacaklarım felaket agrıdı, sonra öksürük başladı bogaz agrısı ve en son baya salya sümük burnum akıyordu hapşırmaya başladım aynı nezle gibi oldu, o ıkı gün sürdü sonra geçtiği gün de tat alma duyusu gitti, kahve içiyorum ama sanki sıcak su içiyorum hic tadı gelmiyordu, çay kahve yemeklerden falan hic tat alamadım. 22 Mart haftası basladı bende su an hala kahveden tam tat alamıyorum. Koku alma cok az gitti ama mesela hala bozuk peynirin kokusunu alamıyorum.
Bu arada corona olanlara ne ilac veriyorlar bilmiyorum ben test yaptırmadım cunku, o hafta uc dört tane ates düşürücü icmistim ateşim cıktıgında, bir de grip olduğumda sıcak suyla yapılıp içilen limonlu bir sey var o, ve bir grip ilacı aldım sabah akşam. Gündüzleri portakal greyfurt sıktım akşamları ıhlamur ictim icine nane koyup. Bir de günlük C D B vitaminlerimi almıstım hap olarak. Akşamları da soğuğa yakın ılık duş alıyordum hep ateşim düşsün diye. Ve sureklı bol bol su
o hafta allahtan tek basımaydım evde, zaten anlayınca durumu çıkmadım hic dinlendim, koltuktan kalkıp mutfağa odaya gidecek halim bile yoktu ates cok halsizlik yapıyor. İlk gün araba kullanırken neredeyse uyuyakalacaktım o kadar kötüydüm ki.
Ben 20 Mart günü bir ev gezmistim ve gezdiren adam maskesizdi, ben adamın maskesiz oldugunu anlamadım ama yani söyle diyim bir sey eksikmiş gibi gelmedi sanki normalmiş gibi cunku yanındaki adam da maskesizdi, hani o an fark edemedim, adamdan ayrılırken elini uzattı tokalaşmak ıcın o zaman ben uzatmadım virüsten dolayı tokalaşmıyorum dedim ve dediğim an jeton düştü dehsete düştüm adam maskesiz diye. Ne kadar salakmısım cidden.
Tarih tam olarak 22 martta basladı ve 29 martta iyiydim ama tam iyileşmem sanırım 31 Mart diyebilirim

El yıkamayı gectim 1 senedir sehirdeki bütün atmleri kolonyaladım.
EKranlar dahil cünkü dokunmatik ekranlarda
Ben haric kimse de görmedim ama atmlere kolonya sıksın
Allah razi olsun valla.. sayende temiz kullaniyoruz.. atm ile cok isim olur benim de.. bizim sehirdeysen tabi

Gerçekten virüse inanmayan insanlar var ben bizzat şahit oldum ve maskenin bile kaldırılmasını istiyorlar. Abicim şaka mı yaa bunca insan neden ölüyor o zaman ? Her gün binlerce açıklanan vakalar neyin nesi o zaman ? Bu zamana kadar geçirmiş kişiler o zaman neyi geçirdi virüs yoksa ? Gerçekten o insanların bu virüsü hak ettiğini düşünüyorum. Anca o zaman anlarlar galiba virüsün gerçek olduğunu o acıyı çekince.

kimse umursamıyor ki artık durum çok kötü

Çok teşekkür ederim. Elimden geleni yapıyorum, vitaminli yemekler yaptım bugün, ikimiz de yiyelim diye. C vitaminli ne varsa aldım Doktorum sen sadece nar ve portakal yiyebilirsin, onu da abartma dedi. Bekliyoruz bakalım, inşallah bulaşmamıştır, bulaşsa da rahat geçiririm...

Evet ben de tansiyonum olduğu için kan sulandırıcı kullanıyorum gebelikte. Sanırım o yeterli şimdilik.
Size de çok geçmiş olsun,inşallah hafifçe geçer gider. Çevrede yemek yapıp kapıya bırakacak biri varsa çok iyi olur sizin için, ikiniz de hastasınız çünkü. Bizde kimse yok, herşeyle ben ilgileniyorum şu anda.

Virüs enfeksiyonunun psikolojik bir tarafı olduğunu düşünmek doğru değil. Virüs bu, hastalığa sebep olan somut bir varlık, testlerde falan mikroskobik olarak görünüyor; psikolojimiz bunu kendi kendine üretemez değil mi?
Alınan önlemlerle de dalga geçer gibi yazmışsınız, o insanlar bence en doğrusunu yapmışlar. Belki çok kalabalık ortamlara girmek zorunda kalmışlardır da ondan olmuştur?

10. gunu hatta sonraki 2 gunde evde kalmıstim ben pazartesi ise gitmek icin cikmistım raporum birmisti cunku gitmek zorundaydım.

Biraz once yakın iş arkadaşimdan haber aldım. Babasını koronadan kaybetmiş. Yogun bakımdan cıkarmıslardı halbuki. Bugun kaybetmiş. Cıgerim yanıyor diyor. Allah sabır versin

Tanidigim çok kişi gecirdi corona virusunu kimisi ayakta biraz burun akintisi seklinde kimisi yatak dosek herkeste ayni olmuyor

Basiniz sagolsun lakin yasadiklariniza bakarak insanlara beddua etmek ne kadar doğru.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…