Hala korona gerçek mi diyenleriniz var mi acaba?

Vebal sadece tek yonlu bir konu degil benim icin. Cok daha kapsamli. Ben hastayken cikmam,cocugumu da cikarmam da demistim o kismi okumamissiniz herhalde. Ama herkes benim gibi dusunmuyor diye alacagim ekstra bir onlem yok. Kimine gore saglik,kimine gore de gecim saglamak daha onemli. Benim icin hepsi onemli, ekstra olarak da kitlesel ayaklanmalar benim icin daha da onemli. Ben 1000 lirayi almayinca bir sey olmadi,ama bir baskasinin hayati o paraya bagli olabilirdi. İste o adam yarin kendisi gibi pek cok kisiyi bulur,yanina alir ayaklanirsa benim can guvenligimin vebali kimden sorulacak mesela?

Evet bakis acilarimiz farkli. Ama su da farkli,ben bakis acilarimiz farkli diye karsimdakine muhalefet olmak yerine ilave fikirler sunuyorum. Katilip katilmamak sizin elinizde tabi.

Her karşıt görüş muhalefet olmak değildir. Bilginize...

Edemiyorum ne yazık ki çünkü kimse bilmiyor. Ben olduğum direkt anlaşılır, aile içinde ben kötü olurum.

Para kismina istinaden benimle farkli goruste oldugunuzu soylediginiz icin belirttim. Size bana koymayabilir parasizlik, ama milyonlari vuruyor su an. Ben de farkindaliginiz artsin diye belirttim.

İnsanları maalesef anne babasını kaybetmek, 3 aylık bebeği varken eşini kaybetmek, evlerinde oturmayı beceremedikleri için pandeminin bitmemesi vs de vuruyor. Belki sizinde farkındalığınız artar diye son kez yazmak istedim. Polemiğe dönsün istemiyorum.

İkisi de vuruyor iste,gorulmesi zor oluyor cogu insan icin ama oyle. Polemik de degil zaten fikir paylasimi hepsi.

Mağaza çalışanıyim ve hiç test yaptırma ihtiyacı bile hissetmedim çok şükür hep de çalıştım.

Calismakda zorundayım bı yandan annem diyaliz hastası onun için elimizden geldiği kadar dikkat ediyoruz ailecek bugüne kadar bulaşmadi bundan sonrası kısmet ama inanmayanlari yasaklara uymayanları anlayabilmek mümkün değil.

Devlet biyere kadar yeter insanların kndini dizginlemesi lazım.Cumartesi pazar yasak bulunduğum yerde yasak yok gibi herkes dışarda inanilmaz bir kalabalik var Allah yardımcımız olsun inşallah

Kamudaki amirine göre değişiyor o. Bizimki negatif çıkmadan gelmeyin diyor, kendini kotu hissedeni teste gönderiyor, temaslı adı verince tepki vermiyor, ama aynı katta diğer amir temasli adı verdirmiyor, verenlere tepki gösteriyor, hastalara bile birkaç gün sonra tekrar test yaptırın diye talimatlar yağdırıyor.

Malesef ki boyle bir lanet virus hem ülkemizde hemde dunyada var.
Bir çok tanidigimi bu virus yuzunden kaybettik.
Lutfen bunu ciddiye alip tedbirlerimizi elden birakmayalim ve biran once kurtulalim bu illetten..

Acaba kulagi delik olan, sagdan soldan siyasetten duyan varmi Ramazan Ayi icin onlemler neler olacak?
Tam kapanma olmazsa biz yine sifir tedbir surunuruz.
Benim yerel siyasetten bir tanidigim 14+14 tam kapanmadan bahsetti
Cumhurbaskaninin aciklamasinda da Tum Turkiyeyi dinlendirme ifadesi geciyor
Cok gergin ve meraktayim

Tam kapanmaya olasılık vermiyordum ama bilmiyorum bu ara çok sık sözü geçiyor gerçekten. Kim bilir belki olur... Ama ben şuan çok karamsarım. 14 gün tam kapama olsa bile ki ev ziyaretleri devam edecektir eminim, sonra yine açılma olacak ve al baştan. Zaten yaz geliyor turizm sezonuydu tatile çıkmalardı derken... Bence yapılabilecek en iyi şey aşılamayı hızlandırmak şuan.

Uzmanlar tam kapanma olacaksa bile ardını sıkı tutmak gerektiğini söylüyor. Bu bizde asla mümkün değil. Özellikle plandemi diyenlerin ortak dili "abijim Çin'de neden bu kadar az vaka var açıkla bakağğmm?" Oluyor. Yahu nasıl bir körlük bu. Adamlar tam kapanma yaptı ve sonrasında işi çok sıkı tuttu. Bizde öyle mi? Ceza yiyecek durumda olup polis tanıdığı olan cezayı iptal ettiriyor. Cebine vergi levhasını alan esnaf dışarıda sürekli geziyor. Şehir dışı için yine tanıdık memur bulup izin alınıyor. Tedbir yok yaptırım yok insanlarda bilinç yok. Pcr testi istediği zaman doktor, canhıraş asla değilim etme eyleme grip benimki kendimi bilmez miyim diyenlerin sayısı öyle çok ki.. yakın yerlerde oturan akrabalar (aynı apartman site vs) kapanma olsa birbirine gidip gelmeye devam edecek zira komşularda öyle. Bu illet ile yaşamayı neler yapıp neleri yapmamamız gerektiğini öğrenemedik.

Çin'de maskesiz dışarı çıkanları polis tekme tokat dövüyor. Aslında düşünüyorumda bizde de aynı yöntem uygulansa çok iyi olacak. Çünkü bizim millet laftan anlamıyor malesef.

Çin'de maskesiz dışarı çıkanları polis tekme tokat dövüyor. Aslında düşünüyorumda bizde de aynı yöntem uygulansa çok iyi olacak. Çünkü bizim millet laftan anlamıyor malesef.

Bu millete her şey müstahak böyle yaptıkları için
Olan sen ben gibi korunan her tedbiri alan ailesini görmeyen evden çıkmayan insanlara oluyor.
Nolur yani komşuna gitmesen
Burada biri konu açmış, arkadaşım tatile gitti beni çağırmadı diye
E gitme
Hiç mi duymadın covid i
Başka bir konuda ailem nişanlımın ailesi ziyarete gelsin diye tutturdu demiş kadın
Bu insanlar akılsız mı?
Covid var tutturmuşlar dünürler bizi ziyarete gelsin
Biri kronik hasta covidi zor atlatan babasının evine arkadaşını almış, sonra yakınıyor.
Çıkıp dışarıdakilere sormaya gerek yok Azıcık KK okusak anlarız niye bu haldeyiz

Virüs evden dışarı çıkmayanlara da bulaştı. Hafta içi işe gidebiliyosam haftasonu sahilde yürüyüş yapmamı yasaklayıp camileri açık tutmalarina da laf edebilmeliyim. Bırakın herkes posedini alıp arkadaşına gitsin bu virüs yıllarca aramızda olucak ve hepimiz kapicaz. Kaçış yok önce herkes bunu öğrensin. Yıllarca hapis yasiycak değiliz ve elbette disardayken herkes maskesini gerek güvenlikten gerekse korkudan takmak zorunda kalıyor ben maskesiz insan gormedim

Yapılsa yeri var bazılarına müstehak.. Pcr sırasında bile dibimde dibimde duruyorlardı bugün. Uyardım tersliyor birde maskesi burnundan aşağıda burnuna tükürdüğüm

Maskeyi takıyolar ama doğru düzgün takmıyorlar. Kaç kişi gördüm öyle, burun açık ya da çeneye indirmişler. Ben pandemi bitse bile maskemi toplu taşımada takıcam valla. En azından milletin pis nefesini direkt solumam.

Yapılsa yeri var bazılarına müstehak.. Pcr sırasında bile dibimde dibimde duruyorlardı bugün. Uyardım tersliyor birde maskesi burnundan aşağıda burnuna tükürdüğüm
Allah bilir o maskeleri de kaç günde bir değiştiriyorlardır Dediğiniz konu benim de başıma geliyor sürekli, ben insanlara uzak durdukça dibime giriyorlar ısrarla. Daha geçenlerde metrodaki yürüyen merdivendeyim. Önümdeki kişiyle aramda 3-4 basamak boşluk bıraktım. Adamın biri arkamdan geldi önüme geçti, dip dibeyiz. Bu insanlar ne anlar sosyal mesafeden.

İstanbul'da yaşıyorum ve özellikle yaşadığım mahallede, sokakta bir sürü insan maskesiz. Kahvede oturuyorlar, esnaflar dükkanın önünde oturup sohbet ediyor, sigara içenler var püfür püfür. Var yani. Otobüste bile gördüm maskesiz insan. Bir değil birkaç tane. Böyle bilinçsiz insanlar yüzünden bu virüs yayılıyor. Ama diğer dediklerinize katılıyorum. Zaten her yer açık, okullar açık, millet tıkış pıkış toplu taşımaya biniyor, e o zaman hafta sonları da açık olsun, insanlar açık havada gezsin. Gerçekten haftasonu yasağında bir mana göremiyorum. Yasaklar olmasın demiyorum. Ama olacaksa iyi tasarlanmış, etkili yasaklar olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…