Vebal sadece tek yonlu bir konu degil benim icin. Cok daha kapsamli. Ben hastayken cikmam,cocugumu da cikarmam da demistim o kismi okumamissiniz herhalde. Ama herkes benim gibi dusunmuyor diye alacagim ekstra bir onlem yok. Kimine gore saglik,kimine gore de gecim saglamak daha onemli. Benim icin hepsi onemli, ekstra olarak da kitlesel ayaklanmalar benim icin daha da onemli. Ben 1000 lirayi almayinca bir sey olmadi,ama bir baskasinin hayati o paraya bagli olabilirdi. İste o adam yarin kendisi gibi pek cok kisiyi bulur,yanina alir ayaklanirsa benim can guvenligimin vebali kimden sorulacak mesela?Neden farklı düşündüğümüzü anladım. Yukarıda hasta gezen, başkasının hasta olmasına ve hatta ölümüne sebep olan insanlarla ilgili vebal kısmıyla ilgilenmem demişsiniz bir yorumda. Burada ise vebal kısmı sizi çok ilgilendirmiş çünkü bin tl nizi alamamışsınız.
Ekonomik güçlük tabi ki çok önemli bir konu. Ama öncelik sağlık olmalı.
Bakış açımız çoook farklı.
Vebal sadece tek yonlu bir konu degil benim icin. Cok daha kapsamli. Ben hastayken cikmam,cocugumu da cikarmam da demistim o kismi okumamissiniz herhalde. Ama herkes benim gibi dusunmuyor diye alacagim ekstra bir onlem yok. Kimine gore saglik,kimine gore de gecim saglamak daha onemli. Benim icin hepsi onemli, ekstra olarak da kitlesel ayaklanmalar benim icin daha da onemli. Ben 1000 lirayi almayinca bir sey olmadi,ama bir baskasinin hayati o paraya bagli olabilirdi. İste o adam yarin kendisi gibi pek cok kisiyi bulur,yanina alir ayaklanirsa benim can guvenligimin vebali kimden sorulacak mesela?
Evet bakis acilarimiz farkli. Ama su da farkli,ben bakis acilarimiz farkli diye karsimdakine muhalefet olmak yerine ilave fikirler sunuyorum. Katilip katilmamak sizin elinizde tabi.
Size de geçmiş olsun, biraz ağrı bende de oldu ama çok ciddi değildi. Kolumu kullanamadım biraz.Geçmiş olsum benmde ağrı oldu birazda baş ağrısı halsizlk
Para kismina istinaden benimle farkli goruste oldugunuzu soylediginiz icin belirttim. Size bana koymayabilir parasizlik, ama milyonlari vuruyor su an. Ben de farkindaliginiz artsin diye belirttim.Her karşıt görüş muhalefet olmak değildir. Bilginize...
Edemiyorum ne yazık ki çünkü kimse bilmiyor. Ben olduğum direkt anlaşılır, aile içinde ben kötü olurum.Şikayet edin gizlice ben mahallemizde sevdiğim bi insanı bu şekilde yaptığı için şikayet ettim yoksa bizde bile bile ortak olucaz ya bu insanlar hastalığı evinde benim gibi çok yüksek riskli insanlara kadar gelmesine sebep olursa ölümüne sebep olursa biz nasıl o yastığa başımızı rahat koyucaz bu konuda lütfen duyarlı olalım arkadaşlar gizlicede olsa ihbar edin lütfen
Para kismina istinaden benimle farkli goruste oldugunuzu soylediginiz icin belirttim. Size bana koymayabilir parasizlik, ama milyonlari vuruyor su an. Ben de farkindaliginiz artsin diye belirttim.
İkisi de vuruyor iste,gorulmesi zor oluyor cogu insan icin ama oyle. Polemik de degil zaten fikir paylasimi hepsi.İnsanları maalesef anne babasını kaybetmek, 3 aylık bebeği varken eşini kaybetmek, evlerinde oturmayı beceremedikleri için pandeminin bitmemesi vs de vuruyor. Belki sizinde farkındalığınız artar diye son kez yazmak istedim. Polemiğe dönsün istemiyorum.
Kamudaki amirine göre değişiyor o. Bizimki negatif çıkmadan gelmeyin diyor, kendini kotu hissedeni teste gönderiyor, temaslı adı verince tepki vermiyor, ama aynı katta diğer amir temasli adı verdirmiyor, verenlere tepki gösteriyor, hastalara bile birkaç gün sonra tekrar test yaptırın diye talimatlar yağdırıyor.Ki yanlış anlama lütfen kişi bazlı söylemiyorum karantina konusunda en iyi(?) davrananlar kamu kurumlarıydı. Babam karantina 10 güne inince covid geçirmişti, daireden ona 14 günü tamamla, 15. Gün test yaptır, negatiften sonraki gün başla dediler. Haftasonu vs derken 17 gün falan sürdü onun işe gitmemesi.
Hes kodu sistemi makul değil ki zaten, dışarıda gezen pozitif vaka olsam(gözüm dönmüştür) eşten dosttan hes kodu isterim.
Daha dün vardı konu, covid oldu diye işten ayrılma konusu. Piyasa bu. İstatistiki olarak malesef işsiz kalma ihtimali ölme ihtimalimizden fazla. İnsanlar grip gibi geçeceğine inanıyor, ki öyle olan da var olmayan da, risk. Herkes kendi riskini alıyor.
Çözümün sadece bireysel dikkat olduğunu düşünüyorum. Hepimiz günlük hayatımızda hatalar yapıyoruz ve virüs taşıyan birine denk gelirsek zinciri devam ettiriyoruz sadece. Ki gelmemek tamamen şans. Malum, bulaş belirti öncesi de oluyor diyorlardı.
Çin'de maskesiz dışarı çıkanları polis tekme tokat dövüyor. Aslında düşünüyorumda bizde de aynı yöntem uygulansa çok iyi olacak. Çünkü bizim millet laftan anlamıyor malesef.Uzmanlar tam kapanma olacaksa bile ardını sıkı tutmak gerektiğini söylüyor. Bu bizde asla mümkün değil. Özellikle plandemi diyenlerin ortak dili "abijim Çin'de neden bu kadar az vaka var açıkla bakağğmm?" Oluyor. Yahu nasıl bir körlük bu. Adamlar tam kapanma yaptı ve sonrasında işi çok sıkı tuttu. Bizde öyle mi? Ceza yiyecek durumda olup polis tanıdığı olan cezayı iptal ettiriyor. Cebine vergi levhasını alan esnaf dışarıda sürekli geziyor. Şehir dışı için yine tanıdık memur bulup izin alınıyor. Tedbir yok yaptırım yok insanlarda bilinç yok. Pcr testi istediği zaman doktor, canhıraş asla değilim etme eyleme grip benimki kendimi bilmez miyim diyenlerin sayısı öyle çok ki.. yakın yerlerde oturan akrabalar (aynı apartman site vs) kapanma olsa birbirine gidip gelmeye devam edecek zira komşularda öyle. Bu illet ile yaşamayı neler yapıp neleri yapmamamız gerektiğini öğrenemedik.
Çin'de maskesiz dışarı çıkanları polis tekme tokat dövüyor. Aslında düşünüyorumda bizde de aynı yöntem uygulansa çok iyi olacak. Çünkü bizim millet laftan anlamıyor malesef.
Yapılsa yeri var bazılarına müstehak.. Pcr sırasında bile dibimde dibimde duruyorlardı bugün. Uyardım tersliyor birde maskesi burnundan aşağıda burnuna tükürdüğümÇin'de maskesiz dışarı çıkanları polis tekme tokat dövüyor. Aslında düşünüyorumda bizde de aynı yöntem uygulansa çok iyi olacak. Çünkü bizim millet laftan anlamıyor malesef.
Maskeyi takıyolar ama doğru düzgün takmıyorlar. Kaç kişi gördüm öyle, burun açık ya da çeneye indirmişler. Ben pandemi bitse bile maskemi toplu taşımada takıcam valla. En azından milletin pis nefesini direkt solumam.Virüs evden dışarı çıkmayanlara da bulaştı. Hafta içi işe gidebiliyosam haftasonu sahilde yürüyüş yapmamı yasaklayıp camileri açık tutmalarina da laf edebilmeliyim. Bırakın herkes posedini alıp arkadaşına gitsin bu virüs yıllarca aramızda olucak ve hepimiz kapicaz. Kaçış yok önce herkes bunu öğrensin. Yıllarca hapis yasiycak değiliz ve elbette disardayken herkes maskesini gerek güvenlikten gerekse korkudan takmak zorunda kalıyor ben maskesiz insan gormedim
Allah bilir o maskeleri de kaç günde bir değiştiriyorlardırYapılsa yeri var bazılarına müstehak.. Pcr sırasında bile dibimde dibimde duruyorlardı bugün. Uyardım tersliyor birde maskesi burnundan aşağıda burnuna tükürdüğüm
İstanbul'da yaşıyorum ve özellikle yaşadığım mahallede, sokakta bir sürü insan maskesiz. Kahvede oturuyorlar, esnaflar dükkanın önünde oturup sohbet ediyor, sigara içenler var püfür püfür. Var yani. Otobüste bile gördüm maskesiz insan. Bir değil birkaç tane. Böyle bilinçsiz insanlar yüzünden bu virüs yayılıyor. Ama diğer dediklerinize katılıyorum. Zaten her yer açık, okullar açık, millet tıkış pıkış toplu taşımaya biniyor, e o zaman hafta sonları da açık olsun, insanlar açık havada gezsin. Gerçekten haftasonu yasağında bir mana göremiyorum. Yasaklar olmasın demiyorum. Ama olacaksa iyi tasarlanmış, etkili yasaklar olsun.Virüs evden dışarı çıkmayanlara da bulaştı. Hafta içi işe gidebiliyosam haftasonu sahilde yürüyüş yapmamı yasaklayıp camileri açık tutmalarina da laf edebilmeliyim. Bırakın herkes posedini alıp arkadaşına gitsin bu virüs yıllarca aramızda olucak ve hepimiz kapicaz. Kaçış yok önce herkes bunu öğrensin. Yıllarca hapis yasiycak değiliz ve elbette disardayken herkes maskesini gerek güvenlikten gerekse korkudan takmak zorunda kalıyor ben maskesiz insan gormedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?