hala mı çok sever teyzemı yeğenını

cesurkiz39

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2007
5.428
1.603
698
halala yeğenlere karşı soğuk mudur teyzeler sıcak mı ailem ve çevemde gözlmlediğim göre hala soğuk oluyor ama teyze sıcak sizde böylemi yada siz ne düşünüyorsunuz

Ben halayım ve de yeğenlerimle çok düşkünz birbirimize. Bu durum anneyle ve halayla alakalı büyükler sorun yaşar ve çocuklara yansıtırsa onlarda ister istemez soğur ama bizde hiç öyle bir şey olmadı yeğen sevgisi evlat sevgisine en yakın sevgi.

halala yeğenlere karşı soğuk mudur teyzeler sıcak mı ailem ve çevemde gözlmlediğim göre hala soğuk oluyor ama teyze sıcak sizde böylemi yada siz ne düşünüyorsunuz

2 halam var 1 teyzem.
bana sorarsanız 2 halamı toplasan 1 teyzem etmezler. tabi kimine göre bu farklı olabilir

hiç ilgisi yok ben halayım 2 tane yeğenim var ölürüm onlar için..onlar da beni sever..çocukların annesiyle ilgili bir durum bence..objektif davranırsa hala da ilgili bir halaysa çocuklar hem hala hem de teyze sevgisinden mahrum kalmamış olur..

Elbette halalarda yeğenlerini çok severler ama iki kardeş arasındaki iletişim ve güven, büyük oranda gelin görümce arasında olmaz.
Aslında bebekler anne kontrolünde, bağımlılığında olduğu için, annenin yakın olduğuna yakın hissediyorlar.
Karşılıklı bağ kuvvetli oluyor.
Hala olmak nasıl bir duygu bilemiyorum ama benim iki harika minik yeğenim var.
Teyze diye seslenmeleri, sımsıkı sarılmaları tarifsiz bir duygu.
Ben annenin yarısından fazla görüyorum kendimi :)
Allah bağışlasın herkesin evladını.

Ablamın kızı için ben bulunmaz bir teyzeyim,hatta bazen bana keşke sen benim annem olsaydın bile der:))
Abimin de çocukları var onları da aynı ölçü de severim arkalarında dolaşırım ama durum aynı değil malesef.
E ben aynı ben olduğuma,hepsini eşit sevdiğime göre demekki iş çocukların annesinde bitiyor galiba..

halam cok sever bizi hatta teyzelerimden cok ama malesef halami o kadar cok sevemiyorum. cocuklugumda annemle hemen herkesin oldugu gibi gorumce sorunlari oldu. annem halasi kilikli vs diye diye soguttu beni. simdi annem de halam da degisti ama cocuklukta yerlesenler kolay silinmiyor. rahmetli babannemle de aynisi oldu olunce anladim onu aslinda ne cok sevdigimi.

not:halam da babannem de biraz tahammul edilmesi zor insanlardir ama ozlerinde iyidirler.

bi tane teyzem var..Keşke de olmasaymış sömürgeci devlet gibi aynı.Gelir ne var ne yok evde sömürür gider :) durumuda ii yani ama alışkanlık galiba :) hiç sevmem hiç bir zamanda sevmedim onlar yüzünden annemlede hiç bir zaman tam anlamıyla anne kız olamadık herkesten üstündür annemin gözünde teyze denen kişi..halam da yok..

Halam da yok teyzem de yok!!!
O yüzden bilemicem.
Bana kalırsa beni anam babam sevsin gerisi vız gelir tırıs gider!

Kimden ilgi gördüğünle alakalı, ben anaannem ve teyzemlerle büyüdüğümden onlara daha düşkünüm. Mesela bakıyorum dayımın çocukları da anaanneme yani babaannelerine düşkün, teyzeleri uzakta olduklarından sık görüşemiyorlar, çocuklar da daha çok halalarını görüyorlar. Erkek arkadaşımın ailesinde de durum aynı, çocukları babaanne büyüttüğünden ona ve halasına düşkünlermiş. Bir de anne ile kardeş arasındaki bağ var, onlarda sanırım evlendim kapım ayrıldı mantığı, yengesi ve kardeşlerinden bazıları yakın olmasına karşın pek görüşmezlermiş.

2 halam ve 2 teyzem var... Halalarımdan biri hem anneme hem kardeşim ve bana görümcelik yapmış biri...
Küçükken her dediğine inanır ve beni ağlatmasına müsaade ederdim...
Belli bir yaşa kadar da hayatımızın merkezinde oldu kendisi... Bildiğin görümcelik yapıp herşeyimize karıştı... Özel hayatlarımıza, aldığımız kıyafetlere, okuduğumuz okullara... Herşeyimizi kendiyle kıyaslardı... Ya da kendi çocuklarıyla.
Diğer halama gelince kanatsız melektir o... 2 teyzemi ne kadar seviyorsam onu da o derece sever ve sayarım canım o benim...
Demem o ki, kişilikten kişiliğe, bünyeden bünyeye değişir bu halalık teyzelik işi...
Yalnız şu bir gerçek ki, genelde hala pozisyonundaki kadınlar gelinlerinin çocuklarının kendi yeğenleri olduğunu unutup ona özellikle kız çocuklarında görümcelik yapmaya kalkıyorlar tıpkı benim halamda olduğu gibi...
Keşke yapmasalar, çok isterdim diğer halamla aramda olan bağı onunla da kurmak...
Mümkün olmadı, olmayacak maalesef...

İnsan evladı sever diyelim. Bunun bi kıstası yok ki.
Benim halam bana çok düşkündü, çok severdi.

Ayrıca bu hala, teyzeye bakmaz ki. Kiminin ananesi çok sever kiminin babanesi. Benim babanem mendeburdu mesela, annemi sevmediği için bizi de sevmezdi. Ama amcamın çocuklarına bayılır..bokunda boncuk bulmuş gibi sevinir onları görünce, bize gelince surat 10 karış En son beni evinden kovdu, gelme istemiyom diye 5 yıldır görüşmüyoz ahanda, ne düğünüme ne kınama geldi mendebur Amma doluymuşum be

bu tamamen kardeşler ve eşlerinin birbirine düşkünlükleriyle alakalı.
benim 3 tane halam var.babamla da diğer kardeşleriylede(babam 8 kardeş) bayramdan bayrama görüşür.
haliyle halamlarla soğuğuz.
ama halamlar kendi kız kardeşlerine ve onların çocuklarına daha düşkünler.
2 tane teyzem var ikiside bize düşkün: )
benim için halalarımın yoldan geçen bir vatandaştan farkı yok.
çok şey yaşandı belkide onların etkisidir bilemiyorum.

ben teyze olamayacağım ama hala olacağım.
fakat gelinimiz biraz garip eğer bu tuhaf davranışları devam ederse sanırım yeğenimle ilişkime müdahelede bulunur.
şuan çocukları yok.olursa inşallah çok severim ama o sevgimi içmde mi yaşarım yansıtır mıyım burası abimin eşine bağlı.

Ben ne halamı nede teyzelerimi sevmem hiç birinden yakınlık görmedim çünki.
İki tarafta aynı benim gözümde..
Bende hem Hala'yım hemde Teyze çocukları çok seviyorum ama ablamın çocukları daha ağırbasıyor..
Abimin eşinden nefret ediyorum o nedenle çocuklara karşıda bir soğukluk oluyor
Ve kendi gibi kötü yetiştirdiği için çocukları biri bişelerimi çalıyor biri durup dururken küfüredip vuruyor biri sürekli ylan söylüyor.
Tahammül ediyorum bütün gün konuşuyorum kucaklıyorum öpüyorum hediyeler alıyorum ama akşam olunca çıldırıyorum artık ilk öpüyolar sonra böyle.Çocukların annesi çok önemli kötü ise soğukluk oluyor..

Halam yok, teyzem de var ama yok. Yani kendi acimdan cevaplayamam. Yakinligin akrabaligin turuyle degil de karakterlerle ilgisi oldugunu dusunuyorum. Hala konusunda gelin-gorumce iliskisi cok etkili bence. Bircok sogukluk bundandir sanirim.

Halam yok ama 7 tane teyzem var hepsini severim ama bazıları farklı ile olduğu için onlarla iletişimimiz daha az .

benim halamda teyzemde 1 tane
ikisinide aynı seviyorum
maalesef kız kardeşim yok teyze olamıycam
abimin çocukları var onları çookkk severim
onlarda beni seviyorlar anneleriyle pek yakın değilsekte
mesela gideriz kimseye gitmezler ama ben çağırınca koşa koşa gelip kucağıma atlarlar
canlarım benim onlar
Allah herkesin evladına sağlık huzur mutluluk versin bahtından güldürsün inşallah ....

Benim 2 teyzem 2 halam var birer tanesini annem eliyle büyütmüş kızları gibiler kardeşlerimde bende ölürüz 2 si için. Ama diğer halam ve teyzem onların tırnağı olamazlar. İnsaniyetle alakası var..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…