- Konu Sahibi TuzluCekirdek
-
canım benim üzülme ama inan herkes böyle değil.sen kötü bir tepki de vermemişşin o bayana.
ben gayri müslim in gene size yapılan bir şey değil,bizlere o kadar ağır laflar ediliyor ki.ve hareketlerde bulunuyor..
1 sene önce benim kilisem bir grup genc içeri grip bütün camları kırıldı.
neden? ne yaptık?
biz gelen müslümanları bile geri cevirmiyoruz bazen başı kapalı olup dinlemeye gelenler oluyor.
türkiye de malesef bunlar oluyor bu devirdde.bu zamanda hemde ne acı
dilerim benim cocuğum bunları yaşamak durumunda kalmaz.dininden ötürü sorgulanmadığı bir Türkiye'yi görür.
Alninizda mi yaziyormus, Alevi oldugunuzu nasil tahmin etmis?
diyorum ya cnm başka meseleler dururken kişilerin inançlarıyla takılıp kaldığımız için bir adım bile ilerleyemiyoruz
sanırım hristiyansın cnm yanlış anlamadım di mi
kızlar ben din kültürü öğretmni olarak şu anda bir alevi köyünde öğretmnlik yapıyorum
ilk baş beni dışlayacklar diyekorktum ama inanın böle insaniyetli insanları burada gördüm kimseyi mezhebiyle değerlendirmemek lazım zaten hoşgörülüolmalıyız
valla ben sünniyim ama aferdersiniz nice sünni den kazık yedim
hatta cocuklar bana soruyorlar diyorlar ki abilerimiz ablalarımız merkeze gittiklerinde lise okumak için dışlanıyorlar diye sırf alevi oldukalrı için çocuklar dışlanıyorlarmış dediler ki müslümanlar nedne böle bölünüyor hocam biz kime kötülk yaptık suçumuz ne dedim
bende dedimki tek kelime ile cehalet başka bişey değil
hatta diyorum ben de hanefiyim ama sonuçta müslümanız bazı yorum farklılıklarından dolayı mezhepler oluşmuş ama bölünme maksatlı değil kesinlikle coğrafi ve siyasi şartlardan dolayı yorumlamadan kaynaklanıyor ama hepsi de islam çatısı altında birleşiyor diyorum
valla cehalet kardeşim birileri diyor aleviler şöle böle diğerleri de inanıyor zaten duydugumuza hemen inanan milletiz
iş basvurusu yaparken verdikleri formda bunu da soruyorlar belki ordan görmüştür.?
din kültürü öğretmeni olduğunuzu söylemişsiniz ama benim öğrendiğim alevilik bir mezhep değil bir inanıştır.4 büyük mezhep vardır ki bunları siz benden daha iyi bilirsiniz.
bu arada arkadaşım hiç takma kafana demekki seni arayan bayanın kriterleri bu saygı duymak lazım ona bakarsanız ben kiracıyım eşimle bu evi kiralamak için ev sahibini aradık ev sahibide alevimisiniz diye sordu hayır dedik hımm zor ya biz aleviyiz nasıl olcak falan dedi eşimde sen ne yapcaksın ya alevimi sunnimi hristiyanmı müslümanmı al paranı çek git oturup benle yemek yiyip sohbetmi edicen sanki sen alacağın kiraya bak geç bunları deyince adamda tamam o zaman buluşalımda kiralayın dedi.
yani işte bazı insanlar aşabiliyor bu tür sorunları ama aşamayanlarıda bırakalım ne yaparsa yapsınlar.
bi zamanlarda türbanlı ile açık nasıl arkadaş olur sorunu vardı bu türkiyede daha neden gözünüzün üstünde kaşınız var sorunuda olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?