Hala net karar veremedim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aileniz çok takıntılı önce anneniz geçmişi kurcalıyor. Eski konularınıza da yazmıştım zaten lohusanın yanında bu tarz gerginlikler çıkarılmaz. Evet sizin için geldiler o zaman bunlrı laf edeceklerse hiç gelmeselerdi. Bebeğinizde var kafanızı bunlarla meşgul etmeye alınganlık gütmeyr hakları yok. Şöyle olsaymış böyle olsaymış ama olmamış belki eşinizde para yoktu siz yeni doğum yaptınız üzülmeyin diye söylemedi.
Para konusunda eşitler hatta eşim babamdan daha iyi durumda belki de bundan dolayı bu kadar takıldı babam

Misafirlige gelip ev sahibine laf etmis anneniz. Esiniz her ne kadar kizsa da babanizin hatrini saymis annenizle konusmamis, ki siz bile ayni evin icinde bu konusmama olayina hak verdiginize gore annenizin buyum bi ayibi var belli ki. Esiniz babaniza saygisizlik etmek istememis ama bu olan seyin uzerine ayni evde durmak misafirligin uzamasini istememis belli ki. Daha fazla msisfir etmek istemediği insanlara karsi da elini cebine atmamis. Bence normal. Siz de hemen soguma yer arıyorsunuz aman ne guzel

Ailemde sene de 1 2 kere denk geldiğim için konu açıldı
Ailemle senede 1-2 kere denk gelsem ve onda da kocamla ilgili dırdır yapsalar ya sizin başka derdiniz mi yok evladınızla konuşacak başka mevzunuz mu yok diye bir sorardım. Size de öneririm. Bin senelik konuları ailece hindi gibi düşünüp yalan yere dertlenmeyin artık.

Bizimkilerin sorunu da eşimi önceden tanıyor olmaları,samimi görmeleri ,babam kendi oğullarından farkı yoktu benm için dedi,işte beklediği gibi samimi görmeyince böyle oldu
E kocanız için babasından farkı var demek ki. Burada da kocanız haklı, kimsenin gerçek dışı beklentilerini karşılamak zorunda değiliz ki. Herkes kendi anasının babasının evladıdır. Ay tam kaynana lafları ya.

doğum sonrası ailem bana gelmişti,eşim gelmelerini istemişti sorun yoktu annem eşime bir laf söylemişti eşimde ilk defa demediği için bu sefer evde küstü hiç konuşmamıştı,babam da annemi bildiği için sonradan eşime hak verdi,söylememesi gereken bir şey söylemişti ,burda sorun yok,eşim babama iyi davranıyordu ama annemle konuşmuyordu…

Aynı günlerde babam,eşimle dışarıya beraber çıktıklarında çay içtikleinde ,oyun salonunda oyun oynadıklarında,ekmek meyve vs alındığndında elini cebine atmamasına çok kızmış,daha doğrusu çok kırılmış istenmediğini düşünmüş , birde arabayı teklif etmemiş planınız varsa sizde kalsın ben işteyim zaten vs.dememiş
1 sene olacak babam geçen diyor ki tanıyamamışım bir ticaret ,yolculuk yapmadan insan tanınmazmış diyor ,bir taraf da eşim diğer taraf babam ailem çok mu şey beklemiş,eşim mi değişik anlamıyorum hala..biliyorum kızanlar olacak ama lütfen kızmayın,ailem misafirliğe gelmiş sene de bir kere sonuçta,eşim dışarda misafirperverlik yapması gerekmez miydi,öne atılması gerekmez miydi..olanlar üzerine babamla konuştum ,insan sevdiği kişiden böyle şeyler görünce zoruna gidiyor dedi, ben kaç yaşındayım çok zoruma gitti,tavırlarıyla öyle bir soğuttu ki falan dedi,yazım hataları varsa özür dilerim

1 ay sonra, bebeğiniz 1 yaşında olacak. 1 senedir düşünüp durduğunuz ve hâlâ net karar veremediğiniz konu nedir ?

Eşinizi artık sevmiyor musunuz, ayrılmak mı istiyorsunuz ?

doğum sonrası ailem bana gelmişti,eşim gelmelerini istemişti sorun yoktu annem eşime bir laf söylemişti eşimde ilk defa demediği için bu sefer evde küstü hiç konuşmamıştı,babam da annemi bildiği için sonradan eşime hak verdi,söylememesi gereken bir şey söylemişti ,burda sorun yok,eşim babama iyi davranıyordu ama annemle konuşmuyordu…

Aynı günlerde babam,eşimle dışarıya beraber çıktıklarında çay içtikleinde ,oyun salonunda oyun oynadıklarında,ekmek meyve vs alındığndında elini cebine atmamasına çok kızmış,daha doğrusu çok kırılmış istenmediğini düşünmüş , birde arabayı teklif etmemiş planınız varsa sizde kalsın ben işteyim zaten vs.dememiş
1 sene olacak babam geçen diyor ki tanıyamamışım bir ticaret ,yolculuk yapmadan insan tanınmazmış diyor ,bir taraf da eşim diğer taraf babam ailem çok mu şey beklemiş,eşim mi değişik anlamıyorum hala..biliyorum kızanlar olacak ama lütfen kızmayın,ailem misafirliğe gelmiş sene de bir kere sonuçta,eşim dışarda misafirperverlik yapması gerekmez miydi,öne atılması gerekmez miydi..olanlar üzerine babamla konuştum ,insan sevdiği kişiden böyle şeyler görünce zoruna gidiyor dedi, ben kaç yaşındayım çok zoruma gitti,tavırlarıyla öyle bir soğuttu ki falan dedi,yazım hataları varsa özür dilerim
Ay aileniz haksız işte kaç kez yazacağız. Karisı dogum yapan adamdan elini cebine atması beklenmez. Anneniz kirıcı bir laf etmişti ayrica kizı bedavaya aldın mı ne demişti diye hatirladım. Babaniz ve anneniz son derece alingam hadsiz düsüncesiz insanlar. En başta da sizi düşunmemişler kizim lohusa onun esi yuvası dememişler. Bu sacma tavirlarından dolayı ne olacağinı sandılar sizin bosanacaginizi mı o kadar haklilarsa bosanın gidin ya larına madem.

İnsan evladinı yuvasını düsünür. Yılda bir diye niye idare etsin esiniz terbiyesizliklerini. Kv gelse yilda bir diye size saçma sapan davransa katlanacak misınız.

Bin rane konu var arkadaslar dogumda aile üyelerini çağırmayın illa bir b.kluk çıkıyor. Esiniz izin alsin beraber bir hafta idare sledin sonra toparlanirsınız zaten

Temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp aynı şeyleri konuşuyor, aynı şeyleri yazıyor aynı cevapları alıyorsunuz Olayı yumusatmayin eşiniz haklı.Bu kafada giderseniz yuvanizdan olacaksınız.Bir çocukla anne ,baba yanına geri dönmek gibi hayaliniz varsa babanızın ağzına bakmaya devam .......

Eşim onlar gelmeden aldı her şey aslında,odalarını bile hazırladı sorun onlar gelince yapmaması
Yahu babaniz cimri bence kizina gelmis bi alişveris yapmiş bir yil lafini ediyor. Esinizin yaninda parasi yoktu belki ya da onu da onlar alip brni biraz rahatlatacaklar belki dedi. Ya da buyük sonuca ayip olur deyip one gecti. Ya da kasaya babaniz yakindi o odeyince kendisi bisey demedi. Babaniz idamiz hazirdı hersey bardi demiyor ama buna laf ediyor. Babanızin doldurusuna gelmeyin

Babanızın gelip de böyle böyle şeyler beklerdim istenmediğimi düşündüm falan demesi bana yanlış geldi. Eşim cok yanlış yaptı babam böyle konussaydı ben cok üzülürdüm. Sonuçta üzecek sizi eşinize karsı istemeden de olsa tavır alacaksınız. Eşiniz arabayı teklif etmek zorunda değil, hadi suraya gidelim annemlerle dediğinizde reddetmediği sürece sıkıntı yok. Evde surat asıyorsa saygısızlık ediyorsa annenlere o da çok yanlış. Ama iyi davranıyor sayıyorsa sıkıntı etmeyin.

Anneniz kesinlikle haksız.Keşke annenizi sustursaydınız.Kayınvalideniz size bir şey söylese eşiniz müdahale etmese burada linçlenirdi.Babanızın bunun lafını etmesini anlayamadım.Şimdi yeni doğum yapmışsınız,eşiniz maddi açıdan sıkışmış olabilir.Ki zaten öncesinde herşeyi almış.Biz de kim gelirse gelsin ne eşim ne benim ailem,ne eşimin ailesi kimin,ne aldığının lafını ederler.Kim denk gelirse o öder.Sizin durumda sanki eşiniz dolmuş gibi sizin ailenize karşı.Bizde araba alınır,verilir.Ama insanların bu konuda hassasiyetlerini anlayabilirim ve saygı duyarım.
Size tavsiyem önce annenizle eşiniz arasındaki sorunu çözün.

Babanız sizin deyiminizle, eşinizi oğlu gb görse asla maddiyatın lafını bile yapmaz hatta kendisinin aklına düşse bile size söylemezdi. Bir baba bu durumda acaba durumlarımı yok, ihtiyaçlarımı var diye agzınızı yoklar, size el altından yardım ederdi aile demek böyle birşey birbirimizin açığını aramak değil.
On senelik evliyim, eşimizle durumumuz iyi olmasına rağmen hala babamın olduğu yerde biz asla elimizi cebimize atmayız, asla attırmaz, ben varken size düşmez büyük benim der geçer. Olması gereken budur.
Burada eşinizi değil, ailenizi sorgulayın. Size aktarmasaydı, siz bir şekilde eşinizden öğrenseydiniz, eşiniz hep böyle bir adam olsa yorumum daha farklı olurdu.

Frkı varmıs işte. Kendi oglu olsa bu kadar
Bizimkilerin sorunu da eşimi önceden tanıyor olmaları,samimi görmeleri ,babam kendi oğullarından farkı yoktu benm için dedi,işte beklediği gibi samimi görmeyince böyle oldu
küs kalmaz olayi bu kadar büyütmez harcadığı paranın bu kadar lafını etmezdi

Babanız sizin deyiminizle, eşinizi oğlu gb görse asla maddiyatın lafını bile yapmaz hatta kendisinin aklına düşse bile size söylemezdi. Bir baba bu durumda acaba durumlarımı yok, ihtiyaçlarımı var diye agzınızı yoklar, size el altından yardım ederdi aile demek böyle birşey birbirimizin açığını aramak değil.
On senelik evliyim, eşimizle durumumuz iyi olmasına rağmen hala babamın olduğu yerde biz asla elimizi cebimize atmayız, asla attırmaz, ben varken size düşmez büyük benim der geçer. Olması gereken budur.
Burada eşinizi değil, ailenizi sorgulayın. Size aktarmasaydı, siz bir şekilde eşinizden öğrenseydiniz, eşiniz hep böyle bir adam olsa yorumum daha farklı olurdu.

Evet bende anlamadım,durumunun iyi olduğunu bildikleri için cimri görüyorlar dışarıya karşı onlar gibi harcamıyor,farklı düşünüyor diye babam bunları hissetsede bana yansıtmasaydı,annemle olan sorunu çözerdim başka şeye takılmazdım,eşimde bunları anladığı için sonradan bana onlar 4 kişi biz 2 kişiyiz aldıklarının lafını mı yapıyorlar flan dedi iyice suyu çıktı yani olayın

Anneniz kesinlikle haksız.Keşke annenizi sustursaydınız.Kayınvalideniz size bir şey söylese eşiniz müdahale etmese burada linçlenirdi.Babanızın bunun lafını etmesini anlayamadım.Şimdi yeni doğum yapmışsınız,eşiniz maddi açıdan sıkışmış olabilir.Ki zaten öncesinde herşeyi almış.Biz de kim gelirse gelsin ne eşim ne benim ailem,ne eşimin ailesi kimin,ne aldığının lafını ederler.Kim denk gelirse o öder.Sizin durumda sanki eşiniz dolmuş gibi sizin ailenize karşı.Bizde araba alınır,verilir.Ama insanların bu konuda hassasiyetlerini anlayabilirim ve saygı duyarım.
Size tavsiyem önce annenizle eşiniz arasındaki sorunu çözün.
Annemi susturmaya çalıştım zaten,babamda tam gideceği gün benmle konuştu,şuan annem konusunda eşime hak verdi ama o an evde birbirinin yüzüne bakmamaları birde anlattığım hesap meseleleri üstü üste bindi

Babanızın bunu size söylemesi yanlış.Esiniz ile aranıza soğukluk göreceğini düşünmesi lazım.Esiniz en iyi siz tanirsiniz.Evdd size karşı anlayışlı hosgoruluyse olayı büyütmeyin Anneniz de dememedi gereken şeyleri söylediğinde aynı tepkiyi annenize de verir misiniz

Babanızın bunu size söylemesi yanlış.Esiniz ile aranıza soğukluk göreceğini düşünmesi lazım.Esiniz en iyi siz tanirsiniz.Evdd size karşı anlayışlı hosgoruluyse olayı büyütmeyin Anneniz de dememedi gereken şeyleri söylediğinde aynı tepkiyi annenize de verir misiniz
Düşünmediler senlik sıkıntı yok,kapı kapandığı zaman herkes dışarda kalır diyorlar ,beni etkilediğini pek anlamıyorlar
Son cümlenizi anlamadım,anneme de gereken tepkiyi verdim zaten ama o da evde o kadar fazla görmezlikten gelinmeyi,ayrı tutulmayı haketmediğini düşünüyor

Düşünmediler senlik sıkıntı yok,kapı kapandığı zaman herkes dışarda kalır diyorlar ,beni etkilediğini pek anlamıyorlar
Son cümlenizi anlamadım,anneme de gereken tepkiyi verdim zaten ama o da evde o kadar fazla görmezlikten gelinmeyi,ayrı tutulmayı haketmediğini düşünüyor
Bakın her evlilikte bu sıkıntılar oluyor burada aileler ile dengeyi kuracak eşler.Siz kendi anne babaniala eşiniz Kendi ailesiyle.Agzimizdan söz çıktıktan sonra onun esiri oluruz.Anneniz ağzına hakim olamiyorsa sonucuna katlanır Ve evde haksız yere görmezden gelindiğini düşünüyorsa kendi evine geçmesi en güzeli olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X