Halam boşandı babam bakıyor

Roxannie

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2021
3
4
1
22
Arkadaşlar halam eşinden boşandı. Nafaka vs. de alamadı.

Şimdi halam ve babaannem birlikte bizim diğer evimizde oturuyor. Üstelik yanlarında üvey oğlu var ki çocuk aslında halamın boşandığı eşinin yeğeni ama halam kendi çocuğu olmadığı için üvey oğluna takmış durumda. Ne isterse yapıyor hiç hayır denmiyor.

Ayrıyeten halam hem babaannemin emekli maaşını alıyor ki ben daha babaannemden 5 kuruş görmüş bir insan değilim, hem kendisi giyim dükkanı işletiyor üstüne babamdan sürekli para istiyor borcum var diye. Ama üvey oğluna her şeyi harcamaktan geri kalmıyor.

Ben ise 2 yıldır ekranı kırık telefon kullaniyorum. Bu yıl da yurtlar pahalı olduğu için şaka gibi 6 kişilik odaya çıkıcam. Sinirlerim bozuluyor gerçekten.

Babamın bu kadar kör olması normal mi

Baban çoluğuna çocuğuna ailesine 4/4lük bakar, parası da vardır sonra gitsin kardeşine de baksın eyvallah derdim ama kendi aileni süründürüp kardeşine para saçmak nedir arkadaş???

Telefon iste, bir de çıngar çıkar ben 6 kişilik odada kalamam de. madem paranız var niye sürünesin?

Babaannenizden 5 kuruş görmediğinizi söylemişsiniz, babaanneniz size para vermek mecburiyetinde değil.
Halanız ve üvey oğlu arasındaki ilişki, halanızın oğlunun her istediğini yapması da sizi ilgilendiren bir durum değil bana göre .

Fakat babanız kendi ailesinin ihtiyaçlarından önce kız kardeşinin ihtiyaçlarını karşılıyorsa evet bu güzel bir şey değil.
Bu konuda hak verdim size. Fakat babanız onlara yaptığı için mi size yapmıyor yoksa zaten onlara yapmasa da size böyle mi ?

halanizin baktigi o kucuk cocugun annesi babasi yok mu? nasil bosandigi esinin yegenini alip onunla yasiyor olabilir?

bu ulkede neden bu cocuklar ortalikta geziyor ya herkes onune gelenin cocugunu sahipleniyor ne oluyor cidden. annesi babasi nerede cocugun?

Bence asla halaniza bir sey demeyin, halaniz degil ki suclu, onun uvey oglunda da suc yok, asil suclu colugunu cocugunu ihmal eden baba. Babaniza ben bu telefonu kullanmayacagim, ben 6 kisilik odada kalmayacagim, sen benden kisip halamin ailesine harciyorsun vs diyebilirsiniz belki gercekleri gormesine yardimci olur. Yine bir sey degismezse yapacak bir sey yok. Ilerde kendi paranizi kazanacaksinizdir. O zaman zaten bagimsiz bir yasam kuracaksiniz. Ama ailede yapilan bu tur haksizliklar unutulmuyor haklisiniz.

babana dedin mi ben 6 kisilik odada kalmak istemiyorum ,
telefinumu degistir ?
bence tuttur hayir derse heo isarar et tuttur halam uvey ogluna yedirecek diye bana zulmediyosun de ve her firsatta soyle .anneniz ne yapiyo bide bu arada ?

Muhattabınız halanız değil, babanız…

Açsın gözünü önce kızını görsün. Görmüyorsa da aranızdaki ilişkiyi sorgulayın. Halanız açık musluğu görmüş, kovasını dolduruyor. Çok insanoğluna yakışır bir davranış.
Ama öz kızını görmeyip, kardeşini görmek asla değil

Biraz ısrar edin ama bence “ben bunu istiyorum” şeklinde değil de, “okuldayken akşam dışarı çıkıyorum ama ararsan açamam, telefonum çalmıyor bazenleri bozuk zaten” diyebilirsiniz ve cidden açmazsınız telefonları, sorarsa söylersiniz. “Telefonum bozuk. Haber veremiyorum size gittiğim yeri. Allah korusun acil bir şey olsa sizi nasıl arayacağım?”

Yurt için de, “arkadaşlarım sürekli odaya birilerini getiriyor, üstelik biri grip gibi ne yapacağım bilmiyorum ya ben de hasta olursam? en azından iki kişilik bir odada kalsaydım hastalanma riskim daha düşük olurdu. Hastalığı ağır atlatsam yanıma giremeyeceksiniz altı kişilik oda.”

Böyle alttan alttan sürekli söyleyip halanıza verebileceği parayı bırakmayın elinde.

Dışını gostermelisin yaşın küçük anladığım kadarıyla .. benim son açtığım konuyu biraz okursan ne demek istediğimi anlarsın benim babam da anne tarafıma bakıyor yıllardır .. bu böyle gidiyor .. görev olarak görüyorlar bir süre sonra ölene kadar ne de olsa bu adam bana bakar diye gün geçtikçe bindiriyorlar sorumluluğu bugün birde yarın iki isteyecekler babandan .. bu böyle gidecek

Babanız herhalde 'el iyisi' diye tabir edilen cinsten.
Babaannenizin size para yedirmezken kızına harcamasına bir şey diyemeyeceğim. Vallahi açıkçası ben bugüne kadar (bayram harçlığı birkaç lira hariç) ne bir dedemin,ne bir nenemin , ne bir halamın,ne bir amcamın,ne bir dayımın,ne bir teyzemin,ne bir eniştemin bir kuruş lirasını cebime attım. Ne harçlık aldım,ne bir ihtiyacımi karşıladılar. Açıkcasi hiç de 'bir kuruşunu görmedim' diye düşünmedim çünkü bana bakma görevi sadece annem ve babama ait. Onlar dışında herhangi birinden neden beklentiye gireyim ki?
Aynı şekilde siz de girmeyin. Babaannenizin parası onu bağlar, ister kızına yedirir ister jigolo tutar ona yedirir. Kime ne ki?
Halanin ex kocasının yeğenine bakma hikayesine gelince . Bakma işi ex yengeye kadar geldiğine göre belli ki çocuğun ana babası yok ya da anne babası Bostan korkuluğu. Hal böyle olunca böyle bir cocuga kol kanat germisken ortada mi bıraksın kadİn? Bizim de bu sekilde uzuuun yıllar baktığımız bir çocuk vardı. Yani bir kere evine kabul ettiysen artık ona evin bireyi gibi davranmak lazım gelir.
Yani halanin çocuktan kısmamasi,her istediğini alması o kadar doğal ki. Asıl 'benim oğlum mu da masraf yapayım, elin p.çi ' kafasında olup çocuktan bir şeyleri kissaydi bu problem olurdu.
Görüyorum ki çocuğa alınanlara da içten içe bozulmussunuz.
Neden ki??
Kizmaniz gereken tek kişi esas sorumlu olduğu kendi nesline yeterince bakmazken kök ailesine para yediren babanız.
Tabii ki boşanma döneminde yardımcı olacaktır, insan ne kadar çalışsa da bir anda çıkan avukat- dosya acma- yeni ev kurma masrafıyla başa çıkması çok zordur. Bu nedenle ilk zamanalrda destek olunabilir ama bunu alışkanlığa çevirip her ay maaş verir gibi para akışı sağlamak yanlış bir davranış.
Yapmanız gereken babanıza bunu söylemek,bence.
Ama tabii burada yazdığınız gibi 'babaannemin parasını halam yiyor, babamın parasını halam yiyor, o çocuk da nasipleniyor' şeklinde cümlelerle değil. Çünkü bu cümlelerin şey gibi duruyor; 'hep onlar yemesin,ben de yiyeyim', hoş durmuyor.
Babana su tarz şeyler diyebilirsin; tabii ki boşanmış kardeşine yardım etmesi güzel bir şey. Ama evde eli ekmek tutmayan, ona muhtaç olan bir çocuğu var. Çocuğunun telefonu kirikken, çocuğu bu koronada 6 kişilik odada yaşar,o gürültüde ders çalışmaya çalışırken , yani daha bakması gereken kızına yeterince bakamıyorken maaş verir gibi her ay başkalarına yardım etmesi doğru değil. Boşanmayı düşünen ekonomik planını da yapmıştır. Bu şekilde her ay ona gubenip bosanmamistir heralde

Adam aç mı bırakmıs ailesini

Babaannen kendi kızı varken sana para yedirmekle yükümlü degil birincisi..senden baban sorumlu... Baban da yardimci olduguna göre demekki halanın da ihtiyacım var..

Bizim de bu sekilde uzuuun yıllar baktığımız bir çocuk vardı
sizle mi yasiyordu cocuk yengec? sey icin sordum yani cidden boyle oluyor mu mesela bu cocugun annesi babasi nerede falan diye kimse sormuyor mu?

burada bir uye vardi annesi olen cocuklari almis senelerce bakmis kendi cocugu gibi. ona da cok sasirmistim. ozellikle devlet bu cocuklari takip etmiyor mu ona sastim. konuya da odaklanamadim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…