• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Halam ve karşılaştırmaları

777mutluluk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2018
2.537
2.396
133
27
Bazen gerçekten insanlara bağırmak istiyorum.Artık bıktım ya.Halam bize her gelişinde kardeşimle beni karşılaştırır.Kardeşim gerçekten güzel bir kız.Uzun,düz saçları ve küçük bir burnu var.Benim saçlarım kıvırcık ve burnumda uzun.Bana sürekli burun ameliyatı ol,eskiden bebekken çok güzeldin vb.şeyler söyleyerek benim moralimi çok bozuyor.Diğer halamda bize her gelişinde kuzenimle beni karşılaştırır.O ehliyet aldı,şöyle güzel,sevgilisi böyle yakışıklı vb.şeyler söylüyor.Artık bıktım,bağırmak istiyorum.Ben buyum diye.Artık sessiz kalmak istemiyorum bunlara karşı.Şunu da fark ettim ki hayat bir savaş meydanı gibi ve bu savaşın çoğunluğu psikolojik savaş.

Sana soyle birsey anlatacagim.ben dogdugumda cok cirkinmisim (nickime aldanmayin vallahi guzel oldgmu soylerler) dogdugumda kara kuru heo hastalanana birseymisim.birde benimle dogan kuzenim varmis amcakizi.bembeyaz mis gibi.herkes ama herkes o kuzenimi severmis.annemin yaninda.yengem bir ovunurmus bi dogurduguna bak bide benimkine diye. Velhasil ayni apartmanda buyuduk hepimiz.o kuzenimlede.buyudukce benim rengim acildi beyaz tenki iri siyah gozlu siyah uzun sacli bir kiz oldum.ufacik burun dolgun dudaklarim oldu.kuzenimde beetaz tenli ama ergenlik sivilceleri oldugu gibi kaldi kizin yuzu delik desik.boy atamadi. Ama kuzenimi cok severim heo yaninda oldum degerlimdir.ama yengem hep kiyasladi.bu kezde senin kizin guzel ama kimse almaz cok suslu dedim evde kalir dedi ben evlendim suan kizi bekar. Diyecegim o ki Allah boyle insanlarin cezasini versin

Hayir direk sorsaniza "Hala benimle derdin ne ? " diye.. Gerçekten yapın bunu pasif kalmayın içinize atmayın pat cevap olun ve bakın artık size karşı ağzını acabiliyorlarmi!!!

Aman hala boşver Allah'ını seversen çay var içersen. Gel de içelim. Nelerle uğraşıyorsun, deyip geçin. Her ailede ille de bir münasebetsiz olur. Milleti birbiriyle kıyaslamak en büyük eğlenceleri. Sanki bana kendilerinin ne meziyeti varsa. He he deyip geçin. Arada kendinin kusurlarını vurun yüzüne gülerek. Ama sakın karşısında surat asmayın. Yoksa daha da üzerinize gelir. Kızdırmak istiyor belli ki.

Hala çok zayıflamışsın yoksa ciddi bir hastalığın mı var. Ölürsen çocuklarına yazık falan de. Ya da kilolu ise sen her seferinde daha bir kilo alıyorsun sanki. Bak yaşlandıkça şeker tansiyon hık diye gidiverirsin de. Sinir oldum şu an ya. Sanki karşılaştırma yapınca bir marifet beceriyorlar

Benim halam kendi kızıyla kiyaslardi beni. Gorussem yine aynı şeye devam eder. Gerçekten psikolojik siddet. Kendimide savunamazdim hiç çok çektim zamanında. Allah'indan bulsun

Halalar genelde böyle pek bi severler herşeye karışmayı :işsiz: hele ki annenizi birazda çekemiyorlarsa allah allahhh coştukça coşarlar :KK76:bütün kötü şeyler anadan iyi şeyler babadandır :işsiz: bir çeşit bekarlık dönemi kaynanaları gibi olur kendileri :rolleyes:

İçinden geliyorsa bağıracaksın. Tavrını koyacaksın.
Direk yüzüne "ağzından düzgün laf çıkmıyor ne negatif insansın. Allah enişteme sabır versin. Çirkinsem sana çektiğimdendir. Anneme teyzelerime çeksem ben de güzel olurdum" de geç. Gerisini o düşünsün..

Demek tüm halalar böyle.. Sadece bize has değilmiş..

Bazen gerçekten insanlara bağırmak istiyorum.Artık bıktım ya.Halam bize her gelişinde kardeşimle beni karşılaştırır.Kardeşim gerçekten güzel bir kız.Uzun,düz saçları ve küçük bir burnu var.Benim saçlarım kıvırcık ve burnumda uzun.Bana sürekli burun ameliyatı ol,eskiden bebekken çok güzeldin vb.şeyler söyleyerek benim moralimi çok bozuyor.Diğer halamda bize her gelişinde kuzenimle beni karşılaştırır.O ehliyet aldı,şöyle güzel,sevgilisi böyle yakışıklı vb.şeyler söylüyor.Artık bıktım,bağırmak istiyorum.Ben buyum diye.Artık sessiz kalmak istemiyorum bunlara karşı.Şunu da fark ettim ki hayat bir savaş meydanı gibi ve bu savaşın çoğunluğu psikolojik savaş.
insan yigeninin özgüvenini yikar mi hiç, ne tuhaf şey

Ahhh bu karşılaştırma derdini o kadar çok çektim ki. Çocukluğumu hiç güzel anamıyorum. Beni de abimle sürekli karşılaştırırdı akrabalar. Düşünün bir de erkek yani kız bile değil. Hep her konuda onu üstün bulurlardı. O da şımarırdı maalesef. Dünya dar oldu bana.

Şimdi yaşadığım sorunların temelinde bu uğursuz çocukluk yatıyor diye düşünüyorum . Bunu bu aralar özellikle çok irdeliyorum. Resmen kin güdüyorum aileme . Önüne geçmedikleri ve ikimizi eşit sevemedikleri için.

Sizin durumunuz bu kadar vahim değil diye düşünüyorum ve umuyorum. Verin cevabını kim olursa olsun.

Bir Söz vardı, En büyük yaralar ailede açılır diye. Gene geldi aklıma gene çok kahroldum

Ay Allah aşkına, şu hayatta dert edeceğin bir halan mi kaldı yahu. Dış kapının mandali, he de geç. Daha hayatta ne acımasız şeyler çıkacak karşına takma böyle şeyleri

Back
X