- 9 Eylül 2013
- 12.073
- 27.798
- 798
- Konu Sahibi Yildizlisorunlar
-
Ne güzel kendiniz söyleyip kendiniz inanıyorsunuz belkide o yüzden yapmışım falan ilginç tespitler.Ben çocukları konusunda yorum yapmadım konu sahibi de bazı konuları açıklağa kavuşturmuyor nedense neden hala ile enişte yanlarında çocukları bakmıyor vs bu durum normal değil ama bir iyilik edip yapıldıysa ve olaylar bu raddeye geldiyseiyiliğin devamı getirilmeli.ha rahatsız mı oldun hıncını hasta adamdan alacağına önce çocukları akrabalarla ne yapsak ne etsek diye konuşursun hasta adamı evden kovacak duruma getirmezsin olayı.Sadece adi baba olduğu elalemin kiza bak babasina bile bakmiyor denilmemesi için yaptınız belki de
Ayrıca isterse omrunuzde bir kere görün o sizin öz babanız
Siz dururken yollasaydiniz o zaman halanizin çocuklarınıza babanizi baksinlar diye
Aylarca başkalarının evinde kalsaydi
Burada olan tam bu çünkü siz de bunu anlamamissiniz
Ayrıca bu dünyada hastaya kapısını açan kanserli hasta gören ona yardım eden tek insan sizmissiniz gibi vayy bravo sana denilmesi için acayip bir yorum yapmışsınız
Kesinlikle, ama anlamamakta direniyor bazıları.Burada kizilan hastaya bakılması değil
Bu kadar yardımı dokunan insanlarin karşılığında nankörlük yapmaları
Eleştirmeleri
Başka fırsatları ve imkanlari olduğu halde kalmaya devam etmeleri
Tecrübesi olmayan miNe güzel kendiniz söyleyip kendiniz inanıyorsunuz belkide o yüzden yapmışım falan ilginç tespitler.Ben çocukları konusunda yorum yapmadım konu sahibi de bazı konuları açıklağa kavuşturmuyor nedense neden hala ile enişte yanlarında çocukları bakmıyor vs bu durum normal değil ama bir iyilik edip yapıldıysa ve olaylar bu raddeye geldiyseiyiliğin devamı getirilmeli.ha rahatsız mı oldun hıncını hasta adamdan alacağına önce çocukları akrabalarla ne yapsak ne etsek diye konuşursun hasta adamı evden kovacak duruma getirmezsin olayı.
Ayrıca babamla aramızdaki olay neler çektiklerimiz uzun konular olduğu gibi ayrıntıya da gerek yok.Neler çektiğimi ben bilirim.Tecrübeniz olmayan konularda hele de bu konu lütfen tartışmayalım olur mu
Evet hayatımda sayılı gördüğüm insan sadece kan bağından dolayı baba.sokaktaki adam neyse baba dediğim adamda oydu.Hiçbir anlamda yanımda olmayan insan.Baba evet.mesajımın tam olarak neresinden anlamadınız yeterince net yazdım oysa.Konu sahibinin eniştesiyle benim babamla(!) olan iletişimimden daha fazla iletişim olmuştur emin olun
Tecrübesi olmayan mi
Konu sahibinin geçen konusunda yazdım
Aylarca uzaktan akrabalarimiz radyoterapi için gelirler yaninda gelen refaketcisi tek bir işe dokunmadan kalirlardi
Sonra bir gün o hasta iyileşti bize lazım olduğunda 1 gün kapi acmadilar bize
Ayrıca en yakinlarimizda gördük o hastaliklari
Ve yanlarinda refakatçi kaldık
Hayati boyunca tek kanser hastasi görmüş ve ona bakmış olan kişi sizmissiniz gibi konusmasaniz keşke
Ayrıca o yukarida sorduğunuz soruların hepsine konu sahibi cevap vermişti başkalarına laf yetistirmeye başlamadan önce bir okusaydiniz
Çocuklar üniversitede bu yüzden olmuyor
Konu sahibi kocasıyla beraber yatağını hasta adama vermisler
Yemek yapmak bile sorun olmuş soğukta balkonda yap yemekleri demiş halası
Bu yüzden halaya ve enisteye ev bakılmaya başlanmış ama yok bu evin manzarasi güzel değil yok ışık almiyor diye bütün evlere bir kulp bulmuşlar
Çocuklarda oturacak siz değilsiniz diye ters bir cevap vermiş
Birde niyeyse konu sahibi ve eşinin 3 aylık iyilikleri de bir güzel yakılmışKesinlikle, ama anlamamakta direniyor bazıları.
Bir de şöyle bir durum var, konu sahibi evde tek başına yaşıyor gibi yorumlar yapılmış. Halanın psikolojisi iyi değil, enişte hasta tamam hepsi kabul ama onlarla hiçbir bağı olmayan konusahibinin eşi var bir de evin sahibi. İster vicdansız deyin, ister başka bir şey ama adam evinde başka birilerini istemeyebilir. (Ayrıca 3 ay yatağını bile vermiş adam, madden manen destek olmuş, ama sabrı kalmamış) Kaldı ki hasta ve memnuniyetsiz insanlarla birlikte yaşamak istemeyebilir. Bunu neden anlamak istemiyor bazıları.
Bir de işin maddi boyutu var, o da azımsanacak bir şey gibi durmuyor. Anladığım hala ve çocuklardan eve hiç destek yok.
Boşuna yormayın kendinizi. Yaşamayan, tanık olmayan bilmez. Herkesde aynı vicdan merhamet duygusu yok. Eşimin ablası kanserdi. Çok sevdiği ailesi uzaktan yardım etti. Sen git ben git kavgası yaptılar. Hatta benim için onun çocuğu yok o gitsin dediler kendi çocuklarını bahane ettiler. Kendi ailesinden az sevdiği kocasının ailesi baktı ona. Ölmeden 1 hafta önce hastanede annem beni yalnız bırakmaz dediği kişi kaynanasıydı. Kendi annesini anlatamayacağım burda kelimelerim yetersiz kalıyor. Ben şimdi diyorum ki keşke daha çok gitseydim yanına. Ben ne alaka değil mi ama keşke diyorum işte. Benim burda yaşadıklarımızın yüzde onunu bile anlatmadığımı siz anlayabilirsiniz çünkü tecrübe etmişsiniz.
Çok zor bir hastalık. Daha önce de yazmıştım hasta ve hasta yakınları bencil olabiliyor. Konu sahibinin bu duruma gelmesinin tek sebebi onu yalnız bırakan akrabalarıdır. İnşallah bir an önce el atarlar konuya da sonra keşke demezler.
Ne güzel kendiniz söyleyip kendiniz inanıyorsunuz belkide o yüzden yapmışım falan ilginç tespitler.Ben çocukları konusunda yorum yapmadım konu sahibi de bazı konuları açıklağa kavuşturmuyor nedense neden hala ile enişte yanlarında çocukları bakmıyor vs bu durum normal değil ama bir iyilik edip yapıldıysa ve olaylar bu raddeye geldiyseiyiliğin devamı getirilmeli.ha rahatsız mı oldun hıncını hasta adamdan alacağına önce çocukları akrabalarla ne yapsak ne etsek diye konuşursun hasta adamı evden kovacak duruma getirmezsin olayı.
Ayrıca babamla aramızdaki olay neler çektiklerimiz uzun konular olduğu gibi ayrıntıya da gerek yok.Neler çektiğimi ben bilirim.Tecrübeniz olmayan konularda hele de bu konu lütfen tartışmayalım olur mu
nasıl da yakaladınız beni egomu tatmin etmeye çalışıyordum evet
Konu sahibi bu eniştenin tek kurtarıcısı değil ki. Kendisine hizmet etmesi gereken kişi yani eşi, yani hala, sağ salim yanında. Ev tutacak kadar da maddi durumları var. Ayrıca illa başka şehirde tedavi görelim diye tutturanlar hastane beğenmeyenler de kendileri. Ama sizin babanızın sizden başka bakacak ya da ilgilenecek kimsesi var mıydı? Aynı durum değil gibi geliyor bana. Ben de aylarca hatta taze gelinken balayında olmam gerekirken kayinvalideme bakıyordum. Şikayet de etmedim. Ama bu baktığım kişinin benden daha yakın birileri olsa ve maddi durumu yerinde iken bakicisiyla benim yeni gelin yatağımda aylarca yatsa delirirdim yani.Benim böyle bir iddiam yok zaten ikide bir tek kanser hastasına sen bakmadın deyip duruyorsunuz da doğrudur görmüşsünüzdür refakatçi olarak kalmışsınızdır ama aylarca her anında yanında olmak farklı çok büyük bir şey yaptım demiyorum sizin aksinize ikinci mesajımda da salonda yatmakmış oymuş buymuş bunlar önemli değil kanser hastasının yerine koyun kendinizi diyorum yani kendimden bahsetmiyorum.O hastalıkla cebelleşen insanın yaşadıklarının yanında devede kulak.
Ama o sizin kötü tecrübeniz.Var nankör insanlar evet ama bu insanların öyle olup olmadığıı bilemeyiz.Bugün biz bu insanlara bakıyoruz ama yarın birgün kıymetini bilecek mi mantığıyla yapılmamalı yapılan bırakın siz yapın o da onun ayıbı olsun.
Çocukların sorumsuzluğu konusunda haklısınız asıl ilgilenmesi gerekejn onlar konu saihibi bir iyilik yapıyor evet ama tüm o huysuzluklar hastalığın getirisi biraz tolere edilip kırmadan halledilebilir kovar gibi olmaz.rahatsız olmakta haksızlar da demiyorum yine ilk mesajımda evet düşüncesizlik ediyorlar dedim ama hasta işte insanın vicdanı devreye giriyor o noktada.çok uzattım kısacası kırmadan etmeden yapabilirler.
Hınç alma gibi bir durumları yok biraz abartılı düşünüyorsunuz.
Ne güzel kendiniz söyleyip kendiniz inanıyorsunuz belkide o yüzden yapmışım falan ilginç tespitler.Ben çocukları konusunda yorum yapmadım konu sahibi de bazı konuları açıklağa kavuşturmuyor nedense neden hala ile enişte yanlarında çocukları bakmıyor vs bu durum normal değil ama bir iyilik edip yapıldıysa ve olaylar bu raddeye geldiyseiyiliğin devamı getirilmeli.ha rahatsız mı oldun hıncını hasta adamdan alacağına önce çocukları akrabalarla ne yapsak ne etsek diye konuşursun hasta adamı evden kovacak duruma getirmezsin olayı.
nasıl da yakaladınız beni egomu tatmin etmeye çalışıyordum evet
çok güzel özetlemişsiniz. insanların biraz bakış açılarını değiştirmeleri daha doğrusu olaylara farklı pencerelerden bakmayı denemeleri lazım. en azından çabalamalılar buna.Tecrübesi olmayan mi
Konu sahibinin geçen konusunda yazdım
Aylarca uzaktan akrabalarimiz radyoterapi için gelirler yaninda gelen refaketcisi tek bir işe dokunmadan kalirlardi
Sonra bir gün o hasta iyileşti bize lazım olduğunda 1 gün kapi acmadilar bize
Ayrıca en yakinlarimizda gördük o hastaliklari
Ve yanlarinda refakatçi kaldık
Hayati boyunca tek kanser hastasi görmüş ve ona bakmış olan kişi sizmissiniz gibi konusmasaniz keşke
Ayrıca o yukarida sorduğunuz soruların hepsine konu sahibi cevap vermişti başkalarına laf yetistirmeye başlamadan önce bir okusaydiniz
Çocuklar üniversitede bu yüzden olmuyor
Konu sahibi kocasıyla beraber yatağını hasta adama vermisler
Yemek yapmak bile sorun olmuş soğukta balkonda yap yemekleri demiş halası
Bu yüzden halaya ve enisteye ev bakılmaya başlanmış ama yok bu evin manzarasi güzel değil yok ışık almiyor diye bütün evlere bir kulp bulmuşlar
Çocuklarda oturacak siz değilsiniz diye ters bir cevap vermiş
Dediğim gibi çocukların bakmaması garip katılıyorum ama olay bu raddeye geldiyse yani hala ve enişte artık yanlarına gelip yerleştiyse hassas bir durumda oldukları için biraz tolere edilebilir.Ev beğenmemişlerdi hatırlıyorum ama konu sahibinin düşündüğü kadar iyi bi bütçeleri yok sanırım istedikleri evi tutacak.Sağlığı açısından -manzaralı evi bilmem orası zevke kaçmış biraz- ama rutubetli ve kötü bi evde oturmamalı kanser hastası.Muhtemelen hastane daha iyi olur diye şehire gelek istediler umut işte.Yaşlı insanlar alıngan oluyor bahçeye çadır kurarız olmazsa dediklerine göre alınacakları bir şey yapmışlar.Bilemiyorum rahatsızlık belitilecekse bile bir usulü olmalı direkt enişteye değil de -hasta insan sonuçta- başka ne yapılabilir bi bakılsaydı akrabalarla falan konuşulsaydı çok daha iyi olurdu son konuşma pek sevimli olmamış kovar gibiKonu sahibi bu eniştenin tek kurtarıcısı değil ki. Kendisine hizmet etmesi gereken kişi yani eşi, yani hala, sağ salim yanında. Ev tutacak kadar da maddi durumları var. Ayrıca illa başka şehirde tedavi görelim diye tutturanlar hastane beğenmeyenler de kendileri. Ama sizin babanızın sizden başka bakacak ya da ilgilenecek kimsesi var mıydı? Aynı durum değil gibi geliyor bana. Ben de aylarca hatta taze gelinken balayında olmam gerekirken kayinvalideme bakıyordum. Şikayet de etmedim. Ama bu baktığım kişinin benden daha yakın birileri olsa ve maddi durumu yerinde iken bakicisiyla benim yatağımda yatsa delirirdim yani.
Babanıza Allah rahmet eylesin.Direkt alıntılasaydınız keşke.Benim babam kanserdi.Baba dediysem hayatımda 3-4 kere gördüğüm insan.Konu sahibinin eniştesi benim babamla olan yakınlığımdan daha fazla yakındır daha fazla görmüştür eniştesine o kadar diyeyim durumu anlamanız için.Akciğer kanseri olunca yanımıza geldi bakacak kimsesi yoktu çünkü bizden başka.Kendi odamı verdim konu sahibi gibi bana da salon yolu göründü haliyle kuru yerde yattım 6 ay (vefat edene kadar) çünkü koltuklar üzerinde yatılmaya müsait değildi.Tüm o hastane koşuştuşturması vs her bir haltı yaşadım.Annemin demesine göre normalde çok da sinirli bir yapısı olmayan babam herşeye sinirleniyor ufacık şeylere bağırıyordu hastalık psikolojisi sesimi çıkarmadım yeri gelmişken çok doluydum aslında kendisine yılların hesabı vardı ama o durumdaki insanın üzerine gitmedim pişman olurdum biliyorum.Bunu ben bile yapmadım.Babamın yaşadığı her çaresiz ana tanık oldum.Yakınızda vardır kanser hastası görmüşsünüzdür doğrudur ama benim kadar yakından tanık olmamışsınızdır.Ama o senin baban tabiki bakmak zorundasın argümanıylada gelmesin kimse sokaktaki adamdan farklı yoktu ama yinede hasta bir insan olarak bakmakla yükümlüydüm.Yaşadığı çaresizliğe babam olduğu için değil insan olduğu için üzüldüm.Onun yerinde başka biri olsaydı da aynı şekilde hissederdim tamamen insani şeyler bunlar.
Salonda yatmakmış oymuş buymuş bunlar hiçbir şey ve evet oturduğunuz yerden konuşması kolay hala aynı fikirdeyim.
Bir de ben ego icin babaniza baktiginizi dusunmuyorum. Ben zaten size cevap yazan kisi degilim ama ben merak ettim. Size babalık yapmamış babaya son zamanında niye baktiniz
Öncelikle teşekkür ederim^^ Diğer yakınlarının özellikle de çocuklarının bu kadar gamsız kedersiz takılması kesinlikle normal değil.O konuda katılıyorum.Bu yaştaki insanlar ekstra alıngan oluyorlar kırmadan yapılsa daha iyi olurdu bu konuşma konu sahibi ve eşi içinde tutmuş yeterince sabretmiş ama son konuşma çok sevimli olmamış bu sabrın getirisi olarak.haklı olmalarına haklılar diyorum ama işi içinde hastalık olunca tepki bir tık daha yumuşatılsa iyi olurdu çünkü onların yaşadıkları şey yeterince ağır.iki tarafı düşündüğümde hangisinin yaşadığı daha ağır kimin yerinde olmak istemezdim diye düşündüğümde bu kişiler hala ve enişte oluyor.daha önce bir arkadaşımızında dediği gibi asıl diğer aile bireylerinin bencilliği durumu bu hale getirmiş.yazık bu insanlarada eminim onlarda bu durumda olmayı istemezlerdiBabanıza Allah rahmet eylesin.
Şimdi tamam hoş güzelde , bu durumun ne kadar süreceği belirsiz...Belki 6 ay sürecek belki 3 sene...Konu sahibi bir iyilik yapıp bir hafta kalacaklar diye evine almış ağırlamış,olmuş neredeyse 3 ay. Ne zaman birşey söylemeye hakkı olacak ?Ne zaman gitmelerini istemesi normal sayılacak...5 ay,6 ay , 1 sene ?
Çocuklar öğrenci,kardeşler ilgisiz , ilgilenen eden yok.Şimdi kadın bir hafta on gün için evine aldı diye aylarca bakma durumu normal mi sizce .Kaldı ki ayrı ev imkanları sunulmuş , fırsatlar yaratılmış,ama basit sebeplerle hep geri çevirmişler,üstüne de şükürsüzlük.
Bu durumda taş olsa çatlar.Bu insanlarında bir psikolojisi var,yazıktir bu kadarda düşüncesizlik olmaz...
Kanser olmak,kimsenin evini gaspetme,duzenini altüst etme,ihtiyacı olmadığı halde yük olma hakkı vermez kimseye.
Çok güzel anlatmissiniz çok teşekkür ederim. daha hala kirmadan etmeden enisteyle konuşmayın deniliyor falan ama ne halanin nede çocukların umurlarında olsaydı onlar da böyle ağır konusmazlardi. insanların da bi düzeni kalmamış kaldiki bikac günlüğüne diye eve alıp da biz burda yaşayalım mantığıyla eve coreklenmeleri de cabasi. daha ne kadar süreceği belli degilBabanıza Allah rahmet eylesin.
Şimdi tamam hoş güzelde , bu durumun ne kadar süreceği belirsiz...Belki 6 ay sürecek belki 3 sene...Konu sahibi bir iyilik yapıp bir hafta kalacaklar diye evine almış ağırlamış,olmuş neredeyse 3 ay. Ne zaman birşey söylemeye hakkı olacak ?Ne zaman gitmelerini istemesi normal sayılacak...5 ay,6 ay , 1 sene ?
Çocuklar öğrenci,kardeşler ilgisiz , ilgilenen eden yok.Şimdi kadın bir hafta on gün için evine aldı diye aylarca bakma durumu normal mi sizce .Kaldı ki ayrı ev imkanları sunulmuş , fırsatlar yaratılmış,ama basit sebeplerle hep geri çevirmişler,üstüne de şükürsüzlük.
Bu durumda taş olsa çatlar.Bu insanlarında bir psikolojisi var,yazıktir bu kadarda düşüncesizlik olmaz...
Kanser olmak,kimsenin evini gaspetme,duzenini altüst etme,ihtiyacı olmadığı halde yük olma hakkı vermez kimseye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?