Halamın kocası son durum kavga

Ne güzel kendiniz söyleyip kendiniz inanıyorsunuz belkide o yüzden yapmışım falan ilginç tespitler.Ben çocukları konusunda yorum yapmadım konu sahibi de bazı konuları açıklağa kavuşturmuyor nedense neden hala ile enişte yanlarında çocukları bakmıyor vs bu durum normal değil ama bir iyilik edip yapıldıysa ve olaylar bu raddeye geldiyseiyiliğin devamı getirilmeli.ha rahatsız mı oldun hıncını hasta adamdan alacağına önce çocukları akrabalarla ne yapsak ne etsek diye konuşursun hasta adamı evden kovacak duruma getirmezsin olayı.
Ayrıca babamla aramızdaki olay neler çektiklerimiz uzun konular olduğu gibi ayrıntıya da gerek yok.Neler çektiğimi ben bilirim.Tecrübeniz olmayan konularda hele de bu konu lütfen tartışmayalım olur mu
nasıl da yakaladınız beni egomu tatmin etmeye çalışıyordum evet

Son düzenleme:
Burada kizilan hastaya bakılması değil
Bu kadar yardımı dokunan insanlarin karşılığında nankörlük yapmaları
Eleştirmeleri

Başka fırsatları ve imkanlari olduğu halde kalmaya devam etmeleri
Kesinlikle, ama anlamamakta direniyor bazıları.

Bir de şöyle bir durum var, konu sahibi evde tek başına yaşıyor gibi yorumlar yapılmış. Halanın psikolojisi iyi değil, enişte hasta tamam hepsi kabul ama onlarla hiçbir bağı olmayan konusahibinin eşi var bir de evin sahibi. İster vicdansız deyin, ister başka bir şey ama adam evinde başka birilerini istemeyebilir. (Ayrıca 3 ay yatağını bile vermiş adam, madden manen destek olmuş, ama sabrı kalmamış) Kaldı ki hasta ve memnuniyetsiz insanlarla birlikte yaşamak istemeyebilir. Bunu neden anlamak istemiyor bazıları.

Bir de işin maddi boyutu var, o da azımsanacak bir şey gibi durmuyor. Anladığım hala ve çocuklardan eve hiç destek yok.

Tecrübesi olmayan mi
Konu sahibinin geçen konusunda yazdım
Aylarca uzaktan akrabalarimiz radyoterapi için gelirler yaninda gelen refaketcisi tek bir işe dokunmadan kalirlardi
Sonra bir gün o hasta iyileşti bize lazım olduğunda 1 gün kapi acmadilar bize

Ayrıca en yakinlarimizda gördük o hastaliklari
Ve yanlarinda refakatçi kaldık
Hayati boyunca tek kanser hastasi görmüş ve ona bakmış olan kişi sizmissiniz gibi konusmasaniz keşke

Ayrıca o yukarida sorduğunuz soruların hepsine konu sahibi cevap vermişti başkalarına laf yetistirmeye başlamadan önce bir okusaydiniz

Çocuklar üniversitede bu yüzden olmuyor
Konu sahibi kocasıyla beraber yatağını hasta adama vermisler
Yemek yapmak bile sorun olmuş soğukta balkonda yap yemekleri demiş halası
Bu yüzden halaya ve enisteye ev bakılmaya başlanmış ama yok bu evin manzarasi güzel değil yok ışık almiyor diye bütün evlere bir kulp bulmuşlar
Çocuklarda oturacak siz değilsiniz diye ters bir cevap vermiş

Her sizin konunuzu okudugumda şok oluyorum. Halanizin evlatlarina yaziklar olsun gercekten.. Benim babannem rahatsizdi babam ablalarinin evine yollamadi kocalari belki rahatsiz olur ablalarimin huzuru bozulmasin yollamam drdi. O da halamda kiziydi sonucta. Siz yegensiniz eşiniz bakmak zounda degil aslina bakarsak sizde degilsin cunku cocuklari var kardesleri var.

Simdiye kadar elinizden geleni yaptiysaniz iciniz rahat olsun. Eniste tamam rahatsiz ama madem bircok sey yasadim diyor keske ev tutsalarmis simdiye kadar. Ne diyim Allah sifa versin

Boşuna yormayın kendinizi. Yaşamayan, tanık olmayan bilmez. Herkesde aynı vicdan merhamet duygusu yok. Eşimin ablası kanserdi. Çok sevdiği ailesi uzaktan yardım etti. Sen git ben git kavgası yaptılar. Hatta benim için onun çocuğu yok o gitsin dediler kendi çocuklarını bahane ettiler. Kendi ailesinden az sevdiği kocasının ailesi baktı ona. Ölmeden 1 hafta önce hastanede annem beni yalnız bırakmaz dediği kişi kaynanasıydı. Kendi annesini anlatamayacağım burda kelimelerim yetersiz kalıyor. Ben şimdi diyorum ki keşke daha çok gitseydim yanına. Ben ne alaka değil mi ama keşke diyorum işte. Benim burda yaşadıklarımızın yüzde onunu bile anlatmadığımı siz anlayabilirsiniz çünkü tecrübe etmişsiniz.
Çok zor bir hastalık. Daha önce de yazmıştım hasta ve hasta yakınları bencil olabiliyor. Konu sahibinin bu duruma gelmesinin tek sebebi onu yalnız bırakan akrabalarıdır. İnşallah bir an önce el atarlar konuya da sonra keşke demezler.

Benim böyle bir iddiam yok zaten ikide bir tek kanser hastasına sen bakmadın deyip duruyorsunuz da doğrudur görmüşsünüzdür refakatçi olarak kalmışsınızdır ama aylarca her anında yanında olmak farklı çok büyük bir şey yaptım demiyorum sizin aksinize ikinci mesajımda da salonda yatmakmış oymuş buymuş bunlar önemli değil kanser hastasının yerine koyun kendinizi diyorum yani kendimden bahsetmiyorum.O hastalıkla cebelleşen insanın yaşadıklarının yanında devede kulak.
Ama o sizin kötü tecrübeniz.Var nankör insanlar evet ama bu insanların öyle olup olmadığıı bilemeyiz.Bugün biz bu insanlara bakıyoruz ama yarın birgün kıymetini bilecek mi mantığıyla yapılmamalı yapılan bırakın siz yapın o da onun ayıbı olsun.
Çocukların sorumsuzluğu konusunda haklısınız asıl ilgilenmesi gerekejn onlar konu saihibi bir iyilik yapıyor evet ama tüm o huysuzluklar hastalığın getirisi biraz tolere edilip kırmadan halledilebilir kovar gibi olmaz.rahatsız olmakta haksızlar da demiyorum yine ilk mesajımda evet düşüncesizlik ediyorlar dedim ama hasta işte insanın vicdanı devreye giriyor o noktada.çok uzattım kısacası kırmadan etmeden yapabilirler.

Birde niyeyse konu sahibi ve eşinin 3 aylık iyilikleri de bir güzel yakılmış
Niye sonuna kadar bakmiyorsun diye eleştiriliyorda bu insanlar o 3 aylik bakım için bir Allah razı olsun çok görülüyor

Tabiri caizse damdan düşeni damdan anlıyor o kadar iyi anlıyorum ki.Kendimi yeterince ifade edemediğimi falan düşünmeye başlamıştım ki beni anlamışsınız teşekkür ederim.Yaşanmadan bilinmiyor maalesef.

Hınç alma gibi bir durumları yok biraz abartılı düşünüyorsunuz.

Konu sahibi bu eniştenin tek kurtarıcısı değil ki. Kendisine hizmet etmesi gereken kişi yani eşi, yani hala, sağ salim yanında. Ev tutacak kadar da maddi durumları var. Ayrıca illa başka şehirde tedavi görelim diye tutturanlar hastane beğenmeyenler de kendileri. Ama sizin babanızın sizden başka bakacak ya da ilgilenecek kimsesi var mıydı? Aynı durum değil gibi geliyor bana. Ben de aylarca hatta taze gelinken balayında olmam gerekirken kayinvalideme bakıyordum. Şikayet de etmedim. Ama bu baktığım kişinin benden daha yakın birileri olsa ve maddi durumu yerinde iken bakicisiyla benim yeni gelin yatağımda aylarca yatsa delirirdim yani.

Hınç alma gibi bir durumları yok biraz abartılı düşünüyorsunuz.

Bir de ben ego icin babaniza baktiginizi dusunmuyorum. Ben zaten size cevap yazan kisi degilim ama ben merak ettim. Size babalık yapmamış babaya son zamanında niye baktiniz

çok güzel özetlemişsiniz. insanların biraz bakış açılarını değiştirmeleri daha doğrusu olaylara farklı pencerelerden bakmayı denemeleri lazım. en azından çabalamalılar buna.
herkesin yaşam tarzı var alışılmışlıkları var ama başka insanların hayatına dahil olunuyorsa bunda da kendi rahatlarını bir kenara çekip o insanların hayatında misafir olduklarını sık sık hatırlamaları gerek.
herşey insanoğlu için kimsenin hastaya düşküne sırt çevirdiği yok
lakin bi eline sağlık Allah razı olsun kızım-oğlum demek yerinr daha kendi YUTTUKLARINI söylüyor enişte
sevgili evlatlarıda oturduğu yerden akıl veriyor.
oldu canım

Dediğim gibi çocukların bakmaması garip katılıyorum ama olay bu raddeye geldiyse yani hala ve enişte artık yanlarına gelip yerleştiyse hassas bir durumda oldukları için biraz tolere edilebilir.Ev beğenmemişlerdi hatırlıyorum ama konu sahibinin düşündüğü kadar iyi bi bütçeleri yok sanırım istedikleri evi tutacak.Sağlığı açısından -manzaralı evi bilmem orası zevke kaçmış biraz- ama rutubetli ve kötü bi evde oturmamalı kanser hastası.Muhtemelen hastane daha iyi olur diye şehire gelek istediler umut işte.Yaşlı insanlar alıngan oluyor bahçeye çadır kurarız olmazsa dediklerine göre alınacakları bir şey yapmışlar.Bilemiyorum rahatsızlık belitilecekse bile bir usulü olmalı direkt enişteye değil de -hasta insan sonuçta- başka ne yapılabilir bi bakılsaydı akrabalarla falan konuşulsaydı çok daha iyi olurdu son konuşma pek sevimli olmamış kovar gibi

Babanıza Allah rahmet eylesin.
Şimdi tamam hoş güzelde , bu durumun ne kadar süreceği belirsiz...Belki 6 ay sürecek belki 3 sene...Konu sahibi bir iyilik yapıp bir hafta kalacaklar diye evine almış ağırlamış,olmuş neredeyse 3 ay. Ne zaman birşey söylemeye hakkı olacak ?Ne zaman gitmelerini istemesi normal sayılacak...5 ay,6 ay , 1 sene ?
Çocuklar öğrenci,kardeşler ilgisiz , ilgilenen eden yok.Şimdi kadın bir hafta on gün için evine aldı diye aylarca bakma durumu normal mi sizce .Kaldı ki ayrı ev imkanları sunulmuş , fırsatlar yaratılmış,ama basit sebeplerle hep geri çevirmişler,üstüne de şükürsüzlük.
Bu durumda taş olsa çatlar.Bu insanlarında bir psikolojisi var,yazıktir bu kadarda düşüncesizlik olmaz...
Kanser olmak,kimsenin evini gaspetme,duzenini altüst etme,ihtiyacı olmadığı halde yük olma hakkı vermez kimseye.

Bir de ben ego icin babaniza baktiginizi dusunmuyorum. Ben zaten size cevap yazan kisi degilim ama ben merak ettim. Size babalık yapmamış babaya son zamanında niye baktiniz

Bu soruyu hiç sormadım kendime biliyor musunuz.Babam başka bir şehirde yaşıyordu çat kapı çıktı geldi bir gün.Şaşkınız tabi adam yıllardır ortada yok pat diye çıktı geldi.Niye geldi açıklaması da yok.Herşey çok hızlı gelişti biz noluyor demeye kalmadı.Hastayım falan da demedi biliyor muydu hasta olduğunu hala bilmiyorum biz hiç söylemedik ama öğrendikten sonrada.Neyse geldiği gün, gün içerisinde dışarı çıktığında yolda kusup bayılıyor annemle apar topar hastaneye gidiyorlar tabi.Kansermiş.Koskoca adam yolda bayılmış duyunca bi tuhaf oldum.Hani tüm çocukların kafasındaki o güçlü asla devrilmeyen baba figürü vardır ya bende de vardı o.Büyürken ortada olmayan babamdan nasıl böyle bir figür yarattım bilmiyorum.Çok karmaşık duygularım var bu konuda bakmamak gibi bir düşünce yada ben bu adama niye bakıyorum ki bi düşünce geçmedi aklımdan o an böyle şeyler düşünemiyorsun ama kıyamadım sanırım.bilmiyorum.hala aklıma gelen bazı anlar var özellikle hasta olduğu zamanlardan gözümün önüne geliyor ara ara daha iyisini yapabilir miydim onun için diye düşünüyorum.bir sordunuz bin ah işittiniz.çok yazdım sildim baba konusu açılınca bende konular derinleşiyor. normal seyrinde gelişmesi gereken buymuş gibi geldi sorgulamadım o an kısacası. böyle işte daha fazla ağrıtmayayım başınızı^^

Öncelikle teşekkür ederim^^ Diğer yakınlarının özellikle de çocuklarının bu kadar gamsız kedersiz takılması kesinlikle normal değil.O konuda katılıyorum.Bu yaştaki insanlar ekstra alıngan oluyorlar kırmadan yapılsa daha iyi olurdu bu konuşma konu sahibi ve eşi içinde tutmuş yeterince sabretmiş ama son konuşma çok sevimli olmamış bu sabrın getirisi olarak.haklı olmalarına haklılar diyorum ama işi içinde hastalık olunca tepki bir tık daha yumuşatılsa iyi olurdu çünkü onların yaşadıkları şey yeterince ağır.iki tarafı düşündüğümde hangisinin yaşadığı daha ağır kimin yerinde olmak istemezdim diye düşündüğümde bu kişiler hala ve enişte oluyor.daha önce bir arkadaşımızında dediği gibi asıl diğer aile bireylerinin bencilliği durumu bu hale getirmiş.yazık bu insanlarada eminim onlarda bu durumda olmayı istemezlerdi

Sevgili konu sahibi ; sen bana göre elinden geleni yapmışsın . Katılıyorum , hasta olabilir kanser olabilir ama herkesin kendi düzeni var . İnsanların kendilerinden pay biçmesi gerektiği düşüncesindeyim . Ve utanmadan size neler için sustuk manasında konuşmalarını aşırı yüzsüz buldum. Evet sizden büyük olabilirler. Saygıda kusur etmediğinizi ifade etmişsiniz. Ama bazı insanlar saygıdan anlamazlar . Saygıdan anlamayan insanın size saygı duymayacağıda aşikar . Neticede bilmediği birşeyi uygulayamaz. Ben hep hayatımda şunu uyguladım ; saygı hak edene verilir yaş cins dil din ırk fark etmez . Saygı çerçevesinde gayet güzel ifade etmişsiniz kendinizi anlamazlarsa size tavsiyem evde verdiğiniz onların evi rahatlığı hissini kaldırıp öncelikle yatağınıza geçmeniz.

Çok güzel anlatmissiniz çok teşekkür ederim. daha hala kirmadan etmeden enisteyle konuşmayın deniliyor falan ama ne halanin nede çocukların umurlarında olsaydı onlar da böyle ağır konusmazlardi. insanların da bi düzeni kalmamış kaldiki bikac günlüğüne diye eve alıp da biz burda yaşayalım mantığıyla eve coreklenmeleri de cabasi. daha ne kadar süreceği belli degil

Ayrica yazmadan edemicem sizin anne babaniza da sastim kaldim konu sahibi.. Benim halamin kocasi hasta olacak bende kalacak. Babam hayatta musade etmez ben varken nereye gidecekler der. Annem senin eşinle aran iyi olsun sonucta yabanci istemez bana gelecekler tabi der.. Kusura bakmayin anneniz babaniz enişteyle haladan vahim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…