halamin oğlu ve ben

Kayınbiraderim eşinin teyzesinin torunu.
İlk çocukları gece körü.
İkinci çocukları hem gece körü hem de gelişim geriliği var. hormon tedavisiyle büyümesi sağlanıyor. Regl olma yaş aralığına dayandığı halde hala regl olmadı.
Üçüncü çocuklarında hem gelişim geriliği hem de beyninde tümör var.
Bu zamanda ve bu örnekte sonra hala akraba evliliği normal mi diyorsunuz Allah aşkına?

bizde akraba evliliği yok
o yüzden hala cocuklarına dayı cocuklarına kardes gozuyle bakarız
ınsan zaten nasıl kuzenıyle evlenırkı

hem rüyasında beni görmüş kız arkadaşından ayılmış diyorsunuz hem de bana sevgisini söyleyemedi kabul etmem diye diyorsunuz o zaman rüyasında gördüğünü kim söyledi kendi demedi mi aranızda tam manasıyla bir ilişki başlamadan sevgili olarak görüşmeden buluşmadan sözlendiniz mi benim anladığım bu yani sevgisini söyleyemedi dediğinize göre ama öyle bir hoşlanmayla da evlilik olmaz kuzen olarak anlaşmak başka, eş olarak anlaşmak çok başka bence aileler karar vermiş sen zaten seviyormuşsun ama çocuk için emin değilim sevgsiini henüz dile getirmeyen biriyle nasıl sözlenilir anlamadım ayrıca hala çocukları baba tarafından akraba olduğu için doğacak çocuğunuz için riskli olabilir. Neyi takıyorsunuz şimdi onu da anlamadım.

toplumun gerçeği ama bana ters. dünyada başka erkek mi kalmadı. dinen caiz diyenlere de bir sözüm olacak, bir sorun ile doğması muhtemel olan çocukların veballerini de dinen üzerilerine alıyorlardır umarım. böyle bir riski nasıl göze alır insan, kendi zevki için dünyaya sakat çocuk getirme, onun hayatını yok etme ihtimalini göze alıyorlar.

akraba evliligini onaylarim onaylamam, bu ayri mevzu.. benim burda takildigim, uygula veya uygulama, Allah'im koru diye dua edip, oncesinde Allah'in haram kilmadigi, uygulanirsa caiz oldugunu bildirdigi bi duruma 'sapkinlik' denmesi! acikca karsi gelmektir bu, Allah korusun..
(simdi bana uzun uzun dna filan anlatmayin, illa akraba evliligi olsun da demiyorum; konuyla ilgili yorumlarim yukarida aciktir zaten, bu yorumumda mevzu baska)

bende şunu anlamam peygamber efendimiz yapmış neden olmasın mantığını

sanki peygamberimizin her dediğini yapıyorlar da dinde işlerine ne gelirse onu yapıyorlar illa konu dine gelicek gelicek te birazda aklınıza mantığınıza göre hareket etmek gerekir dimi

ayrıca peygamber efendimiz evlenmiş doğrudur..o zaman kölelik varmış açlık varmış savaşlar varmış bir çok evliliği sırf kendi himayesine almak için yapmış ve bu kadınları korumak için yapmış

sadece hz.hatice ve hz aişe validemizle evlilik hayatı sürdürmüş...

siz halanzın oğluyla duygusal bir şeyler yaşamışınız evliliği düşünüyorsunuz.mutluluklar artık gerisini düşünmüyeceksiniz öyle olur böyle olur demeyeceksiniz.eger kararınız netse

arkadaşlar konuyu dine getirmeyin. siyaset dışında bu yasak. hatırlatayım dedim. devam ederse konu kapanır

anam uyarı gelmiş valla bende sadece kızdım neden illa dine gelir konu

Allah akıl vermiş fikir vermiş azıcıkta kendi mantığınızla hareket edin dedim

bir yola girmişse o yol sana mantıklı geliyorsa gerisini düşünmeyip yaşıyacaksın dedim

masumum bennnnnnn

uzaktan evlilikte de sakat olabilir akrabada da yaziliyor hala!!!.Ya anlamak neden zor ki?

Daha ne yazalim yani araba çarpmasina kadar basit ilkokul örneklerine indirgedik hala klavye basinda bilime kafa tutuyorlar ya..

Millet sacini boyamiyor bebegime bir şey olur diye ama burada gerçekliği kanitlanmis bir riske " ya ne olacak belki olmaz bosver" yaziliyor...

Çok güzel bir ornek verilmiş 3 kadinla evlenmenin de caiz olduğuna dair. Ben buna da "Allah korusun" derim... kim ister 3 kadın??? Sizler "olur ne yapalım mı" dersiniz bu durumda anlamadım...

Neden risk alıyorsunuz ki? Dünyada kalan son erkek halanızın oğlu mu yani?
Halana kayınvalide mi diyeceksin?
Kuzenlerin görümcen ve kaynın olacak ne karışık işler...

herşeyden geçtim siz şimdi güllük gülistanlıksınız ama evliliğinizde en ufak bir sıkıntıda kardeşler (baba-hala) birbirine düşman kesilebiliyor çok var bunun örneği akrabayla uğraşmak elle uğraşmaktan başına bela alırsın boşver ay adam mı yok koca dünyada

Göze almaya değecek bir olasılık mi peki ?
Defne hanım, çok doğru bir soru sormuşsunuz. Dünyaya engelli bir birey getirme riskini alan, hem de bile isteye alan birisi gözümde canidir, bencildir. Daha olasılıktır diye saçmalayanlar var, ya hu olasılık olasılık diyorsun da sanki milyonda bir diyor, yüzde elliden fazla bir risk söz konusu. Bunu bile bile üstüne gidiyorsa birisi ya aklından zoru vardır ya da bencildir. Sırf sen istediğinle evlen diye belki de bir çocuk senin yüzünden hayat boyu sağlığından olmuş, rahatsız bir şekilde yaşayacak. Benim vicdanım elvermez şahsen. Buna büyük konuşma falan da demeyin, sağlık, insan söz konusuysa yemişim öyle aşkı, yere batsın öyle aşk. Ölürüm aşkımdan yine de birine zarar vereceksem o işe kalkışmam net!

Allah'ın sakat doğacak bir çocuk riskine karşılık "caizdir" demesi benim aklıma mantığıma sığmıyor, Müslüman bir kişinin de kabul etmemesi gerekiyor. Her durumu koşullara göre değerlendirmek lazım. Savaştan çıkmış bir toplum, kadınlara bakış açısı belli, o zaman tabi ki caizdir, sadece himayene almak şartıyla. Şimdi hangi durum söz konusu bunlardan? Hiçbiri. Dolayısıyla bana göre bu durum sapkınlık.

Dünyada başka adam mı kalmadı neden hala oğlu

ve bu konudaki dert nerede

"Biz çocuk olunca sürekli kontrollerimizi yaptiririz bir sey olmaz "mesajin için de konu sahibi;

Akraba evliği olan çiftlerde çocuk doğmadan önce bu kalıtsal hastalıkların hepsinin tanısı konulabilir mi?

Maalesef hayır. Tüm bu akraba evliliği ile oluşabilecek doğumsal hastalık ve problemli doğumları önceden kesin olarak tespit etmek mümkün değildir!!

(Alınti)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…