- 25 Ağustos 2014
- 21.103
- 50.481
- 798
- Konu Sahibi nefesnefese
-
anliyorun arkadasim, haklisin..Iste o a dini bilgisizlikten kaynaklaniyor, yada inancsizliktan. Inanmayani anlarim, zaten inanmiyor. Ama Kuran'i kendine kitap olarak secmis insanlarin, bu ise bu denli karsi cikip insanlara cahil muamelesi yapmak asil kendi cahilliklerini gösterir. Peygamber efendimiz (s.a.v.) evlenmis diyorum, ötesi var mi.
Ha riskli oldugunuda kabul ediyoruz, bunun aksini iddia edemeyiz. O yüzdende tercih etmiyor bazi insanlar, bazilarida benim gibi kardes olarak görüyor. Ama nikah düsüyor, bunu diyorum.
Bilmiyorum bana ithafen mi yazdınız bu yorumu ama ben marjinallik olsun diye cahilce demedim. Şimdi burada uzun uzun anlatmayacağım genetik faktörün önemini, bunlar zaten artık herkesin bildiği şeyler. Ben ileride doğacak çocukları düşünmek gerektiğine inanıyorum.akraba evliligini kisisel olarak uygun gormeyen, tercih etmeyen kisileri anliyorum da, sirf marjinallik olsun diye 'aa bence cok cahilce' diyenler komik geliyor.. bi cok akraba evliligi biliyorum, cahil filan da degiller(yine diyorum, annem babam akraba degil, ben de akrabayla evlenmedim)
kabul etmemek ayri, insanlara bu cirkin yaftalar (cahil, kardesinin koynuna giriyorvs) ayri, sanki ortada fuhus yada baska bi ahlaksizlik var.. hos degil..
.
yazdığın iki mesaj için yorum yapıyorum.Sakat doğumlarla kan uyuşmazlığı arasında hiçbir bağlantı yok.Kan uyuşması bambaşka hatta kan uyuşması duzenli kontrol edilirse genelde sıkıntı cıkarmaz ama konumuzla hiçbir alakası yok
ikinci mesajda esler arası kan uyuşmazlığı ve bununla ilgili çalışmalar demişşisiniz.tek tip kan uyuşmazlığı var takıp ettigimiz o da sizin bahsettiğiniz hepimizin bildiği.bir konu hakkında hele ki sakat doğum gibi onemli bir konu hakkında yeterince bilginiz yoksa yanlış yönlendirme yapmayın.O insanların yaşadığı travmalara sahit oluyorum ben bir süredir inanın kimsenin de başına gelmesini istemem ama biziim de bilinçli olmamız lazımKi konu akraba evliliğiyse önlem alırsan al yine de sorunoluyor
sizi hedef almamistim, genel konustum, kisilere ve yorumlara saldirma huyum yoktur.. o yorumumda da akraba evliliginden farkli bsyi konustum..Bilmiyorum bana ithafen mi yazdınız bu yorumu ama ben marjinallik olsun diye cahilce demedim. Şimdi burada uzun uzun anlatmayacağım genetik faktörün önemini, bunlar zaten artık herkesin bildiği şeyler. Ben ileride doğacak çocukları düşünmek gerektiğine inanıyorum.
Ayrıca onca insan varken insanın kuzeniyle evlenmesi de evet bana çok tuhaf geliyor. İster marjinallik deyin ister orjinallik.
Ortada tıbbi veriler varken genetik varken BILIM varken hala caiz mi degil mi tartışması yapılması cok ....... (Kelime bulamadım)
Ee sorun ne
evet bosuna cunku sadece zeki olan sensin herkes aptal lutfen butun yorumlarımı okurmusun hangınız anlamıyorsunoff off vallahi üçüncü offf
diyorum ki olasılıklar birinde düşükken birinde daha yüksek,buna değer mi.kesin konuşmuyorum.aslında boşuna anlatıyorum değil mi?
Birincisi, insanlar neden hala bu devirde tanisarak evlendiklerini saklar ve "görücü usulü" oldu der, buna hic anlam veremem.
Ikincisi zaten sözünüz olmus. Insanlar ne desin. Akraba evliligine karsi olan var olmayan var. Hayat sizin hayatiniz.
Biri birsey derse, sevdim diyin, aciklama yapmak zorunda da degilsiniz aslinda.
Akraba evliligine sahsen karsiyim. Ama cevremde evlenenlerede birsey demem, tebrik eder gecerim.
Size yanlis birsey diyen olursa, onun ayibi olur.
evet bosuna cunku sadece zeki olan sensin herkes aptal lutfen butun yorumlarımı okurmusun hangınız anlamıyorsun
Biyolojik olarak da nerdeyse bir kardeş kadar benzer genleri taşıyoruz, bu zamanda kuzen evliliği düşünenlere Allah akıl fikir versinHalaoğlu teyzeoğlu amcaoğlu bunlar kardeş sayılır bizde hakkınızda hayırlısı olsun yinedeeee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?