halamin oğlu ve ben

kocamın teyze oğulları hep teyze kızları ile evli ve hepsi de birbirinden boşandı .İğrenç bir durum .Normalde boşanınca eyvallah lanet olsun der yüzlerini bir daha görmezsiniz .Akraba olunca böyle olmuyor .Her yönden sıkıntı .

Açılın açılın ben de uyumsuz bir bebektim! Annemle babam akraba falan da değildi, her ne işse işte kanları uyumsuz çıkmış, ben de uyumsuz olarak doğmuşum. Sonra hemen bir aşı yapılmış bana, 22 yaşındayım, bir hastalığım da yok. Alın size canlı denek Kan uyuşmazlığıymış peh, bilmesek bizi kandıracaklar Sephoracım

Cehalet denince kızılıyor bir de.. yok bir de alkış tutalım insanların bilgisizliğine. Madem riskli bir şeye girişiyorsun bir araştır, sor soruştur, sonuçları ne olabilir diye. Şu alıntı yaptığın şeyi ben biliyordum mesela bu yönde bir amacım olmamasına rağmen. Konu sahibi ve sizin fikrinize uymayabilir ama cahil' diyemezsinizciler biliyor muydu? Hiç sanmıyorum. Bir de kan uyuşmazlığı sokmuşlar araya. Araştırma sıfır ya.

Keşke sizin gibi insanlar çok çok çok olsa. Aşk ne ya. Ölüyorlar erkek için .birini bulunca yapisiyorlar. Her şeyi göze alıyorlar. Herkesten kıskaniyorlar, doğacak evlattan üstün tutuyorlar. Ben engelli çocuk annelerine ve babalarina eğer akraba evliliginin sonucunu bile bile bunu yaptıysa çok çok kızıyorum.neredeyse nefret ediyorum.

Kan uyuşmazlığı zaten akrabalarda görülmez ki. Yani aynı kanı taşıyan insanların kanlarının uyuşmaması yüzde kaç ihtimal olabilir? Biraz kafayı çalıştıran hatalı bilgi olduğunu kavrar zaten.

Bir de yalnızca fiziksel olarak düşünülüyor ama yanlış, psikolojik hastalıklara da sebep olabiliyormuş. Onu nasıl anlayacaklar doğmadan?

Yorumumu yapmıştım ama şunu da söylemeden geçmeyeyim.
Eltim eşinin teyze kızı.
3 çocuğu var ve bu çocuklar yüzünden en az 2 günde bir hastanede...

Annem senelerdir özel eğitim kurumlarında çalışıyor. Şu aşık oldumcuları toplayıp, orada bir geziye çıkarayım bakalım hala aynı duyguları paylaşabilecekler mi acaba? Gerçi umudum yok aşk çok yücedir, evlattan da yücedir!
Herkesin ağzını açsan mükemmel annedir ama gel gelelim uygulamaya, iş yok işte ona gelince.
Valla kardeş aşk meşk boştur, kalpsizim duygusuzum, odunum ama asla ama asla cana kıyamam. Ayıplayan ayıplasın, sırf nefsim için birinin hayatını mahvedecek kadar uçmadım.

Annene sorsak şimdi bu konuya yazma imkanı olsa neler neler söyler. Ne kadar nefret eder kim bilir. Bizim de çok yakinimiz yakinda halasinin ogluyla evlenecek. Sırf o çocugun sakat olma ihtimali yüzünden nefret ediyorum aşk böceği hallerindennnn. Siz aşk yasasaniz ne yasamasaniz ne tipsiz bencillerr diyesim geliyor her seferinde

Aşkı gözlerinde çok büyütüyorlar bence. Dünyadaki önem sıralamasının ilk 10 sırasına bile giremez bence.
Ya hu sırf sen aşık oldun diye bir bebek kolu olmadan doğabilir. Bir düşünsenize Defne hanım, ya bunu nasıl umursamaz bir insan. Aklım hayalim almıyor valla.

Bir de yalnızca fiziksel olarak düşünülüyor ama yanlış, psikolojik hastalıklara da sebep olabiliyormuş. Onu nasıl anlayacaklar doğmadan?
Fiziksel hastalıkların da çoğu anlaşılamaz ki. Diyorum ya ablam çölyak hastası. Nasıl anlaşılabilir bu anne karnında? Mümkün mü?
Ruhsal hastalıklar da genetiktir. Akraba evliliğinde ortaya çıkması da daha yüksek ihtimaldir.

Neden gorulmez bacim...
Akraba evliligi yaptim kan uyusmazligimiz vardi...
Su an cok sukur 8.5 aylik bir sehzade annesiyim sagligida masaallah yerinde ...

anneni çok iyi anlıyorum bende aynı durumdayım.akraba evliliği sonucu ayakta duramayan,yemeğini yiyemeyen,konuşamayan öğrencilerimi gördükçe lanet ediyorum bu geleneğe.

Annem ve babam öz kardeş çocuklarıydı. Bir kardeşim doğuştan kalp hastası doğdu ve 6 sene boyunca hep hastanelerdeydi... Sonunda da daha fazla ömrü yetmedi. Akraba evliliğinden mi oldu acabası hiç bitmedi. Gerek yok böyle şeylere. Erkek mi yok başka???

tamam işte ne oldu ki allah tamamına erdirsin ben mi anlamadımsorun sadece millet ne der kaygısı ise salla gitsin sizin hayatınız, hayatınız içinde de sadece sen ve eşin olacak....ama akrabalık yakınlığından ötürü sağlık kısmını tekrar gözden geçirin derimm..

Akraba evlilinğindeki mesele daha basitçe ailede renkli göz geni varsa sen renkli gözlü olmasan bile çocuğun renkli gözlü olma ihtimali vardır eğer eslerde aynı gendense renkli gözlü olma ihtimali artar hastalıklarda böyledir ayrıca ailede hasta olmasa bile taşıyıcısı ise ebeveyn çıkabilir....akraba evliliği bir kültür meselesidir maalesef arap kültürü misal doğu arap coğrafyasına yakın olduğu için görüme oranı artar ilerledikçe batıya doğru azalır....

anneni çok iyi anlıyorum bende aynı durumdayım.akraba evliliği sonucu ayakta duramayan,yemeğini yiyemeyen,konuşamayan öğrencilerimi gördükçe lanet ediyorum bu geleneğe.
Hala dinen caiz, cahillik falan değildir diyenler var, kafayı üşüteceğim. Bu millete bir şey anlatamazsın kardeş. Bilim diyorum, kaynımda da var diyor, sağlık diyorum, dinen caiz diyor, hasbinallah!
Evet canım cahilliktir, bencilliktir, bile bile sakat doğuma davetiye çıkarmak cahilliktir! Başka türlü açıklayamayacağım, yoksa bir insan evladının engelli olmasını nasıl isteyebilir ki?

Neden gorulmez bacim...
Akraba evliligi yaptim kan uyusmazligimiz vardi...
Su an cok sukur 8.5 aylik bir sehzade annesiyim sagligida masaallah yerinde ...
Genelde görülmez demek istemiştim. İhtimal düşüktür. Allah bağışlasın bebeğinizi, sağlıkla büyüsün de bunu büyük bir başarıymış gibi göstermeyin lütfen. Ben de akraba evliliği çocuğuyum, dışardan bakınca gayet sağlıklıyım ama bünyede bir ton genetik hastalık taşıyorum. Anneme ve babama da çok kızıyorum böyle bir evlilik yaptıkları için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…