Hamarat 2012 Kasım Anneleri Tarifleri :) :72: :kkk: :nazar:

Yaş pasta

Pandispanyasi
4 yumurta
4 fincan şeker
4 fincan un
1 fincan su
Kabartma tozu (fincanlar Türk kahvesi fincanı)

Önce yumurta aklarini iyice kopurunceye kadar cirpiyoruz. Sonra şeker ve sarilarini ekleyip beyazlasncaya kadar cirpip suyu katip biraz daha cirpiyoruz. Un kabartma tozu katinca mikser kullanmiyoruz. En son 2 kaşık daha un katip karistiriyoruz. Bu ölçüler buyuk tepsi için ben küçük tepside yapacagim zaman yarim ölçü yapıyorum.

Kremasini sonra yazayim berra durmuyor

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kreması

1 litre süt
Yarım bardak un
Yarim bardak nisasta
1 bardak şeker
2 kaşık tereyağı
Tereyagini pistikten sonra katiyoruz. Eger kutu kremalardan kullaniyorsaniz tereyagi yerine onu da katabilirsiniz. Bu kremayi arasına ve üstüne sürüyoruz. Onun uzerine de kremsanti döküp süslemelerini yapiyoruz.

Bunlarda benim yaptığım bazi pastalar:)

Eklentiler

• $1405301510433.webp
    10,9 KB · Görüntüleme: 83
  • $1405301560066.webp
    6,7 KB · Görüntüleme: 63
cnm tarif şöyle
1kg ıspanak
4 yemek kaşığı tepeleme un
2 yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz, baharat

sos için: tereyağ ve sıvıyağ
domates
salça
sarımsak
baharat

ıspanaklar incecik kıyılır(çok ince olacak)
sonra un yağ yumurta ve tuz baharatla karıştır
tavaya biraz sıvıyağ koy(2-3 yemek kaşığı yeterli).tanavaya ıspanak karışımını yay(tavanın büyüklüğüne göre genelde 2 seferde yapılır.ben yaklaşık 2 parmak kalınlığında yayıyorum).kızarınca diğer yüzünü çevir.orası da kızarınca tavadan al.tavan kapaklı olursa daha güzel olur
bir kenarda tereyağ ve sıvıyağ kızdır.sonra salça ve domatesi ekle.ince kıydığın sarımsağı ve baharatı ekleyip pişir.domates çok sulu değilse azcık su ekleyebilirsin
üzerine de yoğurt ve domates sosla süper oluyor
buarada kızarma deyince kıtır kıtır olmayacak

Eklentiler

• $1405487692913.webp
    13,1 KB · Görüntüleme: 79
  • $1405487704244.webp
    11,7 KB · Görüntüleme: 75
  • $1405487713620.webp
    8,9 KB · Görüntüleme: 69
  • $1405487724350.webp
    11,6 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleme:
netten buldupum tarifler yukarıdaki gibi betül usulü ise
2 patlıcan
2 kabak
2 patates
2 domates
2k biber
1 yeşil biber
1 soğan
1-2 diş sarımsak
domatesler rendelenir sogan sarımsak biber ince ince doğranır tavada az kavurlur ve fırın kabının altına döşenir
diğer malzemelr 1 cmlik kesiler yapılarak zeytin yağı ve tuz ile harmanlarnır sıra ile yerşetirilir. üzeri fırın kağıdı ile kaplanır önceden ısıtılmış 180 derecelerik fırına verilir 1 saat pişirilir sonrasında kağıt alınır kaşar ilave edilerek kaşar eriyene kadar pişirilir ve afiyetle yenir

Malzameler.
250gr. eritilmis margarin
1su bardagi toz seker
1paket vanilya
1paket kabartma tozu
2yumurta (birinin akini ayir)
1cay bardagi siviyag (cok yagli olur diye ben en fazla yarim cay b.koyuyorum)
Aldigi kadar un
Hindistan cevizi

Bir kaba margarin siviyagi seker yumurtayi koyup karistiralim.baska kapta unu k.tozunu vanilyayi karistirip diger kaba alalim azar azar un ekleyip kulak memesi kivamina gelinceye kadar yoguralim.hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparip once yumurta akina sonra hindistan cevizine bulayip tepsiye dizelim onceden isitilmis 180° firinda hafif uzeri pembelesene kadar pisirelim.Afiyet olsuun.

Son düzenleme:
gülden usuli tas kebabı..

1 kilo kuş başı et, 1 adet domatez 1 2 adet büber, büyüklüğüne göre 2 3 adet patatez, 1 adet soğan,
1 yemek kaşığı salça, sıvı ya,
rendelenmiş kaşar.

tuz isteye göre baharat.
yapılışı.
öncelikle etleri haşlayalım.
patatezleri küp küp doğrayıp hafif şekilde kızartıyoruz:
sonra soğanı salçayı kavuruyoruz içerisine kuş başı etleri sonrasında patatez büberi ve domatezi ekleyelim içerinisine fazla su koymadan pişirelim
bu arada büber ve domatezleride küp küp doğruyalım domatezlerin kabuklarını soyuyoruz.

sonra güveç kaselerine alıp üzerine rendelenmiş kaşar koyalım sonrasında fırında kaşarlar eriyene kadar pişirelim..
afiyet olsun......

yasemin usulü şiş kebapppp...:)
malzemeler:
Köfte için: kıyma, soğan,sarımsak, yumurta, çok az sıvı yağ ,ekmek içi kurusu, karabiber pulbiber tuz kimyon.
diğer malzemeler: patlıcak(çok kalın olmasın), patates (iri olmıycak), sivri biber( kişi sayısınca), bol domates, sarımsak, kuyruk yağı ince kıyılmış.
Köftemizi bi gece önceden yoğurup dinlenmeye bırakalım , bu şkeilde daha lezzetli oluyor.
patlıcanlarımızı alacalı soyup bir parmak kalınlığını geçmiycek şekilde halka halka doğrayıp tuzlu suda bekletiyoruz.patateslerimiz de aynı kalınlıkta doğruyoruz. önceden yoğurduğumuz köfteleride patlıcanların boyutunda aynı şekilde şekillendiriyoruz yassı olcak yani.
patlıcanlarımızı süzüp yıkıyoruz. aynı kaba patatesleri ekleyiz sıvı yağ pulbiber karabiber tuz ekleyip harmanlıyoruz. daha sonra her bir çöp şişe patlıcan,kuyruk patates, köfte gelecek şekilde sıarlıyoruz en uca da bi tane sarımsak takıyoruz. her şişte genelde iki köfte oluyor. tüm malzemeyi bu şekilde yapıyoruz. tepsiye yerleştiriyoruz. en sonda kalan sosu da şişlerin üzerinde gezdiriyoruz. fırına veriyoruz. o pişerken sivri biberlerimizin ucunu çok az kesip iöine azcık tuz atıyoruz. domateslerimiz soyup menemenlik doğruyoruz. fırındaki sebzeler çok az pişince sivri biberleri tepsini üzerine yayıyoruz ve pişmesini bekliyoruz. buarada doğradığımız domatesler biraz tuz biraz da rende sarımsak katıyoruz. köfteler kızardığında. hazırladığımız domatesleri tepsinin üzünü kaplayacak şikilde yayıyoruz. domatesler piştiğinde kababımız hazır afiyet olsun...
not:) fırınınız patlıcanı güzel pişiriyor olmalı.

Vee karşınızda afyon kebabı:) kizlar dedigim gibi orjinali, afyonda iftar sofralarindan özelliklede davet sofralarindan eksik olmayan sade olani. Ama yogurtlusu tavuklusu kiymalisi da yapılıyor tercih sizin. Bana kalirsa da en guzeli orjinali:) belki de aliskanlik bilemiyorum. yogurtlu olan manti tadinda oluyor sanki

Eklentiler

• $1406109065409.webp
    18,5 KB · Görüntüleme: 63
  • $1406109082679.webp
    12,8 KB · Görüntüleme: 69
Gulden yasmın katreınur ellerınıze saglık uc kebapta harıka:)
Kebapların ustune tatlıda guzel gıder:)

Halka Tatlısı
Arkadaslar tarıf nefıs yemeklerden:)

Malzemeler
1 yumurta
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Şerbeti için;

1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu
Hazırlanışı

Şerbet için şeker ve su 10-15dk kaynatılarak limon eklenip altı kapatılır.

Bütün malzemeler iyice karıştırılır. Sıkma torbasına alınır. Muhakkak orta ateşte, yağ ılık bir haldeyken hamur tencereye sıkılır. İyice kızardıktan sonra soğuk şerbete atılır. Şerbetin soğuk, tatlının sıcak olması gerekir. Afiyet olsun.

Benden notlar: serbet az geldı 2 bardak suya 1.5 seker yapılabılır..
Bırde ben hamuruna bır cay kasıgı sırke ekledım nette arastırmalardan yola cıkarak:)

Eklentiler

• $image.webp
    46,6 KB · Görüntüleme: 71
  • $image.webp
    34,8 KB · Görüntüleme: 67
Son düzenleme:
kızlar harikasınız ama ben bun ları ramazan sonrası deniyecem malum 7de evde oluyorum osaaatten sonra zor bunları yapmam

Sekerpare tarifim

Eklentiler

• $1406713476048.webp
    5,4 KB · Görüntüleme: 59
  • $1406713492396.webp
    12,1 KB · Görüntüleme: 84
  • $1406713506915.webp
    7,7 KB · Görüntüleme: 79
Cok pratık hemen oluyo bıde benım hamur bekletmeden sekıl verılıyo tepsıde mayalandırıyosun sonra fırına..
Hamuru ıkıye bolup merdaneyle kalın bı sekılde acıyoruz arasına ıstedıgımız ıcı koyup dıger hamuruda ustune kapatıp kesıyoruz devamı fotolarda zaten:) ( benım patates bıraz fazla olmus burda bugunkunu daha az koydum daha ıyıydı ama dısarı tassada problem degıl)

Pogaca tarıfım
(Olculer ml le ama ıstersenız bardaklada olcerım)

170 ml sut
170 ml su
170 ml sıvı yag
1 paket yas maya
1 corba kasıgı tuz
1 tatlı kasıgı seker
700 ml un
(Sıvılar ılık olacak)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…