. 1 kilo yufka
. yarım kilo ıspanak
. 200 gr süt loru
. 1 şişe sade soda
. 2 yumurta
. 1 çay bardağı süt
. 1 çay bardağı siviyağ
. tuz, karabiber, pul biber
ıspanak, lor ve baharatlar karıştırılır. diğer yandan soda, 1 yumurta, süt ve sıvıyağ ile sos hazırlanır. en alttan itibaren her yufkanın arasına sos sürülür ve iç harç sadece orta kata koyulur. dizme tamamlanınca çiğ iken börek dilimlenir. yumurta sarısı sürülür, susam ve çörekotu ile süslenir.yaklaşık 3odk üzeri kızarasıya 180 derecede pişirilir.
süper olmuş burası çok beğendim kızlar ellerinize sağlık aldım tarifleri
bende kahvalti için yazayim bi tane
Patatesli pizza
malzemeler
2 adet patates
1 yumurta
çeyrek sucuk
kaşar
zeytin
yukarıdaki malzemeleri tavanıznın büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz kızlar
patatesi kabuğu soyilduktan sonra bir santim kalın olacak şekilde halka halka dogranir ve yqglanmis tavanın tabanina dizilir orta ateste bi tarafı yumusayinca diğer tarafı çevrilir o tarafında biraz yumuşaması sağlanır ama çok pismemeli çünkü diğer.malzemelerle de pisecek patateslerin üstüne dogranan sucuklar konulur onlarda biraz pisince zeytin eklenir ve onların üstüne cirpilan yumurta her yerine gelecek şekilde dökülür
yumurtanın pismesine yakın.rendelenmiş kaşar peyniri her tarafa serpilir kaşar eriyince hazır
sıcak sıcak yenisin ve afiyet olsun.kızlar
isteğe göre biber sosis de konulabilir
ay betülüm çok sağol
süper olmuş bence cnm hayırlı olsun:
ee ozaman bende hemen bitarif yazayım:
mercimek köftesi:
2 bardak mercimek, 1 bardak köftelik bulgur, yeşil soğan, kara büber, kimyon, tuz, limon, domatez salçası..
yapılışı.mercimeği 4 bardak suyla haşlayın indireceğinize yakın bulguru ilave edip birkez karışırıp söndürün ve soğumaya bırakın.
sonra
yeşil soğanı minik minik doğrayıop içine diğer mazemeleri koyup yoğurun elinizle şekil verin afiyet olsun..
not bu mazemeleri kendi isteyinize göre artıra bilirsiniz sadece 1e 2 olacak unutmamanız gereken bu..
Kızlar yeni öğrendiğim bir püf noktasınıda paylaşmak istiyorum(belki herkes biliyordur ama ben yeni öğrendim)
Hazır yufkadan börek sararken içine harç hazırlarım yoğurt yumurta ve yağdan oluşan onun içerisine bir pakette kabartma tozu attığınız zaman muhteşem oluyor börekler puf puf yumuşacık yufkanın içine ve pişirmeden önce böreklerin üstüne sürdüğünüzde gerçekten çok güzel oluyor Bilginize...
aaaa çok değişik geldi bak:))haftasonu denemeyi düşünüyorum:))ellerine sağlıksüper olmuş burası çok beğendim kızlar ellerinize sağlık aldım tarifleri
bende kahvalti için yazayim bi tane
Patatesli pizza
malzemeler
2 adet patates
1 yumurta
çeyrek sucuk
kaşar
zeytin
yukarıdaki malzemeleri tavanıznın büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz kızlar
patatesi kabuğu soyilduktan sonra bir santim kalın olacak şekilde halka halka dogranir ve yqglanmis tavanın tabanina dizilir orta ateste bi tarafı yumusayinca diğer tarafı çevrilir o tarafında biraz yumuşaması sağlanır ama çok pismemeli çünkü diğer.malzemelerle de pisecek patateslerin üstüne dogranan sucuklar konulur onlarda biraz pisince zeytin eklenir ve onların üstüne cirpilan yumurta her yerine gelecek şekilde dökülür
yumurtanın pismesine yakın.rendelenmiş kaşar peyniri her tarafa serpilir kaşar eriyince hazır
sıcak sıcak yenisin ve afiyet olsun.kızlar
isteğe göre biber sosis de konulabilir
:))songül aabala ellerine sağlık:)))ya bende böle deneyebilirim aslında denek istedm ama eşimle biyerde yemştik sevmedi kıtr kıtırdı dnemeye çekiniyodum bende...bu yumuşak olur...Eki Görüntüle 998674
buda benden chescaje
kizlar beb bir kac degisim yaptim orjinali mina nin yaptugu gibi fakat ben o tabani yaptim servis yapmayi beceremedimartik pasta tabani ile yapiyorum
bu arada hersey hazir
Pasra tabani hazir
kremasi hazir
meyve sosuda hazir;(
Pek hazirci gordum kendimi
Haşhaşlı Tatlı(Alıntıdır ama birebir uygulandı sonuç süper)
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
Yarım su bardağı haşhaş
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Üzeri için;
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
HazırlanışıYumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Ardından süt ve sıvı yağı ilave edin ve karıştırın. Sonra irmik, un ve haşhaşı ekleyin. Karıştırdıktan sonra kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek iyice çırpın ve yağlanmış tepsiye dökün.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
Şerbeti için şeker ve suyu kaynatın. 1-2 dk kaynadıktan sonra altını kapatın. Altını kapattıktan sonra ilk sıcaklığın geçmesini bekleyin. Daha sonra soğumuş olan kekin üzerine şerbeti dökün.
En son olarak üzerine krema veya krem şanti sürün.
Krem şanti için süt ve toz şanti iyice çırpılır ve buzdolabında 15-20 dk beklettikten sonra kekin üzerine sürülür.
Krema içinse Gazozlu Kek tarifimde yapmış olduğum kremayı kullanabilirsiniz. Ben bu kremayı öneririm, çok daha güzel oluyor. Benim vaktim olmadığı için krema yapamadım, krem şanti sürdüm.
Krema sürdükten sonra üzerine haşhaş serpip servis yapın.
..::Afiyet Olsun::..
. 1 kilo yufka
. yarım kilo ıspanak
. 200 gr süt loru
. 1 şişe sade soda
. 2 yumurta
. 1 çay bardağı süt
. 1 çay bardağı siviyağ
. tuz, karabiber, pul biber
ıspanak, lor ve baharatlar karıştırılır. diğer yandan soda, 1 yumurta, süt ve sıvıyağ ile sos hazırlanır. en alttan itibaren her yufkanın arasına sos sürülür ve iç harç sadece orta kata koyulur. dizme tamamlanınca çiğ iken börek dilimlenir. yumurta sarısı sürülür, susam ve çörekotu ile süslenir.yaklaşık 3odk üzeri kızarasıya 180 derecede pişirilir.
tavanın dibini yagkayip patatesleri o şekilde koyuyoruz guldenim afiyet olsun
Eki Görüntüle 998674
buda benden chescaje
kizlar beb bir kac degisim yaptim orjinali mina nin yaptugu gibi fakat ben o tabani yaptim servis yapmayi beceremedimartik pasta tabani ile yapiyorum
bu arada hersey hazir
Pasra tabani hazir
kremasi hazir
meyve sosuda hazir;(
Pek hazirci gordum kendimi
Betulcuk topigimiz hayirli olsun
cok guzel pratik tatli tarifleri paylasmisin sevdin
minacim chescaje ve borek harika gorunuyirr ellerine saglik
guldenim hic mercimek kofte tarifim yok tu iste bu iyi.olduu
taruflerin devamini bekliyoruz
bende daha genis zamanda aticam insalla
Arkadaşlar belki bir çoğunuz biliyor ama fatma arkadaşımız için yaziyorum
İki kasık kadar pirinç bir bardak suda haslanir hafif yumusayinca başka bi yerde cirpilan bir yumurta bir kasık un ve yaklaşık on.kasık yoğurt yavaş yavaş çarpıcı ile tencerenin içine cirpilarak dökülür kaynayana kadar karistirilir
tek.yapmamız gereken kaynayana kadar devamlı karistirmak yoksa yoğurt kesiliyor o yüzden çok önemli kaynayinca tereyağ sivi yağ nane kekik ayrı bir tavada kizdirilir ve çorbanın üstüne dökülür
afiyet olsun
(ben bu corbayi göz kararı yapıyorum olculeri yaklaşık verdim koyu olursa su eklenebilir)
hmm lezzetliymiş haftasonu kahvaltıda deneyeceğim yalnız sucuklar iyi pişiyo mu canım?
birde senin yaptığın börekte peynir ile patatesi aynı anda mı kullanıyorsun?
canım ben bu tarifte toplam 2 kaşık salçaç kullanıyorum ve 1 biber 1 domates şeklinde. böyle de hoş oluyor.
iyiymiş hiç aklıma gelmemişti..
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
Yarım su bardağı haşhaş
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Üzeri için;
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
HazırlanışıYumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Ardından süt ve sıvı yağı ilave edin ve karıştırın. Sonra irmik, un ve haşhaşı ekleyin. Karıştırdıktan sonra kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek iyice çırpın ve yağlanmış tepsiye dökün.
Şerbeti için şeker ve suyu kaynatın. 1-2 dk kaynadıktan sonra altını kapatın. Altını kapattıktan sonra ilk sıcaklığın geçmesini bekleyin. Daha sonra soğumuş olan kekin üzerine şerbeti dökün.
Krem şanti için süt ve toz şanti iyice çırpılır ve buzdolabında 15-20 dk beklettikten sonra kekin üzerine sürülür.
Krema içinse “Gazozlu Kek” tarifimde yapmış olduğum kremayı kullanabilirsiniz. Ben bu kremayı öneririm, çok daha güzel oluyor. Benim vaktim olmadığı için krema yapamadım, krem şanti sürdüm.
bi siteden denediğim ve çok beğenilen tarf:)
Pandispanya için malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sıcak su
1 su bardağı un (Bardak tepeli olacak)
1.5 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
Kreması için
2 buçuk su bardağı süt
1 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı şeker
1.5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya
çekilmiş ceviz
Islatmak için: 1 çay bardağı süt
Bulamak için: Hindistan cevizi
üzeri için:çikolata sos
önce krema hazırlanır...sonra pandispanya.şekerle yumurta çırpılır.z.yağı ilave edilir çırpmaya devam ederken yavaş yavaş sıcak suyu ilave edin.geri kalan malzemeleri ekleyip kaşıkla karıştırın..pişirme kağıdı serilmiş büyük fırın tepsisine yayın..190 200 derece 12 13 dk pişirin...kek ılınınca kalıplarla küçük yuvarlaklar elde edin(köstebek pasta gibi)benm kalıbım yoktu bardakla kestim ama su şişesini kesip keserseniz daha ii olacaktır daha keskin olduu için::.yuvarlak kek parçalarını sütle ıslatın üstüne krema koyun.diğer kek parçasını alıp ıslatın ve kremalı olankek parçasının üztüne koyun..tüm parçaları bu şekilde yaptıktan sonra8halley gibi oluyo).iki üç kaşık kremayı sütle cıvık hale getirin..pastaların yanlarını bu karışıma bulayıp hindistan ceviziyle kaplayın..hepsi bitince hazırlanan çikolata sosu üzerine dökün ..afiyet olsun...pastaların arasına muz dilimleri de çok yakışır:))Eki Görüntüle 998812
resim kötü çıkmıştı ama yine de koymak istedim:)
ohhh teşekkür ederim cnm:
oyyy bu tarif hafta sonu denenecek şekerimmm:
bendeeeeeee:
evet evet bizde senden bekliyoruz...
ben bunu bilmiyodum hemen nil kuzuya yapılacakkkk:
tabi cnm bende domatez büber salçam karışık oyüzden yazmayı atlamışım iyi hatırlattın
ama 2 kaşık az bence 3 kaşık domatez 1 kaşık büber kullanırsan daha güzel olacaktır tadı..
ayy bu biraz zor görünüyo ama uzun zamanda deniyecemmmm:
ayyy çok güzel llll
hmm lezzetliymiş haftasonu kahvaltıda deneyeceğim yalnız sucuklar iyi pişiyo mu canım?
birde senin yaptığın börekte peynir ile patatesi aynı anda mı kullanıyorsun?
canım ben bu tarifte toplam 2 kaşık salçaç kullanıyorum ve 1 biber 1 domates şeklinde. böyle de hoş oluyor.
iyiymiş hiç aklıma gelmemişti..
canım ben 1 bardak mecimeğe yarım bardak bulgur koyuyorum o nedenle ikisine de bir dedim kendi ölçümü vermişim:)
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
Yarım su bardağı haşhaş
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Üzeri için;
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
Krema içinse Gazozlu Kek tarifimde yapmış olduğum kremayı kullanabilirsiniz. Ben bu kremayı öneririm, çok daha güzel oluyor. Benim vaktim olmadığı için krema yapamadım, krem şanti sürdüm.
Çok.güzel gorunuyor canım en kısa zamanda denicembi siteden denediğim ve çok beğenilen tarf:)
Pandispanya için malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sıcak su
1 su bardağı un (Bardak tepeli olacak)
1.5 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
Kreması için
2 buçuk su bardağı süt
1 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı şeker
1.5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya
çekilmiş ceviz
Islatmak için: 1 çay bardağı süt
Bulamak için: Hindistan cevizi
üzeri için:çikolata sos
önce krema hazırlanır...sonra pandispanya.şekerle yumurta çırpılır.z.yağı ilave edilir çırpmaya devam ederken yavaş yavaş sıcak suyu ilave edin.geri kalan malzemeleri ekleyip kaşıkla karıştırın..pişirme kağıdı serilmiş büyük fırın tepsisine yayın..190 200 derece 12 13 dk pişirin...kek ılınınca kalıplarla küçük yuvarlaklar elde edin(köstebek pasta gibi)benm kalıbım yoktu bardakla kestim ama su şişesini kesip keserseniz daha ii olacaktır daha keskin olduu için::.yuvarlak kek parçalarını sütle ıslatın üstüne krema koyun.diğer kek parçasını alıp ıslatın ve kremalı olankek parçasının üztüne koyun..tüm parçaları bu şekilde yaptıktan sonra8halley gibi oluyo).iki üç kaşık kremayı sütle cıvık hale getirin..pastaların yanlarını bu karışıma bulayıp hindistan ceviziyle kaplayın..hepsi bitince hazırlanan çikolata sosu üzerine dökün ..afiyet olsun...pastaların arasına muz dilimleri de çok yakışır:))Eki Görüntüle 998812
resim kötü çıkmıştı ama yine de koymak istedim:)
ooo ozaman haklısın cnm:
ay canımda istedi
ayyy nurayımya acaba bu patatezli pizza için patatezleri çimi koyacaz gerçi haşlansaydı yazardın dimi:
Çok.güzel gorunuyor canım en kısa zamanda denicem
Evet canım çiğ koy önünü arkasini hafif yumusat diğer malzemelerde ekleniyor ya onlarpisrken ipatatesler iyice pisiyor
ohhh teşekkür ederim cnm:
oyyy bu tarif hafta sonu denenecek şekerimmm:
bendeeeeeee:
evet evet bizde senden bekliyoruz...
ben bunu bilmiyodum hemen nil kuzuya yapılacakkkk:
tabi cnm bende domatez büber salçam karışık oyüzden yazmayı atlamışım iyi hatırlattın
ama 2 kaşık az bence 3 kaşık domatez 1 kaşık büber kullanırsan daha güzel olacaktır tadı..
ayy bu biraz zor görünüyo ama uzun zamanda deniyecemmmm:
ayyy çok güzel llll
ii pişiyo mu patatesler ya..çok ince mi doğramak lazım ya daPisiyor canım zaten sucuklar pismeden yumurta kirilmiyir
evet patatesi haslayip peyniri karıştırıyorum yada patatesi soganla kavuruyorum
biraz zahmetli ama kesinlikle değiyo..eşim iş yerine götürmüştü eşler tarf istiyo...arkadaşları da şaka yollu demilker dün geçenki pastadan artarsa getir diye:))haftaya bidaha yapılacak:)
ii pişiyo mu patatesler ya..çok ince mi doğramak lazım ya da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?