Neyse orjinal fotoyu attim sanada:)
Kiskanmada pazartedi dolmaici yemege gelcrk arkadasim bana
çiçek kurabiyeee...
malzemeler: 1 paket oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı pudra şekeri.
3,5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
yarım paket vanilin
2 yemek kaşığı kakao
yapılışı: margarin ve pudra şekerini krema kıvamına gelinceye kadar yoğurun daha sonra kakao hariç kalan malzemeyi ekleyip ele yapışmıycak bir hamur elde edin. daha sonra yarısını ayırıp kakao ekleyin . her iki hamurdanda mink mink parçalar koparıp yuvarlıyoruz. daha sonra bi kısmını, ortasına kakaolu olan toptan koyup etrafını beyaz olan toplarla çeviriyoruz yani ortada 1 tane kakaolu top etrafında 6 tane beyaz top oluo. birleşince çiçek oluo:) bi de tam tersini yapıyoruz yani ortası beyaz kenarı kahve olcak. çok şirin oluo. 170 derece fırında pişiriyoruz . çok pişirmeyin yani beyazlar beyaz kalsın:) afiyet olsun...
kızlar şimdi pişirdğim mercimek köftesinini yazıyorum.
mercimek köftesi
. 1 su bardağı mercimek
. 1 su bardağı ince bulgur
. 1 baş soğan
. 3 dal tazesoğan
. 15-20 sap maydonoz
. 1,5 çay kaşığı tuz
. karabiber, pul biber, toz kırmızı biber,
. 1 tatlı kaşığı biber salçası
. 2 yemek kaşığı domates salçası
. 4 bardak su
. yarım limon
mercimek suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. suyu çekmem üzere iken bulgur eklenip ağzı kapatılır . soğan ve salçalar kavrulurken demlenir. ince doğanan malzemeler ve limon ile karıştırılır. baharatları bulgurla beraber katılırsa aha lezzetli oluyor.
yapımı ne kdar sürüyo mina ya bu akşam yetiştiremem dimii
ya songül bi ara şu dolma içini nasıl yaptıyosan
onuda yazarmısın..
ohhh ohhh:
teşekkürler şekerimmm:
cnm benimkiyle aynı ama ben sabahta yazdığım gibi kuru soğan sevmiyorum mercimek köftesinde
bende yeşil soğonlar daha çok oluyo ben kuru soğan koymuyorummm:
hehehe:
çok hamarat gördüm szi kızlarrr:
evet canım çok fark yok mina mercimeği çok sevmediği için son birkaçtır 1e 1 yapıyorum bulgur merc eşit. daha lezzetli geldi böylesi bana da. ben soğan seviyorm canım hatta büyük bir soğan kullandım. :)
Kızlar hepsi çok güzel ama biz bu tarifleri denersek kilo alırız
tabiki yapıp oturup hepsini kendimiz yemiyoruz gelen misafire yapıp sadece tadına bakıyoruz fundacım böylece hamaratlığımızı konuşturuyoruz
canı yaptın mı ne düşüdü :)
Malzemeleri hic yazmiycam.tavaya yag ince dogranmis kuru sogan salca dogranmis sucuk ve mantar koyulur pisirilir bu karisimi borcama dokulur ustune yumurtalar kirilir firinda fisirilir.
Bide aynisi aslinda ama sogan salca kiyma tavada pisirilir borcama dokuur ustune yumurta kirilir firinda pisirilir.
Ya kizlar bu uydurma bisey annem yapardi bunu babamda sevdigi icin genelde aksamlari yapardi bizde severek yerdik ama siz kahvalti icinde yapabilirsiniz malzemeleride goz karari yapabilirsiniz istege gore.
canım ellerine sağlık ben kahvaltılık değişik şeyleri çok seviyorum ya :) benim için özel bir öğün diyebilirim kendime ziyafe sofrası kursam kahvaltıda hiç üşnmem:)
Kızlar bundan sonra sayfa aralarında tariflerimiz kaynamasın hadi hep beraber pratik bir o kadarda lezzetli tarifleirmizi bu topic altında toplayalım haydi pamuk eller klavyeye bol bol tarif bekliyorum hatta imkanı olan resimde koyarsa muhteşem olur.. Sizi çok seviyorum harika insanlar...İlk tarifde benden ;
Perişan Pasta(4 Kişilik)
ismine bakmayın pasta harika bir pasta
Malzemeler;
1 adet Kakaolu Baton Kek(evde artan keklerinizdende olabilir)
1 pkt Pasta kreması vanilyalı
1 paket Çikolata Sosu
yaklaşık yarım litre süt
eveet işte bu kadar
şimdi yapım aşamasına gelelim
pasta kremamızı kutu üzerinde yazan tarife göre soğuk sütle çırpıyoruz,içerisine keki minik minik kesip katıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz bu karışımı borcama yayıyoruz
ayrı bir yerde çikolata sosunu pişip soğumaya bırakıyoruz sosumuz soğuduktan sonra karışımın üstüne döküp buzdolabına kaldırıyoruz veee pastamıız 2-3 saat sonra hazııır( ben 1 gün bekletmeyi öneririm imkan varsa)
Afiyet Olsun (Akşama resimde eklemeye çalışıcam...)
amanınn tam benlik ne güzel bir sayfa müsait olduğumda detaylı inceleyeceğim
canım ellerine sağlık ben kahvaltılık değişik şeyleri çok seviyorum ya :) benim için özel bir öğün diyebilirim kendime ziyafe sofrası kursam kahvaltıda hiç üşnmem:)
amanınn tam benlik ne güzel bir sayfa müsait olduğumda detaylı inceleyeceğim
aaayyy evet kahvaltı benimde favorim çünkü hafta içi yapamıyorum hep geçiştirme tost sandiviç falan şöyle yayıla yayıla tadına vara vara kahvaltı yapmayı çok severim .. tarifler süper kahvaltılık değişik tarif varsa bekliyorum dostlar benden bi kuymak tarifi gelsin hemeeen
Kuymak;
2 Yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı mısır unu
2 su bardağı su
tuz
Eriyebilen peynir(kaşar trabzon peyniri tel peynir)
hazırlanışı
tereyağını eritin
mısır ununuu kavurun 2-3 dk
suyu ekleyip hızlıca karıştırın
iyice karıştıktan sonra peyniri ilave edin
peynirler eriyinceye kadar kapağı kapalı orta ateşte pişirin
sonraaa afiyetleee yiyiiin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?