Hamarat 2012 Kasım Anneleri Tarifleri :) :72: :kkk: :nazar:

Neyse orjinal fotoyu attim sanada:)
Kiskanmada pazartedi dolmaici yemege gelcrk arkadasim bana

ya songül bi ara şu dolma içini nasıl yaptıyosan
onuda yazarmısın..

ohhh ohhh:
teşekkürler şekerimmm:

cnm benimkiyle aynı ama ben sabahta yazdığım gibi kuru soğan sevmiyorum mercimek köftesinde
bende yeşil soğonlar daha çok oluyo ben kuru soğan koymuyorummm:

yapımı ne kdar sürüyo mina ya bu akşam yetiştiremem dimii

hehehe:
çok hamarat gördüm szi kızlarrr:

evet canım çok fark yok mina mercimeği çok sevmediği için son birkaçtır 1e 1 yapıyorum bulgur merc eşit. daha lezzetli geldi böylesi bana da. ben soğan seviyorm canım hatta büyük bir soğan kullandım. :)

Kızlar hepsi çok güzel ama biz bu tarifleri denersek kilo alırız

Kızlar hepsi çok güzel ama biz bu tarifleri denersek kilo alırız

tabiki yapıp oturup hepsini kendimiz yemiyoruz gelen misafire yapıp sadece tadına bakıyoruz fundacım böylece hamaratlığımızı konuşturuyoruz

bu topiğe bayıldım valla.çok güzel olmuş kızlar.bi tarifte benden olsun adı yok ama biz isim verebiliriz.
1 paket burçak bisküvi
1 paket baton kek
1 paket krem şanti
1 paket çikolata sos
süt

baton kek 7-8 dilime bölünüp sütle hafif ıslatılıp en alta konur
üstüne hazırlanan krem şanti sürülür.
2.kata 1 tane burçak bisküvi sütle ıslatılıp konur.
en üste hazırlanan çikolata sos dökülür.
bu şekilde tüm kekler ve burçak kullanılır ve buzdolabında 2-3 saat bekletilir.
ct misafirim gelince yapıcam o zaman resim de eklerim kızlar.

Kizlaar kocamda gelmeyince aksam aksam erenide alip markete gittim pasta malzemesi aldim ya cok gaza geldim desem yeridir ama esimde olmayinca erenle yapamiycam malesef cok yaramaz oldu beni sipa tarif defterimide yirtti ya. simdi sarki dinliyo sipa bende yazayim bikac bisey.

Malzemeler.
3yumurta, 3corba k. yogurt,
1su b. toz seker, 100gr.margarin,
150gr. tereyagi oda sicakliginda
1p.kabartma tozu
1su b.ceviz iri parcali
2corba k.tarcin
goz karari un
UZERİ İCİN
5-6 adet elma
1su b.pudra sekeri
Yapilisi.margarin tereyag bir kapta karistirilir ustune yogurt seker tarcin konulur karistirilir yumurta ve k.tozuda konuur yeteri kadar un eklenir cok yumusak bir hamur hazirlanir.hamurun buyuk kismi alinip borcam yuvarlak tepsiye konuur el ile sekil verilir dumduz olur kenarlari biraz yuksek duvar gibi olur.tavada kavrulan elmalar hamurun ustune yayilir ustune pudra sekeri serpilir sekeri emmesi beklenir bikac dk. kalan hamuru ustune rende ile rendelenir onceden isitilmis 175° firinda pisirilir.
Afiyet olsun.

Malzemeleri hic yazmiycam.tavaya yag ince dogranmis kuru sogan salca dogranmis sucuk ve mantar koyulur pisirilir bu karisimi borcama dokulur ustune yumurtalar kirilir firinda fisirilir.

Bide aynisi aslinda ama sogan salca kiyma tavada pisirilir borcama dokuur ustune yumurta kirilir firinda pisirilir.

Ya kizlar bu uydurma bisey annem yapardi bunu babamda sevdigi icin genelde aksamlari yapardi bizde severek yerdik ama siz kahvalti icinde yapabilirsiniz malzemeleride goz karari yapabilirsiniz istege gore.

canım ellerine sağlık ben kahvaltılık değişik şeyleri çok seviyorum ya :) benim için özel bir öğün diyebilirim kendime ziyafe sofrası kursam kahvaltıda hiç üşnmem:)

canım ellerine sağlık ben kahvaltılık değişik şeyleri çok seviyorum ya :) benim için özel bir öğün diyebilirim kendime ziyafe sofrası kursam kahvaltıda hiç üşnmem:)

Afiyet olsun canim guzel oluyo ben cok seviyorum sende dene bence hem uzunda surmuyo aslinda pratik bisey.

1su b.irmik
1su b.siviyag
1su b.dovulmus ceviz
4tane yumurta
1p. kabartma tozu
1p. puding
1p. krem santi
muz
Serbeti icin.
2su b. toz seker
2su b.su
yapilisi.
Once serbeti yapilir sogumaya birakilir.yumurta siviyag cirpilir sonra ceviz irmik k.tozu eklenir tekrar cirpilir sonra duz bir tepsiye dokulur firinda pisirilir.(icinde un olmadigi icin cok cabuk pisiyo dikkat) firindan cikar cikmaz hemen serbeti dokulur sogumaya birakilir.sonra ustune yapilmis puding kremsanti ve muz dilimleri konulur buzdolabinda dinlendirilir.(misafirler icin falan cok yapilicaksa iki kati malzeme kullanilir buyuk tepsiler icin.)
Ben puding koymadan direk krem santi koyuyorum muz dilimlerini kararmamasi icin servis yaparken koyabiirsiniz.afiyetcikler olsun.

amanınn tam benlik ne güzel bir sayfa müsait olduğumda detaylı inceleyeceğim

ayy benm içinde öle ama ben yalnızken uğraşmak istemem pek..o yüzden haftasonu kahvaltılarına çok özenrim:))çok güzel bence kahvaltı:))

amanınn tam benlik ne güzel bir sayfa müsait olduğumda detaylı inceleyeceğim

tabii ki bekleriz.....

aaayyy evet kahvaltı benimde favorim çünkü hafta içi yapamıyorum hep geçiştirme tost sandiviç falan şöyle yayıla yayıla tadına vara vara kahvaltı yapmayı çok severim .. tarifler süper kahvaltılık değişik tarif varsa bekliyorum dostlar benden bi kuymak tarifi gelsin hemeeen

Kuymak;

2 Yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı mısır unu
2 su bardağı su
tuz
Eriyebilen peynir(kaşar trabzon peyniri tel peynir)
hazırlanışı
tereyağını eritin
mısır ununuu kavurun 2-3 dk
suyu ekleyip hızlıca karıştırın
iyice karıştıktan sonra peyniri ilave edin
peynirler eriyinceye kadar kapağı kapalı orta ateşte pişirin

sonraaa afiyetleee yiyiiin

betülll buna çok sevindim.kuymağı bi kere yedik ailecek bayıldık bunu da hemen yarın denycem:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…