ayyy sibel ben bişey sorsam şekerim:
bu kekleri üst üste kule gibimi yapıyosun cnm?
sonra yan yatırıp mı kesiyosun
ay kusura bakma ben biraz cahilim galibaaa:)
banada patatezler pişmez gibi geldi ama nuray pişiyolar diyo yapılacak:
çok özendimmmm:
canım tam halley gibi oluyo iki dilim kek arası krema:))sonra yanları cıvık kremaya bualyıp hindistan cevizine batırıyosun(tekerlek sürer gibi)ay nasıl anlattım ama:)yani en sonda üstte kekli kısım kalacak yanlar hindistancevizi..o üsttekli keke de çikolata sosu döküyosun..
ayy nasıl anlattım ben bile anlamadım:)
bi de bnmeşimin takıntısı var azıcık çiğ kalsın yemez iyice pişmesi lazım o yüzden tereddütteym...
canım tam halley gibi oluyo iki dilim kek arası krema:))sonra yanları cıvık kremaya bualyıp hindistan cevizine batırıyosun(tekerlek sürer gibi)ay nasıl anlattım ama:)yani en sonda üstte kekli kısım kalacak yanlar hindistancevizi..o üsttekli keke de çikolata sosu döküyosun..
ayy nasıl anlattım ben bile anlamadım:)
bi de bnmeşimin takıntısı var azıcık çiğ kalsın yemez iyice pişmesi lazım o yüzden tereddütteym...
canım patateslerin önü ve arkası az kızardıktan sonra içine yarım çay bardğı kaynar su katar ve ağı kapatıp pişirseo zaman çiğ kalma ihtimali yok. olmadı vöyle dene. biz yumurtalı patates yaparken eşimle işimizi böyle garantiye alıyoruz :) ama nurayın anlattığı gibi de pişiyor biz farklı haliyle pişiriyoruz eşimle...
ay bunuda beğendimmm:
pudinki toz olarak karıştırıyoruz dimi cnm:
?
Kizlar resim orjinal resim esimin telden cektim yaninda kullandigi programij yazisi var yagmurcandan netten sanmis resmi orjinal songul yapimi
he he bende öle sandım songülüm ellerine sağlık belki bi gün ellerinden yeriz... betül sen gitme yinede:)
Yok kızlar arkali önlü çeviriyoruz ya ustunude kapatırsanız buhariylada yumuşuyor pisiyor yani merak etmeyinbiraz zahmetli ama kesinlikle değiyo..eşim iş yerine götürmüştü eşler tarf istiyo...arkadaşları da şaka yollu demilker dün geçenki pastadan artarsa getir diye:))haftaya bidaha yapılacak:)
ii pişiyo mu patatesler ya..çok ince mi doğramak lazım ya da
Pisiyor pisecekayyy sibel ben bişey sorsam şekerim:
bu kekleri üst üste kule gibimi yapıyosun cnm?
sonra yan yatırıp mı kesiyosun
ay kusura bakma ben biraz cahilim galibaaa:)
banada patatezler pişmez gibi geldi ama nuray pişiyolar diyo yapılacak:
çok özendimmmm:
canım patateslerin önü ve arkası az kızardıktan sonra içine yarım çay bardğı kaynar su katar ve ağı kapatıp pişirseo zaman çiğ kalma ihtimali yok. olmadı vöyle dene. biz yumurtalı patates yaparken eşimle işimizi böyle garantiye alıyoruz :) ama nurayın anlattığı gibi de pişiyor biz farklı haliyle pişiriyoruz eşimle...
Neyse orjinal fotoyu attim sanada:)
Kiskanmada pazartedi dolmaici yemege gelcrk arkadasim bana
kızlar şimdi pişirdğim mercimek köftesinini yazıyorum.
mercimek köftesi
. 1 su bardağı mercimek
. 1 su bardağı ince bulgur
. 1 baş soğan
. 3 dal tazesoğan
. 15-20 sap maydonoz
. 1,5 çay kaşığı tuz
. karabiber, pul biber, toz kırmızı biber,
. 1 tatlı kaşığı biber salçası
. 2 yemek kaşığı domates salçası
. 4 bardak su
. yarım limon
mercimek suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. suyu çekmem üzere iken bulgur eklenip ağzı kapatılır . soğan ve salçalar kavrulurken demlenir. ince doğanan malzemeler ve limon ile karıştırılır. baharatları bulgurla beraber katılırsa aha lezzetli oluyor.
yapımı ne kdar sürüyo mina ya bu akşam yetiştiremem dimii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?