Hamarat 2012 Kasım Anneleri Tarifleri :) :72: :kkk: :nazar:

canım tam halley gibi oluyo iki dilim kek arası krema:))sonra yanları cıvık kremaya bualyıp hindistan cevizine batırıyosun(tekerlek sürer gibi)ay nasıl anlattım ama:)yani en sonda üstte kekli kısım kalacak yanlar hindistancevizi..o üsttekli keke de çikolata sosu döküyosun..

ayy nasıl anlattım ben bile anlamadım:)
bi de bnmeşimin takıntısı var azıcık çiğ kalsın yemez iyice pişmesi lazım o yüzden tereddütteym...

Son düzenleme:

hehehehe:
süpersin cnmmmmm:

canım patateslerin önü ve arkası az kızardıktan sonra içine yarım çay bardğı kaynar su katar ve ağı kapatıp pişirseo zaman çiğ kalma ihtimali yok. olmadı vöyle dene. biz yumurtalı patates yaparken eşimle işimizi böyle garantiye alıyoruz :) ama nurayın anlattığı gibi de pişiyor biz farklı haliyle pişiriyoruz eşimle...

öyle yapmayı planlıyodum yoksa eşim yenezse bi işe yaramaz bnm de canm sıkılır:)dediğin gibi garanti olsun bence de

Pudingli Kurabiye
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
2 paket puding(çilekli , muzlu, vanilyalı tercihe bağlı çileği tavsiye ederim)
aldığı kadar un (ele yapışmayacak kıvama gelene kadar)

yapılışı;
malzemelerin hepsi karıştırılır unda ele yapışmayacak kıvama kadar getirilir şekil verilir önceden ısıtılmış fırında az kızarana kadar pişirilir Afiyetle yenir

Kizlar resim orjinal resim esimin telden cektim yaninda kullandigi programij yazisi var yagmurcandan netten sanmis resmi orjinal songul yapimi

Kizlar resim orjinal resim esimin telden cektim yaninda kullandigi programij yazisi var yagmurcandan netten sanmis resmi orjinal songul yapimi

he he bende öle sandım songülüm ellerine sağlık belki bi gün ellerinden yeriz... betül sen gitme yinede:)

çiçek kurabiyeee...
malzemeler:
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı pudra şekeri.
3,5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
yarım paket vanilin
2 yemek kaşığı kakao
yapılışı: margarin ve pudra şekerini krema kıvamına gelinceye kadar yoğurun daha sonra kakao hariç kalan malzemeyi ekleyip ele yapışmıycak bir hamur elde edin. daha sonra yarısını ayırıp kakao ekleyin . her iki hamurdanda mink mink parçalar koparıp yuvarlıyoruz. daha sonra bi kısmını, ortasına kakaolu olan toptan koyup etrafını beyaz olan toplarla çeviriyoruz yani ortada 1 tane kakaolu top etrafında 6 tane beyaz top oluo. birleşince çiçek oluo:) bi de tam tersini yapıyoruz yani ortası beyaz kenarı kahve olcak. çok şirin oluo. 170 derece fırında pişiriyoruz . çok pişirmeyin yani beyazlar beyaz kalsın:) afiyet olsun...

Yok kızlar arkali önlü çeviriyoruz ya ustunude kapatırsanız buhariylada yumuşuyor pisiyor yani merak etmeyin
Pisiyor pisecek

Ben.su.koymadan yaptım ama hatunlar içiniz rahat edecekse mirayin dediği gibi su koyun dört defa.yaptım ben hepsindede pisti

kızlar şimdi pişirdğim mercimek köftesinini yazıyorum.

mercimek köftesi

. 1 su bardağı mercimek
. 1 su bardağı ince bulgur
. 1 baş soğan
. 3 dal tazesoğan
. 15-20 sap maydonoz
. 1,5 çay kaşığı tuz
. karabiber, pul biber, toz kırmızı biber,
. 1 tatlı kaşığı biber salçası
. 2 yemek kaşığı domates salçası
. 4 bardak su
. yarım limon

mercimek suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. suyu çekmem üzere iken bulgur eklenip ağzı kapatılır . soğan ve salçalar kavrulurken demlenir. ince doğanan malzemeler ve limon ile karıştırılır. baharatları bulgurla beraber katılırsa aha lezzetli oluyor.

Eklentiler

• $27022014453.webp
    17,5 KB · Görüntüleme: 78
yasmin kıskanmaaaa gidicem işte dur songül hatırlat foto da koyalım bu sefer

yapımı ne kdar sürüyo mina ya bu akşam yetiştiremem dimii

yapımı ne kdar sürüyo mina ya bu akşam yetiştiremem dimii

canım çok rahat yetiştirisin. 15 dk mercimeğin pişmesi, yaklaşık 10 dk bulgurla demlenmesi. şekil verme 5 dk. yani mercimek kısmını geç 15 dkda biter işin canım. mercimeği kattle da kaynattığın suyla pişir hemen hallolur ya

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…