hamarat ev hanımları bizde burda toplanalım

bak ben neler koyuyorum kek,pogaça,kurabiye,kurabiyenin sade hamuru,sarma,sigara böreği,normal çarşaf böreği,gül böreği,zaten bunlar oldumu dolapta yanına bir salata tamamdır

ama bunları koyarken taze olucak.pasta felan kesinlikle koyulmaz ama kek koyup dışarı çıkardığında arasına bir muhallebi üzerine kremşanti tamamdır.yemeklerde sebze yemeklerine limon sıkarım pırasaya çok yakışır ıspanağa.

saol tatlım mutlaka yapıcam bunları pekı kısır mercımek koftesı tarzı seyler konurmu yada dolma falan bıde pogaca borek koyunca yınede fırından cıkınca cıtır cıtır oluomu yanı buzdolabı tadını degıstırıyomu sence:18:

mercimek köftesini denemedim ama kısırı koydum.gayette güzel oluo.poğaçaları özellikle tazeyken buzluğa atıınmı çıkardığında kısık derecede ısıt çıtır çıtır oluo ben kankimle bittikçe dipfrizi doldururum poğaçayla :)varmı başka sorasın geldiii bişi

dolmayı flnda doldurup atabilirsiniz sonra kup patates soğan fln

bende neden kulağım çınlıyor diyorum burda hamarat lafımı geçmiş yemek konusunda iddialıyımdır bayanlar herkes bayılır yemeklerime hatta annem bile bu kadar güzel yapmıyor diyen bile oldu

ben soğanı denemiştim güzel oluo ama patates durunca buzlukta tadı değişti gbi geldi bende bidaha atmadım zaten tazesini yeme taraftarıyım ha bu arada yemekleride yapar koyarım ben fasulye,nohut.pişmemiş olarak bezelye yarı pişmiş salça ile kavrulmuş taze fasulye.

cok saolun sekerler mutlaka denıcem baska ne sorsam dıe dusunuyorum malum sımdı nette tarıf falan cokta ısın puf noktası hep atlanıyo

aynen bende klipsoda pişirdikten sonra birde beş dk normal pişirip un kavuruyorum güsel oluo. hayatım bende kayın validemden öğrendm annemden ble daha gsel pişiriyorum artk hele pilavım meşhurdur yani:)

püf nokta istiyorsanız aklıma ilk geleni sölim kek yaparken kabartma tozunu en son ekleyin ve bir yemek kasıgı sirke yada limon suyu ile karıstırıp ekleyin
taze fasülyeyede 1 küp seker atın

içli köfte yapıp atmıstım birinde ama cıkarınca sanki etinin tadı deişmiş gibi geldi bana bir dahada atmadım
ama patates,soğan,rondoda cekilmiş domates,fasülye,bezelye fln atıyorum buzluga sonra hepsini cıkarıp tencereye al sana yemek

revanili yani şerbetli tatlılara kabartma tozunu katarken üzerine limon sıkarım ayrıca en son bir portakal kabuğu rendelerim yumurta kokusunu alır.şerbetine limon sıkarım değişik tat verir

Ya kızlar benim elimden her iş gelirde yani değişik lezzetler denemedim yaptığım klasik yemekler fasulye patates kızartma vs..
Eşimde pek açık değil değişik lezzetlere ama ben denemek istiyorum kış sebzelerindende mesela ıspanak dışında bir şey yemiyoruz değişiklik istiyorum

her salataya zeytin yağı kullanmam ağır bir tat verio biz hakikisini kullandığımız için.sıvıyağı çok olmamak kaydıyla güzel

ha bide şoklanmış patates az yağ ceker bilginize onu nasıl yapıyorsunuz patatesi ince uzun kesip kaynayan suda 5 dk tutuosunuz sonracıma hemen posete buzluga onu çıkarıp kızartınca az yag ceker hemde tadı daha guzel olur yani ben seviyorum
bide anneannem patates kızartırken yaga tuz döker öylede guzel oluyor tadı

ben ne olursa difrize atıyorum valla, kurabiye kuru pasta poaça pişirip hemen difrize atıyorum, böreği sarıyorum iç harcı ne olursa olsun böreği yapıp difrize atıyorum sonra istediğimde çıkarıp pişiriyorum. özellikle eşim içli köfte hastası olduğu için bi oturuşta 40 adet içli köfte yapıp atıyorum difrize kalan bulgurlada sarımsaklı köfteyi haırlıyorum istediğimde çıkarıp sosunu yapıyorum. yazdan taze fasulye pişirip koydum daha 3 poşet fasulyem var. fasulyeyide şoklayıp koymuyorum soğanla salçayla kavuruyorum öyle atıyorum, çıkarınca üzerine domates ekleyip pişiriyorum. başkaaa ha bide köfteler için kalan ekmek içlerini rondoda çekip difrize koyuyorum. ve en vazgeçilmezim pilav için nohut haşlayıp koyuyorum. yine zamanında ıspanak almıştım biiirrrsürrüüüü onlarında bir kısmını böreklik soğanla kavurup koydum bir kısmınıda ıspanaklı yaş pastam için rondodan geçirip koydum. sonraa yine yazdan kırmızı salçalık biber aldım baya onları temizleyip yıkayıp koydum difrize, birazını közledim öyle sakladım. şu anda bu saydıklarımın hepsi var difrizde ve ben pasta yapıp atamıyorum difrize çünkü yer kalmadı kocişten bi mini difriz istiyorum alacam alacam diyor daha almadı bakalım oda olursa herşeyim hazır olur heralde :)

Bunu bilmiyordum deneyeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…