Ya kızlar benim elimden her iş gelirde yani değişik lezzetler denemedim yaptığım klasik yemekler fasulye patates kızartma vs..
Eşimde pek açık değil değişik lezzetlere ama ben denemek istiyorum kış sebzelerindende mesela ıspanak dışında bir şey yemiyoruz değişiklik istiyorum
Ya kızlar benim elimden her iş gelirde yani değişik lezzetler denemedim yaptığım klasik yemekler fasulye patates kızartma vs..
Eşimde pek açık değil değişik lezzetlere ama ben denemek istiyorum kış sebzelerindende mesela ıspanak dışında bir şey yemiyoruz değişiklik istiyorum
bak mesela yarın sey yap yani sana öneri
patatesi kup dogra az kızart sonra tepsiye koy uzerine tavada hafif cevrilmiş kup tavukları koy onun uzerine domates dilimle koy sonra kasar rendele en uste fırına ver kasar eriyip kızarır gibi olunca cıkar yanınada az pilav ve salata
al sana bi aksam yemegi hemde pratik
değişik yemek derken neyi kasdediyosun canım. bu mevsimde patlıcan var pırasa ıspanak karnabahar var başka bişey yok zaten. fırında patlıcan kebabı yapabilirsin, karnabahar musakka yapabilirsin, fırında karnabahar yap mesela süper oluyor, ( karnabahar, havuç karabiber tuz çok az tarçın karıştır bir tepsiye al üzerine parça parça tereyağ koy çok az fırında pişir pişince üzerine beşamel sos yapıp dök ve kaşar rendele kaşarlar kızarana kadar pişir iyice kızarsın ama işte sana süper bi tat.) pırasaylada pırasalı tavuklu börek yapabilirsin.
Teşekkür ederim canım mesela böyle zaten yapıyorumda kaşarlı denemedim denerim
Mesela herkes beşamel soslu vs.. soslu menüler yapıyor hiç denemedim bunun gibi yani
Canımk karnabahar pırasa yemiyoruz yani eşim yemez kendim içinde pişirmiyorum sıkıntı oluyor klasik yemekler benim yaptıklarım ıspanak nohut pilav öyle
karnıyarık için patlıcanı kızartıpta buzluga atabilirsiniz hatta içini bile doldurup atanlar gördum ama nedense ben doldurmadan atıyorum
besamel sos sevmiyorum ben ya nie bilmem
o zaman karnıyarık yap , tavuklu makarna yap , mesela fasülyeyi yemek olarak değilde salata olarak yap piyaz tarzında ,
bak mesela bayat ekmegi küp küp kes kızart uzerine yogurt uzerinede tavuk yada et ne istersen ama et yerine patlıcanda olabilir ali nazik gibi
canım ben patlıcanı asla atmıyorum difrize çünkü patlıcanın zaten normal halinde bile faydalı bişey yokmuş difrize atılıncada uzun süre bekleyince zararlı maddeler üretiyormuş. nerden biliyosun diceksiniz çukurova üniversitesinde bir doktordan dinlemiştim. o yüzden hiç bir zaman patlıcanı difrizde saklamıyorum. pişen bir patlıcan yemeğinide sadece 1 gün dolapta saklayabilirmişiz.
canım ben patlıcanı asla atmıyorum difrize çünkü patlıcanın zaten normal halinde bile faydalı bişey yokmuş difrize atılıncada uzun süre bekleyince zararlı maddeler üretiyormuş. nerden biliyosun diceksiniz çukurova üniversitesinde bir doktordan dinlemiştim. o yüzden hiç bir zaman patlıcanı difrizde saklamıyorum. pişen bir patlıcan yemeğinide sadece 1 gün dolapta saklayabilirmişiz.
neyse ben yazayımda sen gelnce okrsun valla ben evliyim bekarlıkta işyapmaya hiç benzemio herşeyi yapa yapa öğreniosun doğru bildiğin birçak yanlış oluo.mesela sabah kalktığım gbi o günün ana yemeğini hazırlar pişmeye bırakırım o pişerken ben etrafı toparlar temizliğimi yaparım işim bttiğinde kahvaltımı yaparım ben temizliği kahvaltıdan önce yapanlardanım çünkü çat kapı kahvaltıya komşum gelebilio.evim temiz olmalı gece yatarken toplu bıraktımmı sabah kolay oluo temizlik.öğleden sonra bir programım varsa vardır yoksa elişi.para kazandıran herşeyi severim.akşam üzeri 5 gbi ana yemeğin yanına pilavmı yapılacak ilk önce yarım saat bol tualu kaynar suna bekletirimki suyunu alsın lapa olmasın pilav daha sonra yıkarım bolsuda suyun rengi bembeyaz olmalı yağı bol katılmalı bilinenin aksine tereyağı pilavı ağır bir tat verir sıvı yağlı olmalı tereyağı katılacaksa pilavışehriyelerden sonra katınca kavururken tereyağı azıcık tat vermesi için katılmalı benim pilav ölçüm bire bir buçuktur pilavı kısık ateşte 5dk pişirince karıitırırım sonra dakkadabir ve 10k pişince pilavı alırım ateşten en son bir daha karıştırır dinlenmeye bırakırırm bir şeyle üzerinini sararım deminin alsın die soğumasın die ha bu arada sulu kaldı die korkmamalı o demini alırken bütün suyu çekio ayrıca baştan attığınız tuz suyla akıp gidio pişirirken tekrar atıorum.pilav deminin alırken bende çorbamı hazırlarım bukadar.şöyle bir gerçek var bekleyen yemek herzaman lezzetlidir ana yemek sabah yapımlı sebze olsun haaa et yemeği misal tavuk balık 1.5 saat önce başlanmalı pişirilmeye balık deilde.ama bir kuru fasulye nohut bekletlmeli bunların içine piştikten sonra tere yağında un kavurdunm offf çok güsel oluo.
ben kekide yagsız yogurtsuz yapıyorum herkes olmaz diyor ama cokta guzel oluyor bide evi kokusu kaplayınca daha guzel oluyor anlatayım hemen
4 yumurta kabarıncaya kadar çırpıyoruz içine 1 bardak seker 1 buck bardak un kabartmaz tozu vanilya ve tarcın döküp karıstıryoruz hem pamuk gibi oluyor hemde cok cabuk pişiyor hemde az kalorili
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?