hamarat ev hanımları bizde burda toplanalım

bak mesela yarın sey yap yani sana öneri
patatesi kup dogra az kızart sonra tepsiye koy uzerine tavada hafif cevrilmiş kup tavukları koy onun uzerine domates dilimle koy sonra kasar rendele en uste fırına ver kasar eriyip kızarır gibi olunca cıkar yanınada az pilav ve salata
al sana bi aksam yemegi hemde pratik

valla ben haftada 3 defa sebze yaparım mesela..tarifi veriyim kereviz yemeği küp küp doğranmış sırasıyla önce soğan azıcık salça patates onlar pişince kereviz azıcık su buharında pişiririm daha sonra baktım patateste kerevizde pişecek kıvama geldi bir su bardağı portakal suyu azıcıkta su ve bir tatlı kaşığı şeker.ve tuz her yemeğin tuzuna bak.bunu öğlende yap geceye kadar tatlar birbirine karışır mükemmel olur

ay sıra sıra geliyor aklıma kıymayı sogan ve salcayla kavurup poşete koyup fotodaki gibi saklayabilirsiniz kullanacagınız zaman cıkarıp parca parca kırar tencereye atarsınız birde yassı saklayın top seklinde değil erimesi kolay olsn

değişik yemek derken neyi kasdediyosun canım. bu mevsimde patlıcan var pırasa ıspanak karnabahar var başka bişey yok zaten. fırında patlıcan kebabı yapabilirsin, karnabahar musakka yapabilirsin, fırında karnabahar yap mesela süper oluyor, ( karnabahar, havuç karabiber tuz çok az tarçın karıştır bir tepsiye al üzerine parça parça tereyağ koy çok az fırında pişir pişince üzerine beşamel sos yapıp dök ve kaşar rendele kaşarlar kızarana kadar pişir iyice kızarsın ama işte sana süper bi tat.) pırasaylada pırasalı tavuklu börek yapabilirsin.

karnıyarık için patlıcanı kızartıpta buzluga atabilirsiniz hatta içini bile doldurup atanlar gördum ama nedense ben doldurmadan atıyorum

Teşekkür ederim canım mesela böyle zaten yapıyorumda kaşarlı denemedim denerim
Mesela herkes beşamel soslu vs.. soslu menüler yapıyor hiç denemedim bunun gibi yani

Canımk karnabahar pırasa yemiyoruz yani eşim yemez kendim içinde pişirmiyorum sıkıntı oluyor klasik yemekler benim yaptıklarım ıspanak nohut pilav öyle

ben karnıbahardan salata yapıyorum kendisi değilde sosunu yiyor misafirlerim anlatayım
1 kase yogurda 1 yemek kasıgı mayonez isterseniz daha az eklersiniz az limon zeytinyagı az asıl malzemeye gelelim taze sogan minik minik kesip yogurtlu karısıma dökün daha sonra haslanmıs karnıbaharların uzerine mmmmmmm ay canım istedi

besamel sos sevmiyorum ben ya nie bilmem
o zaman karnıyarık yap , tavuklu makarna yap , mesela fasülyeyi yemek olarak değilde salata olarak yap piyaz tarzında ,
bak mesela bayat ekmegi küp küp kes kızart uzerine yogurt uzerinede tavuk yada et ne istersen ama et yerine patlıcanda olabilir ali nazik gibi

karnıyarık için patlıcanı kızartıpta buzluga atabilirsiniz hatta içini bile doldurup atanlar gördum ama nedense ben doldurmadan atıyorum

canım ben patlıcanı asla atmıyorum difrize çünkü patlıcanın zaten normal halinde bile faydalı bişey yokmuş difrize atılıncada uzun süre bekleyince zararlı maddeler üretiyormuş. nerden biliyosun diceksiniz çukurova üniversitesinde bir doktordan dinlemiştim. o yüzden hiç bir zaman patlıcanı difrizde saklamıyorum. pişen bir patlıcan yemeğinide sadece 1 gün dolapta saklayabilirmişiz.

Teşekkürler sizden öğreneceğim çok şey var

hadi ya ilk senden duydum ben turizm okudum otelde bile mesela haftasonu yemek olurdu 100 kişilik onun için yapar atarlardı ama doktor demişse dogru demiştir

Evet yaa o enfes tatların kalbi patlıcan hiç ama hiç fayda barındırmıyor içinde
Ben duyunca çok üzüldüm
Ama zararıda yok nikotinden başka fazla nikotin içeriyor
Arkadaşın dediği gibi patlıcanlı yemekler çok bekletilmemeli imişşşşşşşş

herkese merhabaaaa :92:
ben de geldim seslendiniz diye
eccük hamarat grubundayımdır kendi çapımda

yemeklerimi ben de mutlaka sabahtan yaparım bekledikçe kendine geldiğine ve lezzetli olduğuna inanıyorum.

buzluğumda her zaman sarılmış börek çörek vardır ani gelen misafirlerim için..

az çeşit asla ikram edemem yemek olsun çay misafiri olsun bol çeşit olmalı

ben kekide yagsız yogurtsuz yapıyorum herkes olmaz diyor ama cokta guzel oluyor bide evi kokusu kaplayınca daha guzel oluyor anlatayım hemen
4 yumurta kabarıncaya kadar çırpıyoruz içine 1 bardak seker 1 buck bardak un kabartmaz tozu vanilya ve tarcın döküp karıstıryoruz hem pamuk gibi oluyor hemde cok cabuk pişiyor hemde az kalorili

sadece ıspanak nohut pilavla nasıl besleniyosunuz yahu. nohutla humus yap yemeklerin yanına. patates yemekleri yiyomusunuz. patatesi fırında kızart hafif oluyor. sonra patatesi püre yap sütle karıştır içine haşlanmış tavuk göğsü koy fırında 10 dk pişir çıkarınca üzerine yağ ve salça kavurup dök.. dene istersen. başkaaa düşününce aklıma gelmiyor mutfağa girsem döktürürüm ama aklıma geldikçe yazarım.

kızlar pekı cerkez tavugu en guzel nası olur bılıomusunuz bıde kuru patlıcan dolmasının daha lezzetlı olmaası ıcın napabılırım kıyma yerıne satırdan gecmıs parca et kullanyorum sumak veya nar eksısını kullanıyorum lımon yerıne baska napabılırım sızce

benim eşimde tavuk ve etten baska bişi yemez yani zor yer yakında gıdaklayıp möööölicez

bunu denemek isterim ama 4 yumurta korkuttu beni ben normalde ne çeşit olursa olsun her keke 1 yumurta koyarım tarifte 3 te yazsa 5 te yazsa ben 1 tane koyarım yumurta kokusu gelirse yiyemem çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…