Hamarat hanımlar, fikirlerinize ihtiyacım var..

Ayy cok yazdım ama ilgi alanım oluğu iÇin yardım etmek istiyorum bide diyetteyim midem guruldadi birden aklıma bide daha geldi simdi yine kahveye servis ediyorum bunu da. İster kremsanti istersen de Dr oetkerin hazır pasta dolgu kremasindan yapabilirsin bunu ama ben en cok evde yaptıgım muhallebi ile onceden hazırlayıp soğuttugum kremsantiyi beraber çırpın hazırladığım kremadan yapmayi seviyorum. Bahsettigim bu kurmanın icine bir limonun kabuğunu rendele icine iki avuç damla çikolata yada bi paket kare sütlu çikolatayı kucuk küçük kırıp koy. Sonra bi avuç kuru üzüm ve evde artık hangi bisküvi gofret varsa onları ufatip koy. Ben genelde iki paket cokonat iki tane halley yarım pakette petit bure bisküvi koyuyorum. Sonra geniş bi tepsiye dümdüz yapıp buzlukta donduruyorum kesip servis yapıyorum. Servis yaparkende ister çikolata sosu sık üstüne ister yine limon kabuğu rendele.
Bir de cok cok özel bi brovni tarifim var.
1 yada 2 paket ulker napoliten sütlu çikolata yada evdeki Bayram çikolataları da olabilir (küçük küçük kirilicak)
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yumurta
1 su bardağı tozseker
Kakao
Un
Vanilya
Kabartma tozundan kek yapiyosun
Kekin üstüne de daha onceden yapıp soğuttugun sosu dokuyosun. Sosun tarifi söyle
2 paket kare sütlu çikolatayı bi paket çığ kreminin icine küçük küçük kırıp atiyosun. Daha sonra krema ve çikolataları kısık ateşte karıştırarak eritiyosun ama dikkat et sakın kaynamasın krema eriyince hemen kapatıyorsun ateşi. İste bu sosuda soguyunca yaptığın kekin üstüne dokuyosun cok ama cooook guzel oluyo. Canım çekti simdi

Ha ama benim icin rahat etmez tek çeşitle tuzlu da salata da olmalı diyosan cok pratik iki tarifim var cok bilinen herkesin sevdiği seyler ilki Paçanga böreği
Yufkayı alıp 6 ya yada 8e boluyosun. Üçüne rendelenmis kasar, ince dogranmis carliston biber, sulanmasin diye ortası çıkarılmış domates, pastirma yada istersen pınar in cemenli sucuğunu küçük kucuk ve ince dogranmis olması lazım koyup yufkaları sariyosun. İster bol yağda patates kizartir gibi kizart isterseniz üzerine yumurta surup fırında kizart. Veya yumurtaya buladigin börekleri galeri ununa veyahut evde kurutulmus ve rondodan çekilmiş ekmege bulayıp fırında kizart

İkinci tarifte patatesleri hasla sonra ez pure yap. Bol tereyağıyla ve/veya kaymakla epey bi kavur sonra biraz süt koy yine kavur daha sonra icine taze kasar rendele yine kavur. En son bi borcama dok güzelce yay fırına ver çıkarmadan bes dakika once ister rendelenmis kasar dok üstüne istersen de kasar dökmeden çıkar kare kare dilimle üstüne aynı manti sosu gibi tereyağında salça kavurup üzerine sık ve servis yap herkes ama herkes cooook sever bunu. İstersen bu pireyi borcama döküp fırına vermeden once küçük küçük dogradigin sucuk ve sosisleri kizartip icine karıştırabilirsin. Tadı kumpire benziyo aynı. Yada kızarmış tavuguda didikleyebilirsin purenin icine :))

ayyyn ne güzel tarifler yazmışsın canım çektiii :))) tiramisu yaptım çakmasından :) eşim yalvardı bi lokma ver diye vermedim.. mutfağa çağırdım bişey için tiramisu diye koşa koşa gelince kıyamadım verdim ucundan accık, pek beğendi.. umarım güzel olmuştur çunku muhallebisi biraz cıvık oldu nedense.. bu tatlı tuzlularda pek iyi değilim ben ya :/ bi geçen yaptıgım fındıklı kurabiyeye bayıldı herkes..

bendende kolay bı tarif verebılrm :)

1- etı burcak bskuvılerını kır ve borcama yerlerstır bu senın tabanın olcak

2- hazır pudıng yap scak scak bu borcamda bulunan etı burcak ustune dök .. ve sıcakla o bıskuvıler yumusucak ve pudıng aralara sızıcak

3- bıraz dısarda tut sonra yarım saat sonra buzdolabına koy :)

enfes oluyor tadı.. ustelık cok pratık kolay ve cok ksa zamanda super lezzet elde edebılorsun..

arkadaslarım bana geldklerınde cok sevmişlerdi :)

Son düzenleme:

Canım o zaman kullandığın yemek kasigi benim kullandığımdan küçük birde her zaman unu tepeleme koymamız gerekiyo :) ellerine saglık canım :)

Ben bu hafta ıslak kek yaptım. Çok ta güzel oldu. Hemen tarifi bulup veriyorum

Malzemeler
◦4 yumurta
◦1 su bardağı tozşeker
◦1 su bardağı süt
◦3/4 su bardağı sıvıyağ
◦2 su bardağı un
◦1 kabartma tozu
◦1 vanilya
◦3 yemek kaşığı kakao
◦Sosu için:
◦yarım su bardağı sıvıyağ
◦1 su bardağı süt
◦3/4 su bardağı tozşeker
◦1 yemek kaşığı dolusu kakao
Yapılışı
1.Oda ısısındaki yumurta ve şekeri iyice kabarana kadar çırpın.
2.Sıvıyağ ve sütü ilave edip biraz daha karıştırın.
3.Unu kuru malzemelerle eleyip karışıma ilave edin ve karışana kadar çırpın.
4.Isıtılmış 165C fırında kabarıp içi pişene kadar pişirin.
5.Sos malzemelerini orta boy bir tencerede karıştırıp şeker eriyene kadar ocakta ısıtın.
6.Fırında çıkan keke 3-4 dakika sonra döküp soğuduktan sonra hindistan cevizi ve arzuya göre fıstıkla süsleyip servis yapın.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…