Hamile bayanlar kanser tedavisi gören hastayı ziyaret edebilirmi?

Bende 4.5 aylık hamıleyım rısklı bır hamılelık gecırdığım için sureklı yatıyorum ve bana bakan da kanser tedavısı gören kayınvaldem annem benı yarım gun bırakıp kemoterapi almaya gıdıyor sız bı zıyarete bu kadar takıyorsanız hıç gıdıp aklınızıda hastayıda yormayın

kanser çok kötü bir hastalık canım ama böyle insanların yorumları daha da kötü bende amcamı mide kanserinden kaybettim hem de 1 ay içinde böyle cahilce şeyler okuyunca kan beynine sıçrıyor insanın tamam hamilesin bebeğin için korkuyorsun ama bu şekilde düşüncesizce mantıksız sorular sorulmaz

kanser hastalarından bize değil bizden onlara mikrop geçiyor haberleri yok:50: Allah hastalarımıza şifa versin.amcan içinde başınız sağolsun canım

Konuyu açanın evhamından geçtim, yorum yapanların çoğu en yakınlarını kanserden kaybetmiş, Allah sabır versin, Allah rahmet eylesin yitirdiklerinize, ne kadar arttı bu illet hastalık evlerden ırak, o gence de üzüldüm inş. kurtulur

simdi bagirsak kanseri tedavisi gören esimin yakin arkadasindan geliyoruz. evinde ziyaret ettik.kanser bulasici bir hastalik degil.. iciniz rahat olsun..hastane ortamini pek tavsiye etmem..hastane virusu vs var.. ama yine kanserle alakali degil..

Konuyu açanın evhamından geçtim, yorum yapanların çoğu en yakınlarını kanserden kaybetmiş, Allah sabır versin, Allah rahmet eylesin yitirdiklerinize, ne kadar arttı bu illet hastalık evlerden ırak, o gence de üzüldüm inş. kurtulur

Sormayın daha geçen hafta iş arkadaşımın kuzeni kanserden vefat etti. 27 yaşında gencecik çocuk. Hiç görmedim, tanımıyorum ama insanın içi öyle acıyor ki. Çok geç doktora gitmiş, utanmış, çünkü ilk belirtileri malum bölgede hissetmiş. Doktora gittiğindeyse artık çok geçmiş, kanser bütün vücuduna yayılmış. Off off! Lütfen en küçük şüphede hemen doktora görünelim arkadaşlar. Erken teşhis hayat kurtarıyor, bunu unutmamak lazım. :59:

Kanser bulasici degildir ama, siz kanser hastasi birini ziyaret ederken bu kadar pimpiriklenecekseniz, bence birakin hic gitmeyin. Bu ruh haliyle ona da yardimci olamazsiniz.

Son düzenleme:
gerçekten talihsiz bir soru olmuş neyse bilmiyor olabilirsiniz ne diyeyim,birkaç yakınımı kanserden kaybettik asıl biz onların yanına ziyaretçi almıyorduk mikrop kapmamaları için çünkü kanserde ve tedavisinde özellikle bağışıklık sistemi tamamen çöküyor mümkün olduğunca mikroptan uzak durmaları lazım onlar bulaştırmaz çünkü kanser bulaşıcı değildir....
o ziyaret edeceğiniz kişiye ve diğer hastalara Allah şifa versin.

yok artik daha neler !! bukaradmi bilgisizsiniz kansere karsi , oncelerden duyardim kanser hastasindan uzak dururlarmis bizede bulastirir diye , su 2011 yilinin dunyasinda da duyacagim hiç aklima gelmezdi valla .... siz en iyisimi gitmeyin bazi arkadaslar çok dogru soylemis sizden mikrop kapabilir zira ...:37::63:

ben dayımı kanserden kaybettim:14:ve bütün tedavş boyunca yanındaydık ailece ve dipdipe yaşadım hele ben kanser Allah kimselere vrmesin olanlarada yardım etsin inşallh ama bulaşıcı bişi değil onu da kim söyledi anlamış değilim o çocuğada Allah sağlık versin herkese RABBİMMM aminnnn:5:

"bilmemek değil öğrenmemek ayıp" diye bir laf vardı yanlış hatırlamıyorsam ama bakıyorum da yalan olmuş o laf.
arkadaşlar ben de babamı, baba tarafımdan birçok yakın akrabamı kanserden kaybettim, allah sizin de bizim de ölmüşlerimize rahmet eylesin.
babam hastalığa yakalanmadan bu hastalıkla ilgili bilgim var mıydı hatırlamıyorum, ama sonrasında a'dan z'ye her şeyi öğrendim tedavi süreciyle ilgili diyebilirm.
evet hem hasta hem yakınları için çok ama çok zor bir süreç tedavi süreeci tabiki yaşamayan bilemez.
Ama şu da bir gerçek ki bu siteyi binbir çeşit insan okuyor, bizim bilgimiz olması herkesin de bilgisinin olması gerektiği anlamına gelmez.
Bakın bu arkadaşımız da üşenmemiş sormuş, önemsemese gitmezdi ziyarete, bize sormaya bile gerek duymazdı,ama ben baazı yorumlaru biraz alıngan buldum,arkadaşın kötü niyetinden böyle düşündüğünü zannetmiyorum anladığım kadarıyla kanser konusunda cahil ve biraz evhamlı bir anne adayı.
Her neyse, konu sahibi arkadaşım evet arkadaşların dediği gibi size bir zararı olmayabilir ancak tedavi gören arkadaşınızın bağışıklık sistemi şu an oldukça zayıftı.bu konuda doktorunuza danışmanızı tavsiye ederim.ziyaret edip iyilik edeyim derken istemeden kötülük etmiş olmayın.

Son düzenleme:
Bence gayet mantıklı bir soru bir kanser hemşiresi olarak cevap vermek istiyorum. Kanser hastaları kemoterapi ve radyoterapi alırlar kemoterapi aldıklarında üstünden zaman geçse bile aldıkları kemoterapiyi idrarlarında, nefes yoluyla, ter yoluyla vücutlarından atarlar, radyoterapi alanlar bir süre etraflarına radyasyon yayarlar bu iki olaydada partiküller aylarca havada asılı olarak kalırlar. Normal insanlar için tehlike boyutunda olması için uzun süre solumaları gerekir, ama kemoterapi, radyoterapi ajanlarının bir kısmı düşük yaptırma özelliği var hamileler için risklidir riske girmemek faydalı olur telefonla arayıp hal hatır sorulabilir bence. Ben 2 bebeğimi onkoloji servisinde çalışırken kaybettim düşük yaptım ve işimden bu nedenle istifa ettim. Şimdi Allaha şükürler olsun ikizlerim var Allah nazarlardan saklasın :nazar: :nazar:

tabii ki konu sahibi bunu bilmiyor olabilir ama:
bizler internet kullanırken hep google kullanarak başlamadık mı?
sonradan forumları keşfetmedik mi?
bir 'tık'kadar yakınken sorunun cevabı,neden forum sayfalarına yazıyor insanlar bu kadar küçük soruları bile?

O zaman televizyonda izlemeyin orada cünkü radyo dalgalari var bebeginiz icin sakincali olabilir.
Sonra cep telefonu kullanmayin ve cep telefonu olan odada bulunmayin.
Balik yemeyin cünkü denizden cikan baliklarda civa vardir.
Ucagada binmeyin radyason var.
Trafige cikmayin karbondioxid var sokaklarda.
Yani bu liste böyle uzar gider.....
Bence cok üzücü ve kalp kirici bir soru olmus....Fazla birsey yazmayacagim...

O zaman televizyonda izlemeyin orada cünkü radyo dalgalari var bebeginiz icin sakincali olabilir.
Sonra cep telefonu kullanmayin ve cep telefonu olan odada bulunmayin.
Balik yemeyin cünkü denizden cikan baliklarda civa vardir.
Ucagada binmeyin radyason var.
Trafige cikmayin karbondioxid var sokaklarda.
Yani bu liste böyle uzar gider.....
Bence cok üzücü ve kalp kirici bir soru olmus....Fazla birsey yazmayacagim...
Kesinlikle katiliyorum!!!!

Bence gayet mantıklı bir soru bir kanser hemşiresi olarak cevap vermek istiyorum. Kanser hastaları kemoterapi ve radyoterapi alırlar kemoterapi aldıklarında üstünden zaman geçse bile aldıkları kemoterapiyi idrarlarında, nefes yoluyla, ter yoluyla vücutlarından atarlar, radyoterapi alanlar bir süre etraflarına radyasyon yayarlar bu iki olaydada partiküller aylarca havada asılı olarak kalırlar. Normal insanlar için tehlike boyutunda olması için uzun süre solumaları gerekir, ama kemoterapi, radyoterapi ajanlarının bir kısmı düşük yaptırma özelliği var hamileler için risklidir riske girmemek faydalı olur telefonla arayıp hal hatır sorulabilir bence. Ben 2 bebeğimi onkoloji servisinde çalışırken kaybettim düşük yaptım ve işimden bu nedenle istifa ettim. Şimdi Allaha şükürler olsun ikizlerim var Allah nazarlardan saklasın :nazar: :nazar:

Duşuklerınızın sebebı kanser hastaları yanı tuhafff

hamileyken nasıl röntgen, tomografi çektiremiyorsak, ışın alan hastalardan uzak durulmalı.hatta bebelere ve gebelere uzak durun derler.ben hamileyken bir akrabam gelememişti. dayım doktor o da söylemişti.hastanede tomografide çalıştım.hamileler giremez ibaresi de vardır. o ilaçlar o kadar ağır ki yere dökülmüş,çalışanlar direk dokunmamış.allah kimseye göstermesin, hastalara şifa versin...

Son düzenleme:
Back
X