• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile diye herşeyi altan alma

lutti

Guru
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2008
284
306
303
Almanya
Iki kardeşim küs,erkek kiz.
Erkek kardesim kiz k. dost bildiği kişiyle evlendi .Bende abla olarak evlilik döneminde ellimden ne geliyorsa yaptim.
Eşimde ayni ayrimcilik yapmadan yardim destekci olduk .Erkek k. biraz sosyal fobisi var ve bazi konularda eksik,mesela bizlere bile karşi cok soğuk hiç aramaz sormaz .
Anneme babamada ayni .
Demek istediğim beklentim yoktu ,bana can ciğer olacak diye .

Neyse ,3. aydan beri kiz k. aramiz düzeldi hatta cok güzel vakit gecerdik .
Allah nasip etti şimdi 6 aylik hamile .
Uzun zamandir ailemiz bir araya gelmediği için bahcede bir eğlence vermek istiyordum.(korona demeyin 1.dişarda olacak ,ayni restoranda dişarda yemek yediğiniz gibi
2. burda vaka sayisi az ve bizler zaten sadece evden işe yaptik)
Ogün işte gezmeye gitmiştik ve ben erkek k. kardeşimi cağiracam dedim.
"Biz gelmiyoruz ozaman" dedi ve surati beş kariş oldu .
"kardeşim bak artik uzatmasan yavaş yavaş isinirsiniz işte"
"abla tekrar başlama istersen ,sen bu konuda benim tutumumu biliyorsun .Biz önce onlara yaklaşmaya caliştik ,el uzattik onlar istemedi ."
sonra ikimizde arabanin içinde durumu idare etmek için sadece ,havadan sudan iki laf ettik .
Şimdi bir haftadir hiç ses yok .
Biliyorum ben yine arayana kadar kendisi hiç aramayacak .
işte hamile olduğu için onun istediği gibimi davranmaliyim
gönlünü almayami çalişmaliyim?
yarin birgün yüzüme vurur , hamileydimde sen beni üzdün diye.Fakat yaptiği saygisizlik değilmi , ona kötü konuşmadim,yalan söylemedim,bağirmadim etmedim .

kafam karişik ,kiz k. çok severim lakin artik ben sadece istediği gibi davranirsam aramiz iyi .

Son düzenleme:
Araları ne için bozuldu bilmiyoruz belki de biraraya gelmek istememekte haklı. Ayrıca kızın hamileliği ile konunun ne alakası var. Biraz kıskanmışız galiba hamile kardeşi

Son olarak yazım tarzınız aşırı kötü konuyu zor okudum ve zor anladım ama genel itibari ile kardeşinizin size bir saygısızlığı yok. Siz onun üstünde baskı kurmaya çalışıyorsunuz...

Araları ne için bozuldu bilmiyoruz belki de biraraya gelmek istememekte haklı. Ayrıca kızın hamileliği ile konunun ne alakası var. Biraz kıskanmışız galiba hamile kardeşi

Son olarak yazım tarzınız aşırı kötü konuyu zor okudum ve zor anladım ama genel itibari ile kardeşinizin size bir saygısızlığı yok. Siz onun üstünde baskı kurmaya çalışıyorsunuz...
yoo kiskanmakla alakali değil ..
yani hemen irtibati kestiği için bozuldum
böyle düşününce haklsiniz belki ben baski yapiyorum

yoo kiskanmakla alakali değil ..
yani hemen irtibati kestiği için bozuldum
böyle düşününce haklsiniz belki ben baski yapiyorum

İnsanlar kan bağı olduğu için değil gönül bağı varsa birbiri ile görüşür.
Gönüller kırgınken biraraya getirmeye çalışmak doğru değil. Bu işin doğrusu ikisi ile farklı zamanlarda plan yapmak...
O yüzden yeni bir planlama yapın ayrı ayrı kimsenin gönlü kırılmasın. Ve insanların hassasiyetlerini anlamaya çalışın

Zaten alttan alman gerekiyormuş. Zoraki plan yapmışsın bunun hamilelikle alakası olduğunu sanmıyorum.

Erkek kardesim kiz k. dost bildiği kişiyle evlendi .Bende abla olarak evlilik döneminde ellimden ne geliyorsa yaptim.
Eşimde ayni ayrimcilik yapmadan yardim destekci olduk .Erkek k. biraz sosyal fobisi var ve bazi konularda eksik,mesela bizlere bile karşi cok soğuk hiç aramaz sormaz .
Annemi babamada ayni .
Aralik ayinda evlendiler ,kiz k. düğünlerine katildi ,lakin benimle hiç konuşmadi ,hatta yüzüme bile bakmadi.
önceleri tartişmiştik ve ben onun arkasinda durmadiğimi ve çok kariştiğimi söyledi .
Ben ona kendimi anlatamadim,benim vicdanim el vermezdi ,haksizlik olurdu .
Arti annem babam çok yaşli ,babam 80 .
Nasil yapsalardi.

Uzun zamandir ailemiz bir araya gelmediği için bahcede bir eğlence vermek istiyordum.(korona demeyin 1.dişarda olacak ,ayni restoranda dişarda yemek yediğiniz gibi
"abla tekrar başlama istersen ,sen bu konuda benim tutumumu biliyorsun .Biz önce onlara yaklaşmaya caliştik ,el uzattik onlar istemedi ."
sonra ikimizde arabanin içinde durumu idare etmek için sadece ,havadan sudan iki laf ettik .
işte hamile olduğu için ben onun istediği gibimi davranmaliyim
ben gönlünü almayami çalişmaliyim?
yarin birgün yüzüme vurur ,ben hamileydimde sen beni üzdün diye.Fakat onun yaptiği saygisizlik değilmi ,ben ona kötü konuşmadim,yalan söylemedim,bağirmadim etmedim .
kafam karişik ,kiz k. çok severim lakin artik ben sadece onun istediği gibi davranirsam aramiz iyi .
Keşke Metni düzgünce yazsanız. Ben, sen, o, biz, siz, onlar... hepsi birbirine girdi.

Anneme babamada ayni .

işte hamile olduğu için onun istediği gibimi davranmaliyim
gönlünü almayami çalişmaliyim?
yarin birgün yüzüme vurur , hamileydimde sen beni üzdün diye.Fakat yaptiği saygisizlik değilmi , ona kötü konuşmadim,yalan söylemedim,bağirmadim etmedim .

kafam karişik ,kiz k. çok severim lakin artik ben sadece istediği gibi davranirsam aramiz iyi .

Erkek k. Deki k ne? Ne kadar kötü yazmışsınız nasıl bi kısaltma o ?

Neden küstüler? Kiz kardesiniz, dostuyla evlendigi icin mi erkek kardesinize kūstü?

1.si insanların anlayabilmesi için konuyu biraz daha detaylı anlatın.
2. Si bunun hamilelikle ne alakası var. Aralarında geçen mevZuyu bilmesekde kız kardeşiniz hamile degilkende böyle bir girişim de bulunsaniz ayni tepkiyi verirdi diye düşünüyorum.

Aralarındaki muhabbet ne neden küsmüşler. Hiç detay yok.. Bu durumdü biz ne diyelm evet haklı veya hayr haksz diyemeyiz

kardeş yazmak çok mu zor k. ne diye düşünüyorum. ne anlattığın da çok net değil. küs olabilirler onların arasında olan bir şey. kan bağı var diye mıç mıç olunması gerekmiyor her zaman. ya ayrı ayrı etkinlik yaparsınız ikisine de ya da yapmazsınız olur biter.

Konuşur gibi yazmadan biraz daha detaylı olay sirasına göre yazabilir misiniz? Doğru yorum yapabilmek adına. Siz olayları biliyorsunuz o yüzden yazdığınız size anlaşılabilir gelebilir ama biz bilmiyoruz.
Tek anladığım erkek kardeşinizin kız kardeşinizin arkadaşıyla evlendiği bunu onun onaylamadığı ve küstüğü. Ayrıca onu ne ilgilendir. Birbirlerini beğenip evlenmişler. Başta sakladılarsa ona bozuldu heralde ama yine de küsmek için yeterli sebep olduğunu düşünmüyorum.
Kız kardeş ailenin küçüğü galiba. En küçükler biraz cazgır oluyor.

zoraki plan şöyle ,herkesi çağirirsam birtek erkek k. olmassa haksizlik değilmi?
gelin hanimada ayrimcilik değilmi?
keşke iki bölüm planlasaydim
1.)neden yenge degil de gelin hanim? Sizin esinize aileniz damat efendi diye hitap etse hoslanirmisiniz merak ediyorum.
2)2 aile kusse haksizlik olmaz düsunceli olunur.2 taraftan herhanbi birinin si?den böyle bir istegi olmamişsa işgüzarlikdan baska birsey olmazdi cagirmaniz.

Siz davetinizi yaparsınız, icabet edip gelmek isteyen gelir, istemeyen gelmez. Bu kadar basit. Herkes yetişkin bir birey. Küsedebilir, barışadabilir. Sizin demenizle ne olacak. Kontrolcü bir yapınız var ama belli bir yaştaki evli barklı insanları yönetemezsiniz.

sız davetınızı yaparsınız gelmek ısteyen gelır gelmek ıstemeyen gelmez
ama aralarında sorun oldugunu bıldıgınız bu konuda hassas oldugunu bıldıgınız kısılere de baskı yapmamalısınız buna saygı duyulması gerek

gelının hamılelıgının konuyla alakası bıle yok 3 kere okudum yok yanı hamılelıgı ne alaka onu anlayamadım

kız kardesınızın dostuyla erkek kardesınız mı evlendı

? konuyu bastan yazarmısınız 3. dereceden 2 bılınmeyenlı denklem cozduruyorsunuz bıze resmen burda

Eglencenin amaci aileyi bir araya getirmek, yani emrivaki yapiyorsunuz; cunku ozellikle kiz kardesiniz bir araya gelmek istemiyor.
Konunun hamilelikle alakasi yok, kiz kardesiniz hakli.
Turkceniz, daha dogrusu anlatiminiz neden bu kadar bozuk onu hic anlamadim, anlayabildigim kadariyla eyyorlamam bu kadar 🤓

Back
X