Hamile hakları ile ilgili bilgisi olanlar

Asyelf

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2020
22
7
36
35
Merhabalar .. İş yerim vardiyalı çalışıyor . Ben arastirmama göre vardiya ya hamile olduğumu bildirdigim andan itibaren yazilmamam gerek . Ancak iş yerim beni yine vardiya ya yazmış. Bu ve bunun dışında haklarım nelerdir .

Gece vardiyası ile ilgili kısım altta. Bu kanun maddesi olduğu için işvereniniz sallamıyorum diyemez. Hemen hamile olduğunuzu ve iş kanununa göre gece vardiyasında çalışamayacağınızı, bunun için çalışma saatlerinizin düzenlenmesini istediğinizi belirten bir dilekçe yazın.

Cevap olumsuz olursa o cevapla hemen avukata koşun :)

Gece vardiyası ile ilgili kısım altta. Bu kanun maddesi olduğu için işvereniniz sallamıyorum diyemez. Hemen hamile olduğunuzu ve iş kanununa göre gece vardiyasında çalışamayacağınızı, bunun için çalışma saatlerinizin düzenlenmesini istediğinizi belirten bir dilekçe yazın.

Cevap olumsuz olursa o cevapla hemen avukata koşun :)
Çok teşekkür ederim . İş yeri hemsiresini aradım ben gece vardiyasında calisamam kanunlara göre böyle bir hakkım olduğunu söyledim o da gerekli yerlerle görüştü ve geri döndü bana . Vardiyami sadece gündüz olarak degistirdiler . Onun dışında beni zorlayacaklar gibi gözüküyor ama bunun için bilinçli olmaya calisicam

bildiğim kadarıyla sabah 1 saat geç iş başı veya tam tersi akşam 1 saat erken çıkma hakkınız da olabiliyor.
kanunda tam maddesi nedir bilmiyorum ancak bizim firmamızda uygulanıyor bu şekilde. başka firmalarda da duymuştum.
araştırıp bunu da konuşun isterseniz.

Günde 7,5 saatin üstü çalışmanız da yasak. Gece vardiyası saatleri 20.00-06.00 saatleridir. Ayrıca doğumdan sonra 1 yıl süre ile de gece vardiyasında çalıştırılamazsınız. Doktor raporu ile 6 ay daha uzatılabiliyor.

Back
X