Hamile Halimle Yatılı Misafir :(

Cok benzerini ben yasamistim, 37 haftalik hamileydim riskli bir gebelik geciriyordum ve hala calisiyordum son haftamdi, esimin yurtdisindaki abisi 2 cocugu karisi ve anne babalari bana gelip bir hafta kalmislardi. Gunduz geziyorlar ben ise gidiyorum isten geliyorum yemek yapiyorum gezmeden geliyorlar yemek yiyorlar oturuyoruz filan saat 2-3 lerw kadar oturuyorlardi. O hafta vucudum oyle bir odem yapmisti ki yorgunluktan dudaklarim ters donmustu resmen konusamiyordum.

Ne yazikki bazi insanlar cok dusuncesiz oluyor. O haftadaki hamilenin evine gitse gitse temizlige yardima gitmeli biri....

Kv yi ara canım durumu anlat . Anne kusura bakma bak benimde durumum böyle sen evine davet et sende kalsınlar de
Bak işini şansa bırakma kv ye anlat
Bilmeyenler var. Herkesi, hatta butun erkekleri asagi yukari kendi kocasi gibi sanan, zaten istedigim gibisi yok ki diye dusunen, tepki vermeyen veya çeken kadinlar var.

Konu sahibine yorumu unutmuşum. Kvye soyleyin eger araniz iyiyse derim. Direk eltini ararsan belki problem olabilir gibi geldi ya da eşini bastiracaksin
🙄
Kayınvalidenize anlatsanız durumu o desin bende kalın diye
Kayınvalidenizi araya sokun durumunuzu izah edin.
Ben bu insanları anlamıyorum yahu...
Kadın kendisi de hamile, hava sıcak, gebelik zor
Karnı burnunda eltiye kalmaya mı gidilir, sende aynı durumdasın ya
Erkekler ayrı bir düşüncesiz, kadın 37 haftalık gebe, oturup kalkmak bile eziyetken birilerini ağırlamak nasıl olur düşünmüyorlar, eşinizle açıkça konuşun, olmadı annesine söylesin kv organize etsin ortalığı
kvye agirlastim birkaç gün sende kalayim da yemek temizlik derdinden kurtulayim diye gidin.
Kvde ni aricaksın diceksin ki
Anne malum doğum yakın çok ayakta duramıyorum artık zorlanıyorum eltimler geldiğinde sizde kalsın.
Bitti gitti bukadar
Bence kayinvalidenizi arayın, misafir agirliyacak durumda değilim bugün yarin dogum olabilir, bu seferlik siz ağırlılayın de. Kayinvalidenizde eltinizi arayıp, sizde kalmasinin ayıp olacağını kendisinde kalabilceklerini söylesin. Siz tamamen atin üstünüzden ay ne münasebet ya. Ama hata eşinizde sizi düşünmüyor.
KV nizi arayın havadan sudan konuşurken anne misafirlerin var galiba. abimler bebeğin kontrolü için buraya geliyorlar de.

Maalesef kv onlardan da anlayışsız. Onun için el kızıyım. Ondan rica etsem sen davet et diye benim zamanımda diye başlar. Ben ayakta duramıyorum diyorum kadın bana bir kasa domates al da konserve yap diyor burdan pay çıkarın.

Bizde kalmasınlar desem ben söyleyemem der eminim. Onların da düşüneceğini sanmıyorum. Ailenin diğer üyeleri desem canlarına minnet hiçbirisi bizde kalın demez. Stresten bugün doğurmazsam iyi. Abisi aradığından beri kasılmam var :KK43:
Neden pasif insanlarla evlenirsiniz anlamıyorum, ne demek söyleyemem demek ya. Mecbur söyleyecek! Seni hiç mi düşünmüyor? Nasıl sinir oldum 👿 hayır insanların düşüncesizliği ayrı, eşinin ayrı.
Ben 31 haftalık hamileyim evimi süpürmeye görümcem gelecek birazdan. Yapamıyorum çünkü ben. Ev badana olacak kaynanama diyorum ben temizleyemem halim yok. (kv bir oturuyoruz)
Bizde de yatılı misafir vardı bikaç gün önce. O gün de iyi hissediyordum hizmetçilik ettim tansiyonum 14e fırladı. Yaramaz bize temizlik yapmak insan bakmak hizmet etmek.
Açık açık olmaz diceksin o kadar yani. Bak kasılmaların varmış, senden önemli mi ya başkaları?

Elti tlf açmadıysa mesaj at diyeceğini de. Planlarını ona gore yapsınlar. 37 haftalık hamile kadin beni evine kendi yatılı davet etse zahmet vermeyeyim diye gitmem. Anca cok çok yakınım olacak o da gider tum işimi kendim halleder ona da yardim ederim. O kadin da hamile üstelik riskli gebelikmis o da hizmet bekleyecek yani

neden diyemıyor eşiniz anlamıyorum ... Sizin durumunuzu bilip hemde..
karşı tarafta dusunemıyor mu bu kadın doğum yapacak az kalmıstır eli kulağındadır biz x e gidelim vs vs .
ya ben abimn evinde 1 gece yatamıyorum hep dürtüyolr evine evine diye millette ki rahatlığa bak :/

siz söyleyin eşinize yaa tamam buyursunlar ama normal zamanmı halimi görmuyormsn de .. ayy ben dayanamazdım yada susayım buyuk konusmayayım

Susmayacaksınız

Yani bana hiçbir durumda bu anlattığınız konumda hamile iken misafir gelemezdi

Hem de o şehirde anası ablası vs olan kaynımı hamile halimle ağırlamam

Hasbelkader geldiler mi tuzluğu dahi uzatmam

Kalacak tek yer sizin eviniz dahi olsa şu aşamada gelmemeleri lazım sen doğurmak üzere hamile elti sorunlu hamile bir arada olmaz ki

Bakın hamile vs değilim görümcemler sık gelmeye başladı ben de ne çay yaptım ne ikram koydum

Habersiz gelmeselermiş modunda takıldım

üç beş sonrası öğrendiler

Siz hamilesiniz gelirlerse de yatın kalkmayın zaten yemeği eşiniz yapsın artık abi gel birlikte yapalım diye alsın mutfağa götürsün

Eh o zaman onlar da ona göre muamele görür.
Onlar da geçiştirme yiyecekler yer.
Otelcilik konaklama hizmeti beklemesinler.
Hamileyim ayakta duramıyorum de. Kv ya da diğer eltiyi ara onlar yardıma gelsin. Madem onlara gitmiyorlar.

Şu misafircilik oyunları için ben de bir ara konu acacagim.

6 yıllık uğraş, 4 tane düşük ve birçok operasyondan sonra 37 haftalık hamileyim. İlk günden beri çok ağır geçiyor. 32. haftamdan itibaren izne ayrıldım. Bulantı ve kusmam hiç bitmedi. Evi temizleyemiyorum ve son 1 aydır yemek de yapamıyorum. Uyduruk şeylerle geçiştiriyoruz. Temizliğe arada kadın geliyor. Canımı sıkan konuya gelirsek. Eşimin abisi şehir dışında yaşıyor. Onun eşi de hamile. 3 hafta önce yaşadığımız şehre geldiler ve yatılı olarak bizde kaldılar. Halbuki bizden başka eşimin ablası, diğer erkek kardeşi ve kv hepimiz aynı şehirdeyiz. Hadi birşey olmaz surat asmayayım dedim elimden geldiğince hizmet ettim. Az önce yine abisi aradı. Bebekte gelişim geriliği saptanmış. Yaşadıkları şehirde riskli gebelik bölümü yokmuş. Yakınlarındaki 2 şehri önermiş doktorları ama işimiz uzun sürerse diye sizin yaşadığınız şehre geleceğiz dedi. Randevu olaylarını sordu. O kadar ev varken sanırım yine bizde kalmayı planlıyorlar. Çıldıracağım. Bu arada her an doğum yapabilirim. Doktorum bebeğimin biraz iri olduğunu haftalık kontrollerle takip edip her an alınabileceğini söylemişti. Eşim abisine hayatta müsait değiliz diyemez.
Geçen bende konu açmıştım. Bende 37 haftalık hamileyim ve görümcem 3 çocuk kaynanm geldiler temizledigim evi mahvedip gittiler. Onlara hizmet etmekten suyum sızdı. Kesinlikle kabul etmeyin benim gibi hataya düşmeyin. Gitsin kaynananlarda kalsınlar. Yapsanda yapmasanda sonunda kötü oluyorsun zaten.

O diyemiyorsa siz diyeceksiniz.
Abi müsait değiliz, doğum her an olabilir, bebekle ilgilenmekten sizi ağırlayamam kusura bakmayın diyeceksiniz.
Bura düşünmeniz gereken kişi kaynınız. O kendi çocuğu için doktora geliyor ama yeğenini, yengesini düşünmüyor. Madem aradı madem illa ki o şehre gelecek baska bir yerde kalsınlar hatta bunu da telefonda belirtsinler. Hey Allahım ya bencilliğe bak sen. Insanı enayi yerine mi koymaya çalışıyorlar? Siz once kendinizi bebeginizi düşünün. Tekrar arayıp gelip kalacaklarını ima ederlerse siz diyin rahatsızım soyle böyle biraz halden anlamalı insan!!
Abisi açıkça söylemiş mi sizde kalacağız diye, belki de siz sıranızı savdığınızdan başkasına giderler. Yoksa siz iki karnı burnunda kadın, artık erkeklerden hizmet beklersiniz
Kesinlikle kabul etmeyin.

Direkt sizde kalacağız demedikleri için ben de açık açık müsait değilim diyemiyorum. Şimdilik tek yapabileceğim eşime istemediğimi söylemek, eltime ve kaynıma ne kadar rahatsız olduğumu anlatarak anlamalarını beklemek sanırım.

Bizde kalmasınlar desem ben söyleyemem der eminim. Onların da düşüneceğini sanmıyorum. Ailenin diğer üyeleri desem canlarına minnet hiçbirisi bizde kalın demez. Stresten bugün doğurmazsam iyi. Abisi aradığından beri kasılmam var :KK43:
ben söyleyemem derse iyi o zaman ben söylerim de. eltini ara söyle. saçmalığa bak. bu kadın 9 ay boyunca her hastane işinde gelip sende mi kalacak yarın bi gün bebeğinle mi ilgilenicen onlarla mı

"Canım yabanci yer mi,ne hizmeti " der akşama kadar kendi işlerinin peşinde dolanır akşam gelirken evin erkeğini " birşeye ihtiyaç var mı ,biz geliyoruz ,ay bir yorulduk bir aciktik...neyse gelince konuşuruz " diye ararlar.Zaten fikir sahibi olsalar öncesinde 3 hafta kalmazlar,şimdi de aramazlardi
Aradığı zaman canım bir şeye ihtiyaç yok evde yemek de yok zaten bütn gün yattım diyiverin😀

Direkt sizde kalacağız demedikleri için ben de açık açık müsait değilim diyemiyorum. Şimdilik tek yapabileceğim eşime istemediğimi söylemek, eltime ve kaynıma ne kadar rahatsız olduğumu anlatarak anlamalarını beklemek sanırım.
Madem söyleyemiyorsunuz Bugün doktorunuzu arayın bugün kendinizi hiç iyi hissetmediğinizi kasılmalarınızın başladığını söyleyin muayene olurken whatsapta durum paylaşın eşşek değil ya anlarlar herhalde

Neden siz onu merak ettim . Herkes o sehirdeymis zaten , özellikle annesine kalmalı.

Eşin gelme diyemezse ve size gelirlerse oturduğunuz yerden kalkmayın hizmet falan etmeyin hatta ağrım var deyip yatak odasına geçin yatin yüz bulmayınca zaten giderler.

Eltimi aradım hem geçmiş olsun demek hem de ne kadar rahatsız olduğumu anlatmak için ama tlf cevap vermedi. Dönüş yaparsa konuşacağım. Direkt bende kalmayın diyemem ama konuştuğumda anlar umarım müsait olmadığımı.

Niye diyemiyorsunuz? Kocanız diyemiyor. Siz diyemiyorsunuz. Biz mi diyelim?

“Sizi bizim evde ağırlamayı çok isterdim. Ama benim de durumum malum. Sana da zor olacak başka şehirde doğum yapmak. Annemlerde mi kalacaksınız, yoksa abilerde mi?” demek hiç de zor bir şey değil.

Siz bu kadar pasifken eşinizin pasif kalmasına kızmayın bence.

Açın telefonu, açmıyorsa da mesaj atın: “Sizi bizim evde ağırlamayı çok isterdim. Ama benim de durumum malum. Sana da zor olacak başka şehirde doğum yapmak. Annemlerde mi kalacaksınız, yoksa abilerde mi?” deyin. Oldu bitti, bu kadar.

Back
X