Hamile Halimle Yatılı Misafir :(

Maalesef kv onlardan da anlayışsız. Onun için el kızıyım. Ondan rica etsem sen davet et diye benim zamanımda diye başlar. Ben ayakta duramıyorum diyorum kadın bana bir kasa domates al da konserve yap diyor burdan pay çıkarın.
Allah yardımcın olsun canım, görümcenle konuşsan o da mi anlayişsiz? Hiç olmadi midem çok kötü aman ayaklarimin üstüne basamıyorum de hiç bi iş yapma. Bakalim o zaman çağırabilecek mi eşin kimseyi.

Bu kadar da anlayışsızlık olmazki ya ne bencil insanlar var

İnsanlar bencil olabilir, sık rastlanan bir durum. Beni asıl şaşırtan kendi hakkını arayamayan, “eşim müsait değiliz diyemez, ben müsait değiliz diyemem” diyen insanlar. Konu sahibi kendi hakkını aramayı öğrenmeli ki kendi çıkarlarını geçtim, çocuğuna iyi bir rol model olabilsin.

İnsanlar bencil olabilir, sık rastlanan bir durum. Beni asıl şaşırtan kendi hakkını arayamayan, “eşim müsait değiliz diyemez, ben müsait değiliz diyemem” diyen insanlar. Konu sahibi kendi hakkını aramayı öğrenmeli ki kendi çıkarlarını geçtim, çocuğuna iyi bir rol model olabilsin.

Eşimin abisi olduğu için müsait olmadığımızı onun söylemesi gerekiyor diye düşünüyorum. Benim ailemden birisi olsaydı açık açık söylerdim.

gelseler bile neden kendinizi hizmet etmek zorunda hissediyorsunuz? neden iş yapıyorsunuz?ne kadar zor şartlarla sahip olduğunuz o bebekten dahamı önemli hizmet etmek temizlik yapmak yemek yapmak:KK43: arayın ve başımın üstünde yeriniz var ama annem gelecek kalmaya bebek gelecek gelen giden bende çok olur ayrıca hiçbir işte yapamam haberiniz olsun derdim ben olsam bunun için küserlersede kendileri bilir,hakkınızı kendiniz arayın kocanız diyemezse.

Maalesef kv onlardan da anlayışsız. Onun için el kızıyım. Ondan rica etsem sen davet et diye benim zamanımda diye başlar. Ben ayakta duramıyorum diyorum kadın bana bir kasa domates al da konserve yap diyor burdan pay çıkarın.
Sizin kayınvalide de benimkinin laciverti sanırım.Doğumuma çok az kala halıları yıkamaya gönderecektim, "ne gerek var kendin yıka boşuna masraf, ben doğuma yakın hep kendim yaptım, bizim zamanımızda böylemiydi" demişti.

6 yıllık uğraş, 4 tane düşük ve birçok operasyondan sonra 37 haftalık hamileyim. İlk günden beri çok ağır geçiyor. 32. haftamdan itibaren izne ayrıldım. Bulantı ve kusmam hiç bitmedi. Evi temizleyemiyorum ve son 1 aydır yemek de yapamıyorum. Uyduruk şeylerle geçiştiriyoruz. Temizliğe arada kadın geliyor. Canımı sıkan konuya gelirsek. Eşimin abisi şehir dışında yaşıyor. Onun eşi de hamile. 3 hafta önce yaşadığımız şehre geldiler ve yatılı olarak bizde kaldılar. Halbuki bizden başka eşimin ablası, diğer erkek kardeşi ve kv hepimiz aynı şehirdeyiz. Hadi birşey olmaz surat asmayayım dedim elimden geldiğince hizmet ettim. Az önce yine abisi aradı. Bebekte gelişim geriliği saptanmış. Yaşadıkları şehirde riskli gebelik bölümü yokmuş. Yakınlarındaki 2 şehri önermiş doktorları ama işimiz uzun sürerse diye sizin yaşadığınız şehre geleceğiz dedi. Randevu olaylarını sordu. O kadar ev varken sanırım yine bizde kalmayı planlıyorlar. Çıldıracağım. Bu arada her an doğum yapabilirim. Doktorum bebeğimin biraz iri olduğunu haftalık kontrollerle takip edip her an alınabileceğini söylemişti. Eşim abisine hayatta müsait değiliz diyemez.
müsait değiliz diyemez bence de ama burda hem diğer kişilerin (ablası, kayınvaliden vs ) onları arayıp davet etmesi gerekir. eşin bence en azından kendi annesiyle konuşmalı ki annesi davet etsin gelin bizde kalın o da hamile zorlanır falan diyerek. ola ki geldiler sen hiç bişey yapma eşin yapsın her şeyi yatakları falan. yemeği de dışardan söyleyin sürekli. o zaman anlar eşin uzun süre bu durumla baş edemiceğini

Ama demek zorunda yok yine diyemezse ve gelirlerse benim ağrım var de yat onlara bu halinlede hizmet etmeyi düşünmüyorsun heralde

6 yıllık uğraş, 4 tane düşük ve birçok operasyondan sonra 37 haftalık hamileyim. İlk günden beri çok ağır geçiyor. 32. haftamdan itibaren izne ayrıldım. Bulantı ve kusmam hiç bitmedi. Evi temizleyemiyorum ve son 1 aydır yemek de yapamıyorum. Uyduruk şeylerle geçiştiriyoruz. Temizliğe arada kadın geliyor. Canımı sıkan konuya gelirsek. Eşimin abisi şehir dışında yaşıyor. Onun eşi de hamile. 3 hafta önce yaşadığımız şehre geldiler ve yatılı olarak bizde kaldılar. Halbuki bizden başka eşimin ablası, diğer erkek kardeşi ve kv hepimiz aynı şehirdeyiz. Hadi birşey olmaz surat asmayayım dedim elimden geldiğince hizmet ettim. Az önce yine abisi aradı. Bebekte gelişim geriliği saptanmış. Yaşadıkları şehirde riskli gebelik bölümü yokmuş. Yakınlarındaki 2 şehri önermiş doktorları ama işimiz uzun sürerse diye sizin yaşadığınız şehre geleceğiz dedi. Randevu olaylarını sordu. O kadar ev varken sanırım yine bizde kalmayı planlıyorlar. Çıldıracağım. Bu arada her an doğum yapabilirim. Doktorum bebeğimin biraz iri olduğunu haftalık kontrollerle takip edip her an alınabileceğini söylemişti. Eşim abisine hayatta müsait değiliz diyemez.
Onlar daha yolunu yapmadan agrım var beli den duramıyorum kötüyüm de.abileri de gelince peşlerinde hizmet etme,herşeyi eşinden talep et.

Hayır başka ev olmasa yine neyse diyeceğim de, bir sürü de ev varmış. Eşin umarım söyleyebilir ve sen de bebeğini sağlıkla kucağına alırsın.

Belki sadece bilgi almak amaçlı aramıştır sonuçta şuanda bebekleriyle ilgili bir problem var. Kalmak istedikleri kesinleşirse ozaman müdahale edersiniz boş yere kendinizi üzmeyin. Sonuna kadar haklısınız ama bi yandan eltinizide düşünüyorum onunda şuan yaşadığı zor bir durum. Sağlıklı doğum dilerim.

müsait değiliz den ziyade bizim de doğum oldu olacak , senin eşin de hamile bakıma ihtiyacı var iyi ilgilenemeyiz falan demeli bence abisine. ama asıl annesini arayıp söylemeli çünkü burda en düşüncesizi bence eşten ziyade kayınvalide ve görümce.

Aradığı zaman canım bir şeye ihtiyaç yok evde yemek de yok zaten bütn gün yattım diyiverin😀
Doğum yapmak üzere olan bir kadının tek sıkıntısı akşama ne yemek pisireyim degildir ki!! İnsanın bir kaç hafta/gün /belki de saat sonra gireceği yeni surece zihinsel olarak da hazırlanması ,uyuması ,kafasının rahat olması gerekiyor. Ayip olmasın ...kabul etmemiş olmayayım diye türlü laf oyunlarına ,cambazliga gerek olmamali....insan "müsait değilim,şartlar farklı olsa sizin bizde kalmanızı ilk ben isterdim ama şu an benim bebeğim doğmak üzere ,burada değil annenizde kalmanız daha uygun " diyebilmeli

Eşiniz söleyemiyorsa siz söleyim bundan utanıcak çekinecek birşey yok. Arayın eltinizi bu sefer sizi misafir edemicem malum doğum bugun yarın olucak evde sürekli yatıyorum ne temızlık ne yemek yapmıyorum diye söleyin anlasın bır zahmet. Bu kadar kasmayın kendınızı ya çat çat söleyin gitsin. Ben üzülüp sıkılıcagıma başkası üzülsün

Böyle yazıları okuyunca çıldırıyorum. Siz deyin Allah aşkina .bebeğimi ve beni düşunmeyen adamı da kovarım o evden. Gitsin abisiyle yaşasin. Çok özür dilerim boyle yazdığım için ama siz kimsenin hizmetcisi değilsiniz. Senin karninda da can var ya patates çuvalı yok. Onca da başka kapi varmış yani. Sizin riskli gebe oldugunuzu biliyorlar mi? Soyleyin evde is yapmayin. Ne halleri varsa gorsunler. Siz nasilsiniz bilmiyorum ama genelde bu tur yazanlar da titizlik takintisi da oluyor. Geleni geldigine pişman ederdim valla. InşAllah çözüm yolu bulursunuz.

gelmeleri neden bu kadar sorun olmuş anlamıyorum, onlar da bebekleri için çabalıyor.

Gelmeleri sorun değil ama bu şartlarda bana gelmeleri sorun. Sonuçta bu şehirde tek seçenek ben olsam neyse. Anneleri ve diğer iki kardeşi dururken doğurmak üzere olan bana gelmeleri canımı sıkıyor.

Ah kiyamam.Annem kardesim gelicek felan desenuz ev musait degil diye gelmes belki

Back
X