canım kv adını kp nin ismi olarak söylediğinde sen susmuşsun eşin söylemiş o ismi koymayacağız demiş.. kv senin için söz verdi demiş.. neden sustun? tamam ilk başta olay uzamasın diye cvap vermek istememiş olabilirsin ama gelinim söz verdi dediğinde susman hiç doğru değil. öyle bir söz vermedim diyorsun bunu yüzüne o anda niye söylemedin. ne var bunda. olanı söyleyeceksin..
sonra telefonda kv kp nin ismiyle hitap etmesine de kızma o zaman. eşine hiç kızma.. arada bırakan sensin.. ayrıca bu kadar sorun etme bebeğinizin ismini siz koyacaksınız sonuçta.. annesi ona o isimle hitap etmek istiyormuş etsin.. hem yazık bu zamana kadar net birşey söylememişsin kadın o şekilde alışmış. seviyor... hani bir şey var ismi belli olsun. torunu sevmek istiyor adı da sen şu olsun dememişsin ki... en azından sen isim düşünseydin arasaydın hem bu kadar kesin kp nin ismi olmadığı belli olurdu.
sen aç konuyu anne böyle böyle söylemişssin ama ben hatırlamıyorum sana söz verdiğimi...
cocugumuzun adına takdır edersın kı esım ve ben karar vermek ıstıyoruz..
bır ısım yuzunden kımsenın huzurunu kacırmaya gerek yok..
bu konuda buırda kapanırsa sevınırım dersin..
gayet ılımlı ve yapıcı bır konusmayla cevabını vermıs olursun
Bence boşuna stres yapıyorsun erkeklerın babalarının ismini koymaları bir gelenek bir nezakettir yani eğer Kayınpederin ismi kötü degilse sırf kayınpederın ismi dıye ve sırf KV demiş diye koymamazlık yapma bence,gün gelir senın de oğlunun oğlu olur ve babasının adını koymak ister fena birşey mi sence babasının ismini yaşatması,dediğim gibi adı kötüyse ve beğenmiyorsanız nazikçe konuşun tabi ki ismin içinize sinmesi önemli
iki isim koymayı düşünmez misiniz ? tabi önce eşiniz gerçekten ne düşünüyor onu öğrenin...
cnm neden sustum cunku bız ozmn nısanlıydıkdaha nısanlıyken ben kalkıp orda olmamış cocugun ısmı ıcın kavga mı edeyim...o yuzden sustum, esımede telefonda soledı ben yanndaydım o yuzden mudahele edemedım halıyle.bıde gelınım soz verdı dıyede telefnda esıme soledı,bende esıme asla öle bı soz vermedıgımı belirttim. zaten nasıl net bişey söyleebılırım ki, bız bıle ısıme daha karar vermedık ama kp adını koymıcamızda kesin tabıkı.
hımm tamam canım anladım. mağdem kv kp nin ismi diye yerini ediyor sen de keşke başka isimler düşündüğünü ararken falan duysaydı. hani değişik isimler araştırıyorum gibi. ama şimdi diyeceksin ki çocuğun cinsiyeti belli olmadan isim bakmadım.. HAKLISIN.. sanırım 12 haftalık hamilesin daha.. neyse canım..
en iyisi sen isim belirlemediysen daha araştırdığınızdan falan bahsetsin eşin annesine.. üzülecek belki ama sonuçta siz koyacaksınız ismi.. çok mu kötü hani düşündüğün bir isimle birlikte koysanız..ismini düşünmeye zamanınız var.. ama mutlaka bir isim araştırdığınızı bilsin kv.. kendini alıştırsın..
görümcene gelince canım hiç takma. bebeğini de kendini de üzme.. bende de var.. düğünümden belli kendi düğünü gelinliği yüzüklerimiz sonra kürtaj oldum dr konusunda çok konuştu..konuşmaya da devam ediyor.. (onun düğünü yemekli gelinliği satın alındı. benimkisi sade cüzri bir miktarla gelinlik ise ödünçtü. ben istedim sonuçta bize kalsın diye ama nerde.. kendi yüzüğu klasikti eski alyanslardan tutturdu sizin ki de olsun.. diyorum ben fazla takı takmıyorum alyans mecburi takılacak o en azından hoşuma giden olsun. parasıda bizden çıkıyor. tüm düğün ev masraflarımızı biz ödüyoruz.. ne gerek varmış da istersen sonra değiştirirmişiz de neler neler.. neyse ki eşimi kandıramadı. o bana bıraktı. öyle böyle değil bayağı ısrar etti..
kadın doğumcuyu da kendi dr unun karısını önerdi özel.. diyorum ben gidiyorum dr um var. yok bu dr çok iyi diyor. kendi de gitmemiş.. ayrıca özel.. dedim ben o hastaneye nasıl veriyim o kadar para.. kuzenimde önerdi dedim. onun da çok iyi dokturu varmış.. duruma göre bakalım. hani asla gitmem de demiyorum. sürekli onu söylüyor ona git.. ya da yengemin dr una git..
hani düşün demiyor öneririm demiyor. kuzenim aradı. dr önermemi istersen benim şu var dedi.aklında olsun dedi.. onun gibi ona git o çok iyi demiyor. dr um var dediğim halde.
neyse sen de öyle yap ben drum dan şimdilik memnunum. sen bir daha bebek düşünürsen dr umu öneririm de..
Hamileliğin hayırlı olsun,Allah sağlıkla kucaklamayı nasip etsin.
En kısa yoldan kökten bir tavsiye : Bebeğinize acilen bir isim bulun.
Bulamıyorsanız,size en yakın gelen ismi seçmiş gibi davranın.
Sonradan başka isim bulunca değiştirirsiniz mühim değil.
Önemli olan,şimdilik "hayır ismi o değil,bu olacak" diyeceğiniz bir isim olsun.
Söz verdin derlerse hayır ben öyle bir söz vermedim deyip geçersin.
Görümcenin doktor konusundaki yorumlarına takılmayın.
Ben olsam kesin bir dille,başladığım doktorla devam edeceğim,takibimi o yapıyor,doğumu da o yaptıracak derim.
ayy canım aynı senın görumcedebızlerı cocukmu göruyolar aptalmı sanıyolar aldıgımız kararlara mı güvenmiyorlar bu nedır yaa... illa kendı istedıklerı olacak bı karısmayın işte kendı ısınıze bakın eşin iyi yapmış cnm allahtan benımkıde benım dedıgımı yapıyor ama onlar ordan sureklı mudahele edınce bızım sınırlerımz gerılıyo...takmamaya calışıcam cnm bende..
ayy canım aynı senın görumcedebızlerı cocukmu göruyolar aptalmı sanıyolar aldıgımız kararlara mı güvenmiyorlar bu nedır yaa... illa kendı istedıklerı olacak bı karısmayın işte kendı ısınıze bakın eşin iyi yapmış cnm allahtan benımkıde benım dedıgımı yapıyor ama onlar ordan sureklı mudahele edınce bızım sınırlerımz gerılıyo...takmamaya calışıcam cnm bende..
Hep aileler arasında aynı konuşma....Cevremde o kadar cok var ki.isim yüzünden bosananları biliyorum....Canım bosuna hamile hamile moralini bozma,eşinle aranı bozma.Güzel bir dille isim konusunda ne düşünüyorsun hayatım de.Aklında bir isim varsa bu isim nasıl sence diye sor...Eşin zaten kv gerekli cevabı vermiş,üstüne cok gidersen kimliginde kp ismini görürsün.Kv ile sen muhattap olursan daha cok üzülürsün gelin istemiyorda,laf söylüyorda...Cevremden edindigim tecrübelerim bu yönde.GÖRÜMCEYEDE gelince bendede var o cok bilmişten bir tane.Ona ne yaparsan yap susmaz.Ben muhattap olmadıgımda eşimi arar konuşur konuşur kapatır.Görümcene onun psikolojisiyle yaklaş.Onun davrandıgı gibi davran o zaman susuyorlar..Ben öyle yaptım rahatsızlık duyunca şimdi konuşmak için bile izin alıyor.. :)))
hahaha canım saol cok dogru söylemişsin , kafamda bi isim var, olmadı onu koycaz diyim simdiden (eşimede söyledım oda begendı)
gorumcemde ahhh bana bı dese bana açsa bu konuları okdr guzel soyleyecegım ki, ama bana söylemıyo işte benmle muhatab olmuyo, kardesıyle halletmeye calısıo, onun aklına girmeye ugrasıyo.esımde onu dinlemıyo sonucta ama kırılmasın dıye de kesın bı dıllede susturmuyo,(esımde haklı farkndayım) bu seferde o susmayınca bende kızıyorum yetr artık yorum yapmasın sende sustur artık ablanı dıye, sorunlar hep burdn ckıyo
evet canm haklısın esımnde cok ustune gitmek ıstemıyorum, inattırda kafası atarsa koyuverır babasının ısmını :18: mesela nasıl onun davrandıgı gıbı davranayım önerın cok ılgınc geldı gercekten, benmle hıc muhatab olmuyokı kadın bırbırımızı gorunce ıyıyız,hcbişi yokmuş gibi(bişeyde yok aslında kavga tartısma fln) ama o benden hoslanmıyor daha tanımadan istemedı benı ,önyargılı davrandı, ama aldı cvbını o önyargılar boşa cıkınca.bende tabı yasadgım bı cok seyden ve bu tarz karısmalarından cok rahatsız oldgum ıcın bende ondan hoslanmıyorum o yuzden,zaten farklı sehrlerdeyız görusmuyoruz ama telde bıle ne o benı arar ne ben onu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?