cnm eğer kesinlikle istemiyosan ki sana katılıyorum. zorla olmaz bu işler. istesen kimse demeden koyardın zaten . ayrıca kv tarafının (genel erkek ailesi için söylüyorum) bu şekilde diretmesine de sinir oluyorum. benim teyzem iki torununa da kendi ismini koydurttu zorla düşünebiliyormusun.
sakın taviz verme özellikle eşine. tatlılıkla köprüyü geçene kadar eşinle iyi geçin. eşlerin arası kötüyken koca daha gıcıklık yapıyor. eşinin senin yanında olmasını sağla o sana yeter. gerisi hikaye. kv ile de muhatap olma bence. iş inada binerse eşin saf değiştirebilir.
canım bu tarz insanların huyu hiç değişmiyor karışmaya konuşmaya devam edecek bende çok yaşadım benzerlerini. özellikle isim konusunu eşimin babasının adı olsun diye biz isim çok geç belirledik çünkü eşim hiç istemiyordu konuşmayı isim konusunu bende direkt soramıyordum babanın adı mı olacak diye bu korkuyla 9 ay geçirdim sadece kendime ve bebeğime zararı oldu. kv her kim sorsa ismini eşinin ismini olacak diyordu birşeyde diyemiyordum eşimde demiyordu en son net konuştum istemiyorum diye göümce elti yeğen herkes aynı şeyi söytlüyordu doğumdan bir gün sonra eşi ancak susturabildi herkesi .çok biliyorsanız kendiniz koyun diye.sakın kendini üzme kendine yaparsın sende onların yanında bebeğinin ismiyle hitap et örnek erenim şu kadar kilo bu kadar uzunlukta gibi.. anlasınlar cevapta verme sen cevap veredikçe sinir olurlar en iyi cevaptır duymamazlıktan gelmek. görümcenin karışmalarınada kulaklarını kapa çünkü bebek doğunca kat ve kat fazlası yaşanıyor maalesef. eşin ablasının sorduklarını söylediklerini sana iletmesin ondan rica et bence sende onunla konuşmalarına dikkat etme çünkü bu dönemde insan bazen başka konuşmaları bile yanlış anlayabiliyor.bebeğin için sakin ve rahat ol o hissediyor.benim bebeğime burnu küçük gibi biraz down sendromu olabilir demişlerdi ama daha zamanı değil 19. haftada net belli olur dedi doktorum çok şükür bir şey çıkmadı kv bana o süreçte giydiğim pantolon torununun burnuna geliyormuş ve burnu basık olacakmış çocuğun uzun elbise giy bunları giyme deişti :))) 18 haftalık bebeğin burnunum tam nereye geldiğini bilecek kadar uzman kadın doğumcuyazdıklarını okuyunca kendim geldi aklıma bizde profa gidiyorduk herkese dert olmuştu görümce sürekli kendi doktorunu öneriyordu o da çok iyi diye hatta doğuma benim doktorum çok yüksek bi fiyat istedi görüce ve kv o doktora git filan dediler ben inat ettim gitmedim halbuki onlar böyle üstüme gelmeseydi ona gidecektim şimdide inadımın borcunu ödüyorum hehehe
niye susarsınız anlamam ki e şimdide sus o zaman tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok kendin ağla dur
Ya anlamıyorum bu insanlar padişah soyundan mı herkes adının torununa koyulmasını istiyor?
Ben kocama da dedim dünyadaki en beğendiğim isim babanın adı olsa bile koymam oğlum başkasının adıyla değil kendi adıyla yaşayacak diye. Bu durumda erkekler ailelerini isim konusuna nasıl karıştırabiliyor? Açıkça söyleyip kapatacak olayı, bence bu durumda erkeklerin aileleriyle konuşması gerek. Hele kaynana falan nedir ki dış kapının dış mandalları anne babaların yakasını bıraksın artık herkes çocuğuna istediği ismi koysun. En nefret ettiğim saçma sapan geleneklerden biridir bu isim konusu.
Al benden de o kadar,hayır yani ille baba dede ismi konacaksa neden benim babam dedem değilde kocamın babası dedesi, ben kimsesiz miyim, bak bu soğukta sürüne sürüne işe geliyorum tansiyonum 9larda gidiyo işyeri ısınmıyo ayaklarım buz olmuş kabanla oturuyorum gece yatmak dert kalkmak dert gecede 10 kere tuvalete kalk ilk zamanların sıkıntılarını zaten anlatmaya gerek yok 2 a domates salatalıkla beslendim Allah bebeklerimizin yokluğunu göstermesin tabiki ama ben bu kadar sıkıntı çekicem birileri emrivaki yapacak çok pis çirkinleşirim önümü alamazlar
Maalesef ki insanlar her şeyi üzerine vazife etmeye bayılıyorlar. Bundan 10 yıl önce kızıma doğum yaptım. Normalde özel hastanedeydi doktorum doğumu da o doktorda yaptım. Ama çalıştığım için o dönemde doğum izni için devlet hastanesinden rapor almak durumundaydım ve devlet hastanesine de gittim rapor alabilmek için. Evet bende özel doktora gitmeme rağmen devlet hastanesine gittiğimde testlerimi orada yaptırdım. Abimin eşi sürekli özele gitti ve testlerini de orada yaptırdı. Bir gün olsun ben devlet hastanesinmde bedava yaptırdım sen neden parayla özelde yaptırıyorsun diye bir kelime söylemedim aklımdan bile geçmedi herkesin kendi tercihi nerede isterse orada yaptırır banane. İsim konusuna gelince kayınvalidenizi arayıp anne sen eşime benim için söz verdi demişsin ama ben böyle bir söz verdiğimi hatırlamıyorum demelisin.
ne sinir bir durum ya bu kv kp isim olayı 9 ay biz taşiyoruz yavrularimizi ne demek kv kp ismi koymak bizim hiçmi sevdigimiz begendigimiz isim yok
Al benden de o kadar,hayır yani ille baba dede ismi konacaksa neden benim babam dedem değilde kocamın babası dedesi, ben kimsesiz miyim, bak bu soğukta sürüne sürüne işe geliyorum tansiyonum 9larda gidiyo işyeri ısınmıyo ayaklarım buz olmuş kabanla oturuyorum gece yatmak dert kalkmak dert gecede 10 kere tuvalete kalk ilk zamanların sıkıntılarını zaten anlatmaya gerek yok 2 a domates salatalıkla beslendim Allah bebeklerimizin yokluğunu göstermesin tabiki ama ben bu kadar sıkıntı çekicem birileri emrivaki yapacak çok pis çirkinleşirim önümü alamazlar
kayınvalideniz oğlunuzun ismine karar verip söylediği zaman hep sessiz mi kaldınız?
eğer sessiz kaldıysanız en büyük yanlışınız burda,eşiniz müdahale edemiyorsa ki,
eşiniz biz babamın ismini koymayacağız diyemiyorsa annesine söylediği zaman
siz açık açık o ismi koymayı düşünmüyorum deyiverin.babanızı da ortaya atabilirsiniz.
diğer dedesine ayıp olur diye.yani dediğim gibi eğer susuyorsanız bir an önce açık açık
koymayacağınızı söyleyin,sakın doğana kadar beklemeyin,insanları daha zor ikna edersiniz
bide bakmışsınız ki ismi o H... ile başlayan isim olmuş
ay okurken şiştim
ne meraklılar gelinin hayatına burun sokmaya yahu
yok bebegin ismi
yok dr
sizene diye çıglık atasım geldi ya
Canim bukadar seni rahatsiz etti madem ac telefonu soyle kayinvalidene. Esinden bekleme.
eşim zaten telefonda dedı anne o ismi koymıcaz belki ne bılıosun dedı, eger bunun uzerıne hala kadın h.... demeye dvm ederse icabına bakıcam
ama bu cümlede bile belki koyabiliriz anlamı çıkıyor.
eşinizle konuşun direk konusu geçince eşin annesine koymayacağınızı söylesin
canım cok saol haklısın, esım Allahtan benı dınlıyor..bıde su gorumcemı takmamayı bı becersem tam olacak.. cnm su an kafamdaki Eren. kısa öz söylemesi hoş bi isim..anlamıda guzel.. önerilerede acıgım bu aradatam kesınlesmedı cnku..
öncelikle sana hayırlı doğumlar diliyorum benim konuyla alakalı değil ama sana birşey sormak istiyorum gördüğüme göre 12 haftalık gebesin ve cinsiyeti belli oldu demişsin bende 7 haftalık gebeyim 12. haftada belli oluyormu merak ettim .teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?