hamıle hamıle kv görumce cıldırttılar benı lutfen yardım :((

ya kızlar bıde bısey sorucam , bu gorumcemle hıc konusmadıgmız ıcın,içimdekileride dökemıyorum ya , susuyorum susuyorum artık dayanamayınca faceten söz paylasıyorum onu ıgneleyıcı. ve emınım uzerıne alınıyor, paylastgtım sozlerde öyle sacma salak seyler deıl tam cuk oturan sozler paylasıyorum cnku dayanamıyorum bı yerde tepki vermem lazım ama sonrada kendıme kızıyorum nıye muhatab oluyosun , ona cvp vermen bıle onu yuceltır, yada belkı ıstedıgıde benı sınır etmek başardım dıyede dusunebılır.
bıcogunuz cok sacma bulablır bu yaptgımı bazen bende pısman oluyorum ama bı sekılde dusuncelerımı rahatsız oldugumu bılmesı lazım baska nası belirtebilirmki bu konuda yanlışmı yapıyorum sızce

canım cok saol haklısın, esım Allahtan benı dınlıyor..bıde su gorumcemı takmamayı bı becersem tam olacak.. cnm su an kafamdaki Eren. kısa öz söylemesi hoş bi isim..anlamıda guzel.. önerilerede acıgım bu arada tam kesınlesmedı cnku..

aaaaa cok ıyı yapmışsın vala canım aynen öyle yırtık olmak lazım pat dıye agzına tıkmak lazım lafı ve dedıgın gıbı esımn beynını yıorum bızım aramız acılıo ama görumce hıcbısey duymuyor. esımde susuyo susuyo sonra patlıyo ıyıce kavga edıyoruz onun yuzunden bırde hıcte esımın ablasına karsı tavrı deısmıyo hep aynı..dedıgın gıbı eslerın basını yemeyle hıcbısı olmuyo benım kendım halletmem lazım bu kadını

Düşüncelerini dolaylı yoldan anlatmak kendini sinir etmekten baska birşeye neden olmaz canım.Ya hiç muhattap olmucaksın takmıcaksın ya da 1 kerw konuşcaksın tam konuşcaksın.Ben eşimlede,görümcelede konuştum.Hayatımıza müdahale edilmemesi konusunda ama hep konuştu kadın...Şimdi onun eksik oldugu ve bize ettigi müdahalerde ben ona konuşuyorum.SUSTUUU. :)))

cnm bravo sana walla. ben bıraz karakter olarakta sessız uyumlu bı ınsanım.gorumcede tam tersı cok baskın bı karakter o yuzden cok ezıldıgımı hıssedıorum.ama varya hamılelık hormonları hakkaten beter bişeymiş cok cesaret geldi ustume, bulaşanı yakarım o moddayım
bende bıdaha paylaşmıyım dıom söz möz zaten ya amann valla ne hallere dusuruoz kendımızıde..

kuzenim de oğluna Eren ismini verdi.

canım sen ne istiyorsun için neye demek istiyorsa onu de.. şimdi önemli olan mağdem kp ismini koymayacağın kesin o zaman bir isim belirleyip alıştırman herkesi.. yoksa nüfus cüzdanını çıkarana kadar zamanın var..
Doruk ismini önerebilirim.

eren ismini eşinde beğenmiş onu söyleyebilirsiniz. beğenmedim de diyebilirdi.. dolasıyla bir kere söylesin eşin onlara başka da konu üzerinde konuşma. kv denle.. ben söz vermemiştim.. cinsiyeti de belli olduktan sonra yeni isim bakıyoruz zaten dersin..

Son düzenleme:

Önünü sen kesmezsen eşin hiç kesemez.Kan bagı var...o onun ablasııı.Ben eşimin basını yemekten vazgectim cünkü zararını hep ben gördüm hep aglayan,bagıran ben oldum.Zararlı cıkan hep ben oldum.Cocugun oldugunda cok cok konuşur.Şöyle olsun böyle olsun...Görümcemin 1 saat eşime sunu söyle yapın bunu böyle yapın diye konuştugunu bilirim.Cok sükür biz rahatladık,ama hala kv doldurması bitmedi.Ben artık eşime konuşmadıgım için eşimde rahat,bende.

evet cnm en ıyısı oyle yapmak olacak..bi isim belirleyip onu duyurmak herkese..bıde son dakkayada bırakmayın daha 9ay var diye dusunmeyın dıolr , son dakkaya kalncada koymus olmak ıcın ısım koyuyolarmış bulamadıkları ıcın doruk ısmıde cok guzel cnm yakın bı tanıdıgımz koydu onu da..

varya aynı benm gorumceee. bız ona sen şunu nasıl yaptın dıye sormuyoruz ama o hep anlatıyor sureklı kendını, yaptıklarını, dusunduklerını soyluyor. bız hıc sormadan bende esımn basını yedıgım zmn bunun hıcbı sonuc vermedıgını anladım artık olan sadece bıze oluyor bende gorumceme laf edıpte bıde ufak bı tartısma kavgaya döner, kötu seyler olur esimde benı suclarmı dıye korkuyorum o yuzden ben bulaşmıyım dıorum sen hallet, senı affederler ama ben bısey dersem kötu olurum dıorum.o da bısey soylemıyo tabı , neden? dedıgın gıbı o onun ablasıııı...

Taktiğin çok yanlış canım. Bu şekilde dolaylı olarak laf sokarak, görümcene "senin dolduruşların işe yarıyor, eşimle aramızda sorun oluyor, kafaya takıyorum, yüzüne söylemeye cesaretim yok ama senden çok rahatsızım" demiş bulunuyorsun.

Bu yaptığın görümcene kendini daha değerli, sözü önemsenen biri gibi hissettirir. Çok çocukça bir davranış.
Ya açık açık konuş, ya da arkadaşın dediği gibi ona fırsat vermeden sen onu sorguya çek.
Ama ikinci dediğim seni çok yorar hamile halinle. İsim konusunda açık ve net ol, eşin de istemiyormuş
sen de net bir şekilde belirt kayınvalidene. İlla ki kırıcı davranmadan, kavga gürültü olmadan da net ve kararlı gözükebilirsin.
Hayırlı doğumlar.

çok gereksz şeylere kafayı takıyosunuz ama muhtemelen hamilelikten kaynaklanıyo. eşinizle konuşmuşsunuz birde isim bulmuşsunuz eşinizde onaylamış. şimdi dillendirirseniz bunu olacak tek şey var. kv eşinize trip atacak eşinizin morali bozulacak sizde üstüne gidiyosunuz eşinizin bu konuda adam zaten sizden yana onlar ne derse desin onlara en büyük cevap nüfus cüzdanını gördüğünde olur. siz kimseye kötü yada iyilikle isim açıklaması yapmayın. zaten bir açıklama yaparsanız buna mecburmuş gibi olursunuz. boşu boşuna gerginlik çıkar. sadece çocuk doğunca eşiniz nüfus müdürlüğüne giderken son kararımıız xxx ismi değilmi hayatım demek olsun.

görümcenizede gelince zaten eşiniz sizin beğendiğiniz doktora gönderiyo sizi bir sorun yok yani. görümcede eğer fesatlığından dolayı sürekli eşinize orası pahalı şuraya gidin diyip duruyosa belliki kıskanıyo. ona en güzel cevap zaten sizin o nederse desin bildiğinizi okumaktır.

eşler böyledir canım nekadar ailelerinin stediklerini yapmasalar bile nabzına göre şerbet verirler. eşin senin dediğini onaylıyomu ohh ne ala. sense annesine telefonda kesin tavır göstermedi diye kızıyosun. o simi koymıycaz demiş adam daha ne desin. bırak bunlara kafa yormayı bu isim konusu ve doktor konusunda eşin senden taraf farkındalar ve belliki bundan üsteliyolar sürekli. ama sen çıkıp annesine yada görümcesine bişey söylersen eşinlede zıt duruma düşersin.

mesela benim eşim ailesiyle ilgili düşüncelerini bilirim yanlışlarını oturup benimle paylaşır moralini bozan konuları yada işimize ne hala karışrıklarını. ama benim kv bana diretir. bigün bende senin gibi fevri bir anımda kv ye haddini bildirdim. nemi oldu haklı olduğumu eşim bildiği halde neden söyledin öyle ben zaten bildiğimi okuycam senle aldığım karar belli kime ne kanıtlıyosun neden laf söylüyosun dedi. bende senin gibi sürekli üstelemesinden sıkılmıştım aslında. ama o anda anladımki sessiz kalıp bakarız zamanı gelince sadece demektense haır illaki biz böyle düşünüyoruz diince kv ye söylediğim söz yüzünden eşimle aramız açıldı. ekmeğine yağ sürme kimsenin. eşin senden yanaysa otur son kez tatlılıkla eşine deki

isim konusunda sürekli bu baskı canımı sıkıyo hastane olayına karışılmasıda bunları biiliyosun zaten ben senin bana verdiğin söze inanıyorum birazda hamilelikten fevri davranıyorum sanırım. bidaha bu konuyla ilgili senin kafanı bende ekstradan yormıycam çünkü konuşmalarımıza sadık kalacağına eminim de. mutlu mesut yaşa hamieliğini. tekrar söylüyorum bak onlara en büyük cevap ne derlerse desinler eşinin senin dediğini yapması olur.

canım bu tarz insanların huyu hiç değişmiyor karışmaya konuşmaya devam edecek bende çok yaşadım benzerlerini. özellikle isim konusunu eşimin babasının adı olsun diye biz isim çok geç belirledik çünkü eşim hiç istemiyordu konuşmayı isim konusunu bende direkt soramıyordum babanın adı mı olacak diye bu korkuyla 9 ay geçirdim sadece kendime ve bebeğime zararı oldu. kv her kim sorsa ismini eşinin ismini olacak diyordu birşeyde diyemiyordum eşimde demiyordu en son net konuştum istemiyorum diye göümce elti yeğen herkes aynı şeyi söytlüyordu doğumdan bir gün sonra eşi ancak susturabildi herkesi .çok biliyorsanız kendiniz koyun diye.sakın kendini üzme kendine yaparsın sende onların yanında bebeğinin ismiyle hitap et örnek erenim şu kadar kilo bu kadar uzunlukta gibi.. anlasınlar cevapta verme sen cevap veredikçe sinir olurlar en iyi cevaptır duymamazlıktan gelmek. görümcenin karışmalarınada kulaklarını kapa çünkü bebek doğunca kat ve kat fazlası yaşanıyor maalesef. eşin ablasının sorduklarını söylediklerini sana iletmesin ondan rica et bence sende onunla konuşmalarına dikkat etme çünkü bu dönemde insan bazen başka konuşmaları bile yanlış anlayabiliyor.bebeğin için sakin ve rahat ol o hissediyor.benim bebeğime burnu küçük gibi biraz down sendromu olabilir demişlerdi ama daha zamanı değil 19. haftada net belli olur dedi doktorum çok şükür bir şey çıkmadı kv bana o süreçte giydiğim pantolon torununun burnuna geliyormuş ve burnu basık olacakmış çocuğun uzun elbise giy bunları giyme deişti :))) 18 haftalık bebeğin burnunum tam nereye geldiğini bilecek kadar uzman kadın doğumcu yazdıklarını okuyunca kendim geldi aklıma bizde profa gidiyorduk herkese dert olmuştu görümce sürekli kendi doktorunu öneriyordu o da çok iyi diye hatta doğuma benim doktorum çok yüksek bi fiyat istedi görüce ve kv o doktora git filan dediler ben inat ettim gitmedim halbuki onlar böyle üstüme gelmeseydi ona gidecektim şimdide inadımın borcunu ödüyorum hehehe

12 haftalık hamılesın zaten bu haftalarda cinsiyette yanılma olabilir,erkek olduğu kesinleşti diyelim bu durumda eşine büyük görev düşüyor eşin verecek cevaplarını

niye susarsınız anlamam ki e şimdide sus o zaman tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok kendin ağla dur

Ya anlamıyorum bu insanlar padişah soyundan mı herkes adının torununa koyulmasını istiyor?
Ben kocama da dedim dünyadaki en beğendiğim isim babanın adı olsa bile koymam oğlum başkasının adıyla değil kendi adıyla yaşayacak diye. Bu durumda erkekler ailelerini isim konusuna nasıl karıştırabiliyor? Açıkça söyleyip kapatacak olayı, bence bu durumda erkeklerin aileleriyle konuşması gerek. Hele kaynana falan nedir ki dış kapının dış mandalları anne babaların yakasını bıraksın artık herkes çocuğuna istediği ismi koysun. En nefret ettiğim saçma sapan geleneklerden biridir bu isim konusu.

Al benden de o kadar,hayır yani ille baba dede ismi konacaksa neden benim babam dedem değilde kocamın babası dedesi, ben kimsesiz miyim, bak bu soğukta sürüne sürüne işe geliyorum tansiyonum 9larda gidiyo işyeri ısınmıyo ayaklarım buz olmuş kabanla oturuyorum gece yatmak dert kalkmak dert gecede 10 kere tuvalete kalk ilk zamanların sıkıntılarını zaten anlatmaya gerek yok 2 a domates salatalıkla beslendim Allah bebeklerimizin yokluğunu göstermesin tabiki ama ben bu kadar sıkıntı çekicem birileri emrivaki yapacak çok pis çirkinleşirim önümü alamazlar

Maalesef ki insanlar her şeyi üzerine vazife etmeye bayılıyorlar. Bundan 10 yıl önce kızıma doğum yaptım. Normalde özel hastanedeydi doktorum doğumu da o doktorda yaptım. Ama çalıştığım için o dönemde doğum izni için devlet hastanesinden rapor almak durumundaydım ve devlet hastanesine de gittim rapor alabilmek için. Evet bende özel doktora gitmeme rağmen devlet hastanesine gittiğimde testlerimi orada yaptırdım. Abimin eşi sürekli özele gitti ve testlerini de orada yaptırdı. Bir gün olsun ben devlet hastanesinmde bedava yaptırdım sen neden parayla özelde yaptırıyorsun diye bir kelime söylemedim aklımdan bile geçmedi herkesin kendi tercihi nerede isterse orada yaptırır banane. İsim konusuna gelince kayınvalidenizi arayıp anne sen eşime benim için söz verdi demişsin ama ben böyle bir söz verdiğimi hatırlamıyorum demelisin.

cnm eğer kesinlikle istemiyosan ki sana katılıyorum. zorla olmaz bu işler. istesen kimse demeden koyardın zaten . ayrıca kv tarafının (genel erkek ailesi için söylüyorum) bu şekilde diretmesine de sinir oluyorum. benim teyzem iki torununa da kendi ismini koydurttu zorla düşünebiliyormusun.

sakın taviz verme özellikle eşine. tatlılıkla köprüyü geçene kadar eşinle iyi geçin. eşlerin arası kötüyken koca daha gıcıklık yapıyor. eşinin senin yanında olmasını sağla o sana yeter. gerisi hikaye. kv ile de muhatap olma bence. iş inada binerse eşin saf değiştirebilir.

evet cnm haklısın söyledıklerınde.zaten paylasıyorum ama sonrada pişman oluyorm, normal zamanda hıc ıletısım kurmadıgımz ıcın ,gozum donuyor bı sekılde laf söyleme geregı hıssedıorum ondan oluyor belki o da oturdugu yerden benımle eglenıyodur yanı..bundan sonra paylasmıcam zaten.. isim konusundada direk söylıcem kv.ye zaten oyle kırıcı kavgacı bi üslubumda yok, canı isterse anlasın istemesse de anlamasın.strese girmek ıstemıyorum hamile hamile bunlar yuzunden

coook doğru soyluyosunuz agzınıza saglık.annemle konusuyoruz onada anlatıyorum,annemde aynı seyı soyluyo kocan senın dedıgını yapıyo ya gerısını ne takıyosun dıyo. ıste bı o takmamayı bı becerebılsem ,susuyorum artık sonu gelsın dıye,hıc bıtmıyo bıkcgun sonra gene baslıyo,bıkac gun sonra gene ... e sus sus bıyerde bende patlıyorum.ondan oluyo.ve dedıgın gıbı esımde benm dedıklerımı yaptıgı halde bende gorumceme kv.ye patlarsam aynen senın eşının dedıklerını der bana varya..aslında o yuzden ben hep eşime sen sustur bak ben kötu olmayayım, sana bısey demezler ben dersem kötu olurum dıyorum..ama yok artık gorumceyı hııc takmıcam bundan sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…