görümcen bir daha eşinin ablasıymış.. benimkisi benden küçük.. eşimle aynı yaştayız. ve yazamadığım bitmek bilmeyen karışmaları.. senin görümcenin huyuda öyleyse onun da bitmez.değişmez.. sen araştırmaların isteklerin doğrultusunda eşinle birlikte karar aldığını her defasında söyle. eşinde sana bırakıyor ne güzel.. onlar yüzünden huzursuz olma eşinle.. sonuçta o onun kardeşi. anladığım senin düşüncelerine de önem veriyor. o yüzden arada bırakmamaya çalış.. yani birşeye siz karar verin. sonra kim demiş ne demiş.. laf..
bu arada hamileliğin hayırlı olsun..
bebeğin geçici veya kesinleşen ismini de yazar mısın buraya..
Canım eşim benim 10 yıldır hayatımda tabi görümcemde 10 yıldır.Son 3 aydır ona onun psikolojisiyle yaklasıyorum o kadar rahatım anlatamam :) ne salakmışım diyorum onca yıl eşimin beynini yemişim onun için.Zamanla erkekler sıkılıyor ve evde huzurun bozuluyor.Hem görümcene kızıyorsun,hemde eşine kızıyorsun.Görümcen seni duyuyor mu HAYIIIRRR.Eşine ne kadar sustur dersen daha cok dinler ablasını....Görümcemle bizde aynı sehirlerde degiliz ama bulundugu yerden bize yetiyordu.Kv inanılmaz dolduruyor...Eşimle halı alcaktık,halıyı söyle alın diye telefonda konusuyor aldım telefonu nasılsın falan....Senin o halılarda kanser yapan madde varmış dedim.Sen evdekileri degiştirirsen iyi olur bak evde cocukta var dedim...Eşinle konuşurken iste telefonu onun bilmedigi yönlerden gir konuya....
ya kızlar bıde bısey sorucam , bu gorumcemle hıc konusmadıgmız ıcın,içimdekileride dökemıyorum ya , susuyorum susuyorum artık dayanamayınca faceten söz paylasıyorum onu ıgneleyıcı.ve emınım uzerıne alınıyor, paylastgtım sozlerde öyle sacma salak seyler deıl tam cuk oturan sozler paylasıyorum cnku dayanamıyorum bı yerde tepki vermem lazım ama sonrada kendıme kızıyorum nıye muhatab oluyosun , ona cvp vermen bıle onu yuceltır, yada belkı ıstedıgıde benı sınır etmek başardım dıyede dusunebılır.
bıcogunuz cok sacma bulablır bu yaptgımı bazen bende pısman oluyorum ama bı sekılde dusuncelerımı rahatsız oldugumu bılmesı lazım baska nası belirtebilirmkibu konuda yanlışmı yapıyorum sızce
Düşüncelerini dolaylı yoldan anlatmak kendini sinir etmekten baska birşeye neden olmaz canım.Ya hiç muhattap olmucaksın takmıcaksın ya da 1 kerw konuşcaksın tam konuşcaksın.Ben eşimlede,görümcelede konuştum.Hayatımıza müdahale edilmemesi konusunda ama hep konuştu kadın...Şimdi onun eksik oldugu ve bize ettigi müdahalerde ben ona konuşuyorum.SUSTUUU. :)))
canım cok saol haklısın, esım Allahtan benı dınlıyor..bıde su gorumcemı takmamayı bı becersem tam olacak.. cnm su an kafamdaki Eren. kısa öz söylemesi hoş bi isim..anlamıda guzel.. önerilerede acıgım bu aradatam kesınlesmedı cnku..
cnm bravo sana walla. ben bıraz karakter olarakta sessız uyumlu bı ınsanım.gorumcede tam tersı cok baskın bı karakter o yuzden cok ezıldıgımı hıssedıorum.ama varya hamılelık hormonları hakkaten beter bişeymiş cok cesaret geldi ustume, bulaşanı yakarım o moddayım
bende bıdaha paylaşmıyım dıom söz möz zaten ya amann valla ne hallere dusuruoz kendımızıde..
kuzenimin de ismi Eren..
canım sen ne istiyorsun için neye demek istiyorsa onu de.. şimdi önemli olan mağdem kp ismini koymayacağın kesin o zaman bir isim belirleyip alıştırman herkesi.. yoksa nüfus cüzdanını çıkarana kadar zamanın var..
Doruk ismini önerebilirim.
eren ismini eşinde beğenmiş onu söyleyebilirsiniz. beğenmedim de diyebilirdi.. dolasıyla bir kere söylesin eşin onlara başka da konu üzerinde konuşma. kv denle.. ben söz vermemiştim.. cinsiyeti de belli olduktan sonra yeni isim bakıyoruz zaten dersin..
Önünü sen kesmezsen eşin hiç kesemez.Kan bagı var...o onun ablasııı.Ben eşimin basını yemekten vazgectim cünkü zararını hep ben gördüm hep aglayan,bagıran ben oldum.Zararlı cıkan hep ben oldum.Cocugun oldugunda cok cok konuşur.Şöyle olsun böyle olsun...Görümcemin 1 saat eşime sunu söyle yapın bunu böyle yapın diye konuştugunu bilirim.Cok sükür biz rahatladık,ama hala kv doldurması bitmedi.Ben artık eşime konuşmadıgım için eşimde rahat,bende.
ya kızlar bıde bısey sorucam , bu gorumcemle hıc konusmadıgmız ıcın,içimdekileride dökemıyorum ya , susuyorum susuyorum artık dayanamayınca faceten söz paylasıyorum onu ıgneleyıcı.ve emınım uzerıne alınıyor, paylastgtım sozlerde öyle sacma salak seyler deıl tam cuk oturan sozler paylasıyorum cnku dayanamıyorum bı yerde tepki vermem lazım ama sonrada kendıme kızıyorum nıye muhatab oluyosun , ona cvp vermen bıle onu yuceltır, yada belkı ıstedıgıde benı sınır etmek başardım dıyede dusunebılır.
bıcogunuz cok sacma bulablır bu yaptgımı bazen bende pısman oluyorum ama bı sekılde dusuncelerımı rahatsız oldugumu bılmesı lazım baska nası belirtebilirmkibu konuda yanlışmı yapıyorum sızce
kv ve görümcemi bı ıkı cumleyle anlatayım.
kv:sinsiliği kıskanclgı içtenpazarlıgı yoktur ama cok lüzumsuz ve patavatsız konusmaları,ınsanların ıcınde sızı rezıl etmesı,herseye karısması dinlemediğimzdede sinirli sinirli ağır konusmaları cok canımı sıkar.mumkun oldgunca muhatap olmamaya calısırım cnku elini verirsin kolunu kaptrrsın.
gorumceda evlı bnm gıbı.6-7 yas benden buyuk.farklı sehrlerde yasıyrz ama nısanlılıgımdan berı eşimi doldurmalar,evlenmemizi ıstememesi,bana karsı klasik görumcelik yapmaları sinsiliği laf sokması var kıskanclıgı var ve herseyın en ıyısını ben bılırım ben yaparım modu en nefret ettiğim özelliği.bizmde herseyımızı eleştrir
sorunuma gelnce hamıleyım, kv nısanlılıgımdan berı eger ogulları olursa adını h....(kp adı) olcak dıye konusur ben hc bı kere bıle cvp vermedım polemıge gırmedım.smdı oglum olacak ogrendgnden berı kp ismiyle hıtap edıyor.esim anne koymıcaz belki o ismi ne biliosun dedı.ne dese begenırsnz gelinim bana söz verdı dıyor!!!yalan soyleyerek benı zan altında bırakmaya calısıyor!!
burda yaşadıgım yerde ıyı bı doktora gıdıyorum bıraz pahalı ama doktorumu cok sevıyorum cok memnunum.gorumcemde bu duruma takık durumda.kendısının maddı durumu bızden daha ıı oldugu halde (oda hamıleydı dogurdu) testlerını bilmem nelerini bedava yaptrmıs,heryerde aynı testlerı yapıolarmıs zaten önemli olan doktorun ii olmasıymış.(yanı hanfendının bedavaya gıttıgı doktrlar cok ii ama benm parayla gıttıgım doktor kötumu yanı?) zaten ılk ogrendı doktoru bız memnunuz dıoruz, yok surda su doktoru vardı , yok devlet hast bı doktr gelmıs cok ıyymıs, ya sanane sen mı verıosun parasını?
kv dun telefonda ogluma kp adıyla hıtap ednce esımde net bi şekılde koymıcaz demeyınce cınlerım tepeme geldı sınırden agladım,esımde bagırma dedı, bende bagırmıyodum aglıyodum sdece , bagırmıyom aglıyrm dıye bagrdım bu sefer kapıyı yuzume kapattı dunden berı tripliyiz, cok sinir olyrm ne yapıcam ben pat pat lafta söyleyemıyorum kavga tartısma olmasın dıye hep alttan aldım onları ama hamıleyım sinirlerime artk bende hakim olamıyorum ,onlar yuzunden esımle aram bozuluyor , nasıl susturablrım bu ınsanları artık lutfen fıkır verın(((
Ya anlamıyorum bu insanlar padişah soyundan mı herkes adının torununa koyulmasını istiyor?
Ben kocama da dedim dünyadaki en beğendiğim isim babanın adı olsa bile koymam oğlum başkasının adıyla değil kendi adıyla yaşayacak diye. Bu durumda erkekler ailelerini isim konusuna nasıl karıştırabiliyor? Açıkça söyleyip kapatacak olayı, bence bu durumda erkeklerin aileleriyle konuşması gerek. Hele kaynana falan nedir ki dış kapının dış mandalları anne babaların yakasını bıraksın artık herkes çocuğuna istediği ismi koysun. En nefret ettiğim saçma sapan geleneklerden biridir bu isim konusu.
ıkı ısım hıc ıstemıyorum,ıkı ısım koyarsam kv tarafı hep istemedıgım ısımle hıtap edıcek benmde sınırlerım bozulcak,bıde bana garip gelıyor bı cocuga farklı ısımlerle hıtap etmek. esımde onceden babasınn ısmını koymak ıstyodu ben cok ugrastım vazgecırmek ıcın , guzelce knstum yani, o da ısrar etmıyo artık...
Taktiğin çok yanlış canım. Bu şekilde dolaylı olarak laf sokarak, görümcene "senin dolduruşların işe yarıyor, eşimle aramızda sorun oluyor, kafaya takıyorum, yüzüne söylemeye cesaretim yok ama senden çok rahatsızım" demiş bulunuyorsun.
Bu yaptığın görümcene kendini daha değerli, sözü önemsenen biri gibi hissettirir. Çok çocukça bir davranış.
Ya açık açık konuş, ya da arkadaşın dediği gibi ona fırsat vermeden sen onu sorguya çek.
Ama ikinci dediğim seni çok yorar hamile halinle. İsim konusunda açık ve net ol, eşin de istemiyormuş
sen de net bir şekilde belirt kayınvalidene. İlla ki kırıcı davranmadan, kavga gürültü olmadan da net ve kararlı gözükebilirsin.
Hayırlı doğumlar.
çok gereksz şeylere kafayı takıyosunuz ama muhtemelen hamilelikten kaynaklanıyo. eşinizle konuşmuşsunuz birde isim bulmuşsunuz eşinizde onaylamış. şimdi dillendirirseniz bunu olacak tek şey var. kv eşinize trip atacak eşinizin morali bozulacak sizde üstüne gidiyosunuz eşinizin bu konuda adam zaten sizden yana onlar ne derse desin onlara en büyük cevap nüfus cüzdanını gördüğünde olur. siz kimseye kötü yada iyilikle isim açıklaması yapmayın. zaten bir açıklama yaparsanız buna mecburmuş gibi olursunuz. boşu boşuna gerginlik çıkar. sadece çocuk doğunca eşiniz nüfus müdürlüğüne giderken son kararımıız xxx ismi değilmi hayatım demek olsun.
görümcenizede gelince zaten eşiniz sizin beğendiğiniz doktora gönderiyo sizi bir sorun yok yani. görümcede eğer fesatlığından dolayı sürekli eşinize orası pahalı şuraya gidin diyip duruyosa belliki kıskanıyo. ona en güzel cevap zaten sizin o nederse desin bildiğinizi okumaktır.
eşler böyledir canım nekadar ailelerinin stediklerini yapmasalar bile nabzına göre şerbet verirler. eşin senin dediğini onaylıyomu ohh ne ala. sense annesine telefonda kesin tavır göstermedi diye kızıyosun. o simi koymıycaz demiş adam daha ne desin. bırak bunlara kafa yormayı bu isim konusu ve doktor konusunda eşin senden taraf farkındalar ve belliki bundan üsteliyolar sürekli. ama sen çıkıp annesine yada görümcesine bişey söylersen eşinlede zıt duruma düşersin.
mesela benim eşim ailesiyle ilgili düşüncelerini bilirim yanlışlarını oturup benimle paylaşır moralini bozan konuları yada işimize ne hala karışrıklarını. ama benim kv bana diretir. bigün bende senin gibi fevri bir anımda kv ye haddini bildirdim. nemi oldu haklı olduğumu eşim bildiği halde neden söyledin öyle ben zaten bildiğimi okuycam senle aldığım karar belli kime ne kanıtlıyosun neden laf söylüyosun dedi. bende senin gibi sürekli üstelemesinden sıkılmıştım aslında. ama o anda anladımki sessiz kalıp bakarız zamanı gelince sadece demektense haır illaki biz böyle düşünüyoruz diince kv ye söylediğim söz yüzünden eşimle aramız açıldı. ekmeğine yağ sürme kimsenin. eşin senden yanaysa otur son kez tatlılıkla eşine deki
isim konusunda sürekli bu baskı canımı sıkıyo hastane olayına karışılmasıda bunları biiliyosun zaten ben senin bana verdiğin söze inanıyorum birazda hamilelikten fevri davranıyorum sanırım. bidaha bu konuyla ilgili senin kafanı bende ekstradan yormıycam çünkü konuşmalarımıza sadık kalacağına eminim de. mutlu mesut yaşa hamieliğini. tekrar söylüyorum bak onlara en büyük cevap ne derlerse desinler eşinin senin dediğini yapması olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?