Öncelikle başınız sağ olsun, Rabbim bir daha aynı acıyla sinamasin İnşallah... Belki bu söylediğim size garip gelecek ama, düşük yapan kadınları görünce bile diyorum ki en azından hamile kalabiliyorsun. Şu süreçte Allah'ım asla yaşatmasın tabii ki evlat acısı ama, hamile kalabilenlere bile gıptayla bakıyorum...Evlat hasreti çok zor ama her şeyin vakti zamanı var gerçekten. O günden önce olmuyor. Bende 2 kere hamile kaldım birini 20+3te diğerini 16+5te kaybettim. Kendi ellerimle gömdüm toprağa. Olup kaybedip evlat hasreti çekmek inanılmaz zor. O yüzden bazen diyorum hiç olmasaydılar bu kadar üzülmezdim belki. Şu an hiçbir zaman anne olamayacağım gibi düşünüyorum mesela ama sizin öyle değil süreç. O yüzden umutsuz olmayın. Vakti gelmemiş demek ki. Bol bol dua edin ve strateji yapmayın çocuk fikrini atın kafanızdan. Bu sayfada hep öyle okudum ne zaman çocuk fikrinden vazgeçtim hamile kaldım dediler
Cok teşekkür ederim. Yasim 28 henüz. Umarim sizde evladiniza kavusursunuz... Dani gonulden diliyorum..Yaşımdan dolayı kimse sormuyor bana çünkü çocuğumun olmayacağını düşünüyorlar.Hatta bu yaştan sonra mı gibi garipseyenler oluyor.Kimse darısı başına da demiyor yine artık bu yaştan sonra olmaz diye düşündükleri için.Ama umursamıyorum.Başlığınızı görüp yazmak istedim sadece .Yaşınız kaç bilmiyorum ama umutsuzluğa kapılmayın elbet bir gün nasip olacak.Sorununuz da yokmuş.Yeter ki içinizdeki umudu tüketmeyin.İnşallah özlemini çektiğiniz evladınıza kavuşursunuz
İnsanlar gercekten cook suursuz ya...Ay bu nasıl bir yorum.Allah nasip etmiyor denir mi ya evlat hasretiyle yanan birine.Hem bir sorunu da yokmuş.Olur niye olmasın.İnşallah Rabbim nasip edecek demek çok mu zor.
Umarim guzel haberleri alirsinizzNiluferx ben de doğuda yaşıyorum. İlk başta gidiş gelişler kolay olsun diye Diyarbakır’ı tercih ettim, inşallah size gerek kalmaz ama eğer başlarsanız çok iyi araştırın ben de evimden 20 gündür uzağım, tedavi sonucum ne olur bilmiyorum ama bence gücünü toplayıp bir yerden başlamak gerek dilerim cok beklemeden kavuşursun.
Nereden baslayacagimi bilemiyorum ama hiç tanımadığım ve aynı şeyleri yaşayan insanlarla dertleşmek istedim. Yaklaşık üç yıldır çocuk istememize rağmen maalesef ki gebelik hiç oluşmadı... Sayısız doktorlar, hsg, histereskopi, klomen femara vs. vs. Hiçbir sonuç olamadık. Sebebi bilinmeyen infertilite dendi..belki olmayışında bi sebep olsa, gerçekten bu şekilde yipranmazdim. Bu konudan dolayı mental olarak çok bitik durumdayım. Tüp Bebek imkanımız var maddi açıdan fakat iş sebebiyle dogu da yaşıyoruz ve imkan asla yok. Ayriyeten de korkuyorum nedenini bilmemekle birlikte tüp Bebek konusuna asiri soğuk bakıyorum. Sanırım sürece başlayıp sonunda olumsuz sonuç olmasından çok korkuyorum. Aile içinde olsun, akrabalar olsun benden sonra evlenen herkesin evladı oldu. Bilmiyorum onların çocuklarını severken bile, sanki bana acıyarak bakıyorlarmis gibi hissediyorum. İnsanların yüzüme sürekli sormalarindan ve olmadığını söylediğimde ki tavirlarindan da bıktım. Belki abartiyorum ama çocuğu olan , bu duyguyu tadan insanların sürekli karşıma geçip hayırlısı olsun, inşallah sizinde evladınız olsun diye iyi dileklerinden bile rahatsızlik duymaya başladım. Hissizlestim ve yorgun hissediyorum.. içimi buraya hiç tanımadığım sizlere dökmek istedim, zira başka kimseyle konuşamıyorum ve kalbimi açamıyorum... Allah isteyen ve hakeden herkese bu duyguyu tattırsin İnşallah...
Evet hep hayirli olsun diye dua ederim. Ama evlat sinavdir herkes icin. Allah kimine vermez sinar, kimine verip sinar... Allah hepimize hayirli evlat nasip etsin insallah..Güzel arkadaşım üzülme. Rabbim inşallah bir gün sana da nasip edecektir ama dualarında mutlaka hayırlı evlat olmasını iste çünkü gerçekten çevremde yıllarca evladı olmamış sonra evladı olunca el bebek gül bebek bakıp büyütmüş ve sonrasında da hayırsız evlat olup anne babasını üzen çok evlat var. Rabbim en kısa zamanda gönlüne göre versin hayırlı sağlıklı bir evlat nasip etsin sana. seni o kadar iyi anlıyorum ki evlendiğimde benim de çeşitli sebeplerden 3 sene çocuğum olmadı ve çok yıpranmıştım özellikle çevre faktörü çok yıpratıyor. herkesin acıyarak baktığı gözler ve evet bazen darısı sana lafları bile insanı üzmeye yetiyor. Ben inanıyorum inşallah bu forumda bebeğinin olacağının haberini de yazacaksın.
Sanirim haklisiniz. Doktorlarda stress yapma olacak diyor, herkes boyle diyor. Ama ne yazik ki beynime ve kalbime soz geciremiyorum. Suan eskiye gore cok daha iyiyim ama, daha da iyi olacagim.. cok teşekkür ediyorum yorumunuz icin..Arkadaşım yaşın 28miş. Bu kadar dram bu yaşa göre fazla değil mi sence de. Sürekli tekrarlayan gebelik kaybın olsa haklısın derdim endişelenmekte. Bir sakin ol öncelikle.
Türkiye’nin ilk tüp bebeği 89yılında doğdu. Teknoloji artık çok ileride. Bende tüp bebek tedavisi gördüm. O kadar abartılacak, strese sokulacak bir süreç değil. Kafa rahatlığı en önemlisi. Tutacak mı tutmayacak mı diye düşünür durursan olmaz zaten. Sen demişsin ben soğuk hissediyorum diye, şuan başlasan da fayda etmez.
Bu konuyu hayatından uzaklaştır. Gayet keyifli bir süreç izlemeye başla. Çocuksuz hayatın tadını çıkart. Tabi bu sırada araştırmanı yap. Bu işin en iyisi İstanbuldadır. Benim doğudaki arkadaşım bindi uçağına gitti, geldi halletti. Kendini hem manevi hem maddi yönden hazır hissetince başlarsın nasıl olsa, yaşın da öyle aman aman acele etmen gereken bir yaş değil. Bu işte stres en önemli etken. Sen zaten yormuşsun vücudunu. Bi dinlen bi hazırlan sonra bak nasıl oluyor pat diye.
Amin insallah cok tesekkur ederim..Allahım en yakın zamanda gönlünüze göre versin inşallah arkadaşım.
Allahım her evlat isteyene aratmadan,maddi manevi zorluk çekmeden evlat nasip etsin inşallah.
Evet haklisiniz, belki de vesilem budur..Tüp bebek annesiyim. Zorlukları oldu. Sonucu şükür iyi oldu. Benim düşüncem tüp bebek de sonuçta Allah istedi mi oluyor. O tedavi yolu vesile olacaksa o olacak. Aklınızda olsun. Bitkisel birşeylet deneyebilirsiniz. Yada konudan tamamen uzaklaşabilirsiniz. Akışına bırakın. Yumurtlama vs takibi bırakın misal. Sağlıklı beslenin…
Bilir misiniz bir fıkra vardır;
Bir köy kilisesinde papaz, vaaz verirken koşarak kiliseye giren bir çocuk, köyü sellerin bastığını haber verir. İnsanlar, korkuyla kiliseden dışarı fırlayıp, dağlara doğru kaçmaya başlar ama papaz, yerinden bile kıpırdamaz. Büyük bir inançla “Allah, beni kurtarır!” der.
Sular, kiliseye dolar. Papazı kurtarmak için bir kayık gelir:
“Papaz efendi, hadi gel kayığa…”
Papaz, “Siz gidin, Allah beni kurtarır!” der.
Sel suları daha da yükselir. Bir motor gelip, papazı almak ister. Papaz, reddederek, “Benim sabah akşam dua ettiğim Allah’ım var, o beni kurtarır!” der ve kilisenin damına çıkar. Bir helikopter gelir ve papazı kurtarmak için aşağıya bir ip sarkıtır. Papaz, “Benim Tanrım var, biz bize yeteriz!” diyerek bunu da reddeder.
Bir süre sonra sel suları, kiliseyle birlikte papazı da yutar.
Öbür dünyaya giden papaz, üzgün bir halde, “Ben, Allah’a sığındım. Buna rağmen beni kurtarmadı! Küskün ve kırgınım” diye şikâyet edince, melekler şöyle derler:
“Allah, kurtulman için sana bir kere kayık, bir kere motor, bir kere de helikopter yolladı. Sen ne yaptın? Hepsini geri çevirdin. Allah, sana daha ne yapsın ki? Her kul, kendi kaderini tayin eder!”
Benim midem sikintili, sogan suyu rahatsiz ediyor malesef..Ben de şimdi tekrardan gebelik düşünüyorum ama daha soğan kürüne başlamadım iki aydır düşünüyorum bakalım eğer bu ayda olmazsa ben de başlayacağım soğan kürüne ve çoğu çevremde arkadaşım bununla gebe kaldı ve ben de herkese öneriyorum çünkü çok faydasını gördüm umarım size de şifa olur
Sizin adiniza cok sevindim, size ve evladiniza saglikli bi omur diliyorum.. teşekkür ederim yorumunuz icin.. sanırım artik baslayacagim bende..9. Senede 6. Tüp bebek denememde kavuştum elhamdülillah.
Sizi okadar iyi anlıyorum ki ama diyecegim tek şey bu sürecte güçlü olup yılmadan yıkılmadan savaşmak kader gayrete aşıktır gayret ediceksin elde etmek için hiç vazgecmiceksin.
Korkulacak hiç bişey yok lütfen imkan yaratmaya çalısın ve tedavinize başlayın zaman alehinize işler ne kadar erken okadar iyi.
Sanirim haklisiniz. Doktorlarda stress yapma olacak diyor, herkes boyle diyor. Ama ne yazik ki beynime ve kalbime soz geciremiyorum. Suan eskiye gore cok daha iyiyim ama, daha da iyi olacagim.. cok teşekkür ediyorum yorumunuz icin..
Evet spermde problem yok ama yine de takviye kullaniyoruz ikimizde. D vitamini ve folik asitte alıyorum. İki kez rahim filmi de cektirdim. Hersey normal. Sanirim stres ve beslenme kaynakli olmuyor. Bunlari halledecegim. Tekrardan teşekkürler. İyi geldiniz..Haklıyım tabiki. Rica ederim. Sen zaten bir sürü doktor, işlem uğraşmışsın. Şuanda başlasan vücudun nasıl tepki verir, kaliteli embriyo olur mu o bile muamma. Sana tavsiyem d vitamini kullanmaya başla. Kesinlikle rahim filmi çektirmeden tüp bebek tedavisine başlama. Kendini nadasa çek. Bebek hamilelik hiç durmayan bir tempo, yaşın daha çok genç. Ben senin yerinde olsam en az ilkbahara kadar bu konuda adım atmam, kafamdan çıkarır atarım.
Sonra aklına yatan doktorlarla ön görüşme yaparsın. Maddi olarak da planınızı yaparsınız. Sonbaharda da başlarsınız, bak en güzeli bu bence. Tabi eşin de başlamadan ürolojiye bir görünsün. Sprem güçlendirici takviyeler veriyorlar 3-4 ay kullanabiliyorlar. Rahat ol, olur inşallah.
Evet spermde problem yok ama yine de takviye kullaniyoruz ikimizde. D vitamini ve folik asitte alıyorum. İki kez rahim filmi de cektirdim. Hersey normal. Sanirim stres ve beslenme kaynakli olmuyor. Bunlari halledecegim. Tekrardan teşekkürler. İyi geldiniz..
Hangi msjdan başlayıp cevap yazacağıma karar veremeyip burdan bodoslama dalıyorum..Öncelikle başınız sağ olsun, Rabbim bir daha aynı acıyla sinamasin İnşallah... Belki bu söylediğim size garip gelecek ama, düşük yapan kadınları görünce bile diyorum ki en azından hamile kalabiliyorsun. Şu süreçte Allah'ım asla yaşatmasın tabii ki evlat acısı ama, hamile kalabilenlere bile gıptayla bakıyorum...
Teşekkür ederim Allah razı olsunSizin adiniza cok sevindim, size ve evladiniza saglikli bi omur diliyorum.. teşekkür ederim yorumunuz icin.. sanırım artik baslayacagim bende..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?