Hamile kalamamak/çocuk özlemi

Öncelikle başınız sağ olsun, Rabbim bir daha aynı acıyla sinamasin İnşallah... Belki bu söylediğim size garip gelecek ama, düşük yapan kadınları görünce bile diyorum ki en azından hamile kalabiliyorsun. Şu süreçte Allah'ım asla yaşatmasın tabii ki evlat acısı ama, hamile kalabilenlere bile gıptayla bakıyorum...

Cok teşekkür ederim. Yasim 28 henüz. Umarim sizde evladiniza kavusursunuz... Dani gonulden diliyorum..

Umarim guzel haberleri alirsinizz

Güzel arkadaşım üzülme. Rabbim inşallah bir gün sana da nasip edecektir ama dualarında mutlaka hayırlı evlat olmasını iste çünkü gerçekten çevremde yıllarca evladı olmamış sonra evladı olunca el bebek gül bebek bakıp büyütmüş ve sonrasında da hayırsız evlat olup anne babasını üzen çok evlat var. Rabbim en kısa zamanda gönlüne göre versin hayırlı sağlıklı bir evlat nasip etsin sana. seni o kadar iyi anlıyorum ki evlendiğimde benim de çeşitli sebeplerden 3 sene çocuğum olmadı ve çok yıpranmıştım özellikle çevre faktörü çok yıpratıyor. herkesin acıyarak baktığı gözler ve evet bazen darısı sana lafları bile insanı üzmeye yetiyor. Ben inanıyorum inşallah bu forumda bebeğinin olacağının haberini de yazacaksın.

Arkadaşım yaşın 28miş. Bu kadar dram bu yaşa göre fazla değil mi sence de. Sürekli tekrarlayan gebelik kaybın olsa haklısın derdim endişelenmekte. Bir sakin ol öncelikle.

Türkiye’nin ilk tüp bebeği 89yılında doğdu. Teknoloji artık çok ileride. Bende tüp bebek tedavisi gördüm. O kadar abartılacak, strese sokulacak bir süreç değil. Kafa rahatlığı en önemlisi. Tutacak mı tutmayacak mı diye düşünür durursan olmaz zaten. Sen demişsin ben soğuk hissediyorum diye, şuan başlasan da fayda etmez.

Bu konuyu hayatından uzaklaştır. Gayet keyifli bir süreç izlemeye başla. Çocuksuz hayatın tadını çıkart. Tabi bu sırada araştırmanı yap. Bu işin en iyisi İstanbuldadır. Benim doğudaki arkadaşım bindi uçağına gitti, geldi halletti. Kendini hem manevi hem maddi yönden hazır hissetince başlarsın nasıl olsa, yaşın da öyle aman aman acele etmen gereken bir yaş değil. Bu işte stres en önemli etken. Sen zaten yormuşsun vücudunu. Bi dinlen bi hazırlan sonra bak nasıl oluyor pat diye.

Evet hep hayirli olsun diye dua ederim. Ama evlat sinavdir herkes icin. Allah kimine vermez sinar, kimine verip sinar... Allah hepimize hayirli evlat nasip etsin insallah..

Sanirim haklisiniz. Doktorlarda stress yapma olacak diyor, herkes boyle diyor. Ama ne yazik ki beynime ve kalbime soz geciremiyorum. Suan eskiye gore cok daha iyiyim ama, daha da iyi olacagim.. cok teşekkür ediyorum yorumunuz icin..

Evet haklisiniz, belki de vesilem budur..

Benim midem sikintili, sogan suyu rahatsiz ediyor malesef..

Sizin adiniza cok sevindim, size ve evladiniza saglikli bi omur diliyorum.. teşekkür ederim yorumunuz icin.. sanırım artik baslayacagim bende..

Sanirim haklisiniz. Doktorlarda stress yapma olacak diyor, herkes boyle diyor. Ama ne yazik ki beynime ve kalbime soz geciremiyorum. Suan eskiye gore cok daha iyiyim ama, daha da iyi olacagim.. cok teşekkür ediyorum yorumunuz icin..

Haklıyım tabiki. Rica ederim. Sen zaten bir sürü doktor, işlem uğraşmışsın. Şuanda başlasan vücudun nasıl tepki verir, kaliteli embriyo olur mu o bile muamma. Sana tavsiyem d vitamini kullanmaya başla. Kesinlikle rahim filmi çektirmeden tüp bebek tedavisine başlama. Kendini nadasa çek. Bebek hamilelik hiç durmayan bir tempo, yaşın daha çok genç. Ben senin yerinde olsam en az ilkbahara kadar bu konuda adım atmam, kafamdan çıkarır atarım.

Sonra aklına yatan doktorlarla ön görüşme yaparsın. Maddi olarak da planınızı yaparsınız. Sonbaharda da başlarsınız, bak en güzeli bu bence. Tabi eşin de başlamadan ürolojiye bir görünsün. Sprem güçlendirici takviyeler veriyorlar 3-4 ay kullanabiliyorlar. Rahat ol, olur inşallah.

Evet spermde problem yok ama yine de takviye kullaniyoruz ikimizde. D vitamini ve folik asitte alıyorum. İki kez rahim filmi de cektirdim. Hersey normal. Sanirim stres ve beslenme kaynakli olmuyor. Bunlari halledecegim. Tekrardan teşekkürler. İyi geldiniz..

Tamam merak ettiğin olursa özel mesaj atabilirsin, yardımcı olurum elimden geldiğince. Bu arada söylemeden geçemem rahmine yazık. İki kere rahim filmi neden çektirirsin anlayamadım.

Hangi msjdan başlayıp cevap yazacağıma karar veremeyip burdan bodoslama dalıyorum..

Bende uzun a yıllar mücadele etmiş hemcinslerimden biriydim. İlk tüp bebek denememde nasip oldu elhamdülillah.
Gebe kaldığımda 4 buçuk yıllık evliydik. Öncesinde türlü sayisiz ilaçlar, asilamalar, bitkisel kurler, ovu takipleri için testler. Her ay zibilyon sey denedik. Bende tüpe başlama konusunda cekimserdim. Cunku şehir değişikliği gerekliydi ve maliyet olarak belimizi biraz bukecek bi yoldu. Kendi motivasyonum ise şöyle oldu, sebepsizdik bizde bu arada. Her yolu denemiştim ama acaba nasipte kaderde mi yoktu yoksa denenmemisi mi denemem gerekiyordu iki ayrimdaydim. Ve hep şöyle düşünürdüm ölüp gittiğimde neden çocuğum olmadi sorusunun cevabını aramak istediğimi düşünürdüm. Acaba gayretimde mi saklıydı yoksa nasipte hiç mi yoktu. Mani olan sebep neydi. Sonra maddi olarak bir kere deneyelim gücümüz yeterse ve olmazsa devam ederiz dedik. Bunu dememdeki sebepte öldüğümde cevaben o bebek gayretinde bekliyodu cevabını alırsam düşüncesiydi. Ve tüp bebek ile gebe kalabildim. Ancak burda şu ayrıntıya girmek istiyorum ki tedavi sürecine girdiğimde pıhtılaşma testi de yaptırdım kendi içimden gelen sese dayanarak. Meğer bizim çocuğumuz ondan bundan değil benim pıhtılaşma sorunumdan dolayı olmuyormus. Tedaviyle ve sulandici desteği ile kızımıza kavustuk. Defalarca deneyenler var yada ilkde bulanlar. Yada tedavi hazırlığı yaparken suprizle karsilasanlarda.. o yola girmeden sonucunu hiç kimse bilemez.
Rabbım tez zamanda sağlıklı hayirli gebelik nasip eylesin
Bu arada genetik test yaptırdınız mi ?

Bende yaklaşık 3 sene kadar tedavi gördüm. bu süreçte hamile olanlar hamilelik haberlerini gizledi, yeni bebeği olanlar ben o ortamdayken çocuğu gazından aglasa ay nazarmı deydi anlamadım ki dediler.
Hic birine takılmadım çünkü kimsenin çocuğuna özenmedim veya hasetlenmedim ne yapayım benim olmayan çocuğuda hasetleneyim sonuçta.
Bu işlerin bence bir zamanı var buradan tanıstigimiz bizimle birlikte tedaviye bbaslayan bir arkadasimiz tam 7 sene sonra hamile kaldı, çocuğun olması çok zor istersen evlatlık al dedikleri arkadaşım bir ay sonra doğal yoldan hamile kaldı demek ki zamanı varmış.
Ancak şunu bilin ki bu işin en buyuk engeli stres ben kendim daha yeter ya bu son olursa olur olmazsada hayatimi yaşarim diyip işlem sonrası tek bir test dahi yapma geregi duymadigim işlemim de hamile kaldım ki gercekten kafamda silmiştim artık çocuk olayını.
Sakin olun,stres yapmayın, kimseye kulak asmayın ve üzülmeyin.
Zamani vardır belkide ve henüz o zamana ulaşmamışsınızdır.
Allah en doğru en hayırlı zamanda sağlıkla sihhatle evlat sahibi olmanizi nasip etsin inşallah

ilk gebeliğim daha ilk denediğimiz ay oldu. ama ömrü kısaymış yavrumun, karnımda kaybettim. çok zor bir süreçti, sonrasında bir süre çocuk düşünmedim. dr deneyebilirsiniz dedikten sonra bile korunduk çünkü psikolojik olarak aynı süreçleri yaşamaya hazır değildim. o süreçte milletin ne kadar tuhaf davranabildiklerine şahit oldum. sanki çocuğum olmuyormuş gibi bir acımalar, tuhaf tuhaf konuşmalar, kucağına alıp da kaybetsen daha mı iyiydi diyenler, neler neler....Allah size de nasip eder inş gibi sıradan bir cümle bile dokunuyordu. o yüzden az çok ne hissettiğini anlıyorum. öyle ya da böyle çoğu kadın benzer hisler yaşıyor. yaşın daha genç. acele etme, mümkünse bebek odaklı yaşamadan, hayatın tadını çıkarın, yok yumurtlama dönemiymiş vs umursamadan birlikte olun. stres faktörü ortadan kalkınca yoluna girecek bence her şey. ha baktınız süreç daha da uzuyor, o zaman tabii ki tedavi gündeme gelsin. sebepsiz infertilitenin en büyük düşmanı stres olduğu için böyle yazıyorum.

Sizi çok iyi anlıyorum bu süreçte olmaması değil insanların tavırları tepkileri yoruyor üzüyor insanı.
Olmadığını bile bile ısrarla her gördüğünde bu konuyu açan insanlar var.
Durumunu anlatıyorsun böyle böyle sorunlar var diye ama şunun oldu ama bunun oldu diyip duruyorlar.
Bende 2 senedir uğraşıyorum bi sonuca varamadık en son sağlıklı beslenip kilo vermeye odakladım şuan kendimi.
Bakalım zamanı vardır elbet ne diyelim elimizden gelen bişey yok.
Benimde bu süreçte yıllarca çocuğu olmayıp bu sene olan çevremde insanlar var.
Bizimde sıramız gelir elbet ne diyelim.
Artık muayene olmak kan vermek bile istemiyorum salmak istiyorum.
Hakkımızda hayırlısı Allah tez zamanda bize de nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…