Hamile kalamamak/çocuk özlemi

Sizi çok iyi anlıyorum 5 yıldır sebepsiz infertilite. 2 kez tüp bebek denedik olmadi. Artık kimseden doktor önerisi bile duymak istemiyorum.
Ya aslinda ben bu sebepsiz kavramına da inanmiyorum. İlla ki var bir sebebi ama ne bilmiyorum. Stresm, psikolojik diyorlar, mantikli geliyor ama yine de oturmayan birseyler var.. cok zor bir durum ya..
Umarim siznve gercekten hak eden herkese nasip etsin Allah. Şu surecte inancimiz dogrultusunda, dua etmekten baska yapacak birseyimiz kalmiyor..

Kadınlardaki yumurtalarda ise sıkıntı ben ısrarla hurma öneriyorum ,lütfen siz de deneyin.Ben bizzat yaşadım ,gün içerisinde bol bol hurma atın ağzınıza.Hatta eşinize de yedirin , kadın sağlığına çok faydalı. Gönlünüzdeki olur inşallah.

Hurmayi cok severim. Ama pek yemezdim. Teşekkür ederim, artik yiyecegim.

Sizi çok iyi anlıyorum. Bizimde 2 yıl çocuğumuz olmadı. Tüp bebek de yaptırdık ama tutmadı. Ben en sonunda artık istemiyorum dedim. Ciddi anlamda çok yorulmuştum psikolojik olarak berbat durumdaydım. Tekrar tedavi falan görmek istemiyorum dedim ve bu fikri kafamdan tamamen sildim ki bebeğim kendiliğinden geldi çok şükür. Klasik olacak ama gerçekten düşünmeyi bırakınca oluyo. Stres çok etkili çünkü. Söylemesi kolay dersiniz belki ama aynı şeyleri yaşadım kesinlikle kafada bittiğini düşünüyorum. Allah en kısa zamanda sağlıkla nasip etsin inşallah.

Merhaba canım

Öncelikle seni çok iyi anladığımı söylemek istiyorum. Yazacağım çook şey var ama mümkün değil.. okurken wallahi şanslıymış en azından ağızlarına kötü laf almamışlar dedim çevre olarak.. benim akrabalarım eş tarafı özellikle beni çok çocuk konusundan vuruyorlar 6 yıllık evliyim. İlk sene düşünmedik ama benim bi sebebim vardı zaten olmaması için sonra eşimde de sperm sorunu çıkınca tencere kapak oldu. Hiç bir zaman doktorumuz sizin çocuğunuz olmayacak demedi, sadece zorlaşabilir nezaman olur onu da Allah bilir dedi. Haklılar da sonuçta ortada rahatsızlıklar var o yüzden tüp bebek önerildi yıllarca yaptırmadık bekledik bitane kimyasal gebeliğim oldu hormon tedavisi görürken. Bana kısırsın diyenler mi , çocuğumu kıskanıyorsun diyenler mi dersin neler neler bu kulaklarım işitti. Çok çirkin olaylara da maruz kaldım. Ama pes etmedim duamda ısrarcıyım. Tüp bebekle hamile kalmak bile nasip işi. Nasipte yoksa onunla da olmuyor. Ama ne mucizeler var bir bilsen. Çevremde benle aynı zamanlarda evlenen tüm arkadaşlarım tüp bebekle hamile kaldı yaklaşık 4-5 arkadaş diyebilirim. Hepsi de 6-7 yıllık evlilerdi.

Bikere şunu söylemeliyim ki zaman zaman gerçekten istemek mi yoksa çevre baskısının beni bu yola sürüklediği bi duygu mu çok kendimi sorguladım sonuçta insanı eksik hissetiren duygular bunlar.. bu arada tüp bebeğe bende soğuk bakıyodum ama şuan asla öyle bakmıyorum. Sonuçta içten gerçekleşmeyen bir durumu ,Laboratuvar da dıştan gerçekleştiriyorlar ve bu bir mucize 9 ay yine kendi kanından canından taşıyacağın bir bebek üstelik maddi açıdan imkanın varsa yaptırmanı öneririm 3 yıl normal aslında stress yapmasan belki kendiliğinden bile olabilir ama genetik testlere baktırmakta çok önemli gerçekten iyce araştırmak kötü bişey değil. Belki direk tüp bebek değiş aşılama ile denenebilir bi sürü tedavi imkanları var.

Bu arada olmamasında bi hayır arıyorsan gerçekten rabbim koruyordur rabbim planlamıştır mutlaka doğru zamanda olcaktır ben buna çok inanıyorum. Hayırlı ve sağlıklı olcaksa versin rabbim.

Eğer düşünürsen tedavi olmayı kesinlikle istanbula gitmeni öneririm 2 hafta ayırabilirsin bence bu iş için işinin ehli orada gerçekten.

Hurmayi cok severim. Ama pek yemezdim. Teşekkür ederim, artik yiyecegim.
Kızlar bence bişey önerirken dikkatli olmak lazım hurma iyidir sağlıklıdır ama prolaktin süt hormonunu tavan yaptırır dikkatli olun abartmadan yiyin zamanında ben oturdum bi kutu yedim olanlar oldu

Bence doktorlar doğru söylüyor size stress yapma olacak derken bunu duyunca umut dolu olur rahatlar insan zaten birde çevreniz sussa ne güzel olur.Keske imkan olsa eşiniz ve siz kimsenin sizi tanımadığı bir şehirde bir ay kalabilseniz.Şöylle tatildi basbasaydi keyifli zaman gecirseniz ne stress kalır ne birşey tüp bebek ücreti yerine bunu deneyip fikri kafadan atıp çocuk sahibi olanlar oldu bildiğim duyduğum kadarıyla tabiki bir süre sonra tüp bebek olayını da denersiniz dilerim tez zamanda olsun sevinçten yazın bu seferde

Merhaba aylardır biz de deniyoruz ama olmuyor. Her ay umutla beklemek beni de çok yordu. Artık salmak üzereyim. Eşimin ailesi kısır muamelesi yapıyor ama yakında haklarından gelmeyi düşünüyorum. Umrumda da değiller. Ben konforumu kasıtlı ya da kasıtsız değiştirmiyor isem bu kimseyi ilgilendirmez. Bebek sevmek isteyen kendi doğurup kendi sevsin. Elalemin başına ekşimesinler. Allah gönlünüze göre versin son olarak.

Hayirli ugurlu olsun. Gercekten bu konuyu actigimdan beri, cok rahatlamis hissediyorum. Biraz kendime odaklanacagim artik. Bu surecte cok yiprandim ve kendimi cok saldim. Eski beni ozlemisim onu farkettim sizlerin sayesinde...

Amin teşekkür ederim, Allah sizin de gönlünüz gore versin. Esinizin ailesine gelince de, bence de tersleyin bu konuda ki ileride sureciniz nasil olacak bilmiyorsunuz, umarim uzamaz kisa surede kavusursunuz evladiniza ama uzamasi halinde kendilerinde iyice had gorecekler ve muhtemelen susmayacaklar. Bu konuda sınırınizi koyun, seslerini kessinler ki belki kisir olan ogullaridir..

Cok teşekkür ederim. Cevre konusunda şanslıyım aslinda, belki karakterimden oturu en azindan yuzume kimse birsey soyleyemiyor. Ama yine de bakislardan hissediyorum ya da alinganlik yapıyorum belki de... Biraz rahatlamis hissediyorum, sanirim biraz daha beklemeye ve baska seylere odaklanmayi kafama koydum suan..

Cok teşekkür ederim iyi dilekleriniz icin. Aslinda biz ailelerimizden uzaktayiz esimle. Aslinda burda olmak yalniz olmaz beni daha da strese soktu bu surecte. Ama dediginiz aciyla degerlendirip yasayacagim. Yalnizim, gurbetteyim diye dusunmek yerine, bu açıdan dusunup tartacagim.. Bana iyi gelecek inaniyorum..

Kızlar bence bişey önerirken dikkatli olmak lazım hurma iyidir sağlıklıdır ama prolaktin süt hormonunu tavan yaptırır dikkatli olun abartmadan yiyin zamanında ben oturdum bi kutu yedim olanlar oldu
Kesinlikle oyle. Dogal da olsa, bence her seyin fazlasi zarar..

Merhaba eşinizin spermogram sonuçları nasıl?
Bizede ilk 4 sene her şey normal denildi hsg raporumu yanlış yazmışlar filme bakarak yorum yapan tek dr sorunumu çözdü tüplerde sıvı vardı. O 4 sene hep sebepsiz denildi eşimde hafif düzeyde varikosel vardı ameliyat oldu boşu boşuna. 2 nehstif tüp, 1 negatif aşılama, 4 kez klomenle yumurta takibi yapıldı ama hepsi negatif, sonra şişli memoriale ben ameliyatlar oldum somra ilk transferde pozitif aldım demem o ki işin ehli bir merkeze gitmeniz gerekiyor ben devlete gidiyordum oradaki dr bana büyük merkezlere git dedi buradaki imkanlar yeterli değil dedi. Sizde yaz tatilinde işlerinizi ayarlasaydınız hiç olmazsa bi gelip ön görüşme yapardınız çok kişi geliyor öyle şehir dışından 2 gün otelde kalıp dönüyorlar hatta transfere kadar bulunduğunuz ilde yumurta takibi yapılabilir dondurulmuş transfer aşamasında transferden 1 gün önce gelirsiniz Rabbim İnşaAllah en kısa zamanda güzel haberler almayı nasip etsin inşallah

Cok teşekkürler esimin spermiyogram sonuclari olmasi gerekenden bile daha iyiymiş. Kendimi tam anlamiyla hazir hissettigimde, hem fiziksel hem mental olarak, merkez e doktor arastirmaya baslayacagim. Amin insallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…