- 16 Ağustos 2024
- 3.464
- 6.857
- 78
İhtimal aslında düşük değil de tüp bebek sürecine şu an olumlu bakmadığın için belki deneyebilirsin. Hem maddi olarak da tüp bebek kadar zorlamaz. Tabi yine de sen bilirsin arkadaşım ama inan ki inanırsan, bu işten keyif almaya bakarsan tüp bebek güzel bir süreçTeşekkür ederim.. aşılama için zaman kaybı diyor herkes. İhtimal çok dusukmus sanırım.
Yazdım özeldenYüksekova
İsim sonuçta reklama girer diye düşündüm. O nedenle özelden yazdım. Banlanmamak içinBurdan da yazsaydınız belki birileri istifade ederdi.Diyarbakırdan bir hocayla iletişim kurduk zaten çok da önemli değil yazıp yazmamanız.Arkadaşın sorusuna istinaden ben de merak ettim diye yazmıştım ama siz özelden yazdım demeniz ilginç geldi.
Bu kadar tepkisel ve sert olmayın. Bu çok rahatsız edici. Reklama girer diye düşünüp yazmadım. Yasaktır sitede diyeBurdan da yazsaydınız belki birileri istifade ederdi.Diyarbakırdan bir hocayla iletişim kurduk zaten çok da önemli değil yazıp yazmamanız.Arkadaşın sorusuna istinaden ben de merak ettim diye yazmıştım ama siz özelden yazdım demeniz ilginç geldi.
Benim arkadaşım da soğan kürü ile hamileydi. İlginç ciddenCanım soğan suyunu denedin mi hiç ben daha önceki çocuk iki çocuğumda da onunla hamile kaldım aynı senin gibi hiçbir sorun yoktu ama kalamıyordum ve soğan kürünü yaptıktan sonra o ay hamile kaldım ve hayit tohumu almıştım onu da demliyerek içiyordum bir denemeni öneririm şeyi kaybetmezsin gerçekten hem Rahmi temizliyor hem de bağışıklığı güçlendiriyor çok güzel bir kür
Umarim soylediginiz hislerinyasayarak bu surecte var olurum.. cok teşekkür ederim.İhtimal aslında düşük değil de tüp bebek sürecine şu an olumlu bakmadığın için belki deneyebilirsin. Hem maddi olarak da tüp bebek kadar zorlamaz. Tabi yine de sen bilirsin arkadaşım ama inan ki inanırsan, bu işten keyif almaya bakarsan tüp bebek güzel bir süreçheyecanlı bekleyişleri, duygusal açıdan hissettirdikleri çok farklı. Güzel sonucu alınca sonra diyorsun ki ne büyük bir yüreğim varmış
Çocuk sahibi olmak isteyip olamayan birine evlat edin demek ne kadar kolay. Evlat edin diyenler kendi evlat edinsin lütfen.
Tesekkur ederim. Otizm... Gercekten o kadar ozel bi annesiniz ki.. iyi ki varsiniz.. Allah size sabir versin, pes etmeyin asla, cok gelisme kaydeden otizmli cocuklar biliyorum.Bazen en çok istenen şey imtihan olabilir.
Bende çok bebek istiyordum çok uğraştım bı oğlum oldu otizmli.
Bu evlat sevgimi sorgulatmaz tabiki elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum.bence elinizden geleni yapın ama birazda akışta kalmak lazım galiba hayatta çok takıntı yapmamak lazim. En güzel zamanda bı bakmışsın hiç ummadığın anda olurverir nice insan var yıllarda olmayıp sonra oluyor.bir akrabamin 20 yıl sonra kendiliginden oldu
Örnekleri var yani duanızı edin tedavinizi olup akışına bırakın.
İlk cekilen filmin hatali olduğunu, film cekilirken cok canim yandigi icin asiri hareket ettigimden dolayı, yanlis bi teshis koyulmamasi adina, anestezi ile ikincisini cektirme durumunda kaldık...Tamam merak ettiğin olursa özel mesaj atabilirsin, yardımcı olurum elimden geldiğince. Bu arada söylemeden geçemem rahmine yazık. İki kere rahim filmi neden çektirirsin anlayamadım.
Bende suan sizin gibiyim, salmış durumdayim. Ve inanin bunun olmasi icin cok dua ettim. Hep sabir istedim, dusunmemek istiyorum dedim.. sanirim artik basarabiliyorum..Sizi çok iyi anlıyorum bu süreçte olmaması değil insanların tavırları tepkileri yoruyor üzüyor insanı.
Olmadığını bile bile ısrarla her gördüğünde bu konuyu açan insanlar var.
Durumunu anlatıyorsun böyle böyle sorunlar var diye ama şunun oldu ama bunun oldu diyip duruyorlar.
Bende 2 senedir uğraşıyorum bi sonuca varamadık en son sağlıklı beslenip kilo vermeye odakladım şuan kendimi.
Bakalım zamanı vardır elbet ne diyelim elimizden gelen bişey yok.
Benimde bu süreçte yıllarca çocuğu olmayıp bu sene olan çevremde insanlar var.
Bizimde sıramız gelir elbet ne diyelim.
Artık muayene olmak kan vermek bile istemiyorum salmak istiyorum.
Hakkımızda hayırlısı Allah tez zamanda bize de nasip etsin
Evet, cok teşekkür ederim. Sizin yorumlariniz bana cok iyi geldi.. daha guclu hissediyorum..ilk gebeliğim daha ilk denediğimiz ay oldu. ama ömrü kısaymış yavrumun, karnımda kaybettim. çok zor bir süreçti, sonrasında bir süre çocuk düşünmedim. dr deneyebilirsiniz dedikten sonra bile korunduk çünkü psikolojik olarak aynı süreçleri yaşamaya hazır değildim. o süreçte milletin ne kadar tuhaf davranabildiklerine şahit oldum. sanki çocuğum olmuyormuş gibi bir acımalar, tuhaf tuhaf konuşmalar, kucağına alıp da kaybetsen daha mı iyiydi diyenler, neler neler....Allah size de nasip eder inş gibi sıradan bir cümle bile dokunuyordu. o yüzden az çok ne hissettiğini anlıyorum. öyle ya da böyle çoğu kadın benzer hisler yaşıyor. yaşın daha genç. acele etme, mümkünse bebek odaklı yaşamadan, hayatın tadını çıkarın, yok yumurtlama dönemiymiş vs umursamadan birlikte olun. stres faktörü ortadan kalkınca yoluna girecek bence her şey. ha baktınız süreç daha da uzuyor, o zaman tabii ki tedavi gündeme gelsin. sebepsiz infertilitenin en büyük düşmanı stres olduğu için böyle yazıyorum.
Evet o kadar zor durumlar ki. Gercekten hiçbir tanıdığımın cocuguna veya gebelik haberine asla hasrtlenmedim, aksine cok ama cok mutlu oldum. Fakat insanlarin bunu gorememesi cok uzucu. Normalde insanlari cok taksn bir insan degilimdir, ama bu konuda ki bakislar bile o kadar kirici ki.. tarif edilemez.. evladinizla saglikli, aydinlik gunler diliyorum size..Bende yaklaşık 3 sene kadar tedavi gördüm. bu süreçte hamile olanlar hamilelik haberlerini gizledi, yeni bebeği olanlar ben o ortamdayken çocuğu gazından aglasa ay nazarmı deydi anlamadım ki dediler.
Hic birine takılmadım çünkü kimsenin çocuğuna özenmedim veya hasetlenmedim ne yapayım benim olmayan çocuğuda hasetleneyim sonuçta.
Bu işlerin bence bir zamanı var buradan tanıstigimiz bizimle birlikte tedaviye bbaslayan bir arkadasimiz tam 7 sene sonra hamile kaldı, çocuğun olması çok zor istersen evlatlık al dedikleri arkadaşım bir ay sonra doğal yoldan hamile kaldı demek ki zamanı varmış.
Ancak şunu bilin ki bu işin en buyuk engeli stres ben kendim daha yeter ya bu son olursa olur olmazsada hayatimi yaşarim diyip işlem sonrası tek bir test dahi yapma geregi duymadigim işlemim de hamile kaldım ki gercekten kafamda silmiştim artık çocuk olayını.
Sakin olun,stres yapmayın, kimseye kulak asmayın ve üzülmeyin.
Zamani vardır belkide ve henüz o zamana ulaşmamışsınızdır.
Allah en doğru en hayırlı zamanda sağlıkla sihhatle evlat sahibi olmanizi nasip etsin inşallah
Evladinizla saglikli, aydinlik bir ömür diliyorum. Cok sukur ki Allahim daha fazla bekletmemis sizi..Hangi msjdan başlayıp cevap yazacağıma karar veremeyip burdan bodoslama dalıyorum..
Bende uzun a yıllar mücadele etmiş hemcinslerimden biriydim. İlk tüp bebek denememde nasip oldu elhamdülillah.
Gebe kaldığımda 4 buçuk yıllık evliydik. Öncesinde türlü sayisiz ilaçlar, asilamalar, bitkisel kurler, ovu takipleri için testler. Her ay zibilyon sey denedik. Bende tüpe başlama konusunda cekimserdim. Cunku şehir değişikliği gerekliydi ve maliyet olarak belimizi biraz bukecek bi yoldu. Kendi motivasyonum ise şöyle oldu, sebepsizdik bizde bu arada. Her yolu denemiştim ama acaba nasipte kaderde mi yoktu yoksa denenmemisi mi denemem gerekiyordu iki ayrimdaydim. Ve hep şöyle düşünürdüm ölüp gittiğimde neden çocuğum olmadi sorusunun cevabını aramak istediğimi düşünürdüm. Acaba gayretimde mi saklıydı yoksa nasipte hiç mi yoktu. Mani olan sebep neydi. Sonra maddi olarak bir kere deneyelim gücümüz yeterse ve olmazsa devam ederiz dedik. Bunu dememdeki sebepte öldüğümde cevaben o bebek gayretinde bekliyodu cevabını alırsam düşüncesiydi. Ve tüp bebek ile gebe kalabildim. Ancak burda şu ayrıntıya girmek istiyorum ki tedavi sürecine girdiğimde pıhtılaşma testi de yaptırdım kendi içimden gelen sese dayanarak. Meğer bizim çocuğumuz ondan bundan değil benim pıhtılaşma sorunumdan dolayı olmuyormus. Tedaviyle ve sulandici desteği ile kızımıza kavustuk. Defalarca deneyenler var yada ilkde bulanlar. Yada tedavi hazırlığı yaparken suprizle karsilasanlarda.. o yola girmeden sonucunu hiç kimse bilemez.
Rabbım tez zamanda sağlıklı hayirli gebelik nasip eylesin
Bu arada genetik test yaptırdınız mi
Cok teşekkür ederim.Biz de 2 seneye yakin denedik. Olmadi. Tup bebekle hamileyim simdi cok sukur. Ben de korkuyordum tup bebekten ama o kadar da buyutuldugu kadar degil. Hele de sebepsiz infertilite icin basari sansi oldukca yuksek. Bizim de sebepsizdi. Allah en yakin zamanda kucaginizi doldursun insallah dilerim
Hiç üzülmeyin ben en son birine yahu senin mok kokan kusmuk kokan bebenin neyine nazar edeyim ben demiştimEvet o kadar zor durumlar ki. Gercekten hiçbir tanıdığımın cocuguna veya gebelik haberine asla hasrtlenmedim, aksine cok ama cok mutlu oldum. Fakat insanlarin bunu gorememesi cok uzucu. Normalde insanlari cok taksn bir insan degilimdir, ama bu konuda ki bakislar bile o kadar kirici ki.. tarif edilemez.. evladinizla saglikli, aydinlik gunler diliyorum size..
Ankara'da degilim fakat, Ankara'da tedavi düşünüyorum.. onerinize acigim, cok sevinirim.Ha birde Ankara'da iseniz size bu işin sihirli eli doktor önerebilirim
Femart inferlite ve kadın sağlığı merkezi Prof.dr Hulusi Bülent ZeyneloğluAnkara'da degilim fakat, Ankara'da tedavi düşünüyorum.. onerinize acigim, cok sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?