Hamile kalamamak evliliğimi çok yıprattı...

Bende çikolata kisti olduğu için hamile kalamıyorum, bizim de 1 yıl olacak 1 ay sonra 2 yıldır da evliyim. bende acaba boşansak mı diye düşündüm ama çok saçma bir seçenek bence. Bilmiyorum yani kaderimiz de varsa anne-baba oluruz kaderimiz de yoksa bu da bizim sınavımız deyip kabullenmemiz gerekecek. biz kavga edince, birbirimizi kırınca çocuk olacaksa tamam kıralım ama bu kavgalar çözüm değil. birbirimize destek olma zamanı.
ki daha normal yollarla deniyoruz, bunun aşılaması var tüp bebeği var. eğer şimdiden bu kadar çok kırarsanız birbirinizi devamını nasıl getireceksiniz? bence biraz sakin olun..

Adapazarında yaşıyorum heryere giderim sıkıntı olmaz. Şöyleki doğuştan şekli bozukmuş tüplere spermin gitmesi imkansız dediler darlıkta var şeklinden dolayıda bebek büyüyemezmiş eksik uzuvlu olurmuş belki on tane doktora gittim hiçbiride ameliyat demedi doğuştan yapacak birşey yok dediler

boyuna bakma bazen karın yağları şeker hormonlar etkiliyor diye biliyorum ,doktorların bazıları zayıfla bile der kilolu bayanlara hem motive olur hem aklından çıkarırsın bebiş meselesini ne zaman aklından çıkartın o zaman geliyor ben bile ideal kilomdayım ama yinede zayıflamak istiyorum bel bölgem geniş beni rahatsız ediyor 167 boyum kilo 58 ama beni rahatsız eden karın yağlarım var ,herkesin bünye bir değil eskiler doğurgan ama biz biraz hastalıklı nesiliz o yüzden dikkat etmeni tavsiye ederim

Ovulasyon zamaninizi takip ettidiniz mi hic?
Benim bir arkadaşımda bir rahatsizlik tespit edildi sonra. İsmini getiremiyorum şimdi. Pek bir belirti görülmediği halde..sonra tedavi oldu. Ondan sonra tüp bebek tedavisi ile evlat sahibi oldular.. Görümcem. Neredeyse 8 sene denedi evlat sahibi olana kadar. Hemen pes etmeyin.. Zor bir süreçtir eminim. Psikolojik olarak ama bunun üstünden ancak beraber gelirsiniz

Biliyorum herşeyin farkındayım herşey üst üste geldi kendi hastalığımla yaşamaya alıştım ama sürekli başka şeyler çıktıkça doktorlarda hep karamsar konuşunca çöktüm strestende hormonlarım etkilendi doğal olarak. Babamda diyabetli şuan durumu çok ağır belkide onun gibi olmaktan korkuyorum

Ne boşanması ya... Bu kadar kolay dile getirmeyin boşanmayı. Bebek sahibi olmak güzel bir şey elbette ama aile olmak için illaki bir bebeğe ihtiyaç yok. Siz eşinizle bir ailesiniz ve aile olmak zorlukları birlikte aşmayı gerektirir. Hastanedeki gerizekalı doktorun dinlemeniz gereken tek lafı kilo vermek olmalı. Kilo her işi zorlaştırıyor. Hamile kalmayı, gebelik sürecini, doğumu... İnsan gibi bir doktor bulun. Ve umudunuzu kaybetmeyin. İnsanlar ne umutsuz durumları aşıp bebek sahibi oluyor. Önce bir neler yapabileceğinizi, tedavi yöntemlerini araştırın. Her şeye rağmen olmuyorsa da dünyanın sonu değil.

Daha geçen hafta bir arkadaşımın hamile olduğunu öğrendim. Kendisi 41 yaşında. 6 yıldır çocuk için uğraşıyorlar. 7 başarısız tüp bebek operasyonu, bir kaç aşılama yaşadı. Eşinde de kendisinde de sorun vardı. Artık kabullenmişti olmayacağını, bırakmıştı bu işin peşini. Ve kendiliğinden hamile kaldı. Düşünebiliyor musunuz,o kadar çaba ve 41 yaştan sonra... Siz daha kaç yaşındasınız ki, bu kadar umutsuzluk, intihar düşüncelerine gömüldünüz? Eşiniz seninle bebek için evlenmedim diyorsa, bir daha boşanma lafını ağzınıza almayın ve birlikte tedavi yöntemlerinin peşine düşün.

Aslinda once bir yalniz kal, sakinleş. Ve kendine bir rota belirle.

Mesela oncelikle hamile kalmanin kolaylasmasi ve sağlıklı gebelik acisindan ideal kilona inmek icin spor ve diyete basla.

Bu yolda mesafe kaydetmeye basladigin zaman ise kendine gerçekten elle tutulur sonuclar verebilecek bir doktor arayisina gir.

Yaşadığın sehri belirtirsen eger burada bir cok arkadas sana eminim ki doktor konusunda yardimci olacaktir.
Ideal kilona indikten sonra yapilan tetkitlerinle birlikte bir doktora gidip çocuk sahibi olmak istediğini ancak bu sekilde bazi rahatsizliklar taşıdığıni, nasil bir yol izlemen gerektigini, dogal yollu gebeligin olmamasi halinde nasil bir tedavi surecine adim atman gerektiğini ogren. Ki ben tedavi gerekecegini zannetmiyorum. Bahsettigin hastaliklarla hamile kalan sadece biraz daha sık doktor kontrolu altinda olan cok fazla insan var kaldi ki ben yuksek diyabetik hasta bir annenin evladıyim, saglikliyim ve sakat değilim.

Ve tum bu planlari hayatina uyarlarken bir seyi asla unutma, o bebegin gelecegi varsa da o stresten gerim gerim gerilmis bir bedene gelmeyecek. Bu yuzden oncelikle kafani toparla. Ben gercekten kafani rahatlatip bazi seyleri akisina biraktigin zaman bazi seyleri basaracagina inanıyorum.

Benim babamda diyabetli ama şuan durumu çok ağır tedaviye de yanıt vermez oldu üstüne birde bunlarınduyunca benim psikoloji gitti tip 2 de yaşam kalitesi daha çok oluyor Allah babanıza şifa versin psikiyatri desteği almayı düşünüyorum

Sizin babaniza şifa versin insallah Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun.
Psikilojik tedavi iyi gelecektir

Bu ne sizin ne de doktorların elinde olan bir şey değil. Çocuğunuz olmuyorsa yaradan böyle münasip gördüğü için olmuyor. İnsanların istediği ama elde edemediği şeylere siz sahip olmuşsunuz. Sizin istediğiniz şeylere de başkaları sahip. Dünya böyledir her şeye hükmedemeyiz olmayınca olmuyordur her halimize şükür diyip hayatımıza bakmamız lazım

Doktorunuz değiştirin lütfen. İstanbulda iseniz size kendi doktorumu önerebilirim. Pamuk gibi bir kadındı. Hamilelikte ne büyük destekçim. Lütfen kendinize sakin ve anlayışlı bir doktor bulun. Prolaktin yüksekliği engelliyor muhtemelen. Doktorunuz tedavi eder. Prolaktini aşırı aşırısı yüksek biriydim bende seneler evvel. Tedaviyle düşüyor. Lütfen hemen moral bozmayın.

Öncelikle kafana takmayı bırakmalısın. Biz de korunduk ve herkes beni korkutuyordu korunma, sonra istesen de olmaz diye cahil cahil konuşanlar sinirlerimi bozuyordu. Çocuk istemeye başladık ve ben stres yapmaya başladım stres yaptıkça olmuyor cidden. En sonunda eşim dedi ki olmazsa olmaz evlat ediniriz. O rahatlamayla sonraki ay hamile kaldım. Gerçekten psikoloji çok önemli. Ve insanların da seni kötü etkilemesine izin verme. Allah nasip derse olur inşallah.

Pes etmek için çok erken..
Doktor alay etmemiş de duygusuz davranmış. Bazı doktorlar böyle dobra olup ego tatmin ediyor.

Başka doktorlara da git. Prolaktin hamileliğe engel ama ilaçla düzene giriyor. Keza troid de öyle.
Rahim konusunda bilgim yok. Bence başka doktorları araştır. Belki tüp bebek olabilir..

Eşine de içerleme. Herkes bebek videosu izlerken gülümser.

ÖNCELİKLE kendinizi biraz sakinleştirin ve olumlu düşünmeye çalışın. Sonra sizi anlayan dinleyen bir doktor araştırın ilk denemede doğru kişiyi bulamaya bilirsiniz ama emin olun ki gerçekten insanı önce psikolojik olarak rahatlatan işinin ehli jinekologlar var. Bu dönemi kolay atlatır ve mutlu sona ulaşırsınız inş. Güzel düşünelim güzel olsun

Bir arkadaşım 120 kilo, 2 yaşında kızı var. Kilo vermeye çalışıyor ama veremiyor. Şimdi de 5. çocuğuna hamile..

Tabi ki sağlık için verilmeli ama kilo nedeniyle hamile kalamazsın demek aşırı saçma.

Bence olmamasının sebebi sensin evet. Senin bu negatifliğin, olmayacak diye kesin hüküm vermen sebep evet.
Bende 4 yıl boyunca tedavi gördüm sigarayı bir kerede bıraktım kilo verdim spor yaptım sabahın soğuğunda erkenden kalkıp yürüyüş yaptım en sevdiğim yemeklerden abur cuburdan vazgeçtim.Milletin psikolojik baskısıyla uğraştım ailem uzakta hiç bir şey belli etmeden eşimle savaştık. Laparoskopi oldum histereskopi oldum rahim filmleri ofis histereskopi sayısız kan testi sonucu bekledim stresle..5 defa tüp bebek tedavisi oldum 4 defa da aşılama tedavisi bir düşük yaşadım. Ama hiç pes etmedim evet yıkıldım yoruldum bittim ama umudum küçücük kalsada tükenmedi. 5. Denememede gebe kaldım inşallah sağlıkla devam eder. Rabbim nasip ettiyse zaten olur etmediyse de sen dünyanın en sağlıklı kadını olsan OLMAAAZ!
Yok öyle benim çocuğum olmuyor ben şişmanım o prof bunu dedi bu şunu yaptı kendine gel. Güçlü ol daha dur bakalım ne yaşadın da bıraktın hemen kendini. Ben ne yapsaydım e atsaydım kendimi bir yerden var mı öyle. Eşinden ayrılmak ne demek o zaten istese bunu sana kendi söyler onun adına karar verme. Biz eşimle hep bir olduk eğer olmazsa yaşlanana kadar gezeriz hayatımızı yaşarız bizimde olmayı verir dedik sarıldık ağlaştık kaç kere. Güçlü olman ve savaşman lazım . Eğer pes edeceksen demekki o bebeği çokta istemiyorsun..

Masallah masallah . Bende ayni fikirdeyim. Sağlık icin verilmeli tabiki ama boyle hastanin moralini bozmaya ne gerek var
Adi üstünde hasta
Sende doktorsun bee derdine derman olacağına dert bindiriyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…