- 21 Aralık 2014
- 9.022
- 27.620
- 798
- Konu Sahibi Herdaimgunes
-
Teşekkür ederim güzel mesajınız için. Eşimde gitmemi istemiyor çocuk konusunu açtırmıyor bile bana bugün gittiğimi duyuncada çok kızdı benimle evlenirken biliyordu saklamadım ondan bunyüzden çocuk için senden boşanmam diyor bende üzülünce söylüyorum git mutlu ol diyorum sonra çok üzülüyorum çünkü oda yıprandı. Haklısınız bir süre rafa kalksa iyi olacak psikiyatri desteğini düşünüyorum daha öncede almıştım kompleksim yok iyi bile olur hatta.Merhabalar Konu sahibi,
İlk olarak belirtmek isterim ki evlilikte eşler arasında herhangi bir şeyden dolayı “ayrılmak, boşanmak” kavramlarını kullanmak evliliği zedelemektir. Yuvanızın bir anlamı kalmaz, ilk olarak lütfen bu düşünceyi aklınızdan ayırın.
Psikolojiniz doktorlardan dolayı son derece bozulmuş. Hastalıkları yayan daha çok stres, sıkıntı, negatif düşüncelerdir. Eğer sağlığınızı düşünüyorsanız doktorunuzu artık bırakıp ruh sağlığınıza yönelmenizi tavsiye edeceğim. Herşeyden önce kendinizi düzeltmeye, kendinize değer vermeye, kendinize saygı göstermeye başlayın. Bilinmelidir ki doktorun hastaya söyleyeceği önemli şeylerdir biri “motivasyon ve pozitif olmasını sağlamak” çok değişik bir doktora denk gelmişsiniz, değiştirin.
Çocuk kısmına binbir çeşit örnekler verebilirim. Doktorların bile şaşıracağı şekilde neler oluyor, bilinmiyor. Hiçbir şey imkansız değildir. Fakat bu ruh sağlığınız ve stresle bebek zor görünebilir.
Lütfen eğer kendinize az değer veriyorsanız değişikliklerden başlayın. Her sabah erken uyanın ve yürüyüş yapın, tempolu koşun spor yapın bol bol ter dökün ve sık sık su için beslenmenizi düzene sokun sağlıksız besinlerden uzak durun. Güzel manzaraya karşı kahve yudumlayın gezin, hayatınızın tadını çıkartın cinsel hayatınızı doya doya yaşayın asla ve asla hastalıklarınızı, sıkıntınızı düşünmeyin ve aklınıza getirmeyin. Ruhunuzu dinlendirin kilo verin, sıkılaşın. Filmler izleyin, dizi izleyin. Hastahane doktor ortamlarından bir müddet uzaklaşın. Şükredin, bol bol şükredin en güzel tedavi şükretmektir. Mükemmel bir eşe sahip olduğunuzu düşünüyorum, kimseye kolay kolay nasip olmuyor. Yuvanızın tadını çıkartın. Eğer sürekli böyle hastalığınızı düşünür ve stres yaparsanız daha da ilerler.
Buraya yazın sık sık, konuşalım, sohbet edelim buraya koşun. Bizler varız daima. Hepsi geçecek sonsuz sevgimle.
Önerebilirsez sevinirim bir kaç ay gitmeyeceğim ama gidersem aklımda olsunDoktorunuz değiştirin lütfen. İstanbulda iseniz size kendi doktorumu önerebilirim. Pamuk gibi bir kadındı. Hamilelikte ne büyük destekçim. Lütfen kendinize sakin ve anlayışlı bir doktor bulun. Prolaktin yüksekliği engelliyor muhtemelen. Doktorunuz tedavi eder. Prolaktini aşırı aşırısı yüksek biriydim bende seneler evvel. Tedaviyle düşüyor. Lütfen hemen moral bozmayın.
Cnm rahmin için ameliyat olursun iyi bi hekime düzeltilir.5 senedir birlikteyiz. 2 senedir de evliyiz ilk 6 7 ayda maddi durumlardan dolayı düşünemedik. Sonra eşimde bende atanınca herşey düzeldi. Belki size saçma gelecek ama biz tanıştığımızdan beri bebek hayali kuran bir çiftiz. Cinsel hayatımız hep vardı ama korunuyorduk. Bazen kazalar oluyordu ama hiç hamile kalmamıştım. Aklımıza bir sorun olabileceği gelmemişti doğum kontrol prezervatif kombine korunmaydı. Evlendikten 7 ay sonra denemeye başladık. 2 ay olmayınca doktora gittik bize 1 yıl içinde olmazsa sorun vardır dedi bizde denemeye devam ettik korkmadık durumdan. Öyle böyle derken 1 yılda geçti hala olmadı. Bebek özlemi eşimide benide çok yordu ve yıprattı gitmediğim hastane doktor kalmadı. Stresten 80 kilo oldum en son bugün sabah gittiğim doktor alay etti boşuna uğraşma böyle doğuramazsın sende kim bilir ne hastalıklar vardır dedi haklı da işin kötüsü. Doğuştan diyabetliyim stresten fsh prolaktin ne varsa yükselmiş. Rahmimin şekli doğuştan bozuk ne yazıkki bu yüzden böbrek anomalimde var. Tekrar kan testi istedi bankodaki kızda benle ilgilenmedi muhabbete dalmıştı uyarınca saçma sapan davranınca bağırdım ne biçim hastanesiniz diyip çıktım yolda eşim aradı sinirden duramadım ağladım yol boyunca sanki biri boğazımı sıkmış gibi düğümlendi hala acıyor. O da beni böyle görmekten artık çok bıktı. İstersen boşanabilirz diyorum kabul etmiyor seninle çocuk yüzünden evlenmedim diyor ama çok istiyor biliyorum instagramda bebek videosu görünce gözleri parlıyor. Son bir aydır herşeye alınmaya kavga etmeye başladık. Ona bu kötülüğü nasıl yapabilirimki ömür boyu. Olmuyor işte belki hiç olmayacak umut verende yok zaten sanırım intiharın eşiğine doğru gidiyorum. Uzaktan baksanız imrenilen bir hayatım var. Çoğunun hayali olan iş ev herşey var. Diceksinizki olumlu bak güzel düşün ilk 1 sene aklımdan bile geçmemişti olumsuz şeyler acele bile etmiyoduk şehir şehir gezdik tozduk gün aşırı rutin ilişkimiz oluyordu. Yinede olmadı problem kocamda değil bende
Zor şeyler yaşamışsınız haklısınız belkide şuan bunu kaldırabilecek durumda değilim yazmak paylaşmak biraz iyi geldi hem eşime hem olmayan bebeğe haksızlık duygusu yiyor beniBence olmamasının sebebi sensin evet. Senin bu negatifliğin, olmayacak diye kesin hüküm vermen sebep evet.
Bende 4 yıl boyunca tedavi gördüm sigarayı bir kerede bıraktım kilo verdim spor yaptım sabahın soğuğunda erkenden kalkıp yürüyüş yaptım en sevdiğim yemeklerden abur cuburdan vazgeçtim.Milletin psikolojik baskısıyla uğraştım ailem uzakta hiç bir şey belli etmeden eşimle savaştık. Laparoskopi oldum histereskopi oldum rahim filmleri ofis histereskopi sayısız kan testi sonucu bekledim stresle..5 defa tüp bebek tedavisi oldum 4 defa da aşılama tedavisi bir düşük yaşadım. Ama hiç pes etmedim evet yıkıldım yoruldum bittim ama umudum küçücük kalsada tükenmedi. 5. Denememede gebe kaldım inşallah sağlıkla devam eder. Rabbim nasip ettiyse zaten olur etmediyse de sen dünyanın en sağlıklı kadını olsan OLMAAAZ!
Yok öyle benim çocuğum olmuyor ben şişmanım o prof bunu dedi bu şunu yaptı kendine gel. Güçlü ol daha dur bakalım ne yaşadın da bıraktın hemen kendini. Ben ne yapsaydım e atsaydım kendimi bir yerden var mı öyle. Eşinden ayrılmak ne demek o zaten istese bunu sana kendi söyler onun adına karar verme. Biz eşimle hep bir olduk eğer olmazsa yaşlanana kadar gezeriz hayatımızı yaşarız bizimde olmayı verir dedik sarıldık ağlaştık kaç kere. Güçlü olman ve savaşman lazım . Eğer pes edeceksen demekki o bebeği çokta istemiyorsun..
Özel bi merkezdi umursamadı bile gülerek kalkıp gitti yerinden belliydi kaliteli biryer olmadığı. Eşim sağolsun iyidir bıktırmamam lazım haklısınız belki umut vardırda ben bilmiyorumdurOncelikle o saygısız doktoru ve ilgisiz kişiyi hastahanenin.Hasta haklari birimi mi ya da başhekim mi sikayet edin.
Bi savunma yazsinlar bakalım.
Kimsenin bunu size yapmaya hakkı yok.
Çocuğunuz olmayabilir bu Dünya' nın sonu değil. Daha yeni basladiniz ve cok olumsuz düşünmeyin belki olur.
Kötü enerji kaplamasin ruhunuzu.
Ediniz sağ olsun normal davraniyor.
Siz de kendinize gelin. Imkansiz değil umutsuz ve caresiz degilsiniz.
Ayrıntıya takılıp bütünü kaçırıyorum dimi ben sınav olduğunu unutuyorum isyan eder gibi ağlamaktan sızlanmaktan. Otun adını ve kullanımını yazar mısınız amh değerim 2.82Cnm rahmin için ameliyat olursun iyi bi hekime düzeltilir.
FSH horkonunu düşürecek ot var istersen yazarım.
Prolaktin de iki hapla düşer.
Bunlar sorun değil amh hormonun önemli. Amh hormonun kaç?
Ben tüp bebekle uğraşıyorum iki denemem oldu, ameliyatlarim oldu.
Cokda araştırdım bilgim baya var.
İstanbul'da isen sana cok çok iyi iki hekim ismi verebilirim.
Gittigin doktor bebek alanında doktor olmadığı için acımasız konuşup oralı olmamıştır takma kafaya.
Ayrıca çocuk senin hayatının tek amacı gibi yaşama Rabbimizi gücendiririz.
Rabbimiz ne der çocuklarınızı benden çok sevemezsiniz.
Tevekkül, bol bol dua, elimizden geleni yapacağız gerisi Rabbimizin elinde bunu unutmayalım.
DAha geçen hafta sonu tatil amacıyla kafa dinleyelim diye gittik otelin yemekhanesine sürüsüne bebekti ya inanın şaka yapmıyorum sağ ve sol masamızda iki tane bebek vardı eşim sevmek istedi benim yüzümden sevemedi de üzülürüm diye yada algıda seçicilik benim ayarlar iuice bozulduYaşınız daha çok genç, asla olmaz denilip de sağ salim çocukları olan bir sürü örnek var etrafımızda. Vakti geldiğinde hiçbir şey buna engel olamaz. Ama öncelikle kendinizle ilgilenmeniz lazım;destek alabilirsiniz mesala, eşinizle kısa bir tatil veya kafanızı dağıtacak şeylerle meşgul olun. Ve en önemlisi doktor arayışlarından vazgeçmeyin, bazen istediğimiz şeylere ulaşmadan önce meşakkatli yollardan geçmemiz lazım. Allah en hayırlı vakitte gönlünüze göre versin herşeyi.
Böyle hikayeler benim çevremde de var hasta olan kilolu olan falan. Benim olmazmış gibi geliyor çünkü olumlu konuşan doktorum olmadı hadi gel ameliyat edelim deseler olucam şekli öyle diyorlar perde olayıda değil öyle olsa ameliyatı varmş çünkü.Benim annem ve babam diyabet hastasiydi: Ben ve ablam asiri saglikliyiz.
Arkadasim 130 kilo ve 3 cocuk dogurdu. zaten almanyada öyle 45 kiloluk kadin yok- olanlarda Asyalilar. hepimiz tosun gibiyiz... yani kilo sorun olsa avrupada bebek dogmazdi.
bence siz daha düzgün bir doktor bulamadiniz ve aslinda iki sene fazla bir zaman degil. her ay yumurtlama olsa bile 24 yumurta yapar. yani intihar edilcek bir durum zaten degil ama 24 yumurtayi gözönünde bulundurunca asiri abarti gibi geldi bana
Özel bi merkezdi umursamadı bile gülerek kalkıp gitti yerinden belliydi kaliteli biryer olmadığı. Eşim sağolsun iyidir bıktırmamam lazım haklısınız belki umut vardırda ben bilmiyorumdur
Benim teyzemde 120 kilo her istediğinde hamile kalıyor 3 çocuk doğurdu peşpeşe. Kolesterolü dahi yok. Ben çocukluğumdan beri diyabetle barışığım sıkıntım yok dahiliye doktorları kadın doğumdakiler kadar katı değil yada bana iyisi denk gelemediKilolusun sende her turlu hastalık vardır diyen doktor meslegi biraksin bir zahmet. Ilk denememde 92 kiloyla hamile kaldim. Sürekli kan degerlerim kontrol ediliyor. Hiçbir hastaligim yok cok sukur. Ha kilolu olmak senin durumunda hamile kalmanı engelliyor olabilir ama her kilolu saglilsizdir hamile kalamaz diye konusup sacma sapan moral bozmasina gerek yok. Iyi bir doktor bulup tedaviye başla, bu süreçte de moral bozacak kisilerle gorusme.
Darlıktan dolayı benimde 6 yil olmadı butun doktorlar rahim filmime normal diyordu taki adana başkent üniversitesindeki doktoruma gidene kadar.Adapazarında yaşıyorum heryere giderim sıkıntı olmaz. Şöyleki doğuştan şekli bozukmuş tüplere spermin gitmesi imkansız dediler darlıkta var şeklinden dolayıda bebek büyüyemezmiş eksik uzuvlu olurmuş belki on tane doktora gittim hiçbiride ameliyat demedi doğuştan yapacak birşey yok dediler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?