Hamile kalamayan arkadaslarim dertleselim mi?😔

Kızlar iyi akşamlar, yazdıklarınızı gördüm. O kadar iyi anlıyorum ki hepinizi. 2 yıldan fazla bı sure bizimde olmadı. Elle tutulur bir neden de bulunamamıştı. Bütün testleri yaptirmistik. Birilerinin hamilelik haberini almaktan çıldırıyordum. Kıskanmak filan değil. İnsan kendine üzülüyor. Ama üzülmeyin de isyan etmeyinde. Herşeyin bı zamani var l, rabbimin uygun gördüğü zaman gelmeden ne yapsak olmuyo. Suçlamayın kendinizi. 3 kimyasal gebelik geçirdim üst üste. Artık psikolojik olarak çökmüştüm. Bı doktora gittim. Pıhtılaşma sorunum olmadığını söylemelerine rağmen 0.4 luk oksapar ve corasprin başladı bana. Bide sulu ultrason diye biseyle rahim içine baktı, miyom vs rahim filminde net cikmayabiliyo dedi. Sulu ultrason dediğim de rahim filmi benzeri bisey. Bu işlemi bitirirken de rahim içinde yenilenme sağlansın diye minik bı çizik attı. Reglin 24. Günüydü sanırım progestan ilaç başlattı. Ve o ay hamile kaldım. Çok şükür bebiş doğdu, uykusuz gecelerde ağzıma bile tükürüyo hep dua ediyorum rabbim bizim gibi arayan bekleyen herkese nasip et diye. Sizlere de bı an önce sağlıkla nasip olsun inşallah

Kesinlikle, bazen deniliyor olsun o duyguyu yaşadın ettin diye evet bambaşka ama o kürtajdan çıktıktan sonra karnının boş kaldığını bilmek. Kürtaj sonrası ilk ultrasonda artık görememek onun duygusunun bi tarifi yok

Yorumum hepinize gelsin arkadaşlarım bu yaşadıklarınızı bende yaşadım çok ağladım üzüldüm tam sevindim oldu derken boş gebelik geçirdim artık doktora bile gitmek istemedim ama sonra bi anda bebeğimi öğrendim inanamadım hatta aylarca tam anlamıyla sevinemedim bile ama şükürler olsun bebeğim doğdu kucağımda sizde bol bol dua edin hiç beklemediğiniz bi anda gelecek mucizeniz inanın. Allahım başta sizin sonra bütün bebek isteyenlerin kucağını en kısa zamanda doldursun inşallah

4 yil bekledim ilk gebeligimi 7 haftalik düşükle 2. sini 5 aylik erken doğumla kaybettim hiç neden demedim yüreğim yandi ama isyan etmekten korktum Allah bir şekilde imtihan ediyot ve belki daha hayirlisini verecek çevreniz de hamile kalan insanlari gormek bebek muhabbetinin icine dahil olamamak cok zor bazen yakinimdakilerle bile gorusmek istemedim ve en son doğumdan sonra pskolojik olarak toparlamm zor oldu daha yeni iyileştim kendime acimayi, acimi beslemeyi bıraktim Rabbim hepimize hayirli saglikli evlatlar nasip etsin.

Ağrım biraz daha az psikolojik olarak bi tık düşüğüm sen nasılsınn
Neden ağrın var. Ben baya toparlamıştm geri eski halime dönmüştüm ama pzt doktor 3 ay gebelik yok diyince geri çöktüm. Ben kendimi çok hazırlamştm. Diğer adetimde yine gidicem. Umarım o zaman rahim kendini toparlamış olur da hazırsın der

5 yıl bekledim. Benden sonra evlenen herkesin çocuğu oldu hep imalı bakışlar laf sokmalar daha da kötüsü eşimle cocuk olmuyor diye boşanma evresine kadar gittik ki sorun benden kaynaklıdı. Geceler boyu sırt sırta ağlaya ağlaya uyudum. 5 yıla 3 tüp bebek sığdırdım. İlkini 8 haftalikken düşürdüm yoğun kanamalarım vardı günlerce yattım hiç kalkmadan kendimden soğudum banyo bile yapmadım ama düştü hemde kalp atışını ilk duyduğum gün kanamayla gitti. Sonuncusu iyi gidiyordu 26 haftalıkken aniden kanamam bosaldi erken doğum yaptım sabaha kadar ben yoğun bakımda bebeğim kuvezde ailem kapıda hiç haber alamadan bağıra bağıra ağladım. 3 ay küvezde kaldı bebeğim birkez olsun yanina sokmadilar bırakın kucağıma almayı yüzünü bile göremedim sadece resimleriyle avundum. Hiç kucağıma almadığım bebeğime aylarca süt sagdim götürdüm. Hayallerim vardı süslü hastane odaları babası bebeğim ben hatıra resimlerimiz mevlutu vs. Hiç biri olmadı olamadı. Çok sancılı geçen 3 ayın sonunda şükür ki kavuştuk şuan 5 aydır birlikteyiz hatta öyle ki dün bütün gece uyutmadı bizi. Eskiden çocuğum olmuyor diye gecelerce uykusuz kalırdım halbuki. Size demem o ki dualarınızı tam yapın yeterki olsun diye değil sağlıkla vakti zamanında doğsun hayırlı evlat olsun diye dua edin. Mücadele etmekten asla vazgeçmeyin. Ben hiç bi tedavi sürecimi kimseye söylemedim en yakınlarımız bile bilmiyor herkesten uzaklaştım çünkü çocuklu insanları görünce canım aciyordu kıskanmak değil onların acıyarak bakışları beni uzuyordu. Çocuklu akrabalar çocuklarına Allahim onlara da bebek ver diye dua ettiriyordu. Aslında baktığınız zaman ne güzel diyosunuz ama kalabalık ortamda herkesin içinde böyle bisey duyunca olduğunuz yere çakiliyosunuz yiyeceğiniz yemek bile zehir oluyor eşinize bile bakamiyosunuz. İnsanlar güzel bisey yaptıklarını düşünürken karşısındakini nekadar üzdüğünün farkında olmuyor. Bu süreci bu evlat hasretini ancak yaşayanlar biliyor. Damdan düşeni damdan düşen anlıyor. Asla çocuğu olmayan çifte cocuk nezaman denmicegini, onların yanında cocuk muhabbeti yapilmicagini, imalı bir bakış dahi atilmicagini şu 5 yılda ogrendim

Benim uğrasıp da senelerdir cocuğu olmayan arkadaslsrım hamileliğimi duyunca diğer insanlara göre daha cok sevindiler..Bu durumu yasadıkları icin güzel haberi duyunca bizler adına daha cok seviniyorlar..Hic de nazarınızdan korkmazlar,gönülden sevindiğinizi bilirler merak etmeyin.Rabbim tez zamanda kucağınıza almayı,güzel haberler almayı nasip etsin inşallah

Amin.. görücü usulü evlendik biz öyle olunca kendimi suçlu hissediyorum

Bilmiyorum kii mental olarak var

Benim de 5.6 hafta arası 4 düşüğüm oldu sebebini de bulamıyorlar çevremdeki insanlardan kaçıp bir yerlere gitmek istiyorum o kadar yanlız ve çaresiz hissediyorum ki

A bir
Ay bir an sonu kötü bitecek diye çok korktum ama çok şükür ki kucağınıza almşsnız

bu ay tam 1 yıldır bebek hayali kuruyoruz eşimle.
söz vermiştim kendimi olmadığında üzülmek yok sağlıklısın gençsin diye. Aralık ayı benim için çok relaks muhteşem bir aydı hiç bebek stresi yoktu 1 ocak 2023 testim pozitif dedim herhalde bu ay takmadım oldu sevinçten havalara uçtum... 2 ocak 2023 regl gördüm hiç üzülmemiştim nasip değilmiş dedim. 2 dk sonra yakın bir arkadaşım ben hamileyim kese de göründü dedi. Allahım gözlerimden yaşlar nasıl süzüldü nasıl süzüldü tarifi yok. ikinci denemesinde gebe kaldı yani. ve hamile olduğu için mutsuz çünkü çok hazır değil...
niye o kadar üzüldüm bilmiyorum ama yıkıldım resmen. 2 gün hıçkıra hıçkıra ağladım toparlayamadım kendimi. En çok canımı yakansa, artık başkalarının hamilelik haberlerine sevinemiyorum bu bana çok bencilce geliyor kendime kızıyorum.
Ve Rabbime dua ediyorum Allahım bana vermeyeceksen kabulümdür sen ne dersen o olur. Eğer vermeyeceksen de sök al bu anne olma isteğini yüreğimden diye. Çünkü çok canımı sıkıyor.

Ben bir daha hamile kalırsam kimseye söylemeyi düşünmüyorum. Çnkü inşallah bu sefer sağlıkla kucağına alırsın duasını bile tahammülüm yok.

O his anlatılmıyor maalesef ya. Kıskanmak deüil kesinlikle ama iç acıtıyor. Ben önümüzdeki 3 ay içerisinde 3 bebek görmeye gidicem. Hediyeler alıcam. İçimden zerre gelmiyor ama yapmak zorunda olduğum kişiler. Kaçış yolu bulabilirsem ne ala. Çnkü hep konuşurduk. Sen doğum yaptğnda benim şu kadarlık olacak fln diye. Onları hatırlıyorum sürekli

aklıma geldikçe içim daralıyor 2 arkadaşım 1 ay aralıkla hamile kaldı. 2 side benden çok sonra denedi.
Sağlık olsun ne diyim çok şükür eşimle aram çok iyi inşallah bunun altından sağlıkla hayırla kalkarız.
biraz yıprattı bu süreç bizi ama nasipte varsa inşallah en yakın zamanda görürüm o hayırlı çizgileri keseleri :)

Aminn inşallah. Eşinle bir sıkıntı olmaması çok güzel en büyük destekçi onlar oluyor çnkü. En kısa zamanda bu sayfa da testlerle dolsun inşallah

Bu aralar biraz şey oluyor. Gebelik devam etseydi cinsiyet öğrenme haftasındaydık, o birazcık etkiliyor insanıı
Evet ben de çok düşünüyorum böyle şeyleri. Ben belki hissetmeye bile başlamştm diyorum. Ama tekrar o günlerin geleceğini düşünnce içim mutlu oluyor. Önce olsaydı şu kadar haftallık olurdu fln diye sayıyorum. Ama şuan olsa kaç haftalık olurdu bilmiyorum bile. Düşünmemek en iyisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…